rastafarian 8 Ιουνίου 2011 #1 Share 8 Ιουνίου 2011 Φιλοι μου οπως καποιοι θα ξερετε το ενυδρειο μου ξυλωθικε λογο μετακομησης στη Θεσσαλονικη.Τωρα εκτως απροοπτου ξαναγυριζω Αθηνα δυστοιχος και μετα το καλοκαιρι θα ξαναφτιαξω το ενυδρειο μου.Αυτη τη στιγμη το ενυδρειο ειναι αδειο και μεσα εχει μονο το υποστρωμα και το χαλικι που ειχα.Θα ξαναγινει φυτεμενο και θα ηθελα να ρωτησω τους εμπειρους αν πρεπει να ξυλωσω το χαλικι και το υποστρωμα και να βαλω καινουρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 9 Ιουνίου 2011 #2 Share 9 Ιουνίου 2011 Το υπόστρωμα μετά από την πάροδο κάποιων μηνών, χάνει την ιδιότητα του λιπάσματος. Αν το πας για φουλ φυτεμένο, ή/και με φυτά δύσκολα που τρέφονται αρκετά από τις ρίζες τους, θα πρέπει να βάλεις καινούργιο υπόστρωμα. Το χαλίκι δεν χρειάζεται να το αλλάξεις, εκτός και αν δεν σου αρέσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 9 Ιουνίου 2011 #3 Share 9 Ιουνίου 2011 Μπορείς αν δεν θέλεις να μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες να το εμπλουτίσεις μόνος σου με ταμπλέτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιουνίου 2011 Author #4 Share 10 Ιουνίου 2011 Λοιπον το υποστρωμα το ειχα 5 περιπου μηνες και τωρα ειναι περιπου 3-4 μηνες μεσα στο ενυδρειο χωρις νερο.Να χωρισω το χαλικι απο το υποστρωμα ειναι πολυ δυσκολο οπωτε δεν μπορει να γινει αυτο,δηλαδη να κρατησω το χαλικι και να αλλαξω το υποστρωμα,επεισης το χαλικι κανονικα τωρα θα θελει καθαρισμα αλλα δεν μπορει να γινει ετσι οπως ειναι.Κατι αλλο που με απασχολει ειναι οτι οταν εδωσα τα φυτα για να ξυλωσω το ενυδρειο καποιες ριζες εμειναν μεσα στο υποστρωμα και μπορει να εχουν σαπισει και φοβαμαι αν το αφησω μηπως εχω προβληματα.Μηπως ειναι καλητερα να τα πεταξω ολα και να βαλω καινουρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιουνίου 2011 Author #5 Share 16 Ιουνίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 16 Ιουνίου 2011 #6 Share 16 Ιουνίου 2011 Λοιπον το υποστρωμα το ειχα 5 περιπου μηνες και τωρα ειναι περιπου 3-4 μηνες μεσα στο ενυδρειο χωρις νερο.Να χωρισω το χαλικι απο το υποστρωμα ειναι πολυ δυσκολο οπωτε δεν μπορει να γινει αυτο,δηλαδη να κρατησω το χαλικι και να αλλαξω το υποστρωμα,επεισης το χαλικι κανονικα τωρα θα θελει καθαρισμα αλλα δεν μπορει να γινει ετσι οπως ειναι.Κατι αλλο που με απασχολει ειναι οτι οταν εδωσα τα φυτα για να ξυλωσω το ενυδρειο καποιες ριζες εμειναν μεσα στο υποστρωμα και μπορει να εχουν σαπισει και φοβαμαι αν το αφησω μηπως εχω προβληματα.Μηπως ειναι καλητερα να τα πεταξω ολα και να βαλω καινουρια? Άλλαξέ τα όλα. Με το δεξί ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιουνίου 2011 Author #7 Share 16 Ιουνίου 2011 Άλλαξέ τα όλα. Με το δεξί ! Ανδρεα μαλλον αυτο θα κανω για να ειμαι σιγουρος,απλα ειπα μηπως αποφυγω μερικα εξοδα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος