kostas8 15 Ιουνίου 2011 #1 Share 15 Ιουνίου 2011 καλισπερα σε ολη την παρεα! πριν καμποσο καιρο μπηκα στο site και αφου εχω περασει ωρες διαβασματος απο διαφορες συζητησεις σας,εφτιαξα το πρωτο γαριδαδικο μου! οπως καταλαβαινετε εχω καποιες αποριες! καταρχην καποια στοιχεια,40 λιτρα,6 red cherries,μετρησεις κανονικα,φυτεμενο,ανοιχτο απο πανω χωρις καπακι,αλλαγες καθε 10 μερες το ενα τριτο,25 βαθμους κελσιου. σορρυ που τα γραφω καπως προχειρα αλλα δεν ειμαι σε δικο μου pc και ειμαι εκτος αθηνας! 1)καπου διαβασα οτι μερικες γαριδες πηδανε εξω απο το νερο.ισχυει?να βαλω καπακι? 2)μου πεθανε μια θυληκια εγγυος την ωρα που καποια αλλη ειχε γεννησει. γιατι πεθανε?(δεν ηταν μεγαλη σε ηλικια) 3)ποια σαλιγκαρια προτεινετε να βαλω μαζι τους χωρις να προκαλεσουν προβλημα στις γαριδες και ποσα σε αριθμο? 4)πρεπει να αλλαξω καποιες συνθηκες απο αυτες που εχω γραψει παραπανω?(8ερμοκρασια) ε)αν μπορειτε πειτε μου ποιες ειναι οι ακριβης συνθηκες για τις γαριδες.(νομιζω οτι ξερω για την θερμοκρασια και για τα μηδενικα νιτρικα) 5)αν επισης καποιος εχει καποιες γαριδες εκτος απο τις red cherries και ηθελε να μου πουλησει,ασ μου στειλει πμ 6)καποιο μυστικο για τις αναπαραγωγες των γαριδων?(εχω ακουσει μεχρι τωρα για τα species και θα γινει καποια στιγμη στο μελλον) 7)σενα 200 λιτρο εχω 6 δισκους.8α μπορουσα να βαλω εκει γαριδες?(εχω ακουσει ηδη μια αρνητικη συμβουλη.. ) 8)καθε ποτε να ριχνω καροτο στις γαριδες? μπορω να ριχνω και αλλα λαχανικα? 9)και κατι ακομα αν εχει κανεις φυτακια διαφορα να μου στειλει πμ γιατι ειμαι στην φαση που γεμιζω το δισκαδικο με φυτα ευχαριστω και συγνωμη για το μεγε8ος του μηνυματος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 16 Ιουνίου 2011 #2 Share 16 Ιουνίου 2011 Οι καλές και σταθερές συνθήκες νερού είναι το παν για να δεις χρώματα στις γαρίδες και γέννες( 0 αμμωνία και πολύ χαμηλά νιτρικά ). Tips δεν χρειάζονται, οι red cherry γεννάνε εύκολα. Σαλιγκάρια μπορείς να βάλεις κάποιο είδος nerite ή apple snail, καλύτερα nerite που είναι και πιο μικρά. Λαχανικά όπως καρότο, κολοκύθι και αγγούρι μπορείς να ρίχνεις, μην τα αφήνεις όμως πολύ ώρα μέσα στο νερό. Δεν έχω ακούσει για κάποια red cherry να πηδάει εκτός νερού σε φυσιολογικές συνθήκες, υπάρχουν πολλά γαριδάδικα χωρίς καπάκι.. αν θες δώσε την πηγή που το διάβασες αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 17 Ιουνίου 2011 Author #3 Share 17 Ιουνίου 2011 σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου..θα κοιταξω να το βρω..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 18 Ιουνίου 2011 Author #4 Share 18 Ιουνίου 2011 ανανεωση παρακαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος