Jump to content

Δίσκοι με Αγγελόψαρα

ΚΩΣΤΗΣ

Recommended Posts

Ειχα περιπου 6-7 ψαρια.............

:thumbup:

• 4 months later...

Σε τι θερμοκρασία και τι παραμετρους νερού είναι καλό να γίνεται αυτή η συγκατοίκηση;

Σε τι θερμοκρασία και τι παραμετρους νερού είναι καλό να γίνεται αυτή η συγκατοίκηση;

26-28

Προσωπικα τα εχω στους 28 .

Και απο ph .... μπορω να πω οτι εχουν προσαρμοστει ακομα και σε υψηλο ph

26-28

Προσωπικα τα εχω στους 28 .

Και απο ph .... μπορω να πω οτι εχουν προσαρμοστει ακομα και σε υψηλο ph

χαμηλα δεν ειναι για δισκους 26?

υ.γ

πολυ μου αρεσει η δευτερη παραγραφος της υπογραφης σου

καλα ειναι :) οταν χρειαστει (χτυπα ξυλο ) θα φανε 30-32 , δεν χρειαζεται να τα ζοριζω χωρις λογο

καλα ειναι :) οταν χρειαστει (χτυπα ξυλο ) θα φανε 30-32 , δεν χρειαζεται να τα ζοριζω χωρις λογο

+1 :bigemo_harabe_net-64:

• 4 weeks later...

Παρακάτω είναι ο βασικός λόγος που δεν κάνουν μαζί

Discus Species Profile

It should not be kept with angelfish, which are prone to parasitic infestations/diseases that may be fatal to the discus.

http://www.fishchannel.com/fish-species/freshwater-profiles/discus-2.aspx

Αυτή η φιλολογία για ασθένειες που μεταφέρονται απ[ο το ένα είδος στο άλλο κρατάει απο παλιά αλλά δεν νομίζω πως έχει ποτέ αποδειχθεί.

Πιο πολύ για ενυδρειακός αστικός μύθος μου κάνει.

Τα ψάρια ζούνε μαζί στον Αμαζόνιο αρα δεν μου φαίνεται να στέκει.

Αυτή η φιλολογία για ασθένειες που μεταφέρονται απ[ο το ένα είδος στο άλλο κρατάει απο παλιά αλλά δεν νομίζω πως έχει ποτέ αποδειχθεί.

Πιο πολύ για ενυδρειακός αστικός μύθος μου κάνει.

Mαζι σου :bigemo_harabe_net-146:

Μπορεί να δημιουργήθηκε όταν ανάμιξαν άγρια ψάρια από το ένα είδος και αναπαραγωγής από το άλλο,

οπότε είχαν διαφορετικά αντισώματα και κουβαλούσαν διαφορετικά βακτηρίδια... <_<

Σαφώς και έχει αποδειχθεί , και για το λόγο αυτό οι αναφορές παγκόσμιος γίνονται από επιστήμονες και όχι από φιλολογία .

Θα διαφωνήσω κάθετα με αυτό το σκεπτικό ( + ότι μιλάμε για κλειστά συστήματα εδώ και όχι για τον αμαζόνιο )

Ο νοών...νοείτω

Έγινε επεξεργασία - manolischania

Εν τέλει μπορεί να παραθέσει κάποιος ένα επιστημονικό άρθρο που το ξεκαθαρίζει;

και παλι .... με μια ερευνα δεν βγαινει το συμπερασμα .....

Θα βρεθει ενα pdf ( ερευνα καποιου ) οπου θα λεει οτι δεν μπαινουν ( ενας κουκος δεν φερνει την Ανοιξη )

Εδω δεν εχει βγει κατι το επισημο που να σου λεει τις παραμετρους διαβιωσης του Δισκου .... οχι να μιλαει για συγκατοικους

Καποτε εψαχνα να βρω ΕΝΑ επισημο εγγραφο που να λεει τις ακριβεις παραμετρους αλλα επεσα σε ''λαβύρινθο'' ο καθε ενας ελεγε την δικη του αποψη .... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=46314&hl=&fromsearch=1

Ετσι προσωπικα υιοθετηθησα τη δικη μου αποψη και κανω οτι ''βλεπω'' καλυτερο για τα ψαρια μου με βαση τη συμπεριφορα τους . Ο δισκος θα σου ''δειξει'' ποτε ειναι οκ μεσα στο ενυδρειο σου και ποτε οχι ....

Να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για αμαζόνιο !! όπου οι τιμές μεταβάλλονται όπως πουθενά αλλου στον πλανήτη γη και οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν κατανοήσει το πως μπορούν να συνυπάρχουν και να επιβιώνουν όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί σε τέτοιες τεράστιες μεταβολές τον παραμέτρων .

Αν κατανοήσουμε αυτό το απλό μπορούμε να ξεκινήσουμε με τους περαιτέρω προβληματισμούς μας .

Μπορεί να δημιουργήθηκε όταν ανάμιξαν άγρια ψάρια από το ένα είδος και αναπαραγωγής από το άλλο,

οπότε είχαν διαφορετικά αντισώματα και κουβαλούσαν διαφορετικά βακτηρίδια... <_<

Αυτό μου φαίνεται λογικό. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά θα μπορούσε να είναι η απάντηση.

Χρήστο αυτό ακριβώς μας απάντησε ο Bleher στην ερώτηση που του έγινε εδώ. Να βάζουμε δηλαδή δίσκους εκτροφής με αγγελόψαρα εκτροφής λόγω διαφορετικότητας στα βακτήρια σε σχέση με ένα άγριο ψάρι.

:)

Συμφωνω με τον Κωστη, και πανω απο ολα αν μιλαμε για ψαρια εκτροφης τοτε δεν υπαρχει θεμα μια που τα ζωντανα εχουν προσαρμοση ακομα και το ανοσοποιητικο τους μετα απο τοσες αναπαραγωγες.

Οποτε εν ολιγης αυτο που συμπερενουμε εως τωρα ειναι πως οι δισκοι θα πρεπει να ειναι σχετικα μεγαλο κοπαδι, να μπουν πρωτα μεσα στο ενυδρειο και ολα μαζι με την μια εαν ειναι δυνατον, δηλαδη οχι σημερα 3 και αλλα 3 μετα απο δυο μηνες, και μπορουν ανετα να ζησουν και σε ενα ΡΗ 7 με 28 C.

Για τα σκαλαρια το σωστο ειναι να μπαινουν και αυτα σε κοπαδι με ελαχιστο οριο σαν ενα ζευγαρι, και θα προσθεσω οτι καλο ειναι να ειναι μικροτερης ηλικιας και μεγεθους των δισκων στην αρχικη τους τοποθετιση στο ενυδρειο.

Απο εκει και περα τα λιτρα η φιλτρανση, οι καβατζες, και τα ξυλα ειναι στα υπερ οπως επισης το Black water, ο χαμηλος φωτισμος, και τα χαλαρα ρευματα του νερου στο ενυδρειο μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...