ael1989 17 Ιουνίου 2011 #1 Share 17 Ιουνίου 2011 Μπορούν είδη ζωοτόκων να συμβιώσουν μαζί, χωρίς προβλήματα; Σε τι πληθυσμούς πρέπει να είναι το κάθε είδος για να μην υπάρχουν διαμάχες; (Έχω ήδη κάποια endlers σε λίγα λίτρα και επειδή θα γίνει μετακόμιση σε 100άρι θέλω να δω τι θα κάνω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 17 Ιουνίου 2011 #2 Share 17 Ιουνίου 2011 Μπορούν είδη ζωοτόκων να συμβιώσουν μαζί, χωρίς προβλήματα; Σε τι πληθυσμούς πρέπει να είναι το κάθε είδος για να μην υπάρχουν διαμάχες; (Έχω ήδη κάποια endlers σε λίγα λίτρα και επειδή θα γίνει μετακόμιση σε 100άρι θέλω να δω τι θα κάνω) Αν έχεις διαβάσει τα προφίλ των ψαριών που έχεις κατά νου ξεκινάμε ότι ΔΕΝ μπορείς να βάλεις Γκάπυς επειδή υβριδίζουν με τα endlers.Από'κεί και πέρα υπάρχουν τα Μόλυ,τα Πλάτυ και ίσως κάποια ακόμα (δεν είμαι και έμπειρος για να τα ξέρω όλα) αλλά θα πρέπει να προσέξεις μην υπερφορτώσεις τα λίτρα που θα διαθέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 17 Ιουνίου 2011 #3 Share 17 Ιουνίου 2011 αν τα βαλει με γκαπυ θα ζευγαρωσουν, βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ειναι γνησια τα endlers σου κ κατα ποσο σ ενδιαφερει να εχει καθαρες γεννες. Βαλτα με πλατυ, αν δεν βαζεις αλατι ή αστα μονα τους θα ειναι τελεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 17 Ιουνίου 2011 #4 Share 17 Ιουνίου 2011 αν τα βαλει με γκαπυ θα ζευγαρωσουν, βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ειναι γνησια τα endlers σου κ κατα ποσο σ ενδιαφερει να εχει καθαρες γεννες. Βαλτα με πλατυ, αν δεν βαζεις αλατι ή αστα μονα τους θα ειναι τελεια Αυτό είπα κι εγώ!Αφού έχει ήδη endlers δεν μπορεί να βάλει και Guppys.Θα πρέπει να διαλέξει κάποιο άλλο είδος ζωοτόκου για να συμβιώσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 18 Ιουνίου 2011 #5 Share 18 Ιουνίου 2011 Παραθέτω ένα παλαιότερο ποστ του φίλου delta66.Θα σε βοηθήσει να αποφύγεις υβριδισμό και να κάνεις σωστή επιλογή. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=239735 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 18 Ιουνίου 2011 #6 Share 18 Ιουνίου 2011 Και platy με ξιφοφορους δε μορει να βαλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 18 Ιουνίου 2011 #7 Share 18 Ιουνίου 2011 ακριβως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 20 Ιουνίου 2011 #8 Share 20 Ιουνίου 2011 Να πω και εγώ κάτι σαν παρατήρηση προσωπική. Μέχρι και τα χριστούγεννα διατηρούσα ένα ενυδρείο μόνο με ζωοτόκα περίπου 500λ και περίπου 150 ψάρια. Είχα όλα τα είδη. Πότέ μα ποτέ κανένα ζωοτόκο δεν υβρίδισε με κάποιο άλλο είδος. Κατά την γνώμη μου αν υπάρχει επάρκεια σε ένα είδος από αρσενικά και θηλυκά δεν πρόκειται ποτέ να υβριδίσουν με εξαίρεση τα guppy και τα endler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 20 Ιουνίου 2011 #9 Share 20 Ιουνίου 2011 Να πω και εγώ κάτι σαν παρατήρηση προσωπική. Μέχρι και τα χριστούγεννα διατηρούσα ένα ενυδρείο μόνο με ζωοτόκα περίπου 500λ και περίπου 150 ψάρια. Είχα όλα τα είδη. Πότέ μα ποτέ κανένα ζωοτόκο δεν υβρίδισε με κάποιο άλλο είδος. Κατά την γνώμη μου αν υπάρχει επάρκεια σε ένα είδος από αρσενικά και θηλυκά δεν πρόκειται ποτέ να υβριδίσουν με εξαίρεση τα guppy και τα endler. Ναι αυτο ειναι ενα πολυ σωστο σεναριο!!! αλλα οκ δεν μπορεις να εισαι παντα σιγουρος...παντος οι ποικιλία σε ζωοτοκα μειωνει τον υβριδισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 20 Ιουνίου 2011 #10 Share 20 Ιουνίου 2011 σε πληροφορω πως στο δικο μου ενυδρειο που υπηρχαν αρκετα θηλυκα ο μολυ μου ζευγαρωσε με γκαπυ κ ειχα ενα ωραιοτατο υβριδιο κ ο τυπακος προσπαθουσε ολη την ωρα να ζευγαρωσε κ μ αλλα ειδη εκτος απ το δικο του . Κυνηγουσε κ την πλατυ μου αλλα δεν τα ειχε καταφερει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 21 Ιουνίου 2011 #11 Share 21 Ιουνίου 2011 (edited) σε πληροφορω πως στο δικο μου ενυδρειο που υπηρχαν αρκετα θηλυκα ο μολυ μου ζευγαρωσε με γκαπυ κ ειχα ενα ωραιοτατο υβριδιο κ ο τυπακος προσπαθουσε ολη την ωρα να ζευγαρωσε κ μ αλλα ειδη εκτος απ το δικο του . Κυνηγουσε κ την πλατυ μου αλλα δεν τα ειχε καταφερει ; Έπεσες σε μηχανη του sex τι να πώ. Πάντως ότι έγραψα παραπάνω είναι προσωπική παρατήρηση και δεν θέλω να πείσω κάποιον να κάνει το ίδιο, να εξηγούμαστε έτσι; Όσο για το μόλυ σου..... έχω έναν θηλυκό δίσκο που δεν έχει ζευγάρι. Δεν μου το δίνεις 5-6 μέρες μήπως πετύχουμε το "δισκομόλυ"; Έγινε επεξεργασία 21 Ιουνίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος