Jump to content

Πως να κλαδέψω Blyxa Japonica?

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς με ποιο τρόπο κλαδεύεται το παραπάνω φυτό?

Δύσκολο φυτάκι..Το έχεις καιρό ? Έχει απλωθεί ή έχει ψηλώσει ?

Αν έχει απλωθεί κόβεις τους δρομείς και ξαναφυτεύεις. Αν έχει ψηλώσει απλά κόβεις τις κορυφές και ξαναπετάει. Μην το πετσοκόψεις πάντως.

Πάντως σε μένα δεν τα κατάφερε (δεν είχα και το κατάλληλο φως) :thumbup:

Τα έχω περίπου 3 εβδομάδες τώρα, σε 37λ μεικτά με 2 T8x15W, η μία είναι Arcadia Original Tropical 4900k και η άλλη Philips Cool Daylight 6500k / 765, με ανακλαστήρες και οι δυο, σύνολο 30W δηλαδή.

Είναι σαν να βγάζει νέα φυτά από την βάση του, δεν πετάει δρομείς. Το παιδί που μου το έδωσε το είχε κουρεμένο.

Αν θέλω να το μεταφυτέψω πως το κάνω?

Τα έχω περίπου 3 εβδομάδες τώρα, σε 37λ μεικτά με 2 T8x15W, η μία είναι Arcadia Original Tropical 4900k και η άλλη Philips Cool Daylight 6500k / 765, με ανακλαστήρες και οι δυο, σύνολο 30W δηλαδή.

Είναι σαν να βγάζει νέα φυτά από την βάση του, δεν πετάει δρομείς. Το παιδί που μου το έδωσε το είχε κουρεμένο.

Αν θέλω να το μεταφυτέψω πως το κάνω?

Αυτό εννοώ δρομείς (πώς τα λέμε αυτά ?)

τα βγάζεις αυτά και τα φυτεύεις παραδίπλα. Γενικά κρατάει το ρίζωμα ή σου φεύγουν ?

Κατάλαβα τι έλεγες παραπάνω,

τα δικά μου δεν βγάζουν δρομείς όμως (όπως το echinodorus tenelus) βγάζει νέο φυτό προς τα πάνω.

Εχουν δυνατό ριζικό σύστημα, κρατάει δεν φεύγουν.

Η blyxa θεωρειται (και ειναι) stem plant. Πεταει απο την βαση του κοτσανιου παραπλευρα νεα φυτα, Τα κοβεις και φυτευεις οπου θες.

Η blyxa θεωρειται (και ειναι) stem plant. Πεταει απο την βαση του κοτσανιου παραπλευρα νεα φυτα, Τα κοβεις και φυτευεις οπου θες.

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...