kostas1908 16 Ιουνίου 2011 #1 Share 16 Ιουνίου 2011 Γεια σας.θελω να παρουσιασω κι εγω το ενυδρειο μου με τους δισκους.το ενυδρειο ειναι το rio400 με σαμπ 120 λιτρων.εχω κανει ειδη μια παρουσιαση του ενυδρειου οταν φιλοξενουσε σκαλαρια.τρεχει εδω κι ενα χρονο,τους δισκους τους εχω απο αρχες μαρτιου και ειναι εκτροφης.το νερο εχει gh 5 kh1 και ph 6.4.το ph το κραταω σταθερο με τυρφη.οταν παει να ανεβει αλλαζω τυρφη και επανερχεται.νιτρικα δεν εχω ανεβασει πανω απο την πρωτη βαθμιδα περιπου μεχρι 5 το πολυ 10 να φτασει.ταιζω 3 με 4 φορες την ημερα φυλαρακι,το tetra pro colour και μερα παρα μερα κατεψηγμενη για δισκους.καθε 3 μερες στην τροφη ριχνω υγρο σκορδο.αλλαγες κανω καθε 5 μερες το 30%.το μονο που με προβληματιζει για την ωρα ειναι οτι ενω οταν τους πηρα ειχαν σχεδον το ιδιο μεγεθος τωρα δεν εχουν την ιδια αναπτυξη αν και τρωνε κανονικα και δεν εχω κυνηγητα.που μπορει να οφειλεται αυτο,ειναι φυσιολογικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 16 Ιουνίου 2011 Author #2 Share 16 Ιουνίου 2011 και μερικες ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 16 Ιουνίου 2011 Author #3 Share 16 Ιουνίου 2011 και αλλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 16 Ιουνίου 2011 Author #4 Share 16 Ιουνίου 2011 και οι τελευταιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 16 Ιουνίου 2011 Author #5 Share 16 Ιουνίου 2011 κατι σημαδια ειναι απο τη μικρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 16 Ιουνίου 2011 #6 Share 16 Ιουνίου 2011 Να τα χαίρεσαι. Μην σε ανησυχεί το θέμα της διαφοράς μεγέθους. Συμβαίνει πάντα. Υπάρχει ιεραρχία στο κοπάδι και έτσι κάποια - τα δυνατότερα - τρέφονται πρώτα και περισσότερο. Είναι στην φύση τους. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίχνεις την τροφή σε δύο σημεία στο ενυδρείο συγχρόνως. Έτσι, θα μπορούν να μοιραστούν και να έχουν περισσότερες πιθανότητες να φάνε περισσότερο. Ίσως να πρέπει να αυξήσεις και τον αριθμό των ταϊσμάτων που κάνεις. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 17 Ιουνίου 2011 Author #7 Share 17 Ιουνίου 2011 Να τα χαίρεσαι. Μην σε ανησυχεί το θέμα της διαφοράς μεγέθους. Συμβαίνει πάντα. Υπάρχει ιεραρχία στο κοπάδι και έτσι κάποια - τα δυνατότερα - τρέφονται πρώτα και περισσότερο. Είναι στην φύση τους. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίχνεις την τροφή σε δύο σημεία στο ενυδρείο συγχρόνως. Έτσι, θα μπορούν να μοιραστούν και να έχουν περισσότερες πιθανότητες να φάνε περισσότερο. Ίσως να πρέπει να αυξήσεις και τον αριθμό των ταϊσμάτων που κάνεις. Κ ευχαριστω.αυτα που ειναι τωρα πιο μικρα θα φτασουν σε κανονικο μεγεθος η θα παραμεινουν πιο μικρα απο τα αλλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 17 Ιουνίου 2011 #8 Share 17 Ιουνίου 2011 (edited) Αν δεν βρεις τρόπο να τα ενισχύσεις λίγο, θα υπάρχουν πάντα κάποια μικρότερα. Αν είχες κάποιο άλλο ενυδρείο θα μπορούσες ίσως να έβαζες εκεί τα μικρότερα για να ταϊζονται περισσότερο. Αλλιώς, θέλει προσοχή στο τάϊσμα με ρήξιμο της τροφής συγχρόνως σε 2-3 σημεία για να προλαβαίνουν όλοι. Έγινε επεξεργασία 17 Ιουνίου 2011 - KokkinosK Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 17 Ιουνίου 2011 #9 Share 17 Ιουνίου 2011 Πόσο καιρό έχεις τους Δίσκους? Μερικά strains μεγαλώνουν πιο γρήγορα απο άλλα. Επίσης μη ξεχνάς και το γεννετικό θέμα, μπορεί οι γονείς κάποιων να είχαν αργή ανάπτυξη. Τάιζε όσο μπορείς περισσότερο τροφές με ανεβασμένη ποσότητα πρωτείνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 20 Ιουνίου 2011 Author #10 Share 20 Ιουνίου 2011 Πόσο καιρό έχεις τους Δίσκους? Μερικά strains μεγαλώνουν πιο γρήγορα απο άλλα. Επίσης μη ξεχνάς και το γεννετικό θέμα, μπορεί οι γονείς κάποιων να είχαν αργή ανάπτυξη. Τάιζε όσο μπορείς περισσότερο τροφές με ανεβασμένη ποσότητα πρωτείνης. τους δισκους τους εχω απο αρχες μαρτιου.ποιες τροφες ειναι οι καλυτερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 20 Ιουνίου 2011 #11 Share 20 Ιουνίου 2011 Κουκλοι ειναι ,να τους χαιρεσαι φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 20 Ιουνίου 2011 Author #12 Share 20 Ιουνίου 2011 (edited) Κουκλοι ειναι ,να τους χαιρεσαι φιλε μου σε ευχαριστω Έγινε επεξεργασία 20 Ιουνίου 2011 - kostas1908 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 27 Ιουνίου 2011 #13 Share 27 Ιουνίου 2011 τους δισκους τους εχω απο αρχες μαρτιου.ποιες τροφες ειναι οι καλυτερες Πολυ καλες τροφες για δισκους, εχουν οι Tropical & Ocean Nutrition. Το θεμα ομως στην περιπτωση σου δεν ειναι μονο καλη τροφη, αλλα και συχνο ταισμα. Οπως ενα μικρο παιδι θελει αρκετα γευματα την ημερα, ετσι και τα νεαρα δισκακια θελουν 5- ταισματα την ημερα και συχνες αλλαγες νερου ετσι ωστε να "ξαλαφρωνει" το ενυδρειο απο τα οργανικα........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 27 Ιουνίου 2011 Author #14 Share 27 Ιουνίου 2011 Πολυ καλες τροφες για δισκους, εχουν οι Tropical & Ocean Nutrition. Το θεμα ομως στην περιπτωση σου δεν ειναι μονο καλη τροφη, αλλα και συχνο ταισμα. Οπως ενα μικρο παιδι θελει αρκετα γευματα την ημερα, ετσι και τα νεαρα δισκακια θελουν 5- ταισματα την ημερα και συχνες αλλαγες νερου ετσι ωστε να "ξαλαφρωνει" το ενυδρειο απο τα οργανικα........ 5 ταισματα δεν κανω αλλα ρειχνω πολυ τροφη οταν ταιζω.ισως πρεπει να ρειχνω λιγο και πολλες φορες Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 27 Ιουνίου 2011 #15 Share 27 Ιουνίου 2011 5 ταισματα δεν κανω αλλα ρειχνω πολυ τροφη οταν ταιζω.ισως πρεπει να ρειχνω λιγο και πολλες φορες Πολυ καλυτερα ετσι.Και ποικιλια σε τροφες Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Ιουλίου 2011 #16 Share 2 Ιουλίου 2011 5 ταισματα δεν κανω αλλα ρειχνω [/b] οταν ταιζω.ισως πρεπει να ρειχνω λιγο και πολλες φορες Μην το κάνεις. Δεν βοηθάς τα ψάρια και επιβαρύνεις το περιβάλον τους πολύ. Καλύτερα minimum 5-6 μικρότερα ταίσματα. Έτσι και τρώνε συνέχεια και η τροδή δεν σαπίζει στον βυθό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 2 Ιουλίου 2011 #17 Share 2 Ιουλίου 2011 5 ταισματα δεν κανω αλλα ρειχνω πολυ τροφη οταν ταιζω.ισως πρεπει να ρειχνω λιγο και πολλες φορες θα ριχνεις τοση ωστε να μπορει να φαγωθει μεσα σε 5 λεπτα και το μυστικο στο ειπε ο Νινταλ ποιο πανω .... Συχνες αλλαγες ( αναλογα παντα με τα ταισματα ) συχνες αλλαγες νερου ετσι ωστε να "ξαλαφρωνει" το ενυδρειο απο τα οργανικα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 2 Ιουλίου 2011 Author #18 Share 2 Ιουλίου 2011 θα ριχνεις τοση ωστε να μπορει να φαγωθει μεσα σε 5 λεπτα και το μυστικο στο ειπε ο Νινταλ ποιο πανω .... Συχνες αλλαγες ( αναλογα παντα με τα ταισματα ) συχνες αλλαγες νερου ετσι ωστε να "ξαλαφρωνει" το ενυδρειο απο τα οργανικα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος