Jump to content

νεος αφρικανος

lagoudos

Recommended Posts

καλησπέρα και πάλι από μένα!!όπως γράφει και ο τίτλος είπα να το πάρω απόφαση και εγώ να μπω σε έναν υπέροχο κόσμο!!!άλλα βεβαία γεμάτο απορίες και όρεξη!!!

παρουσίαση

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):101*40*60

Συνολικά Λίτρα:190λ

Φυτά: anubia

Ψάρια:-

Φόντο:αφίσα όπως οι περισσότεροι

Πέτρες:ασβεστολιθικές

Βυθός:20κιλα μαύρο χαλίκι

Πηγές φωτισμού:2χ30watt μια άσπρη και μια γαλαζια sylviana(αν το γράφω σωστά)

Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες

Φίλτρανση:bluwave 05 το μαμά της ferplast

Θέρμανση/ Ψύξη:δεν το κοίταξα

Αλλαγές νερού:καμιά ακόμα

Διατροφή:-

Παράμετροι

pH:8

Γενική σκληρότητα (GH):-

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-

Αμμωνία (ΝΗ3):0,5

Νιτρώδη (ΝΟ2) 0

Νιτρικά (ΝΟ3):

Μέση Θερμοκρασία (°C): 27C°

και να μια πρώτη φώτο.οι ερωτήσεις ξεκινούν από τώρα.

το στρωσιμο το εχω ξεκινισει με ετοιμα βακτιρια.μετα τις πρωτες μερεσ και αφου εριξα πρωτα απο ολα αντιχλωριο και μετα τα βακτιρια,μετα απο λιγες μερες και ως σημερα το ενυδριο απο πλαγια φαινεται θολω,πηρα και εριξα aqua clean της σερα αλλα τιποτα.τι γινεται?

post-39860-1307051307_thumb.jpg

Καλως ηλθες στην αφρικη!Ακολουθησες τις οδηγιες των σκευασματων(ζωντανα βακτηρια) που εριξες;Η θολουρα ισως προερχεται απο το χαλικι,αν δεν το ξεπλυνες επαρκως :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS

και ξέχασα να ρωτήσω για τις σπηλιές που πρέπει να έχουν οι αφρικανες αν είναι οκ αυτές.κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη.

καλως σε βρηκα και ευχαριστω εκ των προτερων για καθε βοηθεια.οι οδηγιες που μου εγραψε ο μαγαζατορα ηταν την 1-7-14 ημερα να ριξς γυρως τα 20ml,το χαλικι το ξεπλυνα 4χερια!!!

Καλώς ήρθες!

Καλορίζικο!

Η θολούρα θα φύγει σιγά σιγά με την λειτουργία του φίλτρου και τις αλλαγές νερού. Υπομονή.

Κατά 99% είναι από την άμμο. Μην ανησυχείς.

Το θέμα σου τώρα είναι να μην έχεις αμμωνία και νιτρώδη...

ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.οι μετρήσεις από ότι κατάλαβα δείχνουν ότι δεν έχει στρώσει η κατάλαβα λάθος?ωστόσο δεν ξέρω άμα έκανα βλακεία άλλα για 3 μέρες έριχνα και ένα υγρό σαν αντιαμμονικο αν δεν κάνω λάθος,και το άλλο μέσα στο φίλτρο είδα κάτι σαν άσπρη βλέννα.για τις σπηλιές λέτε ότι είναι εντάξει οι χρειάζονται και άλλες?

Θα πρέπει να ξέρεις ότι οι κιχλίδες Αφρικής θέλουν ισχυρή φίλτρανση.

Το φίλτρο σου, αν δεν κάνω λάθος, έχει μια κυκλοφορία 350 λτ/ω

Υπολόγισε ότι για τα λίτρα σου θέλεις το ή τα φίλτρα σου να γυρνούν 1000-1200 λτ/ω.

Τι υλικά περιέχει μέσα το φίλτρο αυτή τη στιγμή;

έχει για 600λ/ω βέβαια μου έχουν πει ότι κάποια στιγμή και σύντομα μάλιστα θα χρειαστώ εξωτερικό φίλτρο,τα υλικά που έχει είναι μπλε σφουγγαράκι(2),μακαρόνι,και βιομπαλες.

ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.οι μετρήσεις από ότι κατάλαβα δείχνουν ότι δεν έχει στρώσει η κατάλαβα λάθος?ωστόσο δεν ξέρω άμα έκανα βλακεία άλλα για 3 μέρες έριχνα και ένα υγρό σαν αντιαμμονικο αν δεν κάνω λάθος,και το άλλο μέσα στο φίλτρο είδα κάτι σαν άσπρη βλέννα.για τις σπηλιές λέτε ότι είναι εντάξει οι χρειάζονται και άλλες?

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...hp?showtopic=65

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=98

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1318

σε ευχαριστώ μιχαλη.ερώτηση για το εξωτερικό φίλτρο.έστειλα pm σε μια αγγελία μόλις τώρα και το παιδί έχει το eheim 2213,είναι οκ για αφρικανες?

Μια χαρά!

Γέμισε το μεγάλο με βιολογικό υλικό και τα άλλο με σφουγγάρια και είσαι οκ.

Καλως ηρθες στην υπεροχη Αφρικη.Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου.

Εγω θα σου ελεγα να βαλεις και αλλες πετρες στην αριστερη πλευρα,γιατι ο κυριαρχος θα επιλεξει αυτην που του αρεσει ,οποτε να υπαρχει και η αντιθετη πλευρα γεματη με πετρες.Και μι ερωτηση,τι κοκομετρια εχει το μαυρο χαλικη?(εμενα μου αρεσει πολυ).να ξερεις πρεπει να ειναι αρκετα λεπτη αμμο για να καθαριζουν τα βραγχια τους.

Καλη επιτυχια και θα παρακολουθουμε με πολυ ενδιαφερον. :thumbup:

Καλος ηρθες στην αφρικη.μην το λυπασε βαλε μπολικες πετρες χτιστο δεν εχει προβλημα.βαλε και καμια βαλισινερια θα δειξη ακομα πιο ωραια.τι ψαρια σκευτεσαι να βαλεις?ωραια η αφισα με τις πετρες.και το χαλικη ωραιο τι διαμετρο εχει?πρεπει να ειναι ψιλο κοκο.φιλτρο εξωτερικό βαλε και βγαλε το εσωτερικο ποιανει και χωρο.οι αφρικανες ειναι ψαρια που θελουν καθαρο νερο και να εχεις και επιλογες στο φαι. Και θα δεις θα σε ανταμηψουν με χρωματα και γεννες. :thumbup::blush:

καλησπερα και παλι και συγνωμη που απανταω αργα αλλα δυστιχως δουλευω νυχτα και τοτε μονο μπορω.για το χαλικι ειναι ιδεα φιλου μου αλλα να σου πω και την αληθεια δεν ξερω την κοκκομετρια του αλλα ειναι αρκετα μικρη.για τις σπηλιες αριστερα εβαλα και σημερα και αλλες πετρες.για αφρικανες λεω μελανοχρομη,και αλλο ενα χαρεμακι.για εξωτερικο φιλτρο εκλεισα κι ολας ενα της jbl 900λ/ω

παιδια παντως με ανχωνει ακομα η θολουρα στο ενυδριο(εμφανεις μονο αν πας πλαγια)

Καλως ηρθες στην Αφρικη φιλε μου.

Μου αρεσει πολυ το χρωμα του βυθου σου.

Οσο για τη θολουρα,κανε λιγο υπομονη :thumbup:

ευχαριστω παρα πολυ!!α εκανα και τις μετρισεις χθες οι οποιες ειναι

ph:8

n02:0

no3/4:0,05.στρωνει?

Καλώς ήρθες και απο μένα στην Αφρική :thumbup:

Να ξέρεις πως δεν χρειάζεται να βιάζεσαι σε οτι αφορά το ενυδρείο σου.

Το μόνο που επείγει είναι το εξωτερικό φίλτρο.

Διαβάζοντας τα λίνκ που σου έστειλε παραπάνω ο φιλος Μιχάλης θα καταλάβεις ποτε θα στρώσει το ενυδρείο σου.

Με τι κάνεις μετρήσεις???

Τις κάνω με υγρά τεστ της sera.αν και μετά πάω στο site της sera και μου λέει ότι ειναι σχεδόν οκ,να το πιστέψω;

• 2 weeks later...

Καλησπέρα και πάλι από μένα,μετα απο εκείνες τις μέρες αποφάσισα και έβαλα τα πρώτα ψάρια μου.και το πρόβλημα ξεκινάει τώρα.έκανα σήμερα τις μετρήσεις αφού έχω αλλάξει το νερό εδω και κανά 5θημερο.ph:8,no2:0,5nh3/4:0,05,no3:25.το αποτέλεσμα ειναι ότι με έχει πιάσει πανικός τι κάνω!!!help!!!

Δεν χρειάζεται πανικός. Σταματάς το τάισμα, κάνεις αλλαγή νερού και βρίσκεις μπόλι από έναν συνχομπίστα για να στρώσεις γρήγορα το φίλτρο σου. Βοηθάς την κατάσταση και με ζωντανά βακτήρια.

:)

Το θέμα ειναι ότι δεν έχω κανέναν.και οι προηγούμενες μετρήσεις ήταν μηδενικές,έριξα έτοιμα βακτηρια

Καλημέρα!!!!πρώτα απο όλα θα πρέπει πριν ξεκινήσω και μπω στο θέμα θα πρέπει να ευχαριστήσω τον minoas για το μπολι που μου έδωσε για να στρώσει το ενυδριο αφού είχα πρόβλημα με τις μετρήσεις.τώρα θα ήθελα μια βοήθεια για την ψαροσυνθεση μου.μέσα εστο ενυδριο μου όπου ειναι 190λ,έχω δυο μελανοχρωμιδες μικρούς δυο ζεμπρα μικρά και εδω ειναι το λάθος μου έχω τρία φροντοζακια όπου αυτά τα δίνω.τι να βάλω;και πως να τα πιάσω;

Τα θεματά σου συγχωνεύτηκαν για να έχουμε καλύτερη εικόνα για το ενυδρείο σου!

Τα φροντοζάκια θα τα πιάσεις με απόχη προσεχτικά αφου βρείς να τα δώσεις!

Επίσης και τα zebra καλό θα ήταν να φυγουν γιατί είναι πολύ επιθετικά για τις διαστάσεις του δικού σου ενυδρείου.

Όσων αφορά την σύνθεση των ψαριών τωρα.

Στο ενυδρείο βάζουμε χαρέμια ψαριών, δηλαδή 1αρσενικό με 3θηλυκά.

Βάλε μας μερικές φωτογραφίες με τα ψάρια σου ωστε να δουμε ποια είδη έχεις και να σου κάνουμε τις προτάσεις μας.

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...