Italoss 7 Ιουνίου 2011 #1 Share 7 Ιουνίου 2011 Καλησπερα χθες αγόρασα το πρωτο μου χαρεμι και το εβαλα στο ενυδρείο μου (54λιτρα) το ενυδρειο ειναι καινουργιο και στρωμενο 15 μερες.Εχει μονο χαλικι χωρις φυτα και διακοσμητικα.Σημεαρ παρατηρησα οτι ενω τα 3 απο τα 4 γκαπυ ειναι ζωηρα και κινουνται σε ολα τα υψη του ενυδρειου ειναι μία γκαπινα που μενει στην επιφανεια αναπνεει και μετα καταδυει 2 δαχτυλα σε βαθος απο την επιφανεια και μετα απο μερικα δευτερολεπτα ξαναβγαινει στην επιφανεια και αυτο επαναλαμβανεται.Αυτο ειναι φυσιολογικο;Να ανησυχω για κατι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
thoba 7 Ιουνίου 2011 #2 Share 7 Ιουνίου 2011 Καλησπερα χθες αγόρασα το πρωτο μου χαρεμι και το εβαλα στο ενυδρείο μου (54λιτρα) το ενυδρειο ειναι καινουργιο και στρωμενο 15 μερες.Εχει μονο χαλικι χωρις φυτα και διακοσμητικα.Σημεαρ παρατηρησα οτι ενω τα 3 απο τα 4 γκαπυ ειναι ζωηρα και κινουνται σε ολα τα υψη του ενυδρειου ειναι μία γκαπινα που μενει στην επιφανεια αναπνεει και μετα καταδυει 2 δαχτυλα σε βαθος απο την επιφανεια και μετα απο μερικα δευτερολεπτα ξαναβγαινει στην επιφανεια και αυτο επαναλαμβανεται.Αυτο ειναι φυσιολογικο;Να ανησυχω για κατι; ΑΝ εχεις μετρισης καλο ειναι να της αναφερεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 7 Ιουνίου 2011 Author #3 Share 7 Ιουνίου 2011 Moνο ΝΗ4/ΝΗ3 δεν εχω. PH~8 NO3 ~0 NO2 = 0 GH >8d KH= 10-12d Τα ταΐσα σημερα τροφη (Granule) περιπου 8 μπιλακια τα φαγαν ολα τα αλλα εκτος απο αυτο νομιζω πως δν εφαγε κιολας (δεν ειμαι σιγουρος) (Το ενα μπιλακι εφτασε στο βυθο) Τι μπορω να κανω για να αποφυγω τα τυχον χειροτερα;Μηπως ειναι φυσιολογικο; (Eιναι παντα το ιδιο γκαπυ ομως στην επιφανεια) Να προσθεσω μηπως μισο καπακι βακτηρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 8 Ιουνίου 2011 #4 Share 8 Ιουνίου 2011 το νερο που βγαζει το φιλτρο σου δημιουργει αναταραξη στην επιφανεια ; αν οχι βαλε το να κανει μια καλλυτερη αναταραξη ωστε να οξυγονωνεται περισσοτερο το νερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 8 Ιουνίου 2011 Author #5 Share 8 Ιουνίου 2011 Δουλευει σε πληρη ισχυη το φιλτρο :/ Σημερα το πρωι το συγκεκριμενο γκαπι ειναι στο ιδιο σημειο (στην επιφανεια) και κουναει ελαφρος την ουρα του μονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 8 Ιουνίου 2011 #6 Share 8 Ιουνίου 2011 Το φιλτρο σου δεν ειναι στρωμενο,κανε μια αλλαγη νερου και ριξε ετοιμα βακτηρια(εαν εχεις). Παρε υγρο τεστ για ΝΗ3-ΝΗ4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 8 Ιουνίου 2011 Author #7 Share 8 Ιουνίου 2011 Ειχα ριξει στην αρχη βακτηρια (πριν 16 μερες περιπου) με την εναρξη λειτουργιας του ενυδρειου.Να ξαναριξω;Περιμενουν να μου φερουν τα τεστ ΝΗ3/ΝΗ4 και μολις τα κανω θα αναρτησω τα αποτελεσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Ιουνίου 2011 #8 Share 8 Ιουνίου 2011 Ειχα ριξει στην αρχη βακτηρια (πριν 16 μερες περιπου) με την εναρξη λειτουργιας του ενυδρειου.Να ξαναριξω;Περιμενουν να μου φερουν τα τεστ ΝΗ3/ΝΗ4 και μολις τα κανω θα αναρτησω τα αποτελεσματα. Στο ειχα πει και στο αλλο σου ποστ φιλε μου οτι βιαστικες να παρεις ψαρια γιατι δεν ειναι στρωμενο το φιλτρο σου ακομα..Κανε μια αλλαγη νερου και ριξε και βακτηρια οπως σου λεει ο stav γιατι πιθανων εχεις αμμωνια και σιγα σιγα θα εχεις και αλλα προβληματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 8 Ιουνίου 2011 Author #9 Share 8 Ιουνίου 2011 Ok.Ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Ιουνίου 2011 #10 Share 8 Ιουνίου 2011 Ok.Ευχαριστω πολυ Ξεχασα να σου πω το νερο που θα κανεις αλλαγη να ειναι προετοιμασμενο,δηλαδη να το εχεις ριξει απο πριν σε ενα βαρελακι καθαρο,να ριξεις αντιχλωριο,να το αφησεις κανα 2 ωρες και μετα να κανεις την αλλαγη.Το νερο που θα προετοιμασεις να ειναι περιπου στην ιδια θερμοκρασια με του ενυδρειου για να μη παθουν κοκομπλοκο τα ψαρακια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 8 Ιουνίου 2011 Author #11 Share 8 Ιουνίου 2011 Ωραια θα ακολουθησω επ ακριβος τις οδηγιες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 8 Ιουνίου 2011 Author #12 Share 8 Ιουνίου 2011 Την αλλαγη νερου θα την κανω αυριο το πρωι και μεσα στην εβδομαδα μετρησεις ΝΗ3/ΝΗ4.Μολις πεθανε τελικα το συγκεκριμενο γκαπυ.(Αν ευθυνεται η αμμωνια και τα παραγωγα τις δεν θα ειχαν προβλημα και τα υπολοιπα 3 γκαπυ);Τα αλλα τρία να μην τα ματιασω ειναι ζωηρα με εντονα χρωματα(με λιγα λογια γουσταρουν το καινουριο ενυδρειο.Τουλαχιστον ετσι δειχνουν).Αυτο το οποιο πεθανε σημερα ολη την ημερα ειχα θολα χρωματα,εχω την εντυπωση πως ενα αλλο θηλυκο του φεροταν επιθετικα (το τσιμπουσε με το στομα).Καθοταν συνεχως στα ιδια σημεια για αρκετη ωρα δεν ηταν κοντα στο κοπαδι,ηταν τελειως απομονομενο και δεν ειχε ορεξη για φαΐ.Εκτος απο την αμμωνια ή την οχι καλη ισορροπια του ενυδρειου λογο γρηγορου "στρωσηματος" ποια αλλη παιζει να ειναι η αιτια θανατου;Να ανυσηχω και για τα αλλα 3 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italoss 8 Ιουνίου 2011 Author #13 Share 8 Ιουνίου 2011 Υπαρχει περιπτωση να επασχε απο καποια αρρωστια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος