Jump to content

Βοήθεια !!!!!!!!!

KokkinosK

Recommended Posts

Αυτό είχα στο μυαλό μου.

Θα κάνω μια αλλαγή 30 λιτ. στα 300 λιτ. απλά για να φρεσκαριστεί λίγο το νερό. Τίποτα πολύ δραστικό.

Πάντως μιας και θα κατέβω Αθήνα την Παρασκευή γαι δουλειές, θα κάνω μια γύρα από τα μαγαζιά της πρωτεύουσας που ειδικεύονται στους δίσκους να μαζέψω μερικές εμπειρίες και συμβουλές στο θέμα.

Έγινε επεξεργασία - KokkinosK

Η αλλαγή έγινε χθές. 30 λιτ με 2/1 Α.Ο/βρύση και pH 6,5.

Όλα φαίνονται καλά. Τρίτη μέρα των μικρών. Μόνον που το ζευγάρι έχει μεταφέρει τα μικρά από την πλαίνή επιφάνεια του φίλτρου που είχαν γεννηθεί, στο φύλλο μιας anubia. Τα προσέχουν και οι δύο, ειδικά η θηλυκιά είναι κέρβερος, αλλά δεν τα έχω δει ακόμη να τσιμπολογάνε την βλένα των γονιών τους, ούτε να κολυμπάνε γύρω τους.

Την άλλη φορά τα μικρά κολυμπούσαν γύρω από τους γονείς την 2η ημέρα κιόλας.

Να ανησυχήσω ή συμβαίνει ?

Η αλλαγή έγινε χθές. 30 λιτ με 2/1 Α.Ο/βρύση και pH 6,5.

Όλα φαίνονται καλά. Τρίτη μέρα των μικρών. Μόνον που το ζευγάρι έχει μεταφέρει τα μικρά από την πλαίνή επιφάνεια του φίλτρου που είχαν γεννηθεί, στο φύλλο μιας anubia. Τα προσέχουν και οι δύο, ειδικά η θηλυκιά είναι κέρβερος, αλλά δεν τα έχω δει ακόμη να τσιμπολογάνε την βλένα των γονιών τους, ούτε να κολυμπάνε γύρω τους.

Την άλλη φορά τα μικρά κολυμπούσαν γύρω από τους γονείς την 2η ημέρα κιόλας.

Να ανησυχήσω ή συμβαίνει ?

Απο αύριο κολύμπι με γονείς. Προς το παρόν μπρατσάκια.. :P:thumbup:

Αυτό σημαίνει ότι τα προσέχουν καλύτερα τώρα. Όσο γεννάνε μαθαίνουν, μην ανησυχής.

Άντε να δούμε πως θα πάει. :hysterical::hysterical::hysterical:

Δυστυχώς τα νέα είναι άσχημα.

Όταν έλεγξα το ενυδρείο προχθές το πρωί, τα ψαράκια είχαν χαθεί.

Δεν είδα να γίνεται κάτι περίεργο, ίσως να ήταν λίγα και να μην ενδιαφέρθηκαν οι γονείς. Δεν ξέρω.

Πάντως την επομένη, το ζευγάρι ξανά στο καθήκον.

Παρ΄ όλο που τους έβαλα έναν κώνο δίπλα τους, αυτοί ξανακαθάρισαν το πλαϊνό του εσωτερικού φίλτρου και γέννησαν και καμιά 50αριά αυγά.

Χαρά στην επιμονή τους πάντως...

Δυστυχώς τα νέα είναι άσχημα.

Όταν έλεγξα το ενυδρείο προχθές το πρωί, τα ψαράκια είχαν χαθεί.

Δεν είδα να γίνεται κάτι περίεργο, ίσως να ήταν λίγα και να μην ενδιαφέρθηκαν οι γονείς. Δεν ξέρω.

Πάντως την επομένη, το ζευγάρι ξανά στο καθήκον.

Παρ΄ όλο που τους έβαλα έναν κώνο δίπλα τους, αυτοί ξανακαθάρισαν το πλαϊνό του εσωτερικού φίλτρου και γέννησαν και καμιά 50αριά αυγά.

Χαρά στην επιμονή τους πάντως...

Αλλαγη ποτε εκανες τελευταια φορα;Ισως τα εφαγαν οι γονεις. :)

Να ρωτησω κατι;;

Που προσπαθεις να πετυχεις αναπαραγωγη ,στο κυριως ενυδρειο σου (300λ.)

μαζι με αλλα ψαρια, με φυτα και με εσωτερικο φιλτρο;;;;

Αλλαγη ποτε εκανες τελευταια φορα;Ισως τα εφαγαν οι γονεις. :)

Είχα κάνει 2 μέρες πριν. Λες αυτό να έφταιξε?

Πάντως το ζευγάρι συνεχίζει τις γέννες.

Είναι ήδη στην 3η (αν όχι 4η μιας και έλειψα 10 ημέρες) και από 70-80 αυγά, αφού άσπρισαν συνολικά 12, έχουν ήδη εκκολαφθεί τα μικρά.

Δυστυχώς δεν έχω γενήτρα για να τα μεταφέρω και τα έχω σε ένα Rio 300 μαζί με άλλους 4 δίσκους, τους οποίους το ζευγάρι δεν αφήνει να πλησιάσουν.

Έχω βάλει ένα μικρό μπλέ προβολάκι και φωτίζει το μέρος που ήταν τα αυγά και τώρα τα μικρά και έτσι πιστεώ να βοήθησα και να εκκολάφθηκαν περισσότερα.

Το πρωί τα μικρά κολυμπούσαν κολυμένα στο εσωτερικό φίλτρο και όταν πάω το απόγευμα σπίτι θα πρεπει να κολυμπάνε γύρω από τους γονείς.

Θα ανεβάσω κάποιες φωτο μόλις μπορέσω.

Μπορώ να κάνω μια μερική αλλαγή του νερού σε αυτή την φάση ή είναι πολύ ευαίσθητα και μπορέι να τα βλάψει η μεταβολή των συνθηκών?

Να ρωτησω κατι;;

Κωστα εχεις δικιο,μαλλον στο κυριως ενυδρειο ηταν το ζευγαρι με τα μωρα,οποτε καθε προσπαθεια εκ των προτερων ειναι καταδικασμενη ουσιαστικα. :)

Να ρωτησω κατι;;

Και ναι και όχι.

Σε 1-2 εβδομάδες θα περάσω το ζευγάρι σε ένα Lido 120 που έχω και θα είναι μόνα τους. Θα καθαρίσω και την Carat 6 που έχω στον πυθμένα και θα το κάνω γενήστρα.

Φίλτρανση: το εσωτερικό της Juwel και ένα Fluval 305.

Η αναπαραγωγή μου προέκυψε στο 300αρι και έτσι προσπαθώ εκεί. Ξέρω πως είναι δύσκολο αλλά κάνω ότι μπορώ να τα βοηθήσω. Τους έχω βάλει ένα εσωτερικό προβολάκι να φωτίζει την περιοχή των αυγών για να μην κινδυνεύουν τα αυγά/ψάρια απο τους υπόλοιπους και αφού ταϊσω τους υπόλοιπους ρίχνω ξανά τροφή με τσιμπίδα κοντά στο θηλυκό που είναι άγρυπνος φρουρός.

Η φίλτρανση γίνεται από το εσωτερικό της Juwel - σαν προφίλτρο - και ένα Eheim 2226 Wet - Dry. Σκέφτομαι να βάλω ακόμη ένα εξωτερικό Eheim 2073 ή 1-2 Eheim 2071.

Πως σου φαίνεται?

Κωστα εχεις δικιο,μαλλον στο κυριως ενυδρειο ηταν το ζευγαρι με τα μωρα,οποτε καθε προσπαθεια εκ των προτερων ειναι καταδικασμενη ουσιαστικα. :)

Στην ελλαδα αυτοι που εχουν πετυχει αναπαραγωγη και εχουν παρει μικρα σε κυριως ενυδρειο ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα...

Δεν λεω οτι ειναι εντελως αδυνατον αλλα ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο να πετυχει στο κυριως κατι τετοιο.

Δυστηχως μια γεννηστρα ειναι μονοδρομος για ζευγαρι δισκων αν θελουμε να δουμε φως ..με οτι συνεπαγεται(πολυυυ χρονο.κοπο και ορεξη)

Το σιγουρο απο δω και περα ειναι οτι ο φιλος μας δεν μπορει να επεμβει μεσα στο κυριως ενυδρειο και δεν θα το συνιστουσα παρα μονον στην περιπτωση που φτιαξει μια γεννηστρουλα.

Και ναι και όχι.

Σε 1-2 εβδομάδες θα περάσω το ζευγάρι σε ένα Lido 120 που έχω και θα είναι μόνα τους. Θα καθαρίσω και την Carat 6 που έχω στον πυθμένα και θα το κάνω γενήστρα.

Φίλτρανση: το εσωτερικό της Juwel και ένα Fluval 305.

Η αναπαραγωγή μου προέκυψε στο 300αρι και έτσι προσπαθώ εκεί. Ξέρω πως είναι δύσκολο αλλά κάνω ότι μπορώ να τα βοηθήσω. Τους έχω βάλει ένα εσωτερικό προβολάκι να φωτίζει την περιοχή των αυγών για να μην κινδυνεύουν τα αυγά/ψάρια απο τους υπόλοιπους και αφού ταϊσω τους υπόλοιπους ρίχνω ξανά τροφή με τσιμπίδα κοντά στο θηλυκό που είναι άγρυπνος φρουρός.

Η φίλτρανση γίνεται από το εσωτερικό της Juwel - σαν προφίλτρο - και ένα Eheim 2226 Wet - Dry. Σκέφτομαι να βάλω ακόμη ένα εξωτερικό Eheim 2073 ή 1-2 Eheim 2071.

Πως σου φαίνεται?

Το lido ειναι ιδανικη γεννηστρα(το ιδιο χρησιμοποιω κι εγω)Τα φιλτρα που αναφερεις περιτα ολα.

Το εσωτερικο το μαμισιο εγω το εχω βγαλει και το ιδιο να κανεις κι εσυ αφου θα χρησιμοποιησεις το lido σαν γεννηστρα πλεον.Δημιουργει περισσοτερο προβλημα παρα καλο κανει και ο λογος το χρωμα του.

Ενα μικρο φιλτρακι εξωτερικο στην αρχη με λιγο μπολι απο το κυριως ενυδρειο και αφου εχεις ξανα γεννα θα εχεις standby ενα αεροφιλτρο και στοπ το εξωτερικο.Δεν χρειαζεται,δεν υπαρχει λογος.

Αυτα με την προυποθεση των αυστηρα καθημερινων αλλαγων αφου δεις μωρα!!

Οταν φτασεις εκει εδω ειμαστε οτι χρειαστεις.

Το lido ειναι ιδανικη γεννηστρα(το ιδιο χρησιμοποιω κι εγω)Τα φιλτρα που αναφερεις περιτα ολα.

Το εσωτερικο το μαμισιο εγω το εχω βγαλει και το ιδιο να κανεις κι εσυ αφου θα χρησιμοποιησεις το lido σαν γεννηστρα πλεον.Δημιουργει περισσοτερο προβλημα παρα καλο κανει και ο λογος το χρωμα του.

Ενα μικρο φιλτρακι εξωτερικο στην αρχη με λιγο μπολι απο το κυριως ενυδρειο και αφου εχεις ξανα γεννα θα εχεις standby ενα αεροφιλτρο και στοπ το εξωτερικο.Δεν χρειαζεται,δεν υπαρχει λογος.

Αυτα με την προυποθεση των αυστηρα καθημερινων αλλαγων αφου δεις μωρα!!

Οταν φτασεις εκει εδω ειμαστε οτι χρειαστεις.

:(

Δεν χρειαζεται η ταλαιπωρια και η αβεβαιοτητα του μεγαλου ενυδρειου,στην καραντινα θα βρεις την ησυχια σου. :)

Στην ελλαδα αυτοι που εχουν πετυχει αναπαραγωγη και εχουν παρει μικρα σε κυριως ενυδρειο ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα...

Δεν λεω οτι ειναι εντελως αδυνατον αλλα ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο να πετυχει στο κυριως κατι τετοιο.

Δυστηχως μια γεννηστρα ειναι μονοδρομος για ζευγαρι δισκων αν θελουμε να δουμε φως ..με οτι συνεπαγεται(πολυυυ χρονο.κοπο και ορεξη)

Το σιγουρο απο δω και περα ειναι οτι ο φιλος μας δεν μπορει να επεμβει μεσα στο κυριως ενυδρειο και δεν θα το συνιστουσα παρα μονον στην περιπτωση που φτιαξει μια γεννηστρουλα.

Κοίτα Κώστα,

Ξέρεις πόσο μεγάλη ικανοποίηση είναι να βλέπεις πως τα ψάρια που φροντίζεις με τόσο κόπο, έννοιες και έξοδα είναι σε καλή κατάσταση και μάλιστα ζευγαρώνουν.

Η αναπαραγωγή μου προέκυψε και δεν έχω πολλές ελπίδες, ακριβώς λόγω όλων των παραγόντων που περιέγραψες.

Αυτό που κάνω είναι να βοηθάω το ζευγάρι όσο μπορώ και να περιμένω να μάθουν απο τα λάθη τους ώστε όταν τα βάλω μόνα τους στο Lido να είναι πιο πιθανή μια πετυχημένη γέννα. Και το πιο σημαντικό: Να μαθαίνω και γω για να είμαι έτοιμος όταν έρθει η ώρα. Σου είπα για τα φίλτρα (περιμένω την γνώμη σας) και ήδη παρήγγειλα το JBL Artemia set.

Κοίτα Κώστα,

Ξέρεις πόσο μεγάλη ικανοποίηση είναι να βλέπεις πως τα ψάρια που φροντίζεις με τόσο κόπο, έννοιες και έξοδα είναι σε καλή κατάσταση και μάλιστα ζευγαρώνουν.

Η αναπαραγωγή μου προέκυψε και δεν έχω πολλές ελπίδες, ακριβώς λόγω όλων των παραγόντων που περιέγραψες.

Αυτό που κάνω είναι να βοηθάω το ζευγάρι όσο μπορώ και να περιμένω να μάθουν απο τα λάθη τους ώστε όταν τα βάλω μόνα τους στο Lido να είναι πιο πιθανή μια πετυχημένη γέννα. Και το πιο σημαντικό: Να μαθαίνω και γω για να είμαι έτοιμος όταν έρθει η ώρα. Σου είπα για τα φίλτρα (περιμένω την γνώμη σας) και ήδη παρήγγειλα το JBL Artemia set.

Σωστα καλα το πας.Ακου τωρα λοιπον.

Οταν με το καλο τα μεταφερεις στην γεννηστρα ισως δεις κατι διαφορετικο απο αυτο που περιμενεις...

τι ενοω;;μπορει τα ψαρια να στρασαριστουν απο:την αλλαγη περιβαλλοντος,και να μην γεννουν αμεσως..

μπορει να μην πετυχεις ακριβως τις ιδιες παραμετρους νερου με του κυριως και να ξενερωσουν.

θα εχεις υπομονη.Μπορει ομως με το που τα βαλεις στην γεννηστρα να αρχισουν να ζευγαρωνουν αμεσως (σε 3-4 μερες)Αρα κανουμε υποθεσεις...

Για τα φιλτρα στα εγραψα παραπανω.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και την ψυχολογική υποστήριξη. :( Να ξέρεις πως το εκτιμώ πολύ. :)

Όσον αφορά το ζευγάρι μας τώρα, τα νέα έχουν ως εξής:

Καμιά 50αριά μικρά εκκολάφθηκαν προχθές και ήδη από εχθές οι γονείς τα μετάφεραν σε έναν κώνο που είχα βάλει δίπλα τους.

Η θηλυκιά εξακολουθεί να τα προσέχει 24/7 με μικρά διαλείματα για τέντωμα και φαγητό.

Ανεβάζω μερικές φωτο:

post-39149-1310561414_thumb.jpg

post-39149-1310561478_thumb.jpg

Φτου Φτου Φτου.... :)

post-39149-1310561548_thumb.jpg

post-39149-1310561602_thumb.jpg

post-39149-1310561639_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...