billas 18 Ιουνίου 2011 #1 Share 18 Ιουνίου 2011 καλησπερα σε ολους!μολις μου μου φερανε ενα μονομαχο και δεν ξερω πολλα για πως να φροντισω βεβαια μου μεταβιβασανε μερικα απο αυτα που τους ειπαν στο petshop αλλα ειμαι επιλακτικος λογο του οτι και παλαιοτερα ειχα ψαρι και οπως διαπιστωσα ειχαν παραλειψει παρα πολλα βασικα και στοιχειωδη πραγματα οπως για παραδειγμα το αντιχλωριο. μηπως καποιος να μπορουσε να με βοαηθησει με σχετικες συμβουλες για την φροντιδα του η εστω να με παρεπεμψει σε καποιο λινκ με οδηγειες για αρχαριουςΕκτιμω καθε δυνατη βοηθεια που μπορειτε να μου προσφερεται απλα θα σας παρακαλεσω εαν δεν ειστε γνωστης να μην παρεται θεση ευχαριστω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 18 Ιουνίου 2011 #2 Share 18 Ιουνίου 2011 καλησπερα σε ολους! μολις μου μου φερανε ενα μονομαχο και δεν ξερω πολλα για πως να φροντισω βεβαια μου μεταβιβασανε μερικα απο αυτα που τους ειπαν στο petshop αλλα ειμαι επιλακτικος λογο του οτι και παλαιοτερα ειχα ψαρι και οπως διαπιστωσα ειχαν παραλειψει παρα πολλα βασικα και στοιχειωδη πραγματα οπως για παραδειγμα το αντιχλωριο. μηπως καποιος να μπορουσε να με βοαηθησει με σχετικες συμβουλες για την φροντιδα του η εστω να με παρεπεμψει σε καποιο λινκ με οδηγειες για αρχαριους Εκτιμω καθε δυνατη βοηθεια που μπορειτε να μου προσφερεται απλα θα σας παρακαλεσω εαν δεν ειστε γνωστης να μην παρεται θεση ευχαριστω!!! Αρχικα πες μας που θα τον βαλεις τον μονομαχο.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 18 Ιουνίου 2011 #3 Share 18 Ιουνίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billas 18 Ιουνίου 2011 Author #4 Share 18 Ιουνίου 2011 Αρχικα πες μας που θα τον βαλεις τον μονομαχο.? το εχω βαλει σε ενα ενυδριο που ειχα δεν θυμαμε ποσο ακριβως ειναι αλλα ειναι περιπου 3 νομιζω επισης το εχω στρωσει με κοχυλια κατω και φροντισα να του βαλω ενα οστακο απο αυτα που μοιαζουν σαν καβουκι απο σαλιγγαρι γιατι απο οσο διαβασα τουσ αρεσει να κρυβοντε και ηταν ισως η καλητερη λυση απο αποψη χωρου μιας και δεν ειναι αρκετα μεγαλο κατα την γνωμη το ενυδριο για πολλα πολλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros4 18 Ιουνίου 2011 #5 Share 18 Ιουνίου 2011 ενοεις 3 λιτρα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 18 Ιουνίου 2011 #6 Share 18 Ιουνίου 2011 το εχω βαλει σε ενα ενυδριο που ειχα δεν θυμαμε ποσο ακριβως ειναι αλλα ειναι περιπου 3 νομιζω επισης το εχω στρωσει με κοχυλια κατω και φροντισα να του βαλω ενα οστακο απο αυτα που μοιαζουν σαν καβουκι απο σαλιγγαρι γιατι απο οσο διαβασα τουσ αρεσει να κρυβοντε και ηταν ισως η καλητερη λυση απο αποψη χωρου μιας και δεν ειναι αρκετα μεγαλο κατα την γνωμη το ενυδριο για πολλα πολλα Βαλε μας καμια φωτογραφια. Καποιες παρατηρησεις για αυτα που ειπες μεχρι τωρα. Αρχικα βγαζεις τα κοχυλια γιατι ανεβαζουν τις σκληροτητες του νερου. Μετα χρειαζεσαι ενα φιλτρακη με χαμηλη ροη. Θερμοστατη δν ειναι αναγκεος προς το παρον καθος εχει ζεστες. Καπακι γιατι εχουν ενα κακο ελατομα να πιδανε εκτοσ ενυδρειου. Λοιπον εκτος απο αυτα για να διατηρησεις ενα μονομαχο σε τοσα λιγα λιτρα θελει αρκετη εμπειρια και σιγουρα συχνες αλλαγες ειδηκα αφου δεν εχεις και φιλτρο. Απο διακοσμηση πηγενε και αγορασε κανα φυτακι ειτε ψευτικο ειτε αληθηνο αν εχεις κανενα μικρουλι φωτιστικο να βαλεις απο επανω πηγενε παρε κανενα ευκολο ζωντανο φυτο. Προς το παρον αυτο τα υπολοιπα μετα τις φωτογραφιες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billas 18 Ιουνίου 2011 Author #7 Share 18 Ιουνίου 2011 Βαλε μας καμια φωτογραφια. Καποιες παρατηρησεις για αυτα που ειπες μεχρι τωρα. Αρχικα βγαζεις τα κοχυλια γιατι ανεβαζουν τις σκληροτητες του νερου. Μετα χρειαζεσαι ενα φιλτρακη με χαμηλη ροη. Θερμοστατη δν ειναι αναγκεος προς το παρον καθος εχει ζεστες. Καπακι γιατι εχουν ενα κακο ελατομα να πιδανε εκτοσ ενυδρειου. Λοιπον εκτος απο αυτα για να διατηρησεις ενα μονομαχο σε τοσα λιγα λιτρα θελει αρκετη εμπειρια και σιγουρα συχνες αλλαγες ειδηκα αφου δεν εχεις και φιλτρο. Απο διακοσμηση πηγενε και αγορασε κανα φυτακι ειτε ψευτικο ειτε αληθηνο αν εχεις κανενα μικρουλι φωτιστικο να βαλεις απο επανω πηγενε παρε κανενα ευκολο ζωντανο φυτο. Προς το παρον αυτο τα υπολοιπα μετα τις φωτογραφιες σου. μιας και θα ωγαλς τα κοχυλια να αλλαξω και το νερο του?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 18 Ιουνίου 2011 #8 Share 18 Ιουνίου 2011 μιας και θα ωγαλς τα κοχυλια να αλλαξω και το νερο του?? Ναι. Αλλαξω το μισο νερο που εχει μεσα η γυαλα. Αλλα προσπαθησε να μην ειναι κατω απο 22 βαθμους το νερου που θα βαλεις μεσα.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 18 Ιουνίου 2011 #9 Share 18 Ιουνίου 2011 Κατ' αρχάς καλώς όρισες! Θα πρότεινα, μιας και από ότι αναφέρεις το ενυδρείο μάλλον είναι αρκετά μικρό, να αγοράσεις ένα ενυδρειάκι γύρω στα 15-20 λίτρα, μαζί με ένα μικρό φιλτράκι και χαλίκι ή άμμο για υπόστρωμα. Καλό είναι το ενυδρείο να διαθέτει και φωτισμό, για να μπουν και μερικά εύκολα ζωντανά φυτά. Έτσι θα μπορέσει ο μονομάχος να ζήσει καλά. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού για να υποδεχτεί ένα ενυδρείο ψάρια, θα πρέπει να είναι βιολογικά έτοιμο. Δηλαδή να έχει τα απαραίτητα βακτήρια προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα διάσπασης των ακαθαρσιών του ψαριού και των υπολειμμάτων τροφών. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί με την προσθήκη έτοιμων βακτηρίων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μπορούμε φυσικά να διατηρήσουμε μονομάχους σε λιγότερα λίτρα από όσα έγραψα παραπάνω, ακόμα και χωρίς φίλτρο! Βέβαια κάτι τέτοιο δεν συστήνεται σε αρχάριους, αφού σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση μονομάχων στα ενυδρεία παίζει η σταθερότητα των συνθηκών και η αποφυγή των απότομων αλλαγών τους. Εδώ υπάρχουν μερικά άρθρα που πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν πολύ, http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18301 και εδώ είναι το προφίλ του μονομάχου. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323429 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος