GIAN500 13 Ιουνίου 2011 Author #26 Share 13 Ιουνίου 2011 Ο pleco δεν πιστεύω να είναι πάντως υπευθυνος αλλιώς θα πείραζε και τον εχινόδορο Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIAN500 13 Ιουνίου 2011 Author #27 Share 13 Ιουνίου 2011 Βέβαια δικό μου λάθος,ξέχασα να αναφέρω ότι πριν αρχίσουν διαλύεται το φυτό,στην βδομάδα άρχισαν να ζαρώνουν τα φύλλα του.Αρα κάτι συμβαίνει με το φυτο. Μήπως πρόκειται για προσαρμογή του φυτου? Πάντως το κλάδεψα αρκετά χαμηλά στον κορμό ώστε να αρχίσει η αναπτυξή από την αρχή.καλά έκανα? Ξέχασα να αναφέρω ότι παρέχω co2 μεσω μπουκάλας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aura 13 Ιουνίου 2011 #28 Share 13 Ιουνίου 2011 Εγώ πάντως να πω πως πολλούς μήνες τώρα παιδεύομαι να καταφέρω να επιβιώσει η ALTERNANTHERA REINECKII 'ROSAEFOLIA' σε δύο ενυδρεία με (αρκετά) ανσίστρους μέσα και δεν τα έχω καταφέρει! Είναι η πρώτη τους επιλογή στο φαγητό με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα...! Σημειώστε οτι και στα δύο αυτά ενυδρεία όλα τα άλλα φυτά (συμπεριλαμβανομένων και 6 διαφορετικών ειδών εχινόδορων) πάνε σφαίρα, ούτε που τα ακουμπάν καθόλου..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIAN500 13 Ιουνίου 2011 Author #29 Share 13 Ιουνίου 2011 Εγώ πάντως να πω πως πολλούς μήνες τώρα παιδεύομαι να καταφέρω να επιβιώσει η ALTERNANTHERA REINECKII 'ROSAEFOLIA' σε δύο ενυδρεία με (αρκετά) ανσίστρους μέσα και δεν τα έχω καταφέρει! Είναι η πρώτη τους επιλογή στο φαγητό με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα...! Σημειώστε οτι και στα δύο αυτά ενυδρεία όλα τα άλλα φυτά (συμπεριλαμβανομένων και 6 διαφορετικών ειδών εχινόδορων) πάνε σφαίρα, ούτε που τα ακουμπάν καθόλου..! Ισως να έχεις δίκιο αλλά εμένα με ξένισε το γεγονός το ότι τα φύλλα είχαν ζαρώσει και γενικά δεν είχε καλη εικόνα σαν φυτό απο την αρχή.Αν δεν είχα παρατηρήσει αυτο θα έλεγα ότι μου την έκανε οι πλέκο. Για το κλάδεμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aura 13 Ιουνίου 2011 #30 Share 13 Ιουνίου 2011 Ισως το ζάρωμα να οφείεται και στην επιδρομή. Οσον αφορά το κλάδεμα, εγώ δεν κατάφερα τίποτα. Και τα νέα βλαστάρια τα περιποιούνται από την αρχή...! Δες μία φωτό, αν και δεν φαίνεται καλά, για να καταλάβεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 13 Ιουνίου 2011 #31 Share 13 Ιουνίου 2011 Ισως το ζάρωμα να οφείεται και στην επιδρομή. Οσον αφορά το κλάδεμα, εγώ δεν κατάφερα τίποτα. Και τα νέα βλαστάρια τα περιποιούνται από την αρχή...! Δες μία φωτό, αν και δεν φαίνεται καλά, για να καταλάβεις Φιλε μου συγνωμη αλλα τα φυλλα εχουν γεμισει αλγες και εχει γινει οπως ηταν και το δικο μου φυτο και δεν εχω ουτε ανκιστρους ουτε πλεκο, το οτι μπορει να εγλειφαν τα φυλλα λογο αλγεων δεν θελει να πει οτι τα τρωνε κιολας. Δεν ξερω αλλα συνεχιζω να εχω τις αμφιβολιες μου.................................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aura 13 Ιουνίου 2011 #32 Share 13 Ιουνίου 2011 Κι όμως, άλγες δεν έχουν καθόλου. Ετοιμοθάνατα είναι και σαπισμένα από την "περιποίηση". Άλλωστε οι άλγες δεν κάνουν τρύπες στα φυτά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIAN500 13 Ιουνίου 2011 Author #33 Share 13 Ιουνίου 2011 τα δικά σου δειχνουν για φαγωμένα όντως επειδή ο κορμός δείχνει δυνατός. Αλλα εμένα δεν έδειξε σημάδια ανθοφορίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIAN500 13 Ιουνίου 2011 Author #34 Share 13 Ιουνίου 2011 Είδα καλά?Ενα φυτό σίπλα με τρυπημμένα φύλλα ειναι κρυπτοκορίνα?αν ναι τότε εσένα κάνουν πάρτυ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 13 Ιουνίου 2011 #35 Share 13 Ιουνίου 2011 Κι όμως, άλγες δεν έχουν καθόλου. Ετοιμοθάνατα είναι και σαπισμένα από την "περιποίηση". Άλλωστε οι άλγες δεν κάνουν τρύπες στα φυτά... Το θεμα δεν ειναι απλα να ερθω σε αντιλογο aura, αλλα αν δεις τις κοκκινες περιοχες θα δεις οτι εχουν επανω αλγες. Δεν αντιλεγω πως και τα ανκιστρους συμβαλουν στο εργο ( η μπλε περιοχη) αλλα γε νικος το φυτο φαινεται οτι πασχει απο πολλα προβληματα. Οι αλγες δεν κανουν αμεσα τρυπες στα φυλλα αλλα λογο του οτι το φυτο δεν μπορει να φωτοσυνθεση λογω αυτων αρχιζουν και λιωνουν με αποτελεσμα να τρυπανε κιολας. Επισης φαινεται πως ο φωτησμος δεν επαρκει μια που τα φυλλα χαμηλα στην βαση ειναι χλωμα. επισης οταν ενα φυτο ειναι υγειες η κορυφες δεν βγαινουν κατσαρες. Απο την αλλη σε συνδιασμο με τα υπολοιπα μπορει να υπαρχει καποιο ιχνοστιχειο σε ελειψη ή ακομα και σε υπερδοσολογια, οπως ο σιδηρος ή το καλιο. Το φυτο δειχνει οτι πασχει γενικος μια που ειναι καχεκτικο και παραμορφωμνο στο συνολο του. Ριξε μια ματια στο παρακατω λινκ και θα βρεις τις απαντησεις σου! Φιλικοτατα και καλο βραδυ! http://www.aquazone.gr/index.php?pid=26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIAN500 14 Ιουνίου 2011 Author #36 Share 14 Ιουνίου 2011 Συμφωνώ γενικώς με τον rik για την γενική εικόνα γιατί από ότι βλέπω και τα διπλανα φυτά είναι μάλλον άτονα αλλά η ζημία η μεγάλη έχει γίνει απο τα ψαράκια σου.Πάντως ayra η alternathera ούτε στο ενυδρείο σου ευδοκιμεί λόγω συνθηκών. Τελικά γνωρίζει κανείς να μου πει για το κλάδεμα του συγκεριμένου φυτου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 14 Ιουνίου 2011 #37 Share 14 Ιουνίου 2011 ALTERNANTHERA REINECKII 'ROSAEFOLIA' και ALTERNANTHERA REINECKII 'LILACINA' Έχω ασχοληθεί αρκετά χρόνια και με τα δύο φυτά. Τα θεωρώ δύσκολα φυτά λόγο ιδίως την 'LILACINA' διότι. 1. Θέλουν αρκετό φωτισμό. (Καλό είναι να τοποθετούνται στο κέντρο του ενυδρείου) 2. Είναι φυτά που θρέφονται κυρίως από τις ρίζες. (Αρα για να έχουμε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας πρέπει να έχουμε καλό υπόστρωμα (όχι τύπου πετραδάκια) και για βυθό ΨΙΛΟ χαλικάκι) Εναλλακτικά μπορούμε να έχουμε μόνο πολύ ψιλό χαλικάκι ή άμμο αλλά το ενυδρείο να λειτουργεί πάνω από 1 χρόνο χωρίς σκούπα κάθε εβδομάδα και να κάνουμε χρήση ταμπλετών. 3. Παροχή CO2. Ιδίως την 'LILACINA' χωρίς CO2 ξεχάστε την. 4. Παροχή υγρών λιπασμάτων με μέτρο. Όσο για το κλάδεμα του αν υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις είναι πολύ απλό. Κόβουμε ένα κομμάτι του φυτού μεγέθους 10 -15 πόντους και το φυτεύουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Ιουνίου 2011 #38 Share 14 Ιουνίου 2011 Να πω και εγω την δικη μου εμπειρια απο αυτο το φυτο.το ειχα και εγω και στο δικο μου ενυδρειο πηγαινε σφαιρα.Φωσ δεν ειχα πολυ,ηταν 36 watt σε 110 λιτρα,ειχα υποστρωμα για φυτα και ψιλο χαλικακι και diy co2 και απο λιπασματα εριχνα που και που λιγο γενικο λιπασμα.Περιτο να σας πω οτι ειχε γινει διπλασιο και ειχε ψηλωσει τοσο πολυ που ειχε βγει εξω απο το νερο και ηταν κοκκινο κοκκινο.Να πως ηταν οταν το ειχα στο ενυδρειο μου πριν φτασει μεχρι πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIAN500 14 Ιουνίου 2011 Author #39 Share 14 Ιουνίου 2011 ALTERNANTHERA REINECKII 'ROSAEFOLIA' και ALTERNANTHERA REINECKII 'LILACINA' Έχω ασχοληθεί αρκετά χρόνια και με τα δύο φυτά. Τα θεωρώ δύσκολα φυτά λόγο ιδίως την 'LILACINA' διότι. 1. Θέλουν αρκετό φωτισμό. (Καλό είναι να τοποθετούνται στο κέντρο του ενυδρείου) 2. Είναι φυτά που θρέφονται κυρίως από τις ρίζες. (Αρα για να έχουμε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας πρέπει να έχουμε καλό υπόστρωμα (όχι τύπου πετραδάκια) και για βυθό ΨΙΛΟ χαλικάκι) Εναλλακτικά μπορούμε να έχουμε μόνο πολύ ψιλό χαλικάκι ή άμμο αλλά το ενυδρείο να λειτουργεί πάνω από 1 χρόνο χωρίς σκούπα κάθε εβδομάδα και να κάνουμε χρήση ταμπλετών. 3. Παροχή CO2. Ιδίως την 'LILACINA' χωρίς CO2 ξεχάστε την. 4. Παροχή υγρών λιπασμάτων με μέτρο. Όσο για το κλάδεμα του αν υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις είναι πολύ απλό. Κόβουμε ένα κομμάτι του φυτού μεγέθους 10 -15 πόντους και το φυτεύουμε. τελικά κυριε δημήτρη την βρήκα την απάντηση!φταίει ότι ο βυθός δεν έχει στρωθεί ακόμα παρόλο τις ταμπλέτες που έχω βάλει.Θα περιμένω ανάκαμψη.Ο βυθός είναι ενός μηνος γι΄ αυτό. Ευχαριστώ όλους σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος