GiannisBetta 14 Ιουνίου 2011 #1 Share 14 Ιουνίου 2011 (edited) Λοιπόν Γεια σας παιδιά, λέω να ασχοληθώ με Ζωοτοκα ψαράκια και λέω να ξεκινήσω με ''Γκαπυ'' Λοιπόν έχω διαβάσει πως η αναλογίες πάνε 1 Αρσενικό - 3 η 4 θηλυκά , θα ήθελα αν μπορείτε να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για αυτά τα ψαράκια. Τι πρέπει να κάνω για να αναπαραχθούν? έχω συνηθίσει από Μονομάχους που πρέπει ο αρσενικός να κάνει φωλιά μετά να βάλεις την θηλύκια και να ζευγαρώσουν και μετά να βγάλεις την θηλύκια σε άλλο ενυδρείο γενικά κάτι περίπλοκο δηλαδή, Έτσι είναι και τα γκαπυ? λοιπόν, τι θα πρέπει να κάνω για έχω μια επιτυχείς γέννα από γκαπυ? Ξέχασα να σας πω ότι τα Γκαπυ θα ζούνε σε ένα ενυδρείο που θα πάρω της επόμενες μέρες 54 λτ θα ζούνε καλά εκεί μέσα με 5-6 Γλυφτρουλες για να καθαρίζουν ? Και, τα Γκαπυ σε τι θερμοκρασίες ζούνε? Ευχαριστώ πολύ και περιμένω απαντήσεις εαν μπορείτε φυσικά Έγινε επεξεργασία 14 Ιουνίου 2011 - GiannisBetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Ιουνίου 2011 #2 Share 14 Ιουνίου 2011 Τιποτα δεν χρειαζετε να κανεις,θα γεμισει το ενυδρειο με πολλα μωρα. Οταν λες 5-6 γλειφτες εννοεις γατοψαρα.Αν ναι καταρχην δεν κανουν για τα λιτρα σου και δεν καθαριζουν τα ενυδρεια ,απλα τρωνε την αλγη.Τα υπολοιπα θα στα πουν τα παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 14 Ιουνίου 2011 Author #3 Share 14 Ιουνίου 2011 Τιποτα δεν χρειαζετε να κανεις,θα γεμισει το ενυδρειο με πολλα μωρα. Οταν λες 5-6 γλειφτες εννοεις γατοψαρα.Αν ναι καταρχην δεν κανουν για τα λιτρα σου και δεν καθαριζουν τα ενυδρεια ,απλα τρωνε την αλγη.Τα υπολοιπα θα στα πουν τα παιδια. Ε ναι αυτό ενορώ να μου τρώνε την άλγη Σοβαρά? απλά τα αφήνω και κάνουν τα πάντα μόνα τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Ιουνίου 2011 #4 Share 14 Ιουνίου 2011 Ε ναι αυτό ενορώ να μου τρώνε την άλγη Σοβαρά? απλά τα αφήνω και κάνουν τα πάντα μόνα τους? Καμια σχεση με τον μονομαχο,υπαρχει ομως μια διαφορα.Ο μονομαχος αν τα καταφερεις εχει αλλη γλυκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 14 Ιουνίου 2011 #5 Share 14 Ιουνίου 2011 Οταν λες 5-6 γλειφτες εννοεις γατοψαρα.Αν ναι καταρχην δεν κανουν για τα λιτρα σου και δεν καθαριζουν τα ενυδρεια ,απλα τρωνε την αλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 14 Ιουνίου 2011 Author #6 Share 14 Ιουνίου 2011 Καμια σχεση με τον μονομαχο,υπαρχει ομως μια διαφορα.Ο μονομαχος αν τα καταφερεις εχει αλλη γλυκα Φυσικα, και θα τα καταφερω και με μονομαχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Ιουνίου 2011 #7 Share 14 Ιουνίου 2011 Φυσικα, και θα τα καταφερω και με μονομαχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 14 Ιουνίου 2011 Author #8 Share 14 Ιουνίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 14 Ιουνίου 2011 #9 Share 14 Ιουνίου 2011 φιλε μ καλημερα κκαι απο εμενα....ασχολουμαι με τα γκαπι εδω και 3 χρονια..... στα λιτραα σ θα ειναι μια χαρα ενα χαρεμι...απο εκει και περα θα βαρεθεις να βλεπεις γεννες...απλα μια συμβουλη και α θες με ακους.μην χρησιμοποιησεις καθολου γενηστρες.....βαλλε μερικα φυτα και κερατοφυλλο..και θα δεις πως θα σ μεγαλωσουν........μπορει στις πρωτες γεννες αα χασεις πολλα μικρα γτ θα στα τρωνε γτ τα μεγαλα δεν ξερουν τι ειναι και τα θεωρουν τροφη.μετα θα τα συνιθησουν σαν ψαρια κααι θα περνανε διπλα τους και ουτε που θα τους δινουν σημασια.......οπως σ ειπαν και τα παιδια δεν χρειαζεται να κανεις τπτ απολυτως.... Παντα Φιλικα Θανασης Υ.Γ.τα ψαρακια που θες να επιλεξεις ειναι για εμενα η καλυτερη επιλογη που θα μπορουσες να κανεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 14 Ιουνίου 2011 #10 Share 14 Ιουνίου 2011 Φυσικα, και θα τα καταφερω και με μονομαχο Αν για τα guppies θες 2-3 ενυδρεία αν αναπαραγάγεις 2 ζευγάρια (με 100 μωρά στην κάθε γέννα).....σε γεννα μονομάχου μπορεί να χρειαστείς παρα πολλααα ενυδρεία αφού μπορούν να αμολήσουν μέχρι 500 ψάρια στο καθε spawn ! και επιδει σίγουρα θα τα κρατάς για 6 μήνες τα ψαράκια καλύτερα να αναθεωρήσεις λιγο την αναπαραγωγή μονομάχου )) Φιλικα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 14 Ιουνίου 2011 Author #11 Share 14 Ιουνίου 2011 φιλε μ καλημερα κκαι απο εμενα....ασχολουμαι με τα γκαπι εδω και 3 χρονια..... στα λιτραα σ θα ειναι μια χαρα ενα χαρεμι...απο εκει και περα θα βαρεθεις να βλεπεις γεννες...απλα μια συμβουλη και α θες με ακους.μην χρησιμοποιησεις καθολου γενηστρες.....βαλλε μερικα φυτα και κερατοφυλλο..και θα δεις πως θα σ μεγαλωσουν........μπορει στις πρωτες γεννες αα χασεις πολλα μικρα γτ θα στα τρωνε γτ τα μεγαλα δεν ξερουν τι ειναι και τα θεωρουν τροφη.μετα θα τα συνιθησουν σαν ψαρια κααι θα περνανε διπλα τους και ουτε που θα τους δινουν σημασια.......οπως σ ειπαν και τα παιδια δεν χρειαζεται να κανεις τπτ απολυτως.... Παντα Φιλικα Θανασης Υ.Γ.τα ψαρακια που θες να επιλεξεις ειναι για εμενα η καλυτερη επιλογη που θα μπορουσες να κανεις Γεια σου φίλε Θανάση, Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές σου, Αλλά έχω μια ερώτηση, Τι είναι Το Κερατοφυλλο?? που μπορώ να βρω και σε τι βοηθάει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Ιουνίου 2011 #12 Share 14 Ιουνίου 2011 Ειναι ενα πολυ ευκολο αναπτισομενο φυτο,που βοηθα να κρυβονται τα μωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 14 Ιουνίου 2011 Author #13 Share 14 Ιουνίου 2011 (edited) Αν για τα guppies θες 2-3 ενυδρεία αν αναπαραγάγεις 2 ζευγάρια (με 100 μωρά στην κάθε γέννα).....σε γεννα μονομάχου μπορεί να χρειαστείς παρα πολλααα ενυδρεία αφού μπορούν να αμολήσουν μέχρι 500 ψάρια στο καθε spawn ! και επιδει σίγουρα θα τα κρατάς για 6 μήνες τα ψαράκια καλύτερα να αναθεωρήσεις λιγο την αναπαραγωγή μονομάχου )) Φιλικα!!!! εμ... μάλιστα... θα δούμε... θέλω μια γέννα να κάνω γιατί το έχω σαν μεράκι... θέλω να βγάλω μια γέννα τουλάχιστον!!! Έγινε επεξεργασία 14 Ιουνίου 2011 - GiannisBetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 14 Ιουνίου 2011 #14 Share 14 Ιουνίου 2011 εμ... μάλιστα... θα δούμε... θέλω μια γέννα να κάνω γιατί το έχω σαν μεράκι... θέλω να βγάλω μια γέννα τουλάχιστον!!! Ξεκινα καλυτερα με τα guppies.Και αν θες να σωσεις τα μικρα (για να ταιζουντε συχνα και σωστα ,και για να μην φαγωθούν πάρε και μια γεννήστρα με δικτι ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 14 Ιουνίου 2011 Author #15 Share 14 Ιουνίου 2011 Ξεκινα καλυτερα με τα guppies.Και αν θες να σωσεις τα μικρα (για να ταιζουντε συχνα και σωστα ,και για να μην φαγωθούν πάρε και μια γεννήστρα με δικτι ) Έγινε φίλε ευχαριστώ πολύ, θα δω τι θα κάνω στους πόσους βαθμούς ζούνε τα guppy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 14 Ιουνίου 2011 #16 Share 14 Ιουνίου 2011 σταθερα να εχεις μια θερμοκρασια 26 βαθμων γιατι το φυλλο των μικρων εξαρταται απο θερμοκρασια..... στους 26 βαθμους βγενουν μισα μισα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 14 Ιουνίου 2011 Author #17 Share 14 Ιουνίου 2011 σταθερα να εχεις μια θερμοκρασια 26 βαθμων γιατι το φυλλο των μικρων εξαρταται απο θερμοκρασια..... στους 26 βαθμους βγενουν μισα μισα ουαου δες τι μαθαίνει κανείς!!!!! Δηλαδή αν θέλω μόνο αρσενικά πόσους βαθμούς να έχει? η αν θέλω μόνο θηλυκά πόσους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 14 Ιουνίου 2011 #18 Share 14 Ιουνίου 2011 ουαου δες τι μαθαίνει κανείς!!!!! Δηλαδή αν θέλω μόνο αρσενικά πόσους βαθμούς να έχει? η αν θέλω μόνο θηλυκά πόσους? Εγώ τα ειχα σε 27+ σε 270λιτρο τον πρώτο καιρό.. και παλι βγήκαν μισά μισά..αρα αν θα θες αρσενικά καλύτερα να τα βάλεις σε ξεχωριστώ ενυδρείο με θερμοστάτη μέσα και να το κρατήσεις στους 27-28 για κανα 2 μηνες μεχρι να πλαστει σωστά ο σπόνδυλος τους και να αναπτυχθούν γρηγορότερα. Επίσης σε 25αρι θα ειναι οτι πρέπει για 3-4 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 14 Ιουνίου 2011 #19 Share 14 Ιουνίου 2011 Eπισεις μιας και θέλεις να ασχοληθείς μπορείς και απο αύριο να έχεις γέννα απο γκαπυ.. φτάνει να κάνεις μια βόλτα στην αγορά και να βρεις θηλυκά οπου το 90% αν οχι το 100% είναι ήδη έγκυα και τα πλιστα απο το κατάστημα σε 2-3 εβδομάδες θα σου εχει γεννήσει.. Εγω επερνα θηλυκά και γεννούσαν την επόμενη μέρα..(αλλά ειχα καταλάβει σε πια φάση βρίσκονταν και ήξερα πότε θα υπαρχει drop απο το φούσκωμα τους) practice makes perfect Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 14 Ιουνίου 2011 Author #20 Share 14 Ιουνίου 2011 ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου, με βοήθησες πάρα πολύ, οπότε εγώ που θέλω και θηλυκά και αρσενικά στους 26 βαθμούς είναι καλά έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 14 Ιουνίου 2011 #21 Share 14 Ιουνίου 2011 Eπισεις μιας και θέλεις να ασχοληθείς μπορείς και απο αύριο να έχεις γέννα απο γκαπυ.. φτάνει να κάνεις μια βόλτα στην αγορά και να βρεις θηλυκά οπου το 90% αν οχι το 100% είναι ήδη έγκυα και τα πλιστα απο το κατάστημα σε 2-3 εβδομάδες θα σου εχει γεννήσει.. Εγω επερνα θηλυκά και γεννούσαν την επόμενη μέρα..(αλλά ειχα καταλάβει σε πια φάση βρίσκονταν και ήξερα πότε θα υπαρχει drop απο το φούσκωμα τους) practice makes perfect μια απο τα ιδια εκανα και εγω αλλα πλεον εχω τοσα που τα χαριζω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 14 Ιουνίου 2011 #22 Share 14 Ιουνίου 2011 ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου, με βοήθησες πάρα πολύ, οπότε εγώ που θέλω και θηλυκά και αρσενικά στους 26 βαθμούς είναι καλά έτσι? μια χαρα φιλε μ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 14 Ιουνίου 2011 Author #23 Share 14 Ιουνίου 2011 Eπισεις μιας και θέλεις να ασχοληθείς μπορείς και απο αύριο να έχεις γέννα απο γκαπυ.. φτάνει να κάνεις μια βόλτα στην αγορά και να βρεις θηλυκά οπου το 90% αν οχι το 100% είναι ήδη έγκυα και τα πλιστα απο το κατάστημα σε 2-3 εβδομάδες θα σου εχει γεννήσει.. Εγω επερνα θηλυκά και γεννούσαν την επόμενη μέρα..(αλλά ειχα καταλάβει σε πια φάση βρίσκονταν και ήξερα πότε θα υπαρχει drop απο το φούσκωμα τους) practice makes perfect Και φίλε μου πως θα καταλάβω ότι είναι έγκυος για να την αγοράσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiannisBetta 14 Ιουνίου 2011 Author #24 Share 14 Ιουνίου 2011 μια απο τα ιδια εκανα και εγω αλλα πλεον εχω τοσα που τα χαριζω..... Ε.. αν ήσουν εδώ κοντά στη Βέροια θα ήθελα 3-4... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 14 Ιουνίου 2011 #25 Share 14 Ιουνίου 2011 εεεε φιλε μ εισαι μακρυα και βγηκαν κατι χρωματα τωρα τελευταια αστα....... θα το δεις εαν ειναι εγκυος σε συγκριση με τα αλλα εαν ειναι ποιο φουσκωμενη η κοιλια του......με το καιρο που θα αποκτησεις εμπειρια θα βλεπεις και σε ποσο καιρο περιπου θα γεννησει γιατι οταν κοντευει ο καιρος φενονται πισω στη κοιλια της τα ματια των μικρων........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος