KokkinosK 13 Ιουνίου 2011 #1 Share 13 Ιουνίου 2011 Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια άμεσα. Πρίν τέσσερις ημέρες μετέφερα 6 δισκάκια (7-8 εκ) από το μκρό ενυδρείο που τα είχα στο μεγάλο. Εκεί διατηρούσα δύο μεγαλύτερους δίκσους ( περ. 10 εκ.) οι οποίοι ήταν το ίδιου φύλου γιατι μαλώναν κάπου κάπου. Στο μικρό ενυδρείο άφησα 4 μικρότερα δισκάκια και 2 νέα που προμηθεύτικα από γνωστό μαγαζί του Πειραιά. Στις δύο ημέρες είδα με έκπληξη πως το ένα red melon (νέο) και ο snake skin tyrquoise (παλιός) που είχα στο ενυδρείο φλερτάρανε, τινάζοντας τα πτερύγια τους και κουνόντας το κεφάλι τους. Περιτό να πω πως στην αρχή έπαθα έμφραγμα νομίζοντας πως κάτι άσχημο συνέβαινε. Μην τα πολυλογώ, πριν λίγο είδα 5 σειρές αυγών πάνω στα πλευρά του εσωτερικού φίλτρου και το ΖΕΥΓΑΡΙ να τα φυσάει και να τα φυλάγει απο διάφορους επισκέπτες. Εδώ χρειάζομαι την συμβουλή των εμπειρότερων. Τώρα τι κάνουμε? Πως τα βοηθάμε ? Προσπαθώ να ρίξω τροφή κοντά στο ζευγάρι αφού ταϊσω τα άλλα ψάρια στην άλλη μεριά αλλά φοβάμαι πως όταν σβύσουν τα φώτα δεν θα μείνει τίποτα. Τι να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 13 Ιουνίου 2011 #2 Share 13 Ιουνίου 2011 περιμενεις να δεις εαν τα αυγα θα εκολλαφθουν και απο εκει και περα το ξανα συζηταμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 13 Ιουνίου 2011 Author #3 Share 13 Ιουνίου 2011 περιμενεις να δεις εαν τα αυγα θα εκολλαφθουν και απο εκει και περα το ξανα συζηταμε Τα γονιμοποιημένα είναι άσπρα ή διάφανα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 13 Ιουνίου 2011 #4 Share 13 Ιουνίου 2011 μετα τη 3 μερα θα δεις οτι καποια μαυριζουν αυτα ειναι τα γονιμοποιημενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 13 Ιουνίου 2011 Author #5 Share 13 Ιουνίου 2011 Το φλέγον θέμα τώρα είναι τι κάνω με το φως. Αν το σβύσω δεν θα κινδυνέψουν τα αυγά από τα άλλα ψάρια και κυρίως τους πλακόστομους και τα cory? Τι άλλη επιλογή υπάρχει όμως? Να τα αφήσω να καίνε όλη νύχτα? Δεν θα κουράσει το ζευγάρι αυτή η κατάσταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 13 Ιουνίου 2011 #6 Share 13 Ιουνίου 2011 Κατα αρχας χαλαρωσε να απολαυσεις το θεαμα... Κατα 99,9% η γεννα ειναι χαμενη οπως και να παει..για πολλους και διαφορους λογους.... Οπως προανεφερε και ο φιλος mιnoas τα ασπρα ειναι τα μη γονιμοποιημενα κ' αυτα που θα σκουρηνουν ειναι τα γοιμοποιημενα. Φως αν βρεις προχειρο κανα μικρο φωτακι να το βαλεις κοντα στο ζευγαρι καλο θα ηταν.Θα ηταν καλο για να μην στρεσαριστει το ζευγαρι και φαει τα αυγα,για να αεριζει τα αυγα την νυχτα,για να προστατευει τα αυγα την νυχτα. Εαν ειναι η πρωτη γεννα του ζευγαριου μην απογοητευτεις αν δεις να φανε τα αυγα ή να τα παρατησουν ειναι απο απειρια καθαρα... Εαν εχουν ξανακανει γεννα αστα στην ησυχια τους.Αν εισαι ετοιμος για γεννητουρια και αναπαραγωγες ετοιμαζε γεννηστρα και εδω ειμαστε να βοηθησουμε οπως μπορουμε και οσο μπορουμε... Οποτε αραξε σε μια γωνια και απολαυσε τα χαζευοντας τα δεν θα επεμβεις πουθενα και σε τιποτα προς το παρον.Ταισε κανονικα οπως και πριν .Αμα αυτα πεινασουν θα βρουν την τροφη να εισαι σιγουρος.Αν ειναι καλοι γονεις θα δεις οτι ποτε δεν θα αφησουν τα αυγα μονα τους,πρωτα θα τρωει το ενα και μετα το αλλο,αλλα παντα ενα θα μενει πανω στα αυγα να τα προσεχει.Αντε καλη συνεχεια και οτι χρειαστεις σφυρα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 13 Ιουνίου 2011 Author #7 Share 13 Ιουνίου 2011 Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Είναι η πρώτη τους γέννα και η πρώτη δική μου..με δίσκους. Ξέρω πως οι πρώτες προσπάθειες είναι συνήθως αποτυχημένες, παρ΄ όλα αυτά φαίνονται πολύ καλοί και οι δύο. Το θυληκό (νομίζω) δεν έχει αφήσει τα αυγά καθόλου. Τα προσέχει και τα φυσάει συνεχώς. Το αρσενικό πάει και έρχεται και κυνηγάει και κανέναν περίεργο. Θα αφήσω ένα μικρό φως κοντά τους και ας κάνει η φύση τα υπόλοιπα. Θα σας ενημερώνω πάντως. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 13 Ιουνίου 2011 #8 Share 13 Ιουνίου 2011 Παιδιά ευχαριστώ πολύ.Είναι η πρώτη τους γέννα και η πρώτη δική μου..με δίσκους. Ξέρω πως οι πρώτες προσπάθειες είναι συνήθως αποτυχημένες, παρ΄ όλα αυτά φαίνονται πολύ καλοί και οι δύο. Το θυληκό (νομίζω) δεν έχει αφήσει τα αυγά καθόλου. Τα προσέχει και τα φυσάει συνεχώς. Το αρσενικό πάει και έρχεται και κυνηγάει και κανέναν περίεργο. Θα αφήσω ένα μικρό φως κοντά τους και ας κάνει η φύση τα υπόλοιπα. Θα σας ενημερώνω πάντως. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 15 Ιουνίου 2011 Author #9 Share 15 Ιουνίου 2011 Τις ώρες που σβύνουν τα φώτα έβαλα ένα εσωτερικό φως να φωτίζει τα αυγά για να διευκολύνει το ζευγάρι. Το θηλυκό δεν έχει φύγει λεπτό από τα αυγά. Τα κοιτάει και τα φυσάει συνέχεια. Το αρσενικό βοηθάει αλλά είναι κυρίως στην βόλτα. Κλασικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 17 Ιουνίου 2011 #10 Share 17 Ιουνίου 2011 Πώς πάμε; Βγήκαν οι ουρίτσες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 25 Ιουνίου 2011 Author #11 Share 25 Ιουνίου 2011 Λοιπόν έχω φοβερά νέα. Κατ΄αρχήν τα αυγά δεν ευδοκίμησαν. Γύρισα σπίτι ένα βράδυ και είδ ατο μέρος που τα είχαν να είναι καθαρισμένο. δεν ξέρω αν πέρασε κανένα cory ή pleco και "καθάρισε" πάνωτως το γεγονός δεν αλλάζει. Δεν πειράζει. Το βασικό είναι πως βγήκε ζευγάρι που γέννησε και μάλιστα πρόσεχε τα αυγά με ευλαβική προσύλωση. Έτσι έφυγα για 5 μέρες από το σπίτι και γυρίζοντας, είχαμε μια από τα ίδια. Ξανά αυγά, και μάλιστα...ουρίτσες.!!!!!!!!!!!!!!! Καμιά 30αριά μικρά εκκολάφθηκαν και στο σπίτι χτήπησε συναγερμός. τα μικρά κολυμπούσαν πολύ κοντά στο σημείο που ήταν τα αυγά και οι γονείς τα πρόσεχαν σαν κέρβεροι. Δυστυχώς όμως, την επόμενη μέρα που άρχισαν να κολυμπούν λίγο περισσότερο κάποια άρχισαν να απομακρύνονται από το ζευγάρι και τα κυνηγούσα με την απόχη να τα πάω πίσω ένα ένα - με μεγάλη επιτυχία να τονίσω. Το αποτέλεσμα, την επόμένη δεν υπήρχε κανένα. Επόμενη κίνηση: αύριο φεύγω ξανά και σε μια εβδομάδα που γυρίζω χωρίζω το ζευγάρι σε ένα ενυδρείο μόνο του, χωρίς cory και άλους καλοθελητές και περιμένω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιουνίου 2011 #12 Share 25 Ιουνίου 2011 Λοιπόν έχω φοβερά νέα. Κατ΄αρχήν τα αυγά δεν ευδοκίμησαν. Γύρισα σπίτι ένα βράδυ και είδ ατο μέρος που τα είχαν να είναι καθαρισμένο. δεν ξέρω αν πέρασε κανένα cory ή pleco και "καθάρισε" πάνωτως το γεγονός δεν αλλάζει. Δεν πειράζει. Το βασικό είναι πως βγήκε ζευγάρι που γέννησε και μάλιστα πρόσεχε τα αυγά με ευλαβική προσύλωση. Έτσι έφυγα για 5 μέρες από το σπίτι και γυρίζοντας, είχαμε μια από τα ίδια. Ξανά αυγά, και μάλιστα...ουρίτσες.!!!!!!!!!!!!!!! Καμιά 30αριά μικρά εκκολάφθηκαν και στο σπίτι χτήπησε συναγερμός. τα μικρά κολυμπούσαν πολύ κοντά στο σημείο που ήταν τα αυγά και οι γονείς τα πρόσεχαν σαν κέρβεροι. Δυστυχώς όμως, την επόμενη μέρα που άρχισαν να κολυμπούν λίγο περισσότερο κάποια άρχισαν να απομακρύνονται από το ζευγάρι και τα κυνηγούσα με την απόχη να τα πάω πίσω ένα ένα - με μεγάλη επιτυχία να τονίσω. Το αποτέλεσμα, την επόμένη δεν υπήρχε κανένα. Επόμενη κίνηση: αύριο φεύγω ξανά και σε μια εβδομάδα που γυρίζω χωρίζω το ζευγάρι σε ένα ενυδρείο μόνο του, χωρίς cory και άλους καλοθελητές και περιμένω..... Το καλυτερο που μπορεις να κανεις εφ'οσον θελεις να προσπαθησεις να κανεις αναπαραγωγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 25 Ιουνίου 2011 #13 Share 25 Ιουνίου 2011 Λοιπόν έχω φοβερά νέα. Κατ΄αρχήν τα αυγά δεν ευδοκίμησαν. Γύρισα σπίτι ένα βράδυ και είδ ατο μέρος που τα είχαν να είναι καθαρισμένο. δεν ξέρω αν πέρασε κανένα cory ή pleco και "καθάρισε" πάνωτως το γεγονός δεν αλλάζει. Δεν πειράζει. Το βασικό είναι πως βγήκε ζευγάρι που γέννησε και μάλιστα πρόσεχε τα αυγά με ευλαβική προσύλωση. Έτσι έφυγα για 5 μέρες από το σπίτι και γυρίζοντας, είχαμε μια από τα ίδια. Ξανά αυγά, και μάλιστα...ουρίτσες.!!!!!!!!!!!!!!! Καμιά 30αριά μικρά εκκολάφθηκαν και στο σπίτι χτήπησε συναγερμός. τα μικρά κολυμπούσαν πολύ κοντά στο σημείο που ήταν τα αυγά και οι γονείς τα πρόσεχαν σαν κέρβεροι. Δυστυχώς όμως, την επόμενη μέρα που άρχισαν να κολυμπούν λίγο περισσότερο κάποια άρχισαν να απομακρύνονται από το ζευγάρι και τα κυνηγούσα με την απόχη να τα πάω πίσω ένα ένα - με μεγάλη επιτυχία να τονίσω. Το αποτέλεσμα, την επόμένη δεν υπήρχε κανένα. Επόμενη κίνηση: αύριο φεύγω ξανά και σε μια εβδομάδα που γυρίζω χωρίζω το ζευγάρι σε ένα ενυδρείο μόνο του, χωρίς cory και άλους καλοθελητές και περιμένω..... Ασε το ζευγαρι και τη φυση να κανουν τη δουλεια τους Ισως αυτο που εκανες με την αποχη να στρεσαρισε τους γονεις με αποτελεσμα να χασεις ολα τα μικρα . Αφου εχεις επιβεβαιωμενο ζευγαρι τωρα μπορεις να το μεταφερεις σε καποια γεννηστρα μακρια απο πλεκο και αλλα ψαρια , να δωσεις λιγο χρονο στο ζευγαρι σου και οσο περναει ο καιρος τα πραγματα θα πηγαινουν καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιουνίου 2011 #14 Share 25 Ιουνίου 2011 Ασε το ζευγαρι και τη φυση να κανουν τη δουλεια τους Ισως αυτο που εκανες με την αποχη να στρεσαρισε τους γονεις με αποτελεσμα να χασεις ολα τα μικρα . Αφου εχεις επιβεβαιωμενο ζευγαρι τωρα μπορεις να το μεταφερεις σε καποια γεννηστρα μακρια απο πλεκο και αλλα ψαρια , να δωσεις λιγο χρονο στο ζευγαρι σου και οσο περναει ο καιρος τα πραγματα θα πηγαινουν καλυτερα "Επόμενη κίνηση: αύριο φεύγω ξανά και σε μια εβδομάδα που γυρίζω χωρίζω το ζευγάρι σε ένα ενυδρείο μόνο του, χωρίς cory και άλους καλοθελητές και περιμένω....." Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 25 Ιουνίου 2011 #15 Share 25 Ιουνίου 2011 "Επόμενη κίνηση: αύριο φεύγω ξανά και σε μια εβδομάδα που γυρίζω χωρίζω το ζευγάρι σε ένα ενυδρείο μόνο του, χωρίς cory και άλους καλοθελητές και περιμένω....." μπορει να το μεταφερει πριν φυγει ετσι ωστε στο διαστημα που θα εχει περασει να εχουν ''προσαρμοστει'' τα ψαρια στο νεο τους ''σπιτι'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 25 Ιουνίου 2011 Author #16 Share 25 Ιουνίου 2011 Μιας και φεύγω το πρωϊ, έχω μάθει με τον δύσκολο τρόπο να ΜΗΝ κάνω τίποτα στο ενυδρε'ιο την παραμονή της αναχώρησης μου. Όποτε το έκανα, πάντα μα πάντα το πλήρωσα με κούραση και άγχος. Ο νόμος του Μέρφυ ισχύει 100%. Θα περιμένω να γυρίσω και να κάνω την μεταφορά. Επηρεάζει που στο μικρό ενυδρείο έχω στρωμένη άμμο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolischania 26 Ιουνίου 2011 #17 Share 26 Ιουνίου 2011 Μιας και φεύγω το πρωϊ, έχω μάθει με τον δύσκολο τρόπο να ΜΗΝ κάνω τίποτα στο ενυδρε'ιο την παραμονή της αναχώρησης μου. Όποτε το έκανα, πάντα μα πάντα το πλήρωσα με κούραση και άγχος. Ο νόμος του Μέρφυ ισχύει 100%. Θα περιμένω να γυρίσω και να κάνω την μεταφορά. Επηρεάζει που στο μικρό ενυδρείο έχω στρωμένη άμμο ? Ναι καλύτερα είναι να είναι γυμνό τζαμι , με άμμο έχει παρατηρηθεί δυσμορφία τον μικρών , επίσης θα είναι πολύ δύσκολη η σκούπα όταν μείνουν μονα τους τα μικρά για το μεγάλωμα όπου εάν θες να τα κρατήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 26 Ιουνίου 2011 #18 Share 26 Ιουνίου 2011 (edited) Ναι καλύτερα είναι να είναι γυμνό τζαμι , με άμμο έχει παρατηρηθεί δυσμορφία τον μικρών , επίσης θα είναι πολύ δύσκολη η σκούπα όταν μείνουν μονα τους τα μικρά για το μεγάλωμα όπου εάν θες να τα κρατήσεις. θα σου ηταν ευκολο να το αναλυσεις λιγο αυτο γιατι ειλικρινα εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο οτι η δυσμορφια οφειλεται στην αμμο Η οτι γενικοτερα η αμμο παιζει καποιο ρολο στη δυσμορφια . Έγινε επεξεργασία 26 Ιουνίου 2011 - minoas Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 27 Ιουνίου 2011 #19 Share 27 Ιουνίου 2011 θα σου ηταν ευκολο να το αναλυσεις λιγο αυτο γιατι ειλικρινα εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο οτι η δυσμορφια οφειλεται στην αμμο Η οτι γενικοτερα η αμμο παιζει καποιο ρολο στη δυσμορφια . Οντως! Λιγο κουλο μου ακουγεται αυτο.............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolischania 28 Ιουνίου 2011 #20 Share 28 Ιουνίου 2011 Δυστυχώς δεν έχω την γνώση ώστε να σας το αναλύσω περισσότερο προφανώς λόγο του ότι ακαθαρσίες παραμένουν στο υπόστρωμα δεν έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες e.t.c .Ηδη έχουν κάνει πείραμα γέννας σε σκέτη γιάλα και σε γιάλα με άμμο και υπάρχουν οι παρατηρήσεις , είναι εύκολο να τα βρείτε στα γνωστά forum . Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει και τις δικες μου αναπαραγωγές με discus τις κάνω σε σκέτο τζαμι καθώς θα ήταν όντως κουλό να φτιάξεις γενιστρα με άμμο ( άποψη μου ). Nidal τελικά αυτό το ενυδρείο μπροστά το έφτιαξες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 29 Ιουνίου 2011 #21 Share 29 Ιουνίου 2011 Δυστυχώς δεν έχω την γνώση ώστε να σας το αναλύσω περισσότερο προφανώς λόγο του ότι ακαθαρσίες παραμένουν στο υπόστρωμα δεν έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες e.t.c .Ηδη έχουν κάνει πείραμα γέννας σε σκέτη γιάλα και σε γιάλα με άμμο και υπάρχουν οι παρατηρήσεις , είναι εύκολο να τα βρείτε στα γνωστά forum . Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει και τις δικες μου αναπαραγωγές με discus τις κάνω σε σκέτο τζαμι καθώς θα ήταν όντως κουλό να φτιάξεις γενιστρα με άμμο ( άποψη μου ). Nidal τελικά αυτό το ενυδρείο μπροστά το έφτιαξες ? Αν μιλας για το ενυδρειο-εκπληξη-κολονα ακομα οχι Κατα τα αλλα τα παραπανω δεν ισχυουν................. Δυσμορφικα μωρα φερνουν οι λαθος συνθηκες νερου καθως και τα ταλαιπωρημενα ζευγαρια και οχι η αμμος!Εχω το ζευγαρι με τους αγριους Alenquer Cuipeua σε ενυδρειο με αμμο, ξυλλα και φυλλοδεντρο. Πιστευω αυτο να σου αρκει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolischania 29 Ιουνίου 2011 #22 Share 29 Ιουνίου 2011 (edited) Κατα τα αλλα τα παραπανω δεν ισχυουν................. Δυσμορφικα μωρα φερνουν οι λαθος συνθηκες νερου καθως και τα ταλαιπωρημενα ζευγαρια και οχι η αμμος!Εχω το ζευγαρι με τους αγριους Alenquer Cuipeua σε ενυδρειο με αμμο, ξυλλα και φυλλοδεντρο. Πιστευω αυτο να σου αρκει!!! Για αυτό το ενυδρείο μιλάω !!! Έχεις απόλυτο δίκιο στο παραπάνω και εγώ το εστιάζω στην κακή ποιότητα του νερού που πιθανόν θα αρχίσει να δημιουργείται από artemia αφάγωτη e.t.c και όχι στην άμμο καθεαυτή !( δεν γράφω αλλα για αυτά καθώς δεν τα αποτυπώνω ωραία και δημιουργούνται άσκοπες απορίες που ούτε εγώ δεν τις έχω ) F1 δισκάκια βαπτισμένα σε ελλάδα !!! να σου ζήσουν και όταν είναι να δόσεις κανένα ( σε ελληνικές τιμές λιτότητας :-) ) θυμισουμας μπας και αλλάξουμε και εμείς το disco ενυδρείο Έγινε επεξεργασία 29 Ιουνίου 2011 - manolischania Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 5 Ιουλίου 2011 Author #23 Share 5 Ιουλίου 2011 Πάντως το ζευγάρι συνεχίζει τις γέννες. Είναι ήδη στην 3η (αν όχι 4η μιας και έλειψα 10 ημέρες) και από 70-80 αυγά, αφού άσπρισαν συνολικά 12, έχουν ήδη εκκολαφθεί τα μικρά. Δυστυχώς δεν έχω γενήτρα για να τα μεταφέρω και τα έχω σε ένα Rio 300 μαζί με άλλους 4 δίσκους, τους οποίους το ζευγάρι δεν αφήνει να πλησιάσουν. Έχω βάλει ένα μικρό μπλέ προβολάκι και φωτίζει το μέρος που ήταν τα αυγά και τώρα τα μικρά και έτσι πιστεώ να βοήθησα και να εκκολάφθηκαν περισσότερα. Το πρωί τα μικρά κολυμπούσαν κολυμένα στο εσωτερικό φίλτρο και όταν πάω το απόγευμα σπίτι θα πρεπει να κολυμπάνε γύρω από τους γονείς. Θα ανεβάσω κάποιες φωτο μόλις μπορέσω. Μπορώ να κάνω μια μερική αλλαγή του νερού σε αυτή την φάση ή είναι πολύ ευαίσθητα και μπορέι να τα βλάψει η μεταβολή των συνθηκών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 5 Ιουλίου 2011 #24 Share 5 Ιουλίου 2011 Πάντως το ζευγάρι συνεχίζει τις γέννες. Είναι ήδη στην 3η (αν όχι 4η μιας και έλειψα 10 ημέρες) και από 70-80 αυγά, αφού άσπρισαν συνολικά 12, έχουν ήδη εκκολαφθεί τα μικρά. Δυστυχώς δεν έχω γενήτρα για να τα μεταφέρω και τα έχω σε ένα Rio 300 μαζί με άλλους 4 δίσκους, τους οποίους το ζευγάρι δεν αφήνει να πλησιάσουν. Έχω βάλει ένα μικρό μπλέ προβολάκι και φωτίζει το μέρος που ήταν τα αυγά και τώρα τα μικρά και έτσι πιστεώ να βοήθησα και να εκκολάφθηκαν περισσότερα. Το πρωί τα μικρά κολυμπούσαν κολυμένα στο εσωτερικό φίλτρο και όταν πάω το απόγευμα σπίτι θα πρεπει να κολυμπάνε γύρω από τους γονείς. Θα ανεβάσω κάποιες φωτο μόλις μπορέσω. Μπορώ να κάνω μια μερική αλλαγή του νερού σε αυτή την φάση ή είναι πολύ ευαίσθητα και μπορέι να τα βλάψει η μεταβολή των συνθηκών? Πόσο μεταβάλονται οι συνθήκες στις αλλαγές σου; Κάνε ένα 10-15% αν έχεις αλλαγές αλλά αν δεν είναι στην ρουτίνα σου δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeepas 6 Ιουλίου 2011 #25 Share 6 Ιουλίου 2011 Μπορώ να κάνω μια μερική αλλαγή του νερού σε αυτή την φάση ή είναι πολύ ευαίσθητα και μπορέι να τα βλάψει η μεταβολή των συνθηκών? Ακολουθείς τις ρουτίνες σου κανονικά. Απλά προσέχεις να μην έχεις έντονα σκαμπανεβάσματα (ούτε στις παραμέτρους του νερού ούτε στην θερμοκρασία). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος