Jump to content

με τι τροπο να καθορησω την δοσολογια;

almuros

Recommended Posts

καλησπερα παιδια στο 60 λιτρο μου τι αναλογιες πρεπει να χρησιμοποιησω σε nanocode a και nanokode b

στις μετησεις μου με 5 ml 2 φορες την εβδομαδα απο το καθενα ολα ειναι φυσιολογικα εκτος απο πολυ σπανιες πτωσεις του kh ...μηπως να μειωσω την δοσολογια ...παρατηρω την προηγουμενη μερα της προσθηκης πτωση mg ...αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι αν θα πρεπει να εχω μια ρουτηνα στις μετρησεις και αν ναι ποτε πριν την εισαγωγη των σκευασματων η μετα πριν τις αλλαγες νερου η μετα ...τι ρουτινα εχετε εσεις ; (ενημερωνω οτι στο ενυδρειο υπαρχουν 2 lps δυο euphylia και 2 synoularia)

επεισης πισω στην συσκευασια γραφει τον τροπο υπολογισμο της δοσολογιας ...με ποιο τροπο θα πρεπει να σπασω την δοσολογια ..καθημερινα ,2 φορες την εβδομαδα 3 φορες την εβδομαδα ;

Αντώνη προσωπικά πιστεύω ότι με 2-3 LPS δεν χρειάζεται να καταφύγεις σε συμπληρώματα.

Αν παρατηρείς ότι η κατανάλωση μαγνησίου και ασβεστίου είναι μεγάλη, ίσως αξίζει να σκεφτείς πχ εβδομαδιαίες αλλαγές. Σε ένα νάνο σύστημα, και ένας κουβάς αλλαγή θα φτάνει λογικά.

Αν θέλεις να ακολουθήσεις το σύστημα με τα πρόσθετα, τότε αν θέλεις να είσαι οκ, θα πρέπει να παρακολουθήσεις τι κατανάλωση έχεις, και πως τα ιχνοστοιχεία αναπληρώνονται με κάθε δόση των ζουμιών.

Το κακό είναι ότι σε ένα νάνο, υπερβολική δόση, μπορεί να προκαλέσει απότομες αλλαγές και ανισορροπίες. Χώρια το ότι δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να προσθέτεις το οποίο ενδεχομένως να μην καταναλώνεται (ειδικά σε ένα μικρό ενυδρείο που δεν έχει μεγάλη ποικιλία ζωντανών) και να καταλήξει σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο ενυδρείο σου. Οπότε ξεκίνα με μικρές δόσεις στο μισό ή στο τέταρτο πχ αυτού που γράφει το μπουκάλι και μετέβαλέ την ανάλογα με το πως μεταβάλλεται η πραγματική σου περιεκτικότητα με συχνές μετρήσεις.

Να σου πω την αλήθεια, δε νομίζω ότι αξίζει. Συχνότερες αλλαγές με καλής ποιότητας αλάτι θα είναι και πιο απλές και πιο ακίνδυνες.

Οντως σε νάνο το οποίο η εβδομαδιαία αλλαγή αγγίζει τα 20lt τα συμπληρώματα είνια περιττά.

απο τα 45 καθαρα λιτρα του ενυδρειου ... κανω αλλαγες περιπου 5 λιτρα καθε εβδομαδα με χρηση αλλατιου tropic marine pro reef... οποτε συνεχιζω με μετρησεις μετα την αλλαγη νερου και οτι λειπει προσθετω....κατι ακομη ειναι οτι ειδα πως πισω απο την συσκευασιες nano a nano b βλεπω οτι υπαρχει τροπος να υπολογισω τις καθημερινες απαιτησεις αναλογα με την πτωση ca και του KH ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...