Jump to content

Ψυξη ενυδρειου 280 λιτρα

pantska

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.. Εχω ενα ενυδρειο 280 λιτρα (με αφρικανες). Το εχω σε λειτουργια με ψαρια εδώ και 6 μήνες περιπου. Εχω βαλει μεσα χαλικι ψιλο σαν χοντρη αμμο και πετρες moonstone και βασαλτη.

Φιλτρο jbl 1500 litra/h

Φυτα 2 ανουμπιες.

Ψαρια 3 Aulonocara red dracon, 2 Pseudotropheus sp. "Acei" (μαλλον),

4 labidochromis caeruleus (χαρεμι), 1 σινοδοντη, 2 γλυφτες και πολλα μικρα από γεννες.

Θερμοστατη 2Χ150W..

Κουρτινα αερα στο πισω μερος.

Αλλαγη νερου κάθε 10 ημερες το 30%.

Επειδή το καλοκαίρι έφτασε και είναι το πρώτο μου, θελω την βοηθειά σας πώς να του κανω ψυξη. Εχω ακουσει ψυξη με ανεμιστηρακια.

Ευχαριστω παρα πολυ.

Η ποιο απλη λυση ειναι με ανεμηστηρες αλλιως πας σε chiller.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18537

:bowdown:

• 4 weeks later...

Καλησπερα σε ολους.. Εχω ενα ενυδρειο 280 λιτρα (με αφρικανες). Το εχω σε λειτουργια με ψαρια εδώ και 6 μήνες περιπου. Εχω βαλει μεσα χαλικι ψιλο σαν χοντρη αμμο και πετρες moonstone και βασαλτη.

Φιλτρο jbl 1500 litra/h

Φυτα 2 ανουμπιες.

Ψαρια 3 Aulonocara red dracon, 2 Pseudotropheus sp. "Acei" (μαλλον),

4 labidochromis caeruleus (χαρεμι), 1 σινοδοντη, 2 γλυφτες και πολλα μικρα από γεννες.

Θερμοστατη 2Χ150W..

Κουρτινα αερα στο πισω μερος.

Αλλαγη νερου κάθε 10 ημερες το 30%.

Επειδή το καλοκαίρι έφτασε και είναι το πρώτο μου, θελω την βοηθειά σας πώς να του κανω ψυξη. Εχω ακουσει ψυξη με ανεμιστηρακια.

Ευχαριστω παρα πολυ.

Βαλε φωτο να τα δουμε :thumbup:

Επιτρέψτε μου μία ερώτηση σας παρακαλώ.

Σίγουρα δεν θα σας αρέσει η ιδέα γιατί είναι τόσο απλό που σίγουρα ο καθένας θα το είχε σκεφτεί και για να μη προτείνεται άρα σίγουρα για κάποιο λόγο το απορρίπτετε.

Γιατί να μην βάλω στην κατάψυξη ένα μικρό μπουκαλάκι νερό και όταν παγώσει να το ρίξω μέσα στο ενυδρείο μέχρι η θερμοκρασία να πέσει τους 2-3 βαθμούς που θέλω και μετά το βγάζω;

Δεν βλέπω τίποτα επικίνδυνο για να ψαράκια. Που είναι το πρόβλημα;

Σίγουρα δεν θα σας αρέσει η ιδέα γιατί είναι τόσο απλό που σίγουρα ο καθένας θα το είχε σκεφτεί και για να μη προτείνεται άρα σίγουρα για κάποιο λόγο το απορρίπτετε.

Γιατί να μην βάλω στην κατάψυξη ένα μικρό μπουκαλάκι νερό και όταν παγώσει να το ρίξω μέσα στο ενυδρείο μέχρι η θερμοκρασία να πέσει τους 2-3 βαθμούς που θέλω και μετά το βγάζω;

Και θα κανεις συνεχεια αυτην την δουλεια.και γιατι να στρεσαρεις τα ψαρια με το βαλε βγαλε ενω με τα ανεμιστηρακια και εναν κοντρολερ θα κανεις μια οικονομικη και ευκολη λυση με γρηγορα ατοτελεσματα.

Αγαπητέ ROUT πίστεψε με οτι με μια μπουκάλα από την κατάψυξη δεν θα βοηθήσεις τόσα εύκολα τα πράγματα και γενικά με νερό κατεψυγμένο.Το είχα δοκιμάσει παλιότερα σε RIO 125 αρκετή ώρα ,αποτέλεσμα τίποτα.

:thumbup:

Αγαπητέ ROUT πίστεψε με οτι με μια μπουκάλα από την κατάψυξη δεν θα βοηθήσεις τόσα εύκολα τα πράγματα και γενικά με νερό κατεψυγμένο.Το είχα δοκιμάσει παλιότερα σε RIO 125 αρκετή ώρα ,αποτέλεσμα τίποτα.

:thumbup:

Θα συμφωνήσω φίλε Σωκράτη

Μπορεί να κάνει κάτι σε ένα μικρό ενυδρείο

Η προσωπική μου εμπειρία σε αυτό είναι σε μεγάλο καύσωνα είχαμε δοκιμάσει με τον αδερφό μου σε 240λτ 4 μπουκάλια νερού του 1,5λτ με πάγο.

Μόλις έλειωνε το ένα το αλλάζαμε με το επόμενο

Αποτέλεσμα:

μετά από μια ώρα και είκοσι λεπτά -0,9C

Μόλις σταμάτησαν τα μπουκάλια η θερμοκρασία "επανήλθε" σε λιγότερο από μισή ώρα

Πολύ κακό για το τίποτα...

Έγινε επεξεργασία - MIHALHS

Θα συμφωνήσω φίλε Σωκράτη

Μπορεί να κάνει κάτι σε ένα μικρό ενυδρείο

Η προσωπική μου εμπειρία σε αυτό είναι σε μεγάλο καύσωνα είχαμε δοκιμάσει με τον αδερφό μου σε 240λτ 4 μπουκάλια νερού του 1,5λτ με πάγο.

Μόλις έλειωνε το ένα το αλλάζαμε με το επόμενο

Αποτέλεσμα:

μετά από μια ώρα και είκοσι λεπτά -0,9C

Μόλις σταμάτησαν τα μπουκάλια η θερμοκρασία "επανήλθε" σε λιγότερο από μισή ώρα

Πολύ κακό για το τίποτα...

Πράγματι πολύς κόπος για το τίποτα :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...