Jump to content

Νερό αλλαγής απο Α/Ο

Recommended Posts

καλημέρα σε όλους

Το σάββατο έκανα την πρώτη αλλαγή με νερό α/ο.Εχω την chromis, με μεμβράνη 100gpd,μονάδα DI,μανόμετρο και συνολικό κόστος περίπου 133.

Η ερώτηση είναι οτι για ενα σύνολο 20 λίτρων,αξίζει να περιμενεις περίπου καμια ώρα μέχρι να γεμίσει,εκτός το άκάθαρτο που τρέχει η απλά είναι πέταμα χρημάτων ???

Θα ήθελα τις απόψεις σας.

Φυσικα και αξιζει, και εχεις νερο 100% καθαρο πλεον για χρηση στο ενυδρειο σου.

Φυσικα και αξιζει, και εχεις νερο 100% καθαρο πλεον για χρηση στο ενυδρειο σου.

Δηλαδή αν εγω θέλω τόσο για 20 λίτρα, εσυ πόση ώρα κανεις που σαν μεγαλήτερο ενυδρείο,θα θέλεις περισσότερα για αλλαγή???

Εγώ κάνω 6 ώρες για 80lt νερό.

Δυστηχώς έχω μικρή μεμβράνη 50gpd.

Όταν μιλάμε για θαλασσινό η Α/Ο δεν είναι προαιρετικό αλλά αναγκαίο.

6 ώρες??? ωχ κατάλαβα.....υπομονή λοιπόν

υ.γ. και 6 ώρες εχεις το ακάθαρτο νερο να τρέχει χύμα?? :bowdown:

Μια απο τα ιδια με το billy, και το χειμωνα ακομα περισσοτερο μιας και η διαδικασια της οσμωσης ειναι ακομα ποιο αργη.

Τωρα το <ακαθαρτο> μπορεις να το χρησιμοποιεις και για ποτισμα, δεν ξερω που αλλου μπορεις να το χρησιμοποιεις.

Μια απο τα ιδια με το billy, και το χειμωνα ακομα περισσοτερο μιας και η διαδικασια της οσμωσης ειναι ακομα ποιο αργη.

Τωρα το <ακαθαρτο> μπορεις να το χρησιμοποιεις και για ποτισμα, δεν ξερω που αλλου μπορεις να το χρησιμοποιεις.

Σωστα.Καθως εχουμε πιο κρυο νερο πεφτει η αποδοση της μεμβρανης,γιαυτο και η περισσοτερη ωρα.Οσο για το ακαθαρτο κανει και για κανενα σφουγγαρισματακι.

Σωστα.Καθως εχουμε πιο κρυο νερο πεφτει η αποδοση της μεμβρανης,γιαυτο και η περισσοτερη ωρα.Οσο για το ακαθαρτο κανει και για κανενα σφουγγαρισματακι.

Επομένως να την κρατήσω,γιατι με την πρώτη φορα ψιλοαπογοητεύθηκα,κι έλεγα να την σουτάρω.....

Και κάτι άλλο,οι δικές σας είναι απόλυτως σταγανές, γιατι η δικιά μου σε ενα-δύο σημεία δακρύζει λιγάκι....

Το ακάθαρτο κάνει για πότισμα, καζανάκι, σφουγγάρισμα...

Εγώ γεμίζω την λίμνη μου με αυτό όταν έχω εξάτμιση αλλιώς ποτίζω τον κήπο :hysterical:

Υ.Σ. maik78 τώρα πρόσεξα ότι είπες για σφουγγάρισμα, είναι πρωί ακόμα :)

Έγινε επεξεργασία - Panos1990

Επομένως να την κρατήσω,γιατι με την πρώτη φορα ψιλοαπογοητεύθηκα,κι έλεγα να την σουτάρω.....

Και κάτι άλλο,οι δικές σας είναι απόλυτως σταγανές, γιατι η δικιά μου σε ενα-δύο σημεία δακρύζει λιγάκι....

Ναι πρέπει να είναι απόλυτα στεγανή, οπότε διόρθωσε το αυτό.

Εγώ με αυτό που βγάζει εκτός το στέλνω για πότισμα κατευθείαν στα λουλούδια με ένα σωληνακι.

Εγώ με αυτό που βγάζει εκτός το στέλνω για πότισμα κατευθείαν στα λουλούδια με ένα σωληνακι.

Μαλλον εχεις κηπο ετσι;

ειμαι καινουριος στο extreme sport των ενυδρειων

αλλα αν βαλεις α/ο σε θαλασσινο δεν θα διωχνει το αλατι απο το νερο? εκτος αν αυτη η α/ο που εχω εγω ειναι αλλου τυπου, γιατι βγαζει αλατα μαζι με ολα τα αλλα

ειμαι καινουριος στο extreme sport των ενυδρειων

αλλα αν βαλεις α/ο σε θαλασσινο δεν θα διωχνει το αλατι απο το νερο? εκτος αν αυτη η α/ο που εχω εγω ειναι αλλου τυπου, γιατι βγαζει αλατα μαζι με ολα τα αλλα

Βγαζει τα αλατα απο το νερο της βρυσης.Οταν γινετε εξατμιση απο το θαλασσινο ενυδρειο δεν εξατμιζετε το αλατι,μονο το νερο.Καθως με την εξατμιση μενει το αλατι στο νερο ανεβαινει η πυκνοτητα του νερου.Αυτος ειναι και ο λογος που βαζουμε απο α/ο.

Ότι στοιχεία χρειαστεί το ενυδρείο θα το πάρει αποκλειστικά απο το αλάτι που βάζεις.

Γιαυτό και χρησιμοποιείς όσμωση, ώστε να μπορεί το αλάτι να φτάσει την απόδοση που προβλέπεται.

Αν ρίξεις θαλασσινό αλάτι σε νερό βρύσεις άντε γύρευε παραμέτρους. Και δεν είναι 2-3 αλλα σχεδόν 60 ιχνοστοιχεία που αποτελούν το αλατόνερο. Δεν είναι κρίμα να πληρώνεις για καλό αλάτι και να το χαλάς με νερό βρύσεις?

Μαλλον εχεις κηπο ετσι;

Εχω ένα μικρό με τριανταφυλλιες και ένα φοίνικα, το νερό που περισσεύει είναι ότι πρέπει για το πότισμα τους.

Εχω ένα μικρό με τριανταφυλλιες και ένα φοίνικα, το νερό που περισσεύει είναι ότι πρέπει για το πότισμα τους.

Εγώ που έχω μόνο 5 γλάστρες μετά το πότισμα τους, το υπόλοιπο τρέχει στο λούκι.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...