KokkinosK 5 Ιουνίου 2011 #26 Share 5 Ιουνίου 2011 ο δισκος ξινεται στην κατω περιοχη εκει που ειναι το γενητηκο οργανο του. τα βραγχια ειναι ενταξη αλλα διστηχος δεν εχω ουτε αλατι. τους υπολοιπους δισκους τους μετεφερα αλλου και ευτηχος ακομα δεν διχνουν σημαδια. αυριο θα ψαξω στα καταστηματα. Νομίζω πως αλάτι ektozon έχει στο κατάστημα Ιχθύες στην Ιασωνίδου. Πάρε όμως τηλ. πριν πας. Καλή τύχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 5 Ιουνίου 2011 #27 Share 5 Ιουνίου 2011 Το General cure οντως εχω ακουσει καλα λογια αν και δεν το εχω κανει χρηση ποτε, επειδη ο χρονος ομως περναει και το δισκακι δεν ξερω εαν την βγαλει εως να το βρεις πιστευω πως μπορεις να δοκιμασεις το Esha 2000 μια που και αυτο εχει μεγαλο ευρος στις παθησεις και προσωπικα εχω γλιτωσει αρκετες φορες ψαρια που βρισκονταν στο μαυρο τους το χαλι. Καταλαβαινω πως ενεργουμε στα τυφλα και πως τα φαρμακα ειναι δικοπο μαχαιρι αλλα προσωπικα προτειμω να προσπαθησω για το καλο του παρα να το αφησω στο ελεος του θεου. Το eSHa 2000 θεραπεύει τις πιο συχνές ασθένειες των ψαριών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται: - Πρωτοπαθείς και δευτεροπαθείς λοιμώξεις από μύκητες - Σάπισμα πτερυγίων και ουράς - Βακτηριακές λοιμώξεις - Πρωτοζωικά παράσιτα - Σκουλήκια των βραγχίων / αγκυροειδή - Παράσιτα του δέρματος και των βραγχίων - Μολύνσεις και ανωμαλίες του δέρματος - Έλκη και τραύματα - Ασθένεια shimmying - Υδρωπικία (dropsy) - Επιπλέον, εμποδίζει την ασθένεια των neon tetra και το σύνδρομο εξασθένησης Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τους εξής σκοπούς: - Απολύμανση ψαριών, φυτών, εξοπλισμού - Πρόληψη των μυκήτων των αυγών, επώαση αυγών και ανάπτυξη μικρών ψαριών - Αντιμετώπιση διαδοχικών μολύνσεων - Θεραπεία ανοιχτών πληγών και προστασία της βλενογόνου μεμβράνης Το eSHa 2000 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε συνδυασμό με το eSHa Exit (αποτελεσματικό ενάντια στις κηλιδώδεις ασθένειες), παρέχοντας ένα εργαλείο με μεγάλο φάσμα δράσης για την καταπολέμηση των περισσοτέρων ασθενειών των ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 6 Ιουνίου 2011 Author #28 Share 6 Ιουνίου 2011 Σημερα ειδα και το αλλο δισκακι νεκρο... παλη καλα που τα υπολοιπα τα μετεφερα σε αλλο ενυδρειο και δεν εχουν μεχρι στιγμης συμπτοματα.. εβαλα χτες στο ενυδρειο γκαποι για να δω εαν η ασθενεια μεταβαλεται και σε αυτα και τελικα εδιξε οτι μονο οι δισκοι την κολανε....μαλλον ειναι καπιο ειδος βακτηριου που προσβαλει εναν δισκο την φορα.. σημερα θα ψαξω για φαρμακα και για αλατι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 6 Ιουνίου 2011 #29 Share 6 Ιουνίου 2011 Λυπάμε φίλε μου για τα δισκάκια σου. Τι ηλικίας ήταν; Τέτοια μόλυνση με θάνατο σε 2 μέρες δεν έχω ξαναδεί. Είχες παρατηρήσει και πιό πριν κάποιο άλλο σύμπτωμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 6 Ιουνίου 2011 Author #30 Share 6 Ιουνίου 2011 Ηταν 6-7 εκατοστα.Εγω φταιω που βαζω νερο απο αγνωστους... ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΑΣ..οπως εκανα εγω ο μα..@@ς Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Ιουνίου 2011 #31 Share 6 Ιουνίου 2011 Ηταν 6-7 εκατοστα.Εγω φταιω που βαζω νερο απο αγνωστους... ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΑΣ..οπως εκανα εγω ο μα..@@ς Ακριβως.Σε καμμια περιπτωση δεν βαζουμε νερο απο αλλο ενυδρειο στο δικο μας.Και βασικα καλο ειναι να περναμε μια καραντινα τα ψαρια μας,πριν εισαχθουν στο ενυδρειο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 6 Ιουνίου 2011 Author #32 Share 6 Ιουνίου 2011 Ειναι ετσι οπως τα λενε οι μεγαλοι αν δεν παθεις σκατα θα μαθεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Ιουνίου 2011 #33 Share 6 Ιουνίου 2011 Ειναι ετσι οπως τα λενε οι μεγαλοι αν δεν παθεις χχχ θα μαθεις! Θα σε παρακαλεσω να εισαι λιγο προσεκτικος στις εκφρασεις σου. Οταν λες μεγαλοι,τι εννοεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 6 Ιουνίου 2011 Author #34 Share 6 Ιουνίου 2011 ok συγνωμη...οι μεγαλοι εννοω οι εμπειροι,που ασχολουνται χρονια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Ιουνίου 2011 #35 Share 6 Ιουνίου 2011 Απο την μια λυπαμαι για το δισκακι σου γιατι δεν το προλαβες, απο την αλλη κατα καποιο τροπο χαιρομε που δεν προλαβες να χρησημοποιησεις το esha γιατι τοτε θα μπορουσαν να υπαρξουν υπονιες ως προς το φαρμακο και οταν καποιος προτεινει μια αγωγη αυτοματα γινεται υπευθυνος για το ατυχες συμβαν. Μην παρεξηγησεται τα λογια μου απλα θελω να καταλαβεται το νοημα αυτων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 6 Ιουνίου 2011 Author #36 Share 6 Ιουνίου 2011 Απο την μια λυπαμαι για το δισκακι σου γιατι δεν το προλαβες, απο την αλλη κατα καποιο τροπο χαιρομε που δεν προλαβες να χρησημοποιησεις το esha γιατι τοτε θα μπορουσαν να υπαρξουν υπονιες ως προς το φαρμακο και οταν καποιος προτεινει μια αγωγη αυτοματα γινεται υπευθυνος για το ατυχες συμβαν. Μην παρεξηγησεται τα λογια μου απλα θελω να καταλαβεται το νοημα αυτων! δεν παρεξηγουμαι φιλε μου,δεν ειμαι τοσο καχηποπτος για καπιον.Προς θεου μια παρεα ειμαστε δεν πιστευω να υπαρχουν εδωμεσα ατομα που θελουν να βλαψουν τα ψαρια των αλων.ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ο καθενας βοηθαει και λεει την γνωμη του...στο κατω κατω δεν σε αναγκασα να πεις την γνωμη σου απλα ενδιαφερθηκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Ιουνίου 2011 #37 Share 6 Ιουνίου 2011 δεν παρεξηγουμαι φιλε μου,δεν ειμαι τοσο καχηποπτος για καπιον.Προς θεου μια παρεα ειμαστε δεν πιστευω να υπαρχουν εδωμεσα ατομα που θελουν να βλαψουν τα ψαρια των αλων.ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ο καθενας βοηθαει και λεει την γνωμη του...στο κατω κατω δεν σε αναγκασα να πεις την γνωμη σου απλα ενδιαφερθηκες. Αυτη ειναι η σωστη απαντηση φιλε μου, αλλα να εισαι σιγουρος πως δεν το βλεπουν ολοι με τον ιδιο τροπο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 6 Ιουνίου 2011 Author #38 Share 6 Ιουνίου 2011 στα 20 χρονια ζωης μου εχω μαθει ενα πραγμα...το καθε καλο που θα κανεις θα σου ερθει πισω 10 φορες περισσοτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Ιουνίου 2011 #39 Share 6 Ιουνίου 2011 στα 20 χρονια ζωης μου εχω μαθει ενα πραγμα...το καθε καλο που θα κανεις θα σου ερθει πισω 10 φορες περισσοτερο. Το σκεπτικο σου ειναι σωστο αλλα πολλες φορες θα δεις πως καποιοι θα σε εκμεταλευωνται και οτι υπαρχει αχαριστια στην κοινωνια, αλλωστε δεν ειναι τυχαιο στο οτι το κρατος μας αυτη την στιγμη ειναι σε αυτο το χαλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 7 Ιουνίου 2011 #40 Share 7 Ιουνίου 2011 Τα δισκάκια που έχασες τα πήρες πρόσφατα απο συνχομπίστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 7 Ιουνίου 2011 Author #41 Share 7 Ιουνίου 2011 ναι σχετικα προσφατα γιατι?τι σχεση εχει...το λαθος ηταν που εβαλα νερο απο αλον συνχομπιστα που πιρα φυτα.. τελος παντων κανω θεραπια με με Myxazin.και οτι γινει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 8 Ιουνίου 2011 #42 Share 8 Ιουνίου 2011 στα 20 χρονια ζωης μου εχω μαθει ενα πραγμα...το καθε καλο που θα κανεις θα σου ερθει πισω 10 φορες περισσοτερο. Μην είσαι και τόσο σίγουρος πάντως και πριν κάνεις κάτι να σκέφτεσαι και το πονηρό του πράγματος. Εγώ επιστροφή ακόμα δεν έχω δει και έχω τα διπλάσια χρόνια σου. Για παράδειγμα θα σου πω μόνο ότι πριν 2,5-3 μήνες δεν θυμάμαι ακριβώς, έδωσα 2 από τα καλά μου δισκάκια σε "φίλο" συνχομπίστα γιατί τον λυπήθηκα μιάς και τα δικά του τα έχασε όλα απο χαλασμένο θερμοστάτη όπως μου είπε που του έβρασε τα πάντα. Μετά από 1 μήνα μου είπε ότι μάλλον κόλλησαν κάτι και πέθαναν. Το Σάββατο που πέρασε τα είδα στο σπίτι του πατέρα ενός συμμαθητή της κόρης μου (το ψέμα και η αδικία δεν κρίβονται ρε γμτ) που είχαμε πάει για ένα παιδικό πάρτυ (τα αναγνώρισα με την μία γιατί ήταν μεγάλα ψάρια και ζευγάρι) και όταν τον ρώτησα που τα βρήκε μου είπε ότι τα αγόρασε απο αγγελία σε φόρουμ με αδρά αμοιβή γιατί ήταν ώριμο και επιβεβαιωμένο ζευγάρι. Το πως αισθάνομαι δεν μπορεί κανείς να νιώσει. Περιμένω ακόμα να ηρεμίσω για να τον πάρω τηλέφωνο. Αυτό που σου γράφω είναι το καλύτερο παράδειγμα για να "υποπτέυεσαι" πρώτα και μετά αν είσαι απόλυτα βέβαιος για κάτι να πράτεις. Sorry για το spam αλλά δεν μπορούσα άλλο να κρατηθώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 8 Ιουνίου 2011 #43 Share 8 Ιουνίου 2011 ναι σχετικα προσφατα γιατι?τι σχεση εχει...το λαθος ηταν που εβαλα νερο απο αλον συνχομπιστα που πιρα φυτα.. τελος παντων κανω θεραπια με με Myxazin.και οτι γινει... Χωρίς να με παρεξηγήσεις έτσι; Μήπως το λάθος ήταν που δεν πρόσεξες άν τα δισκάκια ήταν ήδη άρρωστα και πουλήθηκαν για αυτό τον λόγο; Αυτό που έκανες με το νερό είναι όντως μέγα λάθος, αλλά τα υπόλοιπα ψαράκια σου γιατί δεν έπαθαν τίποτα; Και να έχεις υπόψην σου ότι οι δίσκοι είναι τόσο ανθεκτικά ψάρια που πρώτα βλέπεις το σύμπτωμα, μετά απο καιρό μπορεί να δείχνει το ψάρι αρκετά άρρωστο και αργότερα να το χάσεις. Εγώ ακόμα προσπαθώ να σώσω έναν δίσκο μου απο τον φλεβάρη (έχει περάσει 3 ασθένειες, έχει φάει του κόσμου τα φάρμακα, είναι 2-2,5 μήνες νηστικός) και ακόμη ζεί και παλεύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 8 Ιουνίου 2011 #44 Share 8 Ιουνίου 2011 Βασιλης, προσπάθησε να παρατηρήσεις καλύτερα τον Δίσκο μήπως έχει κάποιο σύμπτωμα το οποίο σε διαφεύγει. Βλέπεις χνούδι στα βράγχια ή στο στόμα? Κοίτα όσο γίνεται πιο κοντα. Βλέπεις τίποτα άσπρα σημάδια πάνω του, σε μέγεθος κόκους ζάχαρης? Τα μάτια τους είναι κανονικά ή σου φαίνονται ότι έχουν μεγαλώσει? Τα άνω-κάτω πτερύγια είναι απλωμένα κανονικά ή σου φαίνονται ότι μαζεύονται? Εκτός απο το ξύσιμο βλέπεις να τρίβουν συνέχεια τα δύο κάτω "κερατοειδές" πτερύγια τους στο σώμα τους? Τα κόπρανα πως είναι? Εχουν χάσει το χρώμα τους, τρώνε ακόμα? Το ότι ξύνονται συνήθως οφείλεται σε εξωτερικό παράσιτο. Αλλά καλό είναι να είσαι σίγουρος πριν κάνεις φαρμακαυτική αγωγή γιατί και ταλαιπωρούνται, και χάνεις χρόνο το οποίο μπορεί να είναι κακό για το άρρωστο ψάρι. Το Myxazin είναι αρκετά ήπιο φάρμακο το οποίο είναι περισσότερο για βακτηριακές λοιμώξεις όπως σαπισμένα πτερίγια ή μολυνσμένα βράγχια. Αν όντως πιστεύεις ότι φταίει κάποιο βακτήριο θα πήγαινα σε φάρμακο πιο δυνατό με συστατικό furazolidone και nitrofurazone σε μεγάλη αναλογία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 8 Ιουνίου 2011 #45 Share 8 Ιουνίου 2011 Μην είσαι και τόσο σίγουρος πάντως και πριν κάνεις κάτι να σκέφτεσαι και το πονηρό του πράγματος. Εγώ επιστροφή ακόμα δεν έχω δει και έχω τα διπλάσια χρόνια σου. Για παράδειγμα θα σου πω μόνο ότι πριν 2,5-3 μήνες δεν θυμάμαι ακριβώς, έδωσα 2 από τα καλά μου δισκάκια σε "φίλο" συνχομπίστα γιατί τον λυπήθηκα μιάς και τα δικά του τα έχασε όλα απο χαλασμένο θερμοστάτη όπως μου είπε που του έβρασε τα πάντα. Μετά από 1 μήνα μου είπε ότι μάλλον κόλλησαν κάτι και πέθαναν. Το Σάββατο που πέρασε τα είδα στο σπίτι του πατέρα ενός συμμαθητή της κόρης μου (το ψέμα και η αδικία δεν κρίβονται ρε γμτ) που είχαμε πάει για ένα παιδικό πάρτυ (τα αναγνώρισα με την μία γιατί ήταν μεγάλα ψάρια και ζευγάρι) και όταν τον ρώτησα που τα βρήκε μου είπε ότι τα αγόρασε απο αγγελία σε φόρουμ με αδρά αμοιβή γιατί ήταν ώριμο και επιβεβαιωμένο ζευγάρι. Το πως αισθάνομαι δεν μπορεί κανείς να νιώσει. Περιμένω ακόμα να ηρεμίσω για να τον πάρω τηλέφωνο. Αυτό που σου γράφω είναι το καλύτερο παράδειγμα για να "υποπτέυεσαι" πρώτα και μετά αν είσαι απόλυτα βέβαιος για κάτι να πράτεις. Sorry για το spam αλλά δεν μπορούσα άλλο να κρατηθώ. σε καταλαβαινω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 8 Ιουνίου 2011 Author #46 Share 8 Ιουνίου 2011 Βασιλης, προσπάθησε να παρατηρήσεις καλύτερα τον Δίσκο μήπως έχει κάποιο σύμπτωμα το οποίο σε διαφεύγει. Βλέπεις χνούδι στα βράγχια ή στο στόμα? Κοίτα όσο γίνεται πιο κοντα. Βλέπεις τίποτα άσπρα σημάδια πάνω του, σε μέγεθος κόκους ζάχαρης? Τα μάτια τους είναι κανονικά ή σου φαίνονται ότι έχουν μεγαλώσει? Τα άνω-κάτω πτερύγια είναι απλωμένα κανονικά ή σου φαίνονται ότι μαζεύονται? Εκτός απο το ξύσιμο βλέπεις να τρίβουν συνέχεια τα δύο κάτω "κερατοειδές" πτερύγια τους στο σώμα τους? Τα κόπρανα πως είναι? Εχουν χάσει το χρώμα τους, τρώνε ακόμα? Το ότι ξύνονται συνήθως οφείλεται σε εξωτερικό παράσιτο. Αλλά καλό είναι να είσαι σίγουρος πριν κάνεις φαρμακαυτική αγωγή γιατί και ταλαιπωρούνται, και χάνεις χρόνο το οποίο μπορεί να είναι κακό για το άρρωστο ψάρι. Το Myxazin είναι αρκετά ήπιο φάρμακο το οποίο είναι περισσότερο για βακτηριακές λοιμώξεις όπως σαπισμένα πτερίγια ή μολυνσμένα βράγχια. Αν όντως πιστεύεις ότι φταίει κάποιο βακτήριο θα πήγαινα σε φάρμακο πιο δυνατό με συστατικό furazolidone και nitrofurazone σε μεγάλη αναλογία. φιλε μου δεν υπαρχει πια αρρωστο ψαρι μονο αρρωστο ενυδρειο τα υπολοιπα οπως ειπα αλλαξαν περιβαλον και ειναι μια χαρα εχασα 2δισκους.και απλα προσπαθω να καταστρεψω αυτο το παρασητο ή οτιδηποτε ειναι απο το ενυδρειο που ειχα τους δισκους μου...(το ενυδρειακο αλατι κανει δουλεια)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 8 Ιουνίου 2011 Author #47 Share 8 Ιουνίου 2011 φιλε μου Μπαμπη αυτος ο δηθεν φιλο σου θελει πολυ ξυλο και οχι λογια..τι να πω!!δεν ξερω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 8 Ιουνίου 2011 Author #48 Share 8 Ιουνίου 2011 Βασιλης, προσπάθησε να παρατηρήσεις καλύτερα τον Δίσκο μήπως έχει κάποιο σύμπτωμα το οποίο σε διαφεύγει. Βλέπεις χνούδι στα βράγχια ή στο στόμα? Κοίτα όσο γίνεται πιο κοντα. Βλέπεις τίποτα άσπρα σημάδια πάνω του, σε μέγεθος κόκους ζάχαρης? Τα μάτια τους είναι κανονικά ή σου φαίνονται ότι έχουν μεγαλώσει? Τα άνω-κάτω πτερύγια είναι απλωμένα κανονικά ή σου φαίνονται ότι μαζεύονται? Εκτός απο το ξύσιμο βλέπεις να τρίβουν συνέχεια τα δύο κάτω "κερατοειδές" πτερύγια τους στο σώμα τους? Τα κόπρανα πως είναι? Εχουν χάσει το χρώμα τους, τρώνε ακόμα? Το ότι ξύνονται συνήθως οφείλεται σε εξωτερικό παράσιτο. Αλλά καλό είναι να είσαι σίγουρος πριν κάνεις φαρμακαυτική αγωγή γιατί και ταλαιπωρούνται, και χάνεις χρόνο το οποίο μπορεί να είναι κακό για το άρρωστο ψάρι. Το Myxazin είναι αρκετά ήπιο φάρμακο το οποίο είναι περισσότερο για βακτηριακές λοιμώξεις όπως σαπισμένα πτερίγια ή μολυνσμένα βράγχια. Αν όντως πιστεύεις ότι φταίει κάποιο βακτήριο θα πήγαινα σε φάρμακο πιο δυνατό με συστατικό furazolidone και nitrofurazone σε μεγάλη αναλογία. ολα αυτα που ειπες τα κοιτουσα με τις ωρες ηταν τα πρωτα που περιμενα να δω αλλα δυστηχος τιποτα απο αυτα δεν ειχαν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master1313 8 Ιουνίου 2011 #49 Share 8 Ιουνίου 2011 γνωμη μου με επιφυλαξη ομως general cure της api Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 9 Ιουνίου 2011 #50 Share 9 Ιουνίου 2011 φιλε μου δεν υπαρχει πια αρρωστο ψαρι μονο αρρωστο ενυδρειο τα υπολοιπα οπως ειπα αλλαξαν περιβαλον και ειναι μια χαρα εχασα 2δισκους.και απλα προσπαθω να καταστρεψω αυτο το παρασητο ή οτιδηποτε ειναι απο το ενυδρειο που ειχα τους δισκους μου...(το ενυδρειακο αλατι κανει δουλεια)? Άν δεν έχεις άλλα ψάρια μέσα, ξέστησέ το, καλό πλύσιμο, αλλαγή στα υλικά του φίλτρου και ξανά στρώσιμο. Νομίζω είναι ότι καλύτερο για να μην παιδεύεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος