BiggBilly 10 Ιουνίου 2011 #1 Share 10 Ιουνίου 2011 Γενική κατηγορία ενυδρείου Guppy tank Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): DIY 34x26x42 Συνολικά Λίτρα: 33lt όγκος νερού Οργανισμοί Φυτά: Lymnophila, fittonia, bacopa, moss & vallisneria (δεν θυμάμαι ποιό ακριβώς είδος είναι το καθένα) Ψάρια: 2x Male Guppy, 2x Female Guppy & fry Άλλα είδη: - Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Μπλέ αφίσα Πέτρες: Κόκκινα βότσαλα κήπου Ξύλα: Διακοσμητικό κήπου Άλλα διακοσμητικά : - Υπόστρωμα: Λίπασμα JBL Βυθός: Χαλίκια Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Φως ηλίου και μια λάμπα οικονομίας 8watt Διάρκεια φωτισμού: 10ώρες (ανοιχτή λάμπα) Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Tetratec In300 (χωρίς μηχανική φίλτρανση, μόνο 8 "μακαρόνια" βιολογία) Θέρμανση/ Ψύξη: Jager 25w Λίπανση: - Παροχή CO2: DIY Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: - Διατροφή: JBL NovoBel, Tropical D-50 & κατεφυγμένη Αρτέμια Παράμετροι pH: 7.4 Γενική σκληρότητα (GH): 11dGh Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 8dKh Αμμωνία (ΝΗ3): 0mg/l Νιτρώδη (ΝΟ2): 0mg/l Νιτρικά (ΝΟ3): 0mg/l Φωσφορικά (PΟ4): 0mg/l Μέση Θερμοκρασία (°C): 25c Συντήρηση Αλλαγές νερού: 20lt κάθε εβδομάδα (~60%), 28lt κάθε δύο εβδομάδες (~90%) Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Seachem Prime Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Καθάρισμα τζαμιών με οδοντοβρουτσα και κλάδεμα φυτών. Φωτογραφίες: Δεν είχα ποτέ σκοπό να στήσω τόσο μικρό ενυδρείο. Βασικά ξεκίνησα να φτιάχνω ένα μικρό sump για το reef και ξέχασα να υπολογίσω bubbletrap. Οπότε αντι να πετάξω την γυάλα βρήκα ότι πιο οικονομικό μπορούσα ώστε να βάλω κάνα ψάρι μέσα. Ένα μήνα τώρα τρέχει και είμαι υπερευχαριστημένος απο της γέννες και απο τα φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 11 Ιουνίου 2011 #2 Share 11 Ιουνίου 2011 Χαχαχα!!! Έτσι είναι αυτά!!Αν σου κάτσει....που λένε και στο joker!!! Ήταν ωραία η επιλογή σου και φαίνεται ακόμα πιο ωραία η σύνθεση αλλά 2m+2f δεν είναι λίγο άνισο? Οι θηλυκές σου δεν στρεσάρονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billias 11 Ιουνίου 2011 #3 Share 11 Ιουνίου 2011 πολυ ομορφο και για κατα τυχη !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 11 Ιουνίου 2011 #4 Share 11 Ιουνίου 2011 (edited) Φιλε μου πολυ ωραιο αλλα... Τα φυρακια που εχεις βαλει χαμιλα το εντνο πρασινο και το εντονο κοκκινο δεν ειναι για ενυδρειο και αργα η γρηγορα θα σου ξεραθουν. Δεν ειναι υδραβια ειναι υβροφυλλα.! Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2011 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 11 Ιουνίου 2011 Author #5 Share 11 Ιουνίου 2011 Ήταν ωραία η επιλογή σου και φαίνεται ακόμα πιο ωραία η σύνθεση αλλά 2m+2f δεν είναι λίγο άνισο?Οι θηλυκές σου δεν στρεσάρονται? Είναι αναλόγος τι μου κάτσει. Αν μου βγει καλό Guppy το κρατάω και δίνω αυτά που δεν θέλω σε φίλους/κατάστημα. Τώρα τυγχαίνει να έχω 2+2 και 3 μικρά θυλικά @savou Πρώτη φορά τα είδα αυτά τα φυτά και είπα να τα βάλω να δω τι παίζει. Όταν τα πήρα ήταν δύο, τα έσπασα αφου μεγαλώσανε και τα σκόρπισα στο ενυδρείο. Πιστεύεις με τον καιρό ότι θα... πάπαλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 11 Ιουνίου 2011 #6 Share 11 Ιουνίου 2011 Είναι αναλόγος τι μου κάτσει. Αν μου βγει καλό Guppy το κρατάω και δίνω αυτά που δεν θέλω σε φίλους/κατάστημα. Τώρα τυγχαίνει να έχω 2+2 και 3 μικρά θυλικά @savou Πρώτη φορά τα είδα αυτά τα φυτά και είπα να τα βάλω να δω τι παίζει. Όταν τα πήρα ήταν δύο, τα έσπασα αφου μεγαλώσανε και τα σκόρπισα στο ενυδρείο. Πιστεύεις με τον καιρό ότι θα... πάπαλα? Οχι πιστευω θα γινουν σιγουρα. Και εχω ακουσει οτι δεν ειναι και τοσο καλο να σαπιζουν τετοια φυτα στο ενυδρειο μεσα..! Δες εδω: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43368 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 12 Ιουνίου 2011 #7 Share 12 Ιουνίου 2011 Ωραίο στήσιμο! Δεν ξέρω αν έτυχε, αλλά πέτυχε! Τα 2 υδρόφιλα φυτά σε λίγο καιρό θα σαπίσουν σίγουρα αν παραμείνουν εξ' ολοκλήρου μέσα στο νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος