Jump to content

Reef με Led.

Recommended Posts

Θα ηθελα να ρωτησω ποσα watt σε φωτισμο χρειαζεται σε ενα reef για να κρατησει τα sps και αν υπαρχει κανενας αγραφος νομος,οπως με τις metal halide δηλαδη watt ανα λιτρο.Περιμενω τις αποψεις σας και καποιοι <<αετοι>> εδω μεσα μην με ρωτησετε αν θα παω σε αναβαθμιση φωτισμου σε led,γιατι το σκεφτομαι σοβαρα και μαλιστα με συστημα πληρως προγραματιζομενο.

:bowdown:

"κανόνα" δε θα βρεις... υπάρχουν 100 διαφορετικά λέντ :thumbup:

εντελώς προσωπική άποψη 1-2 watt το γαλόνι για σύγχρονα ποιοτικά λέντ :bowdown:

Χοντρικά ναι. Για καλής ποιότητας led, κάπου εκεί είναι η αναλογία.

Σχεδόν /3 σε σχέση με τις Τ5

Δηλαδη για ενα ενυδρειο 180-200 λιτρα ποσα watt χρειαζονται.

Δηλαδη για ενα ενυδρειο 180-200 λιτρα ποσα watt χρειαζονται.

Τι διαστάσεις ενυδρείο έχεις?

Τι διαστάσεις ενυδρείο έχεις?

Οι διαστασεις ειναι οι εξης 90Χ40Χ70.Στηλη νερου στα 60 εκατοστα.

Tι γνωμη εχετε για ΑΥΤΟτο φωτιστικο;Καλυπτει το ενυδρειο;

Tι γνωμη εχετε για ΑΥΤΟτο φωτιστικο;Καλυπτει το ενυδρειο;Σκεφτομαι για τα 110w.

Το θέμα είναι ότι είναι στενό το φωτιστικό ~40 εκατοστά. Οπότε για να έχεις φωτισμό σε όλο το μήκος σου, θα πρέπει να το βάλεις ψηλά. Μάλλον 2 τέτοια? καλύτερα ψάξε reviews ή σχόλια για να δεις πως το χρησιμοποιούν στην πράξη

Το θέμα είναι ότι είναι στενό το φωτιστικό ~40 εκατοστά. Οπότε για να έχεις φωτισμό σε όλο το μήκος σου, θα πρέπει να το βάλεις ψηλά. Μάλλον 2 τέτοια? καλύτερα ψάξε reviews ή σχόλια για να δεις πως το χρησιμοποιούν στην πράξη

Εγώ το είχα παλιότερα και σου λέω πως χρειάζεσαι σίγουρα δυο. Για δες και αυτό http://maxspectusa.com/index.html με ένα μεγάλο κάνεις τη δουλειά σου και πολύ καλύτερα από τα άλλα δυο.Εγώ φωτίζω 170*80 ενυδρείο καταπληκτικά.

Tι γνωμη εχετε για ΑΥΤΟτο φωτιστικο;Καλυπτει το ενυδρειο;Σκεφτομαι για τα 110w.

σαν φως είναι πολύ, ακόμα και το 110w θα το παίζεις χαμηλωμένο... το πρόβλημα σου είναι ότι 90 εκατοστά είναι πολλά για 1 και λίγα για 2 :)

σαν φως είναι πολύ, ακόμα και το 110w θα το παίζεις χαμηλωμένο... το πρόβλημα σου είναι ότι 90 εκατοστά είναι πολλά για 1 και λίγα για 2 :)

Στο site της εταιρειας προτεινει το συγκεκριμενο.Αν μπει σε καποιο υψος,δεν θα κανω δουλεια;Μιλαω για υψος απο το νερο γυρω στους 20-30 ποντους.

Στο site της εταιρειας προτεινει το συγκεκριμενο.Αν μπει σε καποιο υψος,δεν θα κανω δουλεια;Μιλαω για υψος απο το νερο γυρω στους 20-30 ποντους.

δεν ξέρω εάν θα σε καλύψει άμα το σηκώσεις τόσο ψηλά. Πάντως ακόμα και να σε καλύπτει θα σε κουράσει απίστευτα στα μάτια με το φως που θα εκπέμπει γύρω γύρω. Το δικό μου που το είχα στις αρχές στους 15 πόντους περίπου σε τύφλωνε άσχημα.

δεν ξέρω εάν θα σε καλύψει άμα το σηκώσεις τόσο ψηλά. Πάντως ακόμα και να σε καλύπτει θα σε κουράσει απίστευτα στα μάτια με το φως που θα εκπέμπει γύρω γύρω. Το δικό μου που το είχα στις αρχές στους 15 πόντους περίπου σε τύφλωνε άσχημα.

Για τα watt μπορω να πω πως με καλυπτουν τα 110.Η Pacific Sun βγαζει το ιδιο φωτιστικο και σε περισσοτερα watt.Υπαρχει καποιο αλλα που να με καλυπτει;

Για τα watt μπορω να πω πως με καλυπτουν τα 110.Η Pacific Sun βγαζει το ιδιο φωτιστικο και σε περισσοτερα watt.Υπαρχει καποιο αλλα που να με καλυπτει;

για 90 εκατοστά όχι... ή θα είναι λίγο ή θα είναι overkill.

Στη θέση σου θα σκεφτόμουν μελλοντικά... δλδ στο μελλον θα στήσεις κάτι μεγαλύτερο ή θα μείνεις εκεί;

Εάν μείνεις στους 90 πόντους μπορείς να κάνεις DIY φωτιστικό στα μέτρα σου εάν πιάνουν αρκετά τα "χέρια"σου :)

για 90 εκατοστά όχι... ή θα είναι λίγο ή θα είναι overkill.

Στη θέση σου θα σκεφτόμουν μελλοντικά... δλδ στο μελλον θα στήσεις κάτι μεγαλύτερο ή θα μείνεις εκεί;

Εάν μείνεις στους 90 πόντους μπορείς να κάνεις DIY φωτιστικό στα μέτρα σου εάν πιάνουν αρκετά τα "χέρια"σου :)

Στα 110watt αναφερεσε;Για το μελλον δεν μπορω να ξερω,αλλα κατα πασα πιθανοτητα κατι θα φτιαξω.Για τους 90 ποντους δηλαδη το ξεχναω και μενω με τον υπαρχον φωτισμο;

Στα 110watt αναφερεσε;Για το μελλον δεν μπορω να ξερω,αλλα κατα πασα πιθανοτητα κατι θα φτιαξω.Για τους 90 ποντους δηλαδη το ξεχναω και μενω με τον υπαρχον φωτισμο;

Στη θέση σου εάν είχα σκοπό να πάω σε μεγαλύτερο ενυδρείο αργότερα θα έπερνα το master 110w και στο μέλλον θα έπερνα το slave 110w. Θα συμβιβαστείς βέβαια στο τωρινό ενυδρείο ότι κατα πάσα πιθανότητα σε ένα νορμάλ ύψος στις άκρες του ενυδρείου δε θα έχεις "καλό" φως. Εκτός και εάν πάρεις από τώρα και το master και το slave ξέροντας ότι είναι σκότωμα τόσο φως και το έχεις για όταν φτιάξεις το μεγάλο. Επίσης όταν λέμε μεγάλο ενοούμε μέχρι 1,20-1,30μ max μήκος και 0,6 - 0,7μ max πλάτος για αυτά τα δύο φωτιστικά, άσε τι λέει ο κατασκευαστής :)

Εάν έμενα με το υπάρχον ενυδρειο θα έκανα DIY φωτιστικό :hysterical:

Έγινε επεξεργασία - warhawk

Με δυο L90 εισαι κυριλε και ειναι απο τις φτηνοτερες λυσεις εχω ενα για το pico reef το C30 το οποιο ειναι χαμηλης ποιοτητας αυτο που σου διχνω ειναι (L90) με High power led.

Ο φωτισμος ειναι τρομερος για τα κοραλια ειναι ναι μεν κινεζικα αλλα εως τωρα δεν ειχα ποτε προβλημα.

http://www.fish-street.com/weipro_led_ligh...category_id=118

Σε diy φωτιστικο οταν λες υπαρχει κανενα σχεδιο;

Σε diy φωτιστικο οταν λες υπαρχει κανενα σχεδιο;

πολλά και διάφορα εάν και δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Θες να παίξεις και με ανατολή δύση; Εκεί μπερδεύει αρκετά το πράγμα.

πολλά και διάφορα εάν και δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Θες να παίξεις και με ανατολή δύση; Εκεί μπερδεύει αρκετά το πράγμα.

Ενας λογος που σκεφτομαι να αλλαξω το φωτιστικο ειναι και αυτος.Κατα πασα πιθανοτητα θα παρω το συγκεκριμενο και αν δω ελλειψη φωτισμου υπαρχει η σκεψη να τον συμπληρωσω με καμια τ5 39w.

Ενας λογος που σκεφτομαι να αλλαξω το φωτιστικο ειναι και αυτος.Κατα πασα πιθανοτητα θα παρω το συγκεκριμενο και αν δω ελλειψη φωτισμου υπαρχει η σκεψη να τον συμπληρωσω με καμια τ5 39w.

αντε με το καλό τότε :)

αντε με το καλό τότε :)

Ευχαριστω να εισαι καλα.Οταν με το καλο το παρω στα χερια μου θα ανεβασω φωτογραφιες. :hysterical:

καλησπερα σε ολους και απο εμενα. :hysterical: μετα απο πολυ καιρο και αρκετο ψαξιμο στο internet σε οτι αφορα πανω στα led με καποιες ηλεκτρονικες γνωσης (αδελφος ηλεκτρονικος). ( βλεπεται τα πραγματα εχουν αγριεψει για ολους που ασχολουμαστε στο χομπυ σε οτι εφορα το ρευμα.. και οχι μονο!) ετσι πηρα την αποφαση να αντικαταστησω το φωτιστικο μου που ηταν 6 λαμπες τ5 39=234watt μονο ο φωτισμος.. :ninja: καιει... το μηκος του ενυδρειου ειναι 100/50/60 . εχω λοιπον 2 λυσεις να προτεινω η πρωτη λυση ειναι φθηνη και αποτελεσματικη! μιας και τα led ειναι στα 3 watt 10000k - 12000k Bridgelux LED μια παρα πολυ γνωστη εταιρεια και καλη θα ελεγα εγω.. . ειναι diy αλλα πολυ ευκολο στο να το φταξεις δειτε το!! http://www.aquastyleonline.com/products/Aq...IY-LED-Kit.html http://www.aquastyleonline.com/products/Aq...IY-LED-Kit.html η επομενη λυση ειναι σαφως πιω ακριβη χωρις να σημαινει οτι η πρωτη λυση υστερη της αλλης. το φωτιστικο ειναι ετοιμο http://www.aquastyleonline.com/products/KE...ux-version.html το παραπανω φωτιστικο ειναι ολα τα λεφτα :) απιστευτες κριτικες στα αμερικανικα forum προσοχη ειναι η καινουργια version με μπαρα RGBW στο κεντρο του φωτιστικου. πιστευω να βοηθησα. :thumbup:

Εχει κανενας το Pacific Sun Black Python 110w;Ποιες ειναι οι αποψεις σας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...