Jump to content

Αλγη

nmavra

Recommended Posts

Λοιπόν το ενυδρείο μου είναι γύρω στα 210 λίτρα και ειναι με αφρικάνες μέσα, πέτρες και αραγωνίτη. Το έστρωσα 2,5 βδομάδες μέχρι που πήρα καλές μετρήσεις και μετά έβαλα τα ψαράκια μέσα. Πριν βάλω μέσα τα ψάρια, είχα ΑΠΕΙΡΑ σαλιγκαράκια λαθρεπιβάτες, τα οποία έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ με το που έβαλα΄μέσα τα ψάρια (5 labidochromis yellow και 4 acei). Αρκετά γρήγορα είδα να γεμίζουν οι πέτρες άλγη καθώς και τα τζάμια. Ουσιαστικά έβλεπες μια θολούρα. Το άφησα έτσι 1 μήνα ακριβώς, για να δω αν θα κάνει τον κύκλο του, αν δηλαδή έχω έξαρση λογω καινουριου ενυδρειου και αν θα έφτιαχνε μετά από μόνο του. Στο διάστημα αυτό έκανα 2 αλλαγές νερού, κάθε 14 μέρες δηλαδή.

Πήρα λοιπόν προχτές μια μαγνητική βούρτσα και καθάρισα το τζάμι γιατί πλέον είχε φτάσει σε δυσάρεστο βαθμό. Το νερό έγινε θολό μετά το τρίψιμο (λογικό) και μετά απο μια μέρα είναι πλέον πεντακάθαρο, προφανώς το φίλτρο έκανε τη δουλειά του.

Το θέμα μου είναι τί μπορώ να κάνω ώστε να μην έχω αυτό το προβλημα στο μέλλον, τουλάχιστον στον βαθμό αυτό. Επίσης εκτός από πράσινες "στάμπες", έιχα και κάποιες κιτρινο-μπεζ. Να φοβάμαι κάτι?

Nerite zebra snail.

Τα κάνει αόρατα...

Μεταφέρθηκε στη σωστή κατηγορία.

Ποσα νιτρικα εχεις,καθε 15 ειναι αρκετος χρονος .Κανε ποιο συχνες αλλαγες.Παντος στα καινουργια ενυδρεια κατα καιρους υπαρχει εξαρση της αλγης. :)

Ποσα νιτρικα εχεις,καθε 15 ειναι αρκετος χρονος .Κανε ποιο συχνες αλλαγες.Παντος στα καινουργια ενυδρεια κατα καιρους υπαρχει εξαρση της αλγης. :)

Πρέπει να ειμαι ΟΚ στα νιτρικά απ'οτι βλέπω, μέσα στα όρια

photogxy.jpg

Τα σαλιγκάρια πάντως ήδη μέσα σε 2 μέρες έχουν κάνει καλή δουλεια, έβαλα 6 μέσα σε 210 περίπου λίτρα ενυδρείο. Ήδη βλέπω σημάδια εμφανής βελτίωσης!!! Αλλαγή νερού κάνω κάθε 2 βδομάδες το 1/3, πρώτα καθαρίζω με το σφουγγαράκι/μαγνήτη το τζάμι και μετά αμέσως αλλάζω ώστε να απομακρυνθεί όση γίνεται.

Πιστευω με τους ρυθμους που πάνε οι... "χοχλιοί" όπως τους λέμε και στην πατρίδα κρήτη να έχω πολύ καλό αποτέλεσμα μέσα σε 2-3 βδομάδες!

Τον μαγνητη να τον προσεχεις πολυ,μπορει να σου παει ενας κοκος αμμου και να σου κανει ζημια,καλυτερα ειναι με μια ληγμενη :) πιστωτικη καρτα.Οσο για το τεστ δεν τα ξερω αυτα,επιδη εχω υγρα τεστ

Τον μαγνητη να τον προσεχεις πολυ,μπορει να σου παει ενας κοκος αμμου και να σου κανει ζημια,καλυτερα ειναι με μια ληγμενη :) πιστωτικη καρτα.Οσο για το τεστ δεν τα ξερω αυτα,επιδη εχω υγρα τεστ

Εχεις δικιο και ηδη εγινε μια γρατσουνια και ξενερωσα, ευτυχως στο πλαινο και δεν πολυφαινεται.. αλλα με πιστωτικη δεν βολευει γιατι δεν φτανω μεχρι κατω.. αυτο που κανω ειναι οσο φτανω να κανω με το χερι με το σφουγγαρακι αφου το εχω καθαρισει φουλ να μην εχει καθολου αμμο.. και μετα βαζω τον μαγνητη. Θα αφησω τα σαλλιγκαρια να γευματίσουν όσο αντέχουν και βλέπουμε σε βάθος χρονου! :hysterical:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...