Jump to content

Recommended Posts

καλησπερα θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθειση .αγορασα το excel και θα ηθελα να μου πειτε πως να το ριχνω οχι της δοσολογειες αλλα την πρωτη φορα σε σχεση με το αντιχλωριο και τα βακτηρια που ριχνουμε σε καθε αλλαγη νερου [ριχνουμε το αντιχλωριο και μετα απο μια ωρα για τα βακτηρια .το excel ποτε?????]

καλησπερα θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθειση .αγορασα το excel και θα ηθελα να μου πειτε πως να το ριχνω οχι της δοσολογειες αλλα την πρωτη φορα σε σχεση με το αντιχλωριο και τα βακτηρια που ριχνουμε σε καθε αλλαγη νερου [ριχνουμε το αντιχλωριο και μετα απο μια ωρα για τα βακτηρια .το excel ποτε?????]

Οι αναλογιεσ αναγραφονται πισω απο την συσκευασια.

Ποσα λιτρα εχεις να σου πω ποσο χρειαζεται να βαλεις.

Κανονικα exchel πρεπει να βαζεις καθε μερα γιατι ειναι κατι παρεμφερες με το co2 οποτε πρεπει να μπαινει καθε μερα εκτος την ημερα τις αλλαγης νερου.

Αν εχεις γαριδες μεσα στο ενυδρειο σου θα σου ελεγα μην βαλεις καθολου.

Τη φυτα εχεις και θελεις να βαλεις excel?

Τη φωτισμο, ποσα λιτρα ενυδρειο?

Οι δοσολογία σύμφωνα με τη Seachem είναι κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα γιατί το excel παραμένει στο νερό για τις επόμενες 24 ώρες αφού θα το ρίξουμε στο ενυδρείο.

Αλλο τα βακτήρια και το αντιχλώριο και άλλο το excel. Οποτε κι αν το ρίξεις δεν θα έχεις πρόβλημα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της εταιρίας.

http://www.seachem.com/support/FAQs/FlourishExcel.html

http://www.seachem.com/Products/product_pa...urishExcel.html

εχω αρκετα φυτα 2 ειδη echinodorus 1 vallisneria 1 elodea , cabomba, hottonia, lilaeopsis,1 ανουμπια,1που εχει

πατατα απο κατω δεν θυμαμε πως λεγεται.εχω γαριδες λες να παθουν κατι ?

της δοσολογιες τις ξερω. αλλα λεει στις οδηγειες οτι την πρωτη φορα πρεπει να κανουμε 40% αλλαγη νερου.

οταν κανουμε αλλαγη ριχνουμε πρωτα το αντιχλωριο και μετα απο μια ωρα για τα βακτηρια για να μην τα

χασουμε σε σχεση με αυτο ρωταω.

εχω αρκετα φυτα 2 ειδη echinodorus 1 vallisneria 1 elodea , cabomba, hottonia, lilaeopsis,1 ανουμπια,1που εχει

πατατα απο κατω δεν θυμαμε πως λεγεται.εχω γαριδες λες να παθουν κατι ?

της δοσολογιες τις ξερω. αλλα λεει στις οδηγειες οτι την πρωτη φορα πρεπει να κανουμε 40% αλλαγη νερου.

οταν κανουμε αλλαγη ριχνουμε πρωτα το αντιχλωριο και μετα απο μια ωρα για τα βακτηρια για να μην τα

χασουμε σε σχεση με αυτο ρωταω.

Στις οδηγίες δεν λέει ότι πρέπει να κάνεις αλλαγή νερού πριν ρίξεις excel, λέει ότι " πρώτη φορά ή μετά από μια μεγάλη αλλαγή νερού 40%> ρίχνεις ένα καπάκι (5ml) για 40λ. Μετά 1 καπάκι για 200λ κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα.

οκ το καταλαβα και σε σχεση με τις γαριδες τι γινεται?? υπαρχει προβλημα??????

Τουλάχιστον με τις red cherry (που είναι και οι πιο ανθεκτικές) και σε κανονική δοσολογία excel εγώ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...