istellas 4 Οκτωβρίου 2005 #1 Share 4 Οκτωβρίου 2005 (edited) Καλημέρα σε όλους/όλες... νόμιζα κι εγώ ότι είχα δει φυτά να φωτοσυνθέτουν.... ...μέχρι που χθες το απόγευμα ήρθαν δυο φίλοι απ' το σπίτι και αλλάξαμε τις 3 Τ8 (20W+20W+25W) με μια Power Compact 55W 7100K. Και ξαφνικά το θαύμα!!! Μέσα σε 5 λεπτά από τη στιγμή που αλλάξαμε τις λάμπες άρχισαν να βγαίνουν φυσσαλίδες οξυγόνου από τα φύλλα των echinodorus μου. Έπαθα την πλάκα μου. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν φυσσαλίδες αέρα που είχε παγιδευτεί κάτω από τα φύλλα και κάτω από τον κορμό που έχω... Αλλά δεν ήταν!!! Και συνεχώς πληθαίναν. Έβαλα τα γέλια και δεν πίστευα ότι μια λάμπα μπορεί να κάνει τη διαφορά (πως λένε ότι ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη-κι όμως την φέρνει!!!) Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά που μου άνοιξαν τα μάτια και μου έδειξαν τι πάει να πει φως για φυτεμένο ενυδρείο. Το απόγευμα θα κάνω και post μια φωτό από τις echinodorus μου όπως και τη Lilaleopsis για να τα συγκρίνουμε σε δυο βδομάδες. Eυχαριστώ πολύ Φωτοσύνθεση rulez Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2005 - istellas Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDP 4 Οκτωβρίου 2005 #2 Share 4 Οκτωβρίου 2005 Το απόγευμα θα κάνω και post μια φωτό από τις echinodorus μου όπως και τη Vallisneria για να τα συγκρίνουμε σε δυο βδομάδες. Αυτό θα έχει ενδιαφέρον για να δούμε και να συγκρίνουμε. Πάντως στο ενυδρείο σου είχες τα πάντα... λιπάσματα, διοξείδιο, (Φωσφορικά γκουχ, γκουχ ) οπότε ήταν λογικό να γίνει αυτό που είδες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Και σιγά τα 5 λεπτά. Μία ... πόρτα ανοιγόκλεισα και μετά ...... φσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkarvounis 4 Οκτωβρίου 2005 #3 Share 4 Οκτωβρίου 2005 τώρα προσοχή στην άλγη , με την αλλαγή της λάμπας Link to comment Share on other sites More sharing options...
istellas 4 Οκτωβρίου 2005 Author #4 Share 4 Οκτωβρίου 2005 Λοιπόν.... ήρθα σπίτι, άναψαν οι λάμπες και σε 3 λεπτά άρχισε το οξυγόνο να αναβλίζει... Παραθέτω και μια φωτό της Lilaleopsis και θα την συγκρίνουμε μια μια όμοια μετά από 2 βδομάδες. Μέχρι τότε υπομονή Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDP 5 Οκτωβρίου 2005 #5 Share 5 Οκτωβρίου 2005 ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος