dsidir 31 Μαίου 2011 #1 Share 31 Μαίου 2011 Λοιπόν εδώ και λίγο καιρό έχει κάνει την εμφανίση της και αναπτύσετεται με γοργούς ρυθμούς ένα είδος άλγη σε κοράλι με yellow polys με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος αυτών να έχει καλυφθεί όπως φαίνεται και στις φωτό. Το ερώτημα μου είναι , να πάρω ψαλίδι και να την κουρέψω έξω από το ενυδρείο? ή να καταφύγω σε κάποια άλλη λύση με ψάρια, κτλ. Η πλάκα είναι ότι μου αρεσει το γκαζόν αλλά δεν μου αρέσει που έχει καλυψει τα κίτρινα πολυπς Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 31 Μαίου 2011 Author #2 Share 31 Μαίου 2011 Να προσθέσω ότι οι τιμές Αμμωνίας, no2, no3 είναι μηδενικές μετρημένα με τεστ σάλιφερτ. Φωτισμος, περίπου 10 ώρες την μέρα από 6 λάμπες τ5 των 39 watt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 31 Μαίου 2011 #3 Share 31 Μαίου 2011 μηπως εχεις λαμπες juwel? α/ο χρησιμοποιεις? νομιζω πως πρεπει να ξεκινησεις να την καθαριζεις με οδοντοβουρτσα εκτος ενυδρειου εφοσον ειναι εφικτο και να ξεκινησεις να ριχνεις βακτηρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 31 Μαίου 2011 Author #4 Share 31 Μαίου 2011 Χρησιμοποιώ μόνο αντίστροφη όσμωση και δεν έχω λάμπες juwel. Να χρησιμοποιήσω οδοντόβουρτσα λίγο δύσκολο γιατί μάλλον θα διαλύσω τα polyps. Ίσως να το βγάλω έξω από το ενυδρείο και να κάνω τον κουρέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 31 Μαίου 2011 #5 Share 31 Μαίου 2011 Φωσφορικά? Μέτρησες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 31 Μαίου 2011 Author #6 Share 31 Μαίου 2011 όχι, αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν.Αλλά μια και το αναφέρεις ας κάνω μια μέτρηση τώρα. Φωσφορικά? Μέτρησες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 31 Μαίου 2011 Author #7 Share 31 Μαίου 2011 Σύμφωνα με το τεστ της Sera γιατι μόνο αυτό έχω για φωσφορικά είμαι στο 0.25 mg/l. Άρα για αρχή ας αλλάξουμε τον αντιφώσφορο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 31 Μαίου 2011 #8 Share 31 Μαίου 2011 Σύμφωνα με το τεστ της Sera γιατι μόνο αυτό έχω για φωσφορικά είμαι στο 0.25 mg/l. Άρα για αρχή ας αλλάξουμε τον αντιφώσφορο. Εγω θα σου προτεινα να αλλαξεις τον αντιφωσφορο,αλλα παρε και ενα salifert να κανεις την μετρηση με πιο πολυ ακριβεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 31 Μαίου 2011 Author #9 Share 31 Μαίου 2011 ok, αυτά είναι τα εύκολα, το πράσινο γκαζόν είναι το θέμα πως θα βγάλω από το βραχάκι με τα pοlyps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanus 1 Ιουνίου 2011 #10 Share 1 Ιουνίου 2011 Τώρα τελευταία όλο και ποιο συχνά έρχονται green hair alge slugs (Elysia crispata) νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Παράλληλα διόρθωσε και το θέμα με τα φωσφορικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 1 Ιουνίου 2011 #11 Share 1 Ιουνίου 2011 Με καλή κυκλοφορία, καλο φωτισμό, στιμάρισμα και ποιοτικά χημικά φίλτρα και εγώ την πέρασα σε 2 μήνες…. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 1 Ιουνίου 2011 #12 Share 1 Ιουνίου 2011 Εμενα στο ενυδρειο μου εμφανιστηκε πριν 1.5 μηνα νομιζω οτι απλα ητανε η "εποχη" ΑΦΟΥ εκανα μετρησεις και ολα ητανε ΟΚ τωρα αρχισε να εξαφανιζετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 1 Ιουνίου 2011 #13 Share 1 Ιουνίου 2011 (edited) Η συγκεκριμενη αλγη ανηκει στην οικογενεια bryopsis κ οφειλεται στα φωσφορικα σου κ στα υψηλα επιπεδα οργανικων στο νερο σου.Μην χρησιμοποιειται SEA SLUGS για την καταπολεμησει αλγων....ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ!!!!Ειναι πολυ δυσκολα ζωντανα να τα κρατησεις στο ενυδρειο,μπαινουν παρα πολυ ευκολα σε οποιονδηπτε κυκλοφοριτη κ γινοναται πουρες....Ασε που για τον θαμνο που εχεις χρειαζεσαι καμια 15αρια τετοια sea slugs να τρωνε για κανα 2μηνο...Αν δεν μπορεις να βγαλεις τον βραχο τοτε κλαδευε την με το χερι,κανε αλλαγες μεχρι να μην εχεις αλλα φωσφορικα κ δυνατο σκιμμαρισμα.Στο ενυδρειο δεν υπαρχουν εποχες. Έγινε επεξεργασία 1 Ιουνίου 2011 - Andreas kika Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 1 Ιουνίου 2011 Author #14 Share 1 Ιουνίου 2011 Λοιπόν ας τα πάρουμε με τη σειρά. Σκιμάρισμα πιστεύω ότι έχω πολύ καλό με το deltec 600 στα 230 λιτρα μου. Κυκλοφορία έχω μια vortech 10 και μια κοραλία 2 απέναντι που πιστεύω ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό. Πιθανότατα καταλήγω ότι ευθύνονται τα φωσφορικά, αν και απ' ότι διάβασα σε διαφορες σελίδες η πρασινη τριχωτή αυτή αλγη εμφανιζεται πολλές φορες όταν υπάρχει καλή ποιότητα νερού. Αρα καταλήγουμε στο ψιλοκλάδεμα της αλγης με ψαλιδακι εξω απο το ενυδρειο και ενίσχυση του αντιφψσφόρου. Οπότε αν θέλει κανένας κλαδέματα στείλτε π.μ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 1 Ιουνίου 2011 #15 Share 1 Ιουνίου 2011 Στο ενυδρειο δεν υπαρχουν εποχες. Θεωρω πως υπαρχουν πες πως τα εχεις ΟΛΑ σταθερα με το Βαρομετρικο τι κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 1 Ιουνίου 2011 #16 Share 1 Ιουνίου 2011 Θεωρω πως υπαρχουν πες πως τα εχεις ΟΛΑ σταθερα με το Βαρομετρικο τι κανεις? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=55373 πιστευω πως αυτο το link θα απαντησει στην ερωτηση σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 1 Ιουνίου 2011 #17 Share 1 Ιουνίου 2011 Το εχω διαβασει σε κανενα τομεα του δεν αναφερει το Βαρομετρικο οποτε δεν με καληπτει. Πηγα να στειλω μια απαντηση σε εκεινο το θεμα που ρωταω για το βαρομετρικο απο εκει και περα η ομαδα του AZ θα το μετεφραζε και θα το εβαζε στο θεμα αλλα μεχρι και σημερα δεν εχει μπει η απαντηση μου στο θεμα. Το Βαρομετρικο δεν ειναι ιδιο στν ινδονησια με την Ελλαδα και φυσικα επιρεαζει τους ζωντανους οργανισμους για να σου δωσω να καταλαβεις εχω φιδια απο την Ινδονησια τα οποια ειναι χειμωνα καλοκαιρι σε ιδιες θερμοκρασιες τον χειμωνα, ιδιες ωρες φωτισμου χωρις να αλαξει τιποτα και παλι σταματανε να τρωνε μολις μπαινει χειμωνας. Δεν λεω φυσικα οτι ειναι το ιδιο ερπετα - ενυδρειο αλλα σιγουρα καπου επηρεαζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 1 Ιουνίου 2011 #18 Share 1 Ιουνίου 2011 Το εχω διαβασει σε κανενα τομεα του δεν αναφερει το Βαρομετρικο οποτε δεν με καληπτει. Πηγα να στειλω μια απαντηση σε εκεινο το θεμα που ρωταω για το βαρομετρικο απο εκει και περα η ομαδα του AZ θα το μετεφραζε και θα το εβαζε στο θεμα αλλα μεχρι και σημερα δεν εχει μπει η απαντηση μου στο θεμα. Το Βαρομετρικο δεν ειναι ιδιο στν ινδονησια με την Ελλαδα και φυσικα επιρεαζει τους ζωντανους οργανισμους για να σου δωσω να καταλαβεις εχω φιδια απο την Ινδονησια τα οποια ειναι χειμωνα καλοκαιρι σε ιδιες θερμοκρασιες τον χειμωνα, ιδιες ωρες φωτισμου χωρις να αλαξει τιποτα και παλι σταματανε να τρωνε μολις μπαινει χειμωνας. Δεν λεω φυσικα οτι ειναι το ιδιο ερπετα - ενυδρειο αλλα σιγουρα καπου επηρεαζει. Σε καλυπτει λεγοντας σου οτι ο μονος τροπος για να επηρεασεις λιγο το οικοσυστημα σου ειναι μεσω της θερμοκρασιας κ του φωτος.Τωρα οσον αφορα το βαρομετρικο(αλλαγη της πιεσης στην ατμοσφαιρα)δεν επηρεαζει καθολου το ενυδρειο.Η αλλαγη του βαρομετρικου επηρεαζει την πλευστοτητα των ψαριων οταν αυτα αλλαζουν βαθη απο 2ατμοσφαιρες(20μετρα βαθους) σε 1ατμοσφαιρα (10μετρα βαθους). Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 1 Ιουνίου 2011 #19 Share 1 Ιουνίου 2011 Σε καλυπτει λεγοντας σου οτι ο μονος τροπος για να επηρεασεις λιγο το οικοσυστημα σου ειναι μεσω της θερμοκρασιας κ του φωτος.Τωρα οσον αφορα το βαρομετρικο(αλλαγη της πιεσης στην ατμοσφαιρα)δεν επηρεαζει καθολου το ενυδρειο.Η αλλαγη του βαρομετρικου επηρεαζει την πλευστοτητα των ψαριων οταν αυτα αλλαζουν βαθη απο 2ατμοσφαιρες(20μετρα βαθους) σε 1ατμοσφαιρα (10μετρα βαθους). Εδώ μάλλον θα βοηθούσε κάποιος που ασχολείται με καταδύσεις. Φυσικά και η ατμοσφαιρική πίεση επηρεάζει και την πίεση στο ενυδρείο. Και ανάλογα το βάθος η πίεση είναι το άθροισμα της ατμοσφαιρικής πίεσης με την υδροστατική πίεση. Για περισσότερα εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 2 Ιουνίου 2011 Author #20 Share 2 Ιουνίου 2011 Λοιπόν τελικά η τριχωτή άλγη δεν ήταν και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Έβγαλα το κοράλι εκτός ενυδρείο σε λεκάνη με νερό από το ενυδρείο και το τριχωτό πράγμα αφαιρέθηκε όλο μαζί με ένα απλό τράβηγμα χωρίς να γίνει καμιά ζημιά στα polyps. Έγινε αλλαή νερού περίπου 25 λίτρα και προστέθηκε φρέσκος αντιφώσφορος. Όλα καλά λοιπόν μέχρι τώρα. Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 2 Ιουνίου 2011 #21 Share 2 Ιουνίου 2011 THA SOU PRWTINA NA VALEIS ENA YELLOW TANK KAI H ALGH THA EXAFANISTEI ENTWS OLIGWN WRWN Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 2 Ιουνίου 2011 #22 Share 2 Ιουνίου 2011 Λοιπόν τελικά η τριχωτή άλγη δεν ήταν και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Έβγαλα το κοράλι εκτός ενυδρείο σε λεκάνη με νερό από το ενυδρείο και το τριχωτό πράγμα αφαιρέθηκε όλο μαζί με ένα απλό τράβηγμα χωρίς να γίνει καμιά ζημιά στα polyps. Έγινε αλλαή νερού περίπου 25 λίτρα και προστέθηκε φρέσκος αντιφώσφορος. Όλα καλά λοιπόν μέχρι τώρα. Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Αντιμετωπισε την αλγη οσο μπορεις με καποιο τροπο,ωστε να μην ταλαιπωρεις το κοραλλακι με συνεπεια να εχεις απωλειες απο στρεσαρισματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 2 Ιουνίου 2011 Author #23 Share 2 Ιουνίου 2011 THA SOU PRWTINA NA VALEIS ENA YELLOW TANK KAI H ALGH THA EXAFANISTEI ENTWS OLIGWN WRWN xaxa, yellow tang υπάρχει στο ενυδρείο αλλά την συγκεκριμένη τρίχα ούτε που την ακουμπάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 2 Ιουνίου 2011 Author #24 Share 2 Ιουνίου 2011 Αντιμετωπισε την αλγη οσο μπορεις με καποιο τροπο,ωστε να μην ταλαιπωρεις το κοραλλακι με συνεπεια να εχεις απωλειες απο στρεσαρισματα. Τώρα που είδα πόσο εύκολα βγαίνει, δεν παίζει να την αφήσω να ξαναμεγαλώσει, αν βγει φυσικά πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 3 Ιουνίου 2011 #25 Share 3 Ιουνίου 2011 (edited) Aψογη αντιμετωπιση φιλε dsidir.Φιλε fouskos γραφε με ελληνικους χαρακτηρες παρακαλω. Τωρα για την ατμοσφαιρικη πιεση οπως ειπα κ πριν επηρεαζει μονο σε μεγαλα βαθη τα ψαρια....οχι στα μικρα υψη(βαθη) που εχουν τα ενυδρεια μας. Έγινε επεξεργασία 3 Ιουνίου 2011 - Andreas kika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος