thanashs 30 Μαίου 2011 #1 Share 30 Μαίου 2011 παιδια καλημερα σε ολους σας.....σημερα βγηκα στα μαγαζια να δω ψαρια για το ενυδρειο....σε ενα πετ μ ειπαν πως μπορω να βαλω δισκους μεχρι 6 και αντεχουν μια χαρα στο νερο βρυσης....ισχυει κατι τετοιο????θα ζουνε ανετα ή απλα θα επιβιωσουν????ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 30 Μαίου 2011 #2 Share 30 Μαίου 2011 (edited) Οι δίσκοι είναι ψάρια που ζουν σε μαλακά νερά στη φύση αλλά και στο ενυδρείο άρα το νερό βρύσης δεν είναι κατάλληλο για αυτά τα, άσχετα αν στο μαγαζί ζουν. Εκεί είναι προσωρινά. Εκτός από μαλακό νερό με συγκεκριμένες τιμές χρειάζονται και πολλα λίτρα για ένα κοπαδάκι. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου? Έγινε επεξεργασία 30 Μαίου 2011 - Alpha Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 30 Μαίου 2011 Author #3 Share 30 Μαίου 2011 το ενυδρειο φιλε μ ειναι 200 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 30 Μαίου 2011 #4 Share 30 Μαίου 2011 το ενυδρειο φιλε μ ειναι 200 λιτρα Σε 200 λίτρα δεν θα είναι και τόσο άνετα 6 δίσκοι αλλά η επιλογή είναι δική σου. Όσο για το νερό βρύσης... δύσκολο να ζουν χαρούμενα. Επίσης θέλουν καλά στρωμένο ενυδρείο και πολύ καλή υποστήριξή από βιολογικό υλικό και φίλτρανση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 30 Μαίου 2011 Author #5 Share 30 Μαίου 2011 ξερω πως δεν θα ζησουν ανετα και γι'αυτο δεν προκειτε να βαλλω αλλα ρωτησα επειδη εχω διαβασει απειρα για ολα τα ψαρια και μ φανηκαν πολυ περιεργα ολα αυτα που μ ελεγε.....και το αλλο που μ ειπε που μου ηρθε να τον βρισω οτι μπορεις να βαλλεις οσα ψαρια θες και θα μεγαλωσουν οσο τους επιτρεπει το ενυδρειο.... ασε που τους εδινε και 70-80 ευρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 30 Μαίου 2011 #6 Share 30 Μαίου 2011 Υπάρχουν αρκετοί φίλοι που έχουν κρατήσει δίσκους εκτροφής με νερό βρύσης, με μεγάλη επιτυχία. Το θέμα έχει συζητηθεί πολύ στην κατηγορία και με μια αναζήτηση θα βρείτε πολλά θέματα. Μεγαλύτερη σημασία εγώ θα έδινα στο καθαρό νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 30 Μαίου 2011 #7 Share 30 Μαίου 2011 Επίσης θέλουν καλά στρωμένο ενυδρείο και πολύ καλή υποστήριξή από βιολογικό υλικό και φίλτρανση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 30 Μαίου 2011 #8 Share 30 Μαίου 2011 (edited) Εγώ χρησιμοποιώ νερό βρύσης και διατηρώ δίσκους εκτροφής , έχω μεγαλώσει μικρά και τα ψάρια είναι μια χαρά , το μυστικό είναι όπως είπε ο Κωστής και ο IoSpy..¨το καθαρό νερό¨ και πολύ καλή φίλτρανση Έγινε επεξεργασία 30 Μαίου 2011 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 30 Μαίου 2011 Author #9 Share 30 Μαίου 2011 η φιλτρανση στο 200αρι ειναι 500λιτρα την ωρα....ειναι καλα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 30 Μαίου 2011 #10 Share 30 Μαίου 2011 Εγώ χρησιμοποιώ νερό βρύσης και διατηρώ δίσκους εκτροφής , έχω μεγαλώσει μικρά και τα ψάρια είναι μια χαρά , το μυστικό είναι όπως είπε ο Κωστής και ο IoSpy..¨το καθαρό νερό¨ και πολύ καλή φίλτρανση + καλη διατροφη η φιλτρανση στο 200αρι ειναι 500λιτρα την ωρα....ειναι καλα???? Ο καδος του φιλτρου και τα υλικα ειναι που σου κανουν την δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 30 Μαίου 2011 Author #11 Share 30 Μαίου 2011 υλικα εχει μεσα υαλοβαμβακα σφουγγαρι και μακαρονι......αυτα δεν νομιζω να εχει κατι αλλο....λεγοντας ο καδος τι εννοεις????συγνωμη παιδια για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειναθι η πρωτη φορα που εχω εξωτερικο φιλτρο και δεν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 30 Μαίου 2011 #12 Share 30 Μαίου 2011 υλικα εχει μεσα υαλοβαμβακα σφουγγαρι και μακαρονι......αυτα δεν νομιζω να εχει κατι αλλο....λεγοντας ο καδος τι εννοεις????συγνωμη παιδια για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειναθι η πρωτη φορα που εχω εξωτερικο φιλτρο και δεν ξερω Καδος ειναι ο χωρος οπου βαζουμε τα υλικα.Μακαρονι εννοεις το siporax; Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 30 Μαίου 2011 Author #13 Share 30 Μαίου 2011 ναι αυτο εννοω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 30 Μαίου 2011 #14 Share 30 Μαίου 2011 Όντως πολλοί κρατάνε εκτροφείς με νερό βρύσεις. Προσωπικά προτιμώ να ακολουθώ την φύση απλά επειδί είναι μικρά ακόμα τα δικά μου τα έχω και εγώ σε σκληρό νερό pH6.8, kH2.8 και gH4. Υπάρχουν φήμες ότι Δίσκοι που ζουνε σε μαλακό νερό (άγριοι ή εκτροφείς) έχουν μεγαλύτερη ανοσία σε παράσιτα και μολύνσεις. Επειδί έχω και θαλασσινό ενυδρείο ξέρω πολύ καλά ότι οι παράμετροι καλό είναι να είναι όσο γίνεται φυσική. Όσο για το 6 Δίσκους σε 200lt ενυδρείο μόνο που το ακούω νιώθω κουρασμένος. Έχεις δει πόσες φορές την ημέρα ταίζουν εφηβικό Δίσκο ή σε τι μέγεθος φτάνει ένα ενήλικο Δίσκο 3ετίας? Ναι, η βιολογία παίζει μεγάλη σημασία αλλα και επαρκές να είναι σε τέτοιο όγκο νερού τα νιτρικά θα συσωρεύονται πολύ εύκολα και οι συχνές επιθετικές αλλαγές δεν είναι προαιρετικές αλλα αναγκαίες. Εδώ έχω 6 σε 330lt και σκέφτομαι τι θα γίνει όταν μεγαλώσουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 30 Μαίου 2011 #15 Share 30 Μαίου 2011 η φιλτρανση στο 200αρι ειναι 500λιτρα την ωρα....ειναι καλα???? [/quote πρωσοπικα 1000 λιτρα ανα ωρα και καμμια 12 λιτρα βιολογικο υλικο θα ηταν μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 30 Μαίου 2011 #16 Share 30 Μαίου 2011 υλικα εχει μεσα υαλοβαμβακα σφουγγαρι και μακαρονι......αυτα δεν νομιζω να εχει κατι αλλο....λεγοντας ο καδος τι εννοεις????συγνωμη παιδια για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειναθι η πρωτη φορα που εχω εξωτερικο φιλτρο και δεν ξερω Καλά κάνεις και ρωτάς και πάντα να ακούς πολλές γνώμες και όχι μία. Στο θέμα φίλτρανσης αυτά τα δεδομένα που δίνουν τα φίλτρα είναι κατά προσέγγιση. Κάθε ενυδρείο έχει τις δικές του ανάγκες και αυτό εξαρτάται από το πόση αμμωνία παράγεται (ποσότητα φαγητού ημερησίως, πλήθος, μέγεθος ψαριών ακόμα και η διακόσμηση κατά την άποψή μου). Όλη αυτή η αμμωνία πρέπει να περνάει άμεσα από το βιολογικό σου υλικό ώστε να γίνεται ο κύκλος του αζώτου να γίνεται ΝΟ2 και μετά ΝΟ3. Αυτό το πετυχαίνεις με 2 τρόπους:1 ταχύτητα ροής νερού μέσα στο φίλτρο-βιολογικό υλικό και ποσότητα βιολογικού υλικού. Όταν έχεις να κάνεις με ένα ψάρι που δεν θέλει μεγάλης έντασης ροή θα πρέπει αναγκαστικά να έχεις μεγάλη ποσότητα βιολογικού υλικού. Πόσο μάλλον που τρώνε και πολύ τα σκασμένα ζωή να χουν και θα πρέπει να τους παρέχεις ταυτόχρονα πολύ καλό νερό. Όταν έχεις φτιάξει ένα ενυδρείο που η διακόσμηση είναι πολύ πυκνή θα αναγκαστείς να πας και σε φίλτρανση με πιο δυνατό μοτέρ. Αυτά πιστεύω προσωπικά ότι ισχύουν και θα πρέπει να το δεις και εσύ με τον καιρό και την προσωπική σου εμπειρία τι φίλτρανση πρέπει να έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 30 Μαίου 2011 Author #17 Share 30 Μαίου 2011 δλδ να μην βαλω δισκακια???ναι η οχι παιδια εσεις τι θα κανατε στη θεση μ....αν οχι τη ψαρια που να ειναι σε ζευγαρακια και να δω καμια γεννα.....οχι ζωοτοκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 30 Μαίου 2011 Author #18 Share 30 Μαίου 2011 για το βιολογικο υλικο εχω βαλει ενα κουτι ολοκληρο μεσα....τωρα ποσο ειναι λιτρα βιολογικο υλικο ειναι δεν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 30 Μαίου 2011 #19 Share 30 Μαίου 2011 Πρέπει να είναι πολυ μεγάλο αυτό το ένα κουτάκι Η απόφαση είναι δική σου. Εγώ δεν θα κοίταγα για Δίσκο σε τέτοιο ενυδρείο. Ανέφερες την λέξη γέννα. Έξη Δίσκους σε 200lt με το ενδεχόμενο να υπάρξει γέννα θα μετατρέψει το ενυδρείο σου σε Βιετνάμ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 30 Μαίου 2011 Author #20 Share 30 Μαίου 2011 Τι αλλα ψάρια μπορώ ν βαλλω???λεγοντας θα γίνει βιετνάμ τι εννοείς φίλε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 30 Μαίου 2011 #21 Share 30 Μαίου 2011 Τι αλλα ψάρια μπορώ ν βαλλω???λεγοντας θα γίνει βιετνάμ τι εννοείς φίλε??? Προκύψει ζευγάρι με γέννες τότε θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν δικό τους χώρο και για τα μικρά τους, αλλά επειδή είναι μικρό το ενυδρείο δεν θα μπορούν να έχουν τα απαραίτητα λίτρα και θα πέφτει ξύλο. Εκτός αν έχεις μόνο 2 δίσκους (ζευγάρι) μέσα στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 30 Μαίου 2011 Author #22 Share 30 Μαίου 2011 Οι αναπαραγωγή τους πρέπει βα είναι δύσκολη....άρα υπάρχει καμία πιθανότητα να μην γινουν τσακωμοί???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Μαίου 2011 #23 Share 30 Μαίου 2011 Ριξε μια ματια στην ενοτητα της Αφρικης. Ετσι για να παινεψουμε και λιγο το σπιτι μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 30 Μαίου 2011 Author #24 Share 30 Μαίου 2011 Μ άρεσαν πολύ οι κηχλίδες φίλε μ αλλά μ είπαν τα παιδιά πως δεν κάνει εχω ανοίξει και θέμα στην κατηγορια εκείνη.....το ενυδρείο έχει στρωθεί μ λευκή άμμο και ρίζες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Μαίου 2011 #25 Share 30 Μαίου 2011 Μ άρεσαν πολύ οι κηχλίδες φίλε μ αλλά μ είπαν τα παιδιά πως δεν κάνει εχω ανοίξει και θέμα στην κατηγορια εκείνη.....το ενυδρείο έχει στρωθεί μ λευκή άμμο και ρίζες..... Βγαζεις τις ριζες και βαζεις πετρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος