Jump to content

Ενυδρειο F20 Heroicentaur με χρυσόψαρο!

Recommended Posts

Φιλτρο HL-BT 200 εβγαλα το σφουγγαρι και του εβαλα μικρα φιλτρα σαν δαχτυλιδια. Δεν χρησιμοποιησα καμια απο τις σωληνες το αφησα απλα να δουλευει χωρις να ρουφαι αερα. Στο κεντρο ενα ψευτικο κορμο 2 πλαστικα φυτα και τελος εναν θερμαντηρα.

14062011714.jpg

Πρωτη μερα ερειξα μισο καπακι αντι-χλωριο και μετα για 5 μερες καθε μερα ενα καπακι βακτηρια. Μετα εβαλα το πρωτο μου ψαρακι χρυσοψαρο.

Το εχω περιπου 18 ωρες το ταισα μονο μια φορα διοτι μεν μασουλαει το φαι αλλα μετα το φτυνει. Θερμοκρασια αλλοι μου λεγανε να μην βαλω τιποτα αλλοι γραφανε 20 με 22 βαθμους (το εβαλα στους 21).

Τωρα αρχιζω και διαβαζω αποριες απο αλλα μελη για να μην σας αρχισω με ?????? :)

Έγινε επεξεργασία - heroicentaur

Φιλτρο HL-BT 200 εβγαλα το σφουγγαρι και του εβαλα μικρα φιλτρα σαν δαχτυλιδια. Δεν χρησιμοποιησα καμια απο τις σωληνες το αφησα απλα να δουλευει χωρις να ρουφαι αερα. Στο κεντρο ενα ψευτικο κορμο 2 πλαστικα φυτα και τελος εναν θερμαντηρα.

14062011714.jpg

Πρωτη μερα ερειξα μισο καπακι αντι-χλωριο και μετα για 5 μερες καθε μερα ενα καπακι βακτηρια. Μετα εβαλα το πρωτο μου ψαρακι χρυσοψαρο.

Το εχω περιπου 18 ωρες το ταισα μονο μια φορα διοτι μεν μασουλαει το φαι αλλα μετα το φτυνει. Θερμοκρασια αλλοι μου λεγανε να μην βαλω τιποτα αλλοι γραφανε 20 με 22 βαθμους (το εβαλα στους 21).

Τωρα αρχιζω και διαβαζω αποριες απο αλλα μελη για να μην σας αρχισω με ?????? :hysterical:

Καλός όρισες φιλε!!

Για το ψαράκι που εχεις στην κατοχή σου καλύτερα να αφαίρεσης τον θερμοστάτη αφού μπήκε πλέον καλοκαίρι :)

Και όσο για τις απορίες ,καλύτερα να ρωτάς εσύ γιατί ο κάθε χομπίστας έχει τα δικά του θέματα,και πιθανόν αν ακολουθήσεις απάντησης που δόθηκαν σε άλλο χομπίστα μπορεί να αποτύχουν πλήρως σε σένα επειδή πεζει μεγάλο ρολο η συνθήκες και οι μέτρησης του κάθε ενυδρείου.

Φιλικά :thumbup:

14062011714.jpg

Τωρα αρχιζω και διαβαζω αποριες απο αλλα μελη για να μην σας αρχισω με ?????? :hysterical:

Καλώς ήρθες και να θυμάσαι πως δεν υπάρχουν ???? ερωτήσεις.

Ότι δεν ξέρεις είναι καλό να το ρωτάς παρά να κάνεις κάποιο λάθος και να το μετανιώσεις.

Όσο για το χόμπυ μας, να μην ξεχνάς πως ο σκοπός του είναι να χαλαρώνουμε και να διασκεδάζουμε και όχι να βάζουμε και άλλα άγχη στην ζωή μας.

:)

Ευχαριστω για την συβουλη σας οποτε ξεκιναω με τις πρωτες μου παρατηρησεις.

1. Πιστευω πως η αντλια του φιλτρου ειναι πολυ δυνατη αφου το χρυσοψαρο συνεχεια κολυμπα κοντρα στο ρευμα και οταν χαλαρωνει αρχιζει και το παρασερνει. Αν του βαλω το σωληνακι με τον αερα και βγαζει μπουρμπουληθρες θα ειναι καλυτερα?

2. Σημερα δοκιμασα και ερειξα βακτηρια για να δω αν ξεθολωνει αρκετα γρηγορα το ενυδρειο σε κανα δυο ωρες εγινε γυαλι. Αν καταλαβα καλα δεν υπαρχει προβλημα για την υγεια του αφου εδρασε γρηγορα στο περιβαλλον του ενυδρειου.

3. Το ταισα χτες μια φορα και σημερα δοκιμαστικα, ειδα πως τα ρουφαγε και μετα απο λιγο τα ξαναβγαζε ολα. Αλλα δεν προσεξα να κραταει κανενα μεσα μια και καλη.

Αυτα τα λιγα μεχρι στιγμης :)

Λοιπον για την απορια μου νουμερο 1 δοκιμασα και εβαλα τις γωνιες που ειχε μαζι το φιλτρο. Τωρα το νερο το στελνει πιο ψηλα και δεν προκαλει αυτο το δυνατο ρευμα μεσα στο ενυδρειο. Τωρα το χρυσοψαρο χαλαρωνει οποτε γουσταρει.

Για την απορια νουμερο 3 σημερα οτι του ερειξα τα εφαγε ολα και τα κρατησε χωρις να τα βγαλει καν :)

Λοιπον για την απορια μου νουμερο 1 δοκιμασα και εβαλα τις γωνιες που ειχε μαζι το φιλτρο. Τωρα το νερο το στελνει πιο ψηλα και δεν προκαλει αυτο το δυνατο ρευμα μεσα στο ενυδρειο. Τωρα το χρυσοψαρο χαλαρωνει οποτε γουσταρει.

Για την απορια νουμερο 3 σημερα οτι του ερειξα τα εφαγε ολα και τα κρατησε χωρις να τα βγαλει καν :)

Ήταν ψαρομενο!! (στρεσαρισμένο) :hysterical:

Λοιπον μετα απο τοσο διαβασμα καταλαβα πως πριν βαλω ψαρακι (αυτα τα petshop) επρεπε πρωτα να κανω μετρησεις αλλα λογο φορτου δουλειας δεν προλαβα να παρω τα απαραιτητα. Σημερα προσεξα οτι το χρυσοψαρο παει αρκετα συχνα στην επιφανεια και αναπνεει απο εκει καποιες φορες. Τωρα φοβαμαι πως ειναι απο την αμμονια λετε να παθει την νοσο Swim Bladder.

Για αρχη του αλλαξα το 1/3 της γυαλας με νερο αποχλοριωμενο σε ενα κουβα και μετα το ερειξα σιγα σιγα.

Λοιπον αφου του εκανα την αλλαγη νερου 1/3, αλλαξα και την ροη του φιλτρου ετσι ωστε να κανει εναν ομοιομορφο κυματισμο μαζι με το σωληνακι με τις τρυπες.

17062011749.jpg

Η οξυγονωση του νερου γινεται καλυτερα τωρα.

Μετα απο λιγη ωρα σταματησε να παιρνει αερα απο την επιφανεια :)

17062011752.jpg

RIP το χρυσοψαρο πηγα στο μαγαζι που το πηρα και μου ειπε πως μου το δωσε για δοκιμη και να φτιαχτει το περιβαλλον στο ενυδρειο :thumbup:

Εκει που το πρωι κολυμπουσε ξαφνικα γυρισε αναποδα, εκανα απελπισμενος μια αλλαγη νερου 1/3 ξανα και μετα απο κανα 3 ωρο εμεινε μονιμα αναποδα :)

:hysterical:

Τωρα πεταξα τα χαλικια καθαρισα με ζεστο νερο + οινοπνευμα το φιλτρο, πλαστικα φυτα, διακοσμητικα, γυαλα και θα το αφησω 1 βδομαδα για στροσιμο με βακτηρια.

Καινουγιο ανθρακα και βιολογικο φιλτρο και θα παρω τεστ για να δω πως παει το νερο μετα απο μια βδομαδα.

Το σιγουρο ειναι πως δεν θα ξαναπαω στο ιδιο καταστημα γιατι πληροφοριθηκα απο γειτονα οτι συνεβη το ιδιο και σε αυτον. Οποτε τα ψαρια του δεν ειναι σε καλη κατασταση και τσαμπα παιδευομουνα τοσες μερες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...