Jump to content

Recommended Posts

Καλησπερα...προχθες βρικα μια γαριδουλα red cherry νεκρη...και μαλλον ηταν εγγηος γιατι οι κοιλια της φενοταν ανοιγμενη...καπως περιεργο :thumbup: ...χθες βρηκα κομμα μια νεκρη γαριδουλα...και αυτην ηταν εγγηος και ειχε και αβγα και ολλας οταν την βρικα :bowdown: ...!!

Οι γαριδουλες ζουνε σε ενα 25λιτρο ενυδρειο...της εχω ενα μηνα + ... και εχει για συγγατικους 3 gubby ...!!

Λετε να τα πηραξαν τα gubby??(αν και δεν νομιζω γιατι δεν το εκαναν οταν ηταν μωρα ακομα)

Το νερο του ενυδρειου ειναι καλο που μετρησα...λιγο αμμωνια πολι λιγο ...!!Λετε να φτεει αυτο??Αλλα και στο παρελθον τυχαινε που και που να εχω λιγη αμμω νια <0.4 ...!!

Σημερα ειδα μια ακομη εγγηος...ζει προς το παρον...!!Ειχα 6 και εμεινα με 4 ...2 ειναι οι θιλικιες τωρα...!

Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου?

Aλλες μετρήσεις? Το PH πόσο είναι?

Με τι μέτρησες την αμμωνία?

Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου?

Aλλες μετρήσεις? Το PH πόσο είναι?

Με τι μέτρησες την αμμωνία?

Tρεχει 3 μηνες και κατι ψιλλα ...!!Μετραω με υγρα τεστ της serra...!το Ph του ενυδρειου επειδη ειναι 8 με νερο βρυσης το διατηρω στο 7.8 με 50% νερο απιονισμενο...!πριν 3 εβδομαδες...εβαλα κομμα ενα φιλτρακι με τυρφη...αλλα επειδη εχω υψηλο KH(17) το PH μου δεν επεσε πολυ...βασικα καθολου τον πρωτο καιρο...πεφτει παρα πολυ αργα πραγμα θετικο μιας και δεν παθενουν καπιο κλονισμο τα ψαρακια...!!τωρα δεν εχω μετρησει να δω που βρισκετε....λογικα ομως γιρο στο 7.5 ...!!Αμμωνια εχω μια στις τοτες που τα δινω λιγο καταψηγμενη και διαλιετε... αλλα ειναι περιπου <0.4 ...!

(Εάν έχεις αμμωνία 0,4 για αυτό σου ψοφάνε οι γαρίδες.)

Το 0,4 που μετράς σίγουρα δεν είναι αμμωνία NH3, αλλά μάλλον είναι η τιμή του αμμωνίου NH4.

Μέσα στο τεστ της sera εχει ένα πίνακα που δείχνει σε σχέση με το PH και το επίπεδο του αμμωνίου NH4 το πόση αμμωνία NH3 υπάρχει στο νερό σου και το επίπεδο τοξικότητας.

Πάντως η αμμωνία με PH πάνω από 7 προδίδει πρόβλημα.

Πιθανότατα το ενυδρείο σου δεν είναι αρκετά ώριμο από αποψη βιολογίας για να δεχτεί πιο ευαίσθητους οργανισμούς όπως οι γαρίδες.

Πιθανότατα το ενυδρείο σου δεν είναι αρκετά ώριμο από αποψη βιολογίας για να δεχτεί πιο ευαίσθητους οργανισμούς όπως οι γαρίδες.

Συμφωνώ :bowdown:

Μα τις γαριδουλες τις μεγαλωσα απο τοσο δα...μικρουλια ηταν...τωρα μου βγαλαν προβληματα -.- ...!!Τωρα μετρησα που λες και εχω..!!

ΝΟ3=35

ΝΗ3/ΝΗ4=0

PH=7.7-7.8

Πηστευω το προβλημα να το δημιουργει το NO3 ...αλλα δεν ξερω γιατι...3 gubby εχω...2 θυλικα και 1 αρσενικο...(τα θυλικα ειναι λιγο τερατακια) και μετα 3 μικρα μωρα gubby...και τις πρωιν 6 γαριδουλες...ειναι πολλα σε 25 λιτρα??Εχω μεσα 1 φιλτρο biobox mini με σιποραχ σαμπτακ και ενα μικρο doplhin με τυρφη...!!

Γιώργο δες εαν δουλευει καλά το φίλτρο...

κάνε μικρές αλλαγές νερού κάθε μέρα...

Aύξησε τις κρυψόνες για τις γαρίδες... μπορει τα θυληκά γκαπι να τις πειράζουν...

τα φυτά πως πάνε?

Γιώργο δες εαν δουλευει καλά το φίλτρο...

κάνε μικρές αλλαγές νερού κάθε μέρα...

Aύξησε τις κρυψόνες για τις γαρίδες... μπορει τα θυληκά γκαπι να τις πειράζουν...

τα φυτά πως πάνε?

Θα τα κανω...εχω κρυψωνες καλλες για τις γαριδουλες...παντος τοσο καιρο δεν τις πειραζαν τιποτα τωρα βρηκαν??Μηπως επειδη μεγαλωσαν αρκετα τα "guppy"?

Τα φυτακια ειναι τελεια...βγαζουν φυλλαρακια :bowdown: ...μονο αυτα για γκαζον...αργουν στην αναπτυξη...και δεν ξερω αν οντως μεγαλωνουν καθολου...τα ιδια μου φαινονται :/ ...αλλα κατα τα αλλα καλα :thumbup: και τα endler ζουν και βασιλευουν :hysterical:

μονο αυτα για γκαζον...αργουν στην αναπτυξη...και δεν ξερω αν οντως μεγαλωνουν καθολου...τα ιδια μου φαινονται

...άρα και αυτά μια χαρά πάνε... :bowdown:

Οι γαρίδες θέλουν καλές κρυψώνες σε αυτή τη φάση... κάπου να χώνονται και να μην τις πλησιάζει τίποτα.

...άρα και αυτά μια χαρά πάνε... :bowdown:

Οι γαρίδες θέλουν καλές κρυψώνες σε αυτή τη φάση... κάπου να χώνονται και να μην τις πλησιάζει τίποτα.

Κατω απο το φυλτρο μου...ισα που χωραει μια γαριδα...εκει πηστευω κριβονται...τα θα βαλλω και ενα κερατοφυλλο την δευτερα...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...