dim84 3 Ιουνίου 2011 #1 Share 3 Ιουνίου 2011 Είχα πάρει της ocean nutrition για καλλιέργεια αρτεμιας και αντιμετοπίζω το πρόβλημα ότι δεν σκάνε τα αυγά.. Η πρώτη απόπειρα ήταν σε ένα 1,5L μπουκάλι έβαλα νερό απο το θαλασσινό ενυδρείο, πρόσθεσα μισο κουταλάκι γλυκού αυγά και έβαλα και μια μικρή αεραντλία αλλά.. ποτέ δεν είδα κάποια artemia (στις οδηγείς αναφέρεται ότι η εκκόλαψη γίνεται μέσα σε 18-30 ώρες). Ετσι άφησα το μπουκάλι 3 μέρες μπας και εμφανιστεί καμία αλλά τίποτα! Βέβαια μετά είδα ότι αναμιγμένο με τα αυγά υπάρχει και αλάτι, οπότε μπορεί να ήταν και υπερβολική η αλατότητα (αφού είχα στο μπουκάλι το νερό ήταν απο το ενυδρείο).. Δεν ξέρω, μπορεί να έφταιγε και η θερμοκρασία καθώς στις οδηγίες λέει για 28C και εμένα πρέπει να ήταν 25-26. Χθες το πρωί δοκίμασα σένα μικρότερο μπουκάλι και με νερό βρύσης. Για να πετύχω κάπως την θερμοκρασία που αναφέρει, το έβαλα μέσα στο ενυδρείο με την αεραντλία αλλά ακόμα τίποτα πάλι! τα αυγά αιωρούνται αλλά ακόμα καμιά αρτεμια.. Τί παίζει τελικά? Φταίνε τα αυγά? Κάνω κάποιο λάθος εγώ? Εσείς ποιάς εταιρείας χρησιμοποιείται για καλλιέργεια και είστε ικανοποιημένοι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης 4 Ιουνίου 2011 #2 Share 4 Ιουνίου 2011 Το πιθανότερο είναι να είναι χαλασμένα τα αυγά. Αγόρασα πρόσφατα αυτά http://cgi.ebay.com/Brine-Shrimp-Eggs-Arte...=item35a3daa15c και μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αν έχεις σκοπό να παράγεις αρτεμιες σε βάθος χρόνου θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να το αγοράσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος