Jump to content

ΔΙΣΚΟΜΩΡΑΚΙΑ

Mpampis11

Recommended Posts

Καλησπέρα

Έχω διαβάσει σε Ελληνικά και ξένα φόρουμ διάφορα για την αναπαραγωγή των δίσκων.

Βλέπωντας όμως τα μωράκια ενός ζευγαριού μου που επιτέλους κατάφεραν να φτάσουν στην 5η μέρα κολύμβησης έχω μια απορία.

Πριν λίγο που τάισα τους γονείς πολλά απο τα μικρά πήγαν πάνω απο ένα φυλλαράκι στον πάτο και μάλλον τσιμπολογούσαν.

Μήπως να τους αρχίσω τάισμα απο αύριο έστω για μία φορά και όχι στο 15νθήμερο;

Επίσης μια άλλη απορία με τις αλλαγές νερού. Κάποιοι συνιστούν αλλαγές μέρα παρα μέρα και άλλοι κάθε μέρα.

Ποιό είναι λοιπόν το σωστό; Φοβάμαι τις καθημερινές αλλαγές νερού γιατί είναι μικρα και υπερκινητικά και υπάρχει ο κίνδυνος να τα ρουφίξει η σωλήνα.

Επίσης απο την ημέρα που κολύμπησαν βρίσκω καθημερινά 3-4 ψόφια αλλά σε πολύ μικρότερο μέγεθος απο τα αδερφάκια τους. Είναι λογικό ή κάτι κάνω λάθος;

Το PH το είχα όταν γεννήθηκαν στο 5.5 και τώρα το έχω φτάσει στο 6.0

Το ανεβάζω 0.1 έως 0.2 μέρα παρα μέρα που κάνω αλλαγή με σκοπό στο 15νθήμερο να γίνει 7.0

Η γεννήστρα είναι γύρω στα 65 λίτρα καθαρά (45Χ40Χ40).

• Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα σε ολα τα νεογεννητα της γης (ζωο,ψαρι,ανθρωπος)δεν υπαρχει καλυτερη τροφη για τις πρωτες μερες ζωης απο το <<Μητρικο γαλα>>οποτε εσυ γιατι να επεμβεις απο τωρα που ειναι μονο 5 ημερων,και αμφιβαλλω αν τρωνε φυλλαρακι τοσο μικρα...δεν χωραει τιποτε στο στομα τους εκτος απο την βλενα των γονιων τους.

Στις 12-15 μερες ξεκιναμε αρτεμια και φυλλαρακι πολυ καλα τριμενο απο τον μηνα και περα....

Αλλαγες σε νεογεννητα καθε μερα αυστηρα.Οχι μερα παρα μερα.

Οταν εκανα αλλαγη σε μωρα, το βρωμικο νερο το εριχνα παντα πρωτα σε ενα κουβα(ασπρο για να φαινονται),και αν ρουφουσα κανα μωρο κατα λαθος το επαιρνα με μια συριγγα απο τον κουβα και μπλουμ παλι πισω στους γονεις,το ξερω ειναι δυσκολο αλλα θελει υπομονη.

Τα μωρα ειναι μωρα..δεν ειναι ενηλικοι δισκοι να μπορουν να αντεξουν το βρωμικο νερο απο τα ταισματα που κανεις και απο τα κακα τους .

Για αυτο τον λογο χανεις μωρα καθε μερα.Αλλαξε τις αλλαγες σε καθε μερα.Τα μωρα θελουν απολυτα καθαρο νερο για να επιβιωσουν.

Έγινε επεξεργασία - kostaszoidos

Μα σε ολα τα νεογεννητα της γης (ζωο,ψαρι,ανθρωπος)δεν υπαρχει καλυτερη τροφη για τις πρωτες μερες ζωης απο το <<Μητρικο γαλα>>οποτε εσυ γιατι να επεμβεις απο τωρα που ειναι μονο 5 ημερων,και αμφιβαλλω αν τρωνε φυλλαρακι τοσο μικρα...δεν χωραει τιποτε στο στομα τους εκτος απο την βλενα των γονιων τους.

Στις 12-15 μερες ξεκιναμε αρτεμια και φυλλαρακι πολυ καλα τριμενο απο τον μηνα και περα....

Αλλαγες σε νεογεννητα καθε μερα αυστηρα.Οχι μερα παρα μερα.

Οταν εκανα αλλαγη σε μωρα, το βρωμικο νερο το εριχνα παντα πρωτα σε ενα κουβα(ασπρο για να φαινονται),και αν ρουφουσα κανα μωρο κατα λαθος το επαιρνα με μια συριγγα απο τον κουβα και μπλουμ παλι πισω στους γονεις,το ξερω ειναι δυσκολο αλλα θελει υπομονη.

Τα μωρα ειναι μωρα..δεν ειναι ενηλικοι δισκοι να μπορουν να αντεξουν το βρωμικο νερο απο τα ταισματα που κανεις και απο τα κακα τους .

Για αυτο τον λογο χανεις μωρα καθε μερα.Αλλαξε τις αλλαγες σε καθε μερα.Τα μωρα θελουν απολυτα καθαρο νερο για να επιβιωσουν.

:) Aψογος !!!

Μπαμπη υπομονη και ολα σιγα σιγα θα παρουν το δρομο τους

Καλη επιτυχια :hysterical::thumbup:

Μάλλον η αναπαραγωγή των δίσκων δεν είναι και τόσο ενδιαφέρουσα.

Κάπου είχα δεί ότι στραβόχεσε ένα guppy και έτρεξαν όλοι με πάνω απο 50 απαντήσεις στον ενδιαφερόμενο να το σώσουν. :):hysterical:

Τέλος πάντων αφήνω την στενοχώρια να ευχαριστήσω τον κοσταζοιδο και τον μίνωα που έχοντας παραπάνω γνώση απο εμένα θέλησαν να βοηθήσουν.

Να ρωτήξω και κάτι άλλο; Αλλαγή όσο διαρκεί το σιφωνάρισμα ή μεγαλύτερο; πχ 40-50%;

Είμαι εντάξει με το PH και την σταδιακή αυξησή του;

Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι σιγουρα το σιφωναρισμα.Τωρα οσο περισσοτερο καθαρο νερο βαζεις τοσο καλυτερα,κατα την γνωμη μου 40 ή 50%ειναι κοντα οποτε αμα αφαιρεις αυτες τις ποσοτητες που αναφερεις εισαι καλα.

Ναι πολυ καλα κανεις και το ανεβαζεις το ph.Μεχρι να το πας 7 εισαι ενταξει.

Τα μωρα την εχουν αναγκη αυτη την ανοδο.Ενας λογος ειναι οτι το ποιο σκληρο νερο βοηθαει τα δισκακια στην αναπτηξη(λογο ασβεστιου νομιζω).

καλη συνεχεια και απο μενα,και οτι χρειαστεις μην διστασεις εδω ειμαστε.

Επισης να σου πω οτι δεν θεωρω τον εαυτο μου γνωστη,και ουτε ποιο εμπειρο απο σενα απλα θεωρω οτι δεν μου κοστιζει κατι, να σου πω οτι μπορω για κατι που εχω περασει και εχω ζησει-δει απο κοντα.

Υπομονη και μην στεναχωριεσαι.

Έγινε επεξεργασία - kostaszoidos

• 3 weeks later...

Καλημέρα.

Τα μωράκια είναι πλέον 27 ημερών απο το σκάσιμό των αυγών τους.

Εδώ και 10 μέρες ζούν μόνο με την μαμά γιατί ο μπαμπάς έγινε λίγο βίαιος και πήγε σε διπλανό ενυδρείο.

Τρώνε αρτέμια και μεγαλώνουν. Απο καμιά 70αριά+ έχουν μείνει γύρω στα 40-50.

Πριν 10 ημέρες πήγαμε διακοπούλες για μια εβδομάδα. Η γεννήστρα έμεινε Παρασκευή έως και Τρίτη χωρίς αλλαγή. Τρίτη πετάχτηκα σπίτι και έκανα μεγάλη αλλαγή και τάϊσα τα μικρά. Βρήκα 9 μωρά ψόφια. Την Παρασκευή που γυρίσαμε βρήκα άλλα πέντε ψόφια. Τις μέρες αυτές εκτός της Τρίτης τρώγανε μόνο απο την μαμά.

Απο την Παρασκευή λοιπόν που επιστρέψαμε αν και κάνω καθημερινά αλλαγή και ταίζω 2 φορές την ημέρα αρτέμια χάνω και 3 έως και 5 μωρά. Βέβαια αυτά που πεθαίνουν φαίνονται πολύ αδύνατα.

Και τα αλλά όπως τα συγκρίνω με φώτο στο φόρουμ έχουν μείνει λίγο πίσω σε ανάπτυξη.

Θα βάλω και το βράδυ καμιά φώτο να μου πείτε και εσείς.

Οι θάνατοι είναι απο την αδυναμία ή παίζει καμιά αρρώστια απο τόσο νωρίς; Μπορώ να τους κάνω κάποια θεραπεία σε τόσο μικρή ηλικία;

Επίσης παρατηρώ ότι αν και οι 2 γονείς είναι Cobalt τα περισσότερα μωρά είναι σκουρόχρωμα και κάποια διαφανή. Γιατί αυτό;

Τώρα που κατεβαίνουν και τρώνε απο κάτω να ταίσω και τίποτα άλλο και τί;

Οι μετρήσεις είναι Αμμωνία - ΝΟ2 0, ΝΟ3 πρίν την αλλαγή περίπου 10, ΡΗ 6,9, Θερμοκρασία 28 - 28,5.

Ελπίζω σε κάποια απάντησή σας γιατί είναι αμαρτία μετά απο 25+ προσπάθεις αυτοί οι γονείς να μην βγάλουν μερικά μωράκια.

Μιας και βρίσκομαι στην ίδια θέση μ΄εσένα, έτυχε να διαβάσω πολύ σε διάφορα forums αλλά και στο aquazone για το θέμα των μικρών, και θα σου πρότεινα να ταϊζεις συχνότερα βλέποντας συγχρ΄λονως που είναι τα μικρά που φαίνονατι πιο αδύνατα.

Έτσι μπορείς να ρίχνεις την τροφή σε διάφορα σημεάι συγχρόνως και έτσι να τρόνε και τα πιο μικρά/συνεσταλμένα μικρά.

Καλή επιτυχία

Tον λογο που ψωφανε τα μωρα δεν τον ξερω .Αυτο που ξερω ειναι οτι καλο ειναι να ξεκινησεις να δεινεις και αλλες τροφες. :P

Πολυ ενδιαφερον θεμα και το δικο μου ζευγαρι cobalt ειναι. :thumbup::hysterical:

Μιας και βρίσκομαι στην ίδια θέση μ΄εσένα, έτυχε να διαβάσω πολύ σε διάφορα forums αλλά και στο aquazone για το θέμα των μικρών, και θα σου πρότεινα να ταϊζεις συχνότερα βλέποντας συγχρ΄λονως που είναι τα μικρά που φαίνονατι πιο αδύνατα.

Έτσι μπορείς να ρίχνεις την τροφή σε διάφορα σημεάι συγχρόνως και έτσι να τρόνε και τα πιο μικρά/συνεσταλμένα μικρά.

Καλή επιτυχία

Θα συμφωνησω με τον φιλο λεγοντας οτι θα επρεπε να ταιζεις τουλαχιστον 3-4 φορες την ημερα.

Εαν ημουν στην θεση σου τωρα που μεγαλωσαν κιολας στην αρχη θα ταιζα 3 φορες αρτεμια και 1 ξηρα τροφη και μετα 2 αρτεμια και 2 ξηρα.

Ελπιζω να με καταλαβαινεις. :P

Υπάρχει ξηρά τροφή στο εμπόριο για δισκομωράκια;

Ούτως ή άλλως όταν ρίχνω τα αρτέμια έχουν διαλυθεί σε όλο το ενυδρείο σε δευτερόλεπτα.

Πως θα ταίζω συγκεκριμένα τα αδύνατα μωρά; Να κλείνω το αερόφιλτρο;

Θα ταιζεις οτι ξηρα τροφη εχεις για τους δισκους σου απλως θα την διαλυεις.

Εαν τα επηρεαζει το φιλτρο τοτε κλεινε το μεχρι να φανε και μετα ξαναβαλτο κανονικα.

Υπάρχει ξηρά τροφή στο εμπόριο για δισκομωράκια;

Ούτως ή άλλως όταν ρίχνω τα αρτέμια έχουν διαλυθεί σε όλο το ενυδρείο σε δευτερόλεπτα.

Πως θα ταίζω συγκεκριμένα τα αδύνατα μωρά; Να κλείνω το αερόφιλτρο;

εγω θα σου προτινα να μην ταιζισ ακομα ξηρα τροφη.μονο ζωντανη αρτεμια

εγο τα ταιζω 7 έως 10 φορεσ τιν ιμερα

ξηρα τροφη θα ειναι δυσκολο για να χωνεψουν τα μικρα

ι αρτεμια τι παρεχι ολεσ τισ βιταμινεσ που χρειαζονται :P

καμια φωτο θα δουμε;; :P

θα συμφωνησω με τους παραπανω αυξησε τα γευματα το λιγοτερο σε 6-7 φορες την ημερα.

καρδια δοκιμασες να δωσεις;;;(πολυ καλα αλεσμενη)

την ξηρα τροφη τριψετ ην στο χερι σου καλα και ριξτην μεσα.

Καλημέρα

Εδώ είναι τα μωρά

post-17804-1309849607_thumb.jpgpost-17804-1309849665_thumb.jpg

Sorry για την ποιότητα είναι ότι πρόλαβα να τραβήξω απο το κινητό το πρωί πριν φύγω για την δουλειά.

25 ημερών σήμερα. Δείτε και την μάνα. Μήπως την έχουν καταφάει;

Την βλεννα εννοεις???

Νομίζω ότι της έχουν κάνει το σώμα σαν σμιριδόπανο.

Μήπως είναι καιρός να φεύγει και αυτή;

Καλημέρα

Εδώ είναι τα μωρά

post-17804-1309849607_thumb.jpgpost-17804-1309849665_thumb.jpg

Sorry για την ποιότητα είναι ότι πρόλαβα να τραβήξω απο το κινητό το πρωί πριν φύγω για την δουλειά.

25 ημερών σήμερα. Δείτε και την μάνα. Μήπως την έχουν καταφάει;

Να τα χαίρεσαι, πανέμορφα είναι. Μπράβο.

Καλή συνέχεια.

Tώρα το πρόσεξα απο την φωτογραφία.

Δείτε το πάνω πτερύγιο αυτού του μωρού.

Είναι νορμάλ;

post-17804-1309857166_thumb.jpg

Tώρα το πρόσεξα απο την φωτογραφία.

Δείτε το πάνω πτερύγιο αυτού του μωρού.

Είναι νορμάλ;

post-17804-1309857166_thumb.jpg

Δεν φαινεται οκ,αν και η φωτο δεν βοηθαει πολυ.Δεν ειναι κατι παραξενο παντως σε μια γεννα να μην εχουν ολα τα ψαρια το επιθυμητο σχημα. :P

Μιά μικρή αναδρομή απο την γέννηση.

post-17804-1309858925_thumb.jpgpost-17804-1309858938_thumb.jpgpost-17804-1309858963_thumb.jpgpost-17804-1309858972_thumb.jpgpost-17804-1309858980_thumb.jpgpost-17804-1309858990_thumb.jpg

εγω θα σου προτινα να μην ταιζισ ακομα ξηρα τροφη.μονο ζωντανη αρτεμια

εγο τα ταιζω 7 έως 10 φορεσ τιν ιμερα

ξηρα τροφη θα ειναι δυσκολο για να χωνεψουν τα μικρα

ι αρτεμια τι παρεχι ολεσ τισ βιταμινεσ που χρειαζονται :P

Δηλαδή κάθε 1-1.5 ώρα από λίγο; Πόσες αλλαγές κάνεις;

Μπάμπη, συγχαρητήρια.

Όσο αφορά στη διατροφή τους να έχεις υπόψην σου πως (ΙΜΟ) όσο περισσότερο μείνουν με τους γονείς τους, τόσο το καλύτερο (αν και εδώ υπάρχουν διαφορετικές γνώμες...).

Από κει και πέρα τα γεύματα πρέπει να είναι συνεχόμενα ανά 3ωρο πχ. 6-7-8, όσα μπορείς, και κατ' επέκταση χρειάζονται και οι αντίστοιχες αλλαγές νερού (1 ή και 2 / ημέρα).

Από την άλλη, λιγότερα ταΐσματα σημαίνουν πως δεν θα επιτύχεις το 100% ως προς την ανάπτυξη σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο.

Αφού έχεις ξεκινήσει αρτέμια μπορείς σταδιακά να συνεχίσεις με ξηρά τροφή (Ocean Nutrition/Discus Food) τριμμένη πολύ καλά. Επίσης και καρδιά. Αν μπορούσες να βρεις χοιρινή σε 1η φάση, μετά γαλοπούλα και τέλος μοσχαροκαρδιά αλλά μην μπλέκεις. Αν θέλεις, ξεκίνα απλά με μοσχαροκαρδιά.

Ποσότητα-Ποικιλία-Ποιότητα-Αλλαγές Νερού.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Πόσο είναι τα δισκάκια? Συνεχίζονται οι απώλειες?

Νομίζω ότι της έχουν κάνει το σώμα σαν σμιριδόπανο.

Μήπως είναι καιρός να φεύγει και αυτή;

εχω διαβασει σε ενα θεμα οτι οσο πιο πολυ μεινουν τα μωρα με τους γονεις τοσο πιο γρηγορα μεγαλωνουν. :P

Μπάμπη, συγχαρητήρια.

Όσο αφορά στη διατροφή τους να έχεις υπόψην σου πως (ΙΜΟ) όσο περισσότερο μείνουν με τους γονείς τους, τόσο το καλύτερο (αν και εδώ υπάρχουν διαφορετικές γνώμες...).

Από κει και πέρα τα γεύματα πρέπει να είναι συνεχόμενα ανά 3ωρο πχ. 6-7-8, όσα μπορείς, και κατ' επέκταση χρειάζονται και οι αντίστοιχες αλλαγές νερού (1 ή και 2 / ημέρα).

Από την άλλη, λιγότερα ταΐσματα σημαίνουν πως δεν θα επιτύχεις το 100% ως προς την ανάπτυξη σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο.

Αφού έχεις ξεκινήσει αρτέμια μπορείς σταδιακά να συνεχίσεις με ξηρά τροφή (Ocean Nutrition/Discus Food) τριμμένη πολύ καλά. Επίσης και καρδιά. Αν μπορούσες να βρεις χοιρινή σε 1η φάση, μετά γαλοπούλα και τέλος μοσχαροκαρδιά αλλά μην μπλέκεις. Αν θέλεις, ξεκίνα απλά με μοσχαροκαρδιά.

Ποσότητα-Ποικιλία-Ποιότητα-Αλλαγές Νερού.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Πόσο είναι τα δισκάκια? Συνεχίζονται οι απώλειες?

Σήμερα είναι στην 25η μέρα κολύμβησης.

Απο το τελευταίο συφωνάρισμα χτες το βράδυ, το πρωί πριν φύγω για την δουλειά βρήκα 1 ψόφιο.

Την καρδιά πως την ταίζω? διαλυμένη σε νερό;

εχω διαβασει σε ενα θεμα οτι οσο πιο πολυ μεινουν τα μωρα με τους γονεις τοσο πιο γρηγορα μεγαλωνουν. :P

Γιώργο εγώ εχω διαβάσει πως όσο περισσότερο καιρό μένουν υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθεί κάποιος ιός απο τους γονείς και πιο πιθανό είναι οι βραγχυοσκώληκες.

Δεν ξέρω τι να κάνω.

Παρατήρησα κάποιο απο τα δικά μου πριν πεθάνει ότι ανέβηκε ψηλά στην επιφάνεια σαν να ήθελε να ανασάνει....

Έχει κανείς καμιά εμπειρία πάνω σε αυτό ή ήταν τυχαίο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...