pampos 1 Ιουνίου 2011 #1 Share 1 Ιουνίου 2011 Πριν απο 3 βδομαδες αποκτησα το δικο μου ενυδριο. ειναι μεγεθος (πλατος 170, υψος 80, βαθος 40) αλλα δεν ξερω ποσα λιτρα ειναι..λειτουργει με υπερχηλιση αρα το νερο ανακυκλονετε συνεχως.στον πατο εβαλα ασπρη αμμο , 3 πετρες που ειναι κατι σαν καταφυγιο ,2 ξυλα κατι σαν ριζες και 2 φυτα. Εβαλα μεσα 30 αφρικανικες κιλχιδες μικρες και ενα παπαγαλο λιγο μεγαλο.Θελω να μαθω αν ειναι ολα ενταξει η πρεπει να κανω κατι αλλο. Θα ηθελα σε καπια φαση να γεννησοθν τα ψαρακια μου αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω. Μπορω να βαλω και αλλα ψαρακια στην γιαλλα μου? και αν ναι τι ψαρακια? Περιμενω σχολια και εισηγησεις απο ατομα με μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 1 Ιουνίου 2011 #2 Share 1 Ιουνίου 2011 Πριν απο 3 βδομαδες αποκτησα το δικο μου ενυδριο. ειναι μεγεθος (πλατος 170, υψος 80, βαθος 40) αλλα δεν ξερω ποσα λιτρα ειναι..λειτουργει με υπερχηλιση αρα το νερο ανακυκλονετε συνεχως.στον πατο εβαλα ασπρη αμμο , 3 πετρες που ειναι κατι σαν καταφυγιο ,2 ξυλα κατι σαν ριζες και 2 φυτα. Εβαλα μεσα 30 αφρικανικες κιλχιδες μικρες και ενα παπαγαλο λιγο μεγαλο.Θελω να μαθω αν ειναι ολα ενταξει η πρεπει να κανω κατι αλλο. Θα ηθελα σε καπια φαση να γεννησοθν τα ψαρακια μου αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω. Μπορω να βαλω και αλλα ψαρακια στην γιαλλα μου? και αν ναι τι ψαρακια? Περιμενω σχολια και εισηγησεις απο ατομα με μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα. βαλε καμια φωτο...τα ψαρακια που εχεις ειναι παρα πολλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 1 Ιουνίου 2011 #3 Share 1 Ιουνίου 2011 Πριν απο 3 βδομαδες αποκτησα το δικο μου ενυδριο. ειναι μεγεθος (πλατος 170, υψος 80, βαθος 40) αλλα δεν ξερω ποσα λιτρα ειναι..λειτουργει με υπερχηλιση αρα το νερο ανακυκλονετε συνεχως.στον πατο εβαλα ασπρη αμμο , 3 πετρες που ειναι κατι σαν καταφυγιο ,2 ξυλα κατι σαν ριζες και 2 φυτα. Εβαλα μεσα 30 αφρικανικες κιλχιδες μικρες και ενα παπαγαλο λιγο μεγαλο.Θελω να μαθω αν ειναι ολα ενταξει η πρεπει να κανω κατι αλλο. Θα ηθελα σε καπια φαση να γεννησοθν τα ψαρακια μου αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω. Μπορω να βαλω και αλλα ψαρακια στην γιαλλα μου? και αν ναι τι ψαρακια?Περιμενω σχολια και εισηγησεις απο ατομα με μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα. Καλωσόρισες Πάμπο! Το ενυδρείο σου λογικά είναι περίπου 500 λίτρα. Τώρα σχετικά με το στήσιμο μάλλον βιάστηκες λιγάκι μια και απ' ότι κατάλαβα δεν προηγήθηκε στρώσιμο ως προς τη βιολογία που έχεις (φαντάζομαι έχεις sump) πριν την εισαγωγή των ψαριών κάτι που μπορεί να αποδειχθεί προβληματική κίνηση (συνήθως). Επίσης είναι πολύ πιθανόν τα ψάρια που έβαλες να μην είναι μεταξύ τους συμβατά, πάντως σίγουρα ο "παπαγάλος" δεν είναι συμβατός γενικά με τίποτα παρά με άλλους "παπαγάλους". Μία φωτογραφία θα ήταν πολύ χρήσιμη ώστε να μπορέσουν οι φίλοι εδώ να σε βοηθήσουν με καλοπροαίρετες συμβουλές και ιδέες που να αφορούν όχι μόνο τα ψάρια αλλά και τη διακόσμηση του ενυδρείου σου (που ας σημειωθεί στα λίτρα αυτά μπορείς να κάνεις πολλούς ωραίους συνδυασμούς). Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 1 Ιουνίου 2011 #4 Share 1 Ιουνίου 2011 Πριν απο 3 βδομαδες αποκτησα το δικο μου ενυδριο. ειναι μεγεθος (πλατος 170, υψος 80, βαθος 40) αλλα δεν ξερω ποσα λιτρα ειναι..λειτουργει με υπερχηλιση αρα το νερο ανακυκλονετε συνεχως.στον πατο εβαλα ασπρη αμμο , 3 πετρες που ειναι κατι σαν καταφυγιο ,2 ξυλα κατι σαν ριζες και 2 φυτα. Εβαλα μεσα 30 αφρικανικες κιλχιδες μικρες και ενα παπαγαλο λιγο μεγαλο.Θελω να μαθω αν ειναι ολα ενταξει η πρεπει να κανω κατι αλλο. Θα ηθελα σε καπια φαση να γεννησοθν τα ψαρακια μου αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω. Μπορω να βαλω και αλλα ψαρακια στην γιαλλα μου? και αν ναι τι ψαρακια? Περιμενω σχολια και εισηγησεις απο ατομα με μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα. Καλησπέρα φιλε..Καλός όρισες.και εγώ από κύπρο είμαι..λευκωσία γενικότερα. Εδώ τα παιδιά θα σε βοηθήσουν πολύ στο θέμα σου..φτάνει να τους δίνεις τις ανάλογες πληροφορίες.. Ότι χρειαστείς και ψάχνεις στην κυπριακή αγορά stile μου προσωπικό μήνυμα ,θα χαρώ να σε Βοηθήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampos 2 Ιουνίου 2011 Author #5 Share 2 Ιουνίου 2011 ρε παιδια προσπαθω να βαλω καπιες φωτογραφιες αλλα δεν ξερω πως να το κανω. καπιος να βοηθησει???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 2 Ιουνίου 2011 #6 Share 2 Ιουνίου 2011 Καντες 800*600 μετα οπως ειναι να στειλης μνμ πανε αναζητηση,βρες την φωτο που θελεις ,μετα πατα το τετραγωνακι που λεει προσθεσε αυτο το συνημμενο και απνατηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 Ιουνίου 2011 #7 Share 2 Ιουνίου 2011 Καλώς τον και στην Αφρική.Κάτι είδα για υπερχείλιση οπότε υπάρχει σαμπ λογικά.Διαστάσεις λοιπόν και του σαμπ για να δούμε ολικά λίτρα.Φωτογραφίες ήδη σου γράφουν τα παιδιά πως ανεβάζεις.Να δούμε φωτό και πες μας και για την φίλτρανση σου και θα τα πούμε ,απλά ψυχραμία. Από πότε λειτουργεί το ενυδρείο ; με ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampos 2 Ιουνίου 2011 Author #8 Share 2 Ιουνίου 2011 το σαμπ φανταζομαι ειναι η υπερχιληση . οι διαστασεις του ειναι 20χ40. υπαρχει το φιλτρο κατω απο τη γιαλλα με βαμβακι φιλτραρετε και μετα το στελνει ξανα πισω στη γιαλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampos 2 Ιουνίου 2011 Author #9 Share 2 Ιουνίου 2011 Ορισμενες φωτογραφιες απο το ενυδρειο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 Ιουνίου 2011 #10 Share 2 Ιουνίου 2011 (edited) το σαμπ φανταζομαι ειναι η υπερχιληση . οι διαστασεις του ειναι 20χ40. υπαρχει το φιλτρο κατω απο τη γιαλλα με βαμβακι φιλτραρετε και μετα το στελνει ξανα πισω στη γιαλλα. Ομολογώ οτι δεν καταλαβαίνω ,20χ40 φίλτρο ,βαμβάκια ,σε παρακαλώ δώσε μας και άλλες φωτό του συστήματος μήπως κάποιοι καταφέρουν και βγάλουν ακρη Ευχαριστώ Έγινε επεξεργασία 2 Ιουνίου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Ιουνίου 2011 #11 Share 3 Ιουνίου 2011 Ανεβασε φωτο να δουμε τον τροπο φιλτρανσης. Επισης το μεγαλο ψαρι ειναι παπαγαλοψαρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampos 3 Ιουνίου 2011 Author #12 Share 3 Ιουνίου 2011 γεια σας και παλι Τωρα καταλαβα πως λειτουργει το συστημα . καταρχας το ενυδρειο το εστεισα με καπιον που ασχολειτε με ενυδρεια στην κυπρο. υπαρχει το ενυδρειο και απο κατω ειναι το σαμπ το οποιο χωριζετε σε 3 μερη. στο ενα ειναι το βαμβακι , στο αλλο εχω ζωντανη βιολογια και στο 3 ειναι το μηχανημα που στελνει το καθαρο νερο πανω στη γιαλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampos 3 Ιουνίου 2011 Author #13 Share 3 Ιουνίου 2011 ναι το μεγαλο ψαρι ειναι παπαγαλοψαρο. ξερω οτι δεν ειναι συμβατο ψαρι αλλα ηθελα να το βαλω γιατι μου αρεσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 3 Ιουνίου 2011 #14 Share 3 Ιουνίου 2011 (edited) ναι το μεγαλο ψαρι ειναι παπαγαλοψαρο. ξερω οτι δεν ειναι συμβατο ψαρι αλλα ηθελα να το βαλω γιατι μου αρεσει. Αν μπορείς επέστρεψε το !! είναι πολύ κυρίαρχο ψάρι...ασε που την αμμο κάτω μπορεί να την πάρει ολη στη μια μεριά!! Φιλικά. Έγινε επεξεργασία 3 Ιουνίου 2011 - christos k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Ιουνίου 2011 #15 Share 3 Ιουνίου 2011 ναι το μεγαλο ψαρι ειναι παπαγαλοψαρο. ξερω οτι δεν ειναι συμβατο ψαρι αλλα ηθελα να το βαλω γιατι μου αρεσει. Δηλαδη σε τοσα ειδη της αφρικης δε βρηκες κατι που να σε ενθουσιασει οσο αυτο;Λιγο παραδοξο μου φαινεται. Anyway ο καθενας οτι θελει κανει. Καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampos 3 Ιουνίου 2011 Author #16 Share 3 Ιουνίου 2011 δεν ηξερα πια αλλα ψαρια ιταν συμβατα και εκει που το αγορασα μου ειπε οτι ειναι οκ να τα βαλω μαζι Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 3 Ιουνίου 2011 #17 Share 3 Ιουνίου 2011 Ομολογώ οτι δεν καταλαβαίνω ,20χ40 φίλτρο ,βαμβάκια ,σε παρακαλώ δώσε μας και άλλες φωτό του συστήματος μήπως κάποιοι καταφέρουν και βγάλουν ακρη Ευχαριστώ Θα μπορουσες να μας πεις πιο αναλυτικα ή και μια φωτο; δεν ηξερα πια αλλα ψαρια ιταν συμβατα και εκει που το αγορασα μου ειπε οτι ειναι οκ να τα βαλω μαζι Καλο θα ηταν να βγαλεις το ψαρι.Μπορεις να ανοιξεις μια αγγελια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 3 Ιουνίου 2011 #18 Share 3 Ιουνίου 2011 Καλο θα ηταν να βγαλεις το ψαρι.Μπορεις να ανοιξεις μια αγγελια. Κύπρο μένει.. ίσως δυσκολευτεί λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 3 Ιουνίου 2011 #19 Share 3 Ιουνίου 2011 Φίλε μου μπορείς να φτιάξεις ένα σωστό Αφρικάνικο αρκεί να αποχωριστείς μερικά από τα ψάρια σου χωρίς απαραίτητα να "αδειάσει" στο μάτι. Από τεχνικό εξοπλισμό (ειδικά με το sump) είσαι μια χαρά Συμφωνώ με τους υπόλοιπους για το παπαγαλόψαρο και σιγά σιγά πρέπει να αρχίσεις να προσθέτεις κάποιες πέτρες έτσι ώστε να σχηματιστούν "σπηλιές" και περάσματα. Ρίξε μια ματιά http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495 Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 3 Ιουνίου 2011 #20 Share 3 Ιουνίου 2011 Και επειδή έψαξα και το θέμα πετρας πολύ εδώ στο νησί στην φωτογραφία θα dis την πιο διαδεδομένη πετρα σε βιομηχανίες πετρωμάτων.Δεν είναι ούτε ακριβή. Κανε ένα research..Δεν εxεις τίποτα να χάσεις!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 3 Ιουνίου 2011 #21 Share 3 Ιουνίου 2011 Ρίξε μια ματιά http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampos 3 Ιουνίου 2011 Author #22 Share 3 Ιουνίου 2011 ευχαριστω φιλε χριστο . μηπως ξερεισ τι πετρα ειναι αυτη? εχει ονομασια για να το ψαξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 3 Ιουνίου 2011 #23 Share 3 Ιουνίου 2011 ευχαριστω φιλε χριστο . μηπως ξερεισ τι πετρα ειναι αυτη? εχει ονομασια για να το ψαξω? Αν και δεν είμαι 100% σίγουρος είναι νομίζω Natural Black Slate ή κατι σε Natural Pagoda Rock Εγώ όταν της έβλεπα απλά κειτόυσα φάτσα.!! Βλακ slate Natural Pagoda Rock Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 3 Ιουνίου 2011 #24 Share 3 Ιουνίου 2011 ευχαριστω φιλε χριστο . μηπως ξερεισ τι πετρα ειναι αυτη? εχει ονομασια για να το ψαξω? Δες όμως πρώτα τι θα κανείς με την ψαροσυνθεση σου..Και μετα ριλαξαρης!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampos 3 Ιουνίου 2011 Author #25 Share 3 Ιουνίου 2011 εννοεις να βγαλω τον παπαγαλο? η θελουν και τα αλλα ψαρια αλλαγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος