calpinos 27 Μαίου 2011 #1 Share 27 Μαίου 2011 Δεν ξέρω αν το περάσατε και εσείς στο δεύτερο ενυδρείο σας να μην μπορείτε να ξεκινήσετε φοβούμενοι μήπως κάνετε κάποια γκάφα όπως αυτές που κάνατε στο πρώτο..... Λοιπόν το πρώτο είναι φυτεμένο με ασιατικά κυρίως ψάρια αλλά το νερό των Σερρών δεν ταιριάζει καθόλου ενώ αντιθέτως είναι οτι πρέπει για Tanqanyika. το νεο ενυδρείο μου είναι 60χ30χ30 είναι το juwell Koral αφού διάβασα πάρα πολλά για μικρά ενυδρεία και setup Tanqanyika και είναι όπως ακριβώς θα μου άρεσε για αυτό βάζω και το video και επειδή θέλω να βάλω μέσα πράγματα απο τη φύση και για να υπάρχει ενδιαφέρων και ψάξιμο αλλά και το οικονομικό πάντα μας ενδιαφέρει σας ρωτάω λοιπόν μπορώ να βάλω άμμο απο θάλασσα???? μπορώ να βάλω πέτρες απο παραλία ή απο κάπου αλλού???? μπορώ να βάλω κοχύλια απο παραλία αλλά και κελύφη απο σαλιγκάρια που θα μαζέψω???? και τέλος εσείς με την εμπειρία σας για κοχυλόψαρα Τανκανίκας για τα 54 λίτρα τι θα προτείνατε γενικώς και αν είχατε ενα στρωμένο ενυδρείο το 2ο πως θα το στρώνατε???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 27 Μαίου 2011 #2 Share 27 Μαίου 2011 (edited) Καλησπέρα φίλε μου..καλως ήρθες στην Αφρική... και επειδή θέλω να βάλω μέσα πράγματα απο τη φύση και για να υπάρχει ενδιαφέρων και ψάξιμο αλλά και το οικονομικό πάντα μας ενδιαφέρει σας ρωτάω λοιπόν μπορώ να βάλω άμμο απο θάλασσα???? Εννοείται..νομίζω σε βοηθάει και στις τιμές pH,Gh,Kh μπορώ να βάλω πέτρες απο παραλία ή απο κάπου αλλού???? Από παραλία επίσης εννοείται..οι περισσότερες είναι και ασβεστολιθικές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν στις παραπάνω τιμές!Και από αλλού να μαζέψεις πρόβλημα δεν θα έχεις,απλά καλύτερα να κοιτάξεις να είναι ασβεστολίθικές μπορώ να βάλω κοχύλια απο παραλία αλλά και κελύφη απο σαλιγκάρια που θα μαζέψω???? Κέλυφη καλύτερα να πάρεις,υπάρχουν έτοιμα μεγάλα σε πολύ μικρό κόστος,ή παίρνεις ζωντανά και σου μένει και ο μεζές! Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι να είναι μεγαλούτσικα! και τέλος εσείς με την εμπειρία σας για κοχυλόψαρα Τανκανίκας για τα 54 λίτρα τι θα προτείνατε γενικώς και αν είχατε ενα στρωμένο ενυδρείο το 2ο πως θα το στρώνατε???? Τα brevis που δείχνει στο video που έβαλες άνετα μπορείς να τα φιλοξενήσεις!θα σου πουν και άλλα είδη οι εμπειρότεροι...Εγώ προσωπικά όλα μου τα ενυδρεία τα έστρωσα με το γνωστό μπόλι... Καλή αρχή από εμένα... Έγινε επεξεργασία 27 Μαίου 2011 - \/ag Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 27 Μαίου 2011 Author #3 Share 27 Μαίου 2011 Καλησπέρα φίλε μου..καλως ήρθες στην Αφρική... Καλή αρχή από εμένα... ευχαριστώ καταρχήν για τον χρόνο σου δηλαδη να βάλω 5cm άμμο θαλάσσης τις πέτρες να τις δοκιμάσω αν είναι ασβεστολιθικές ή απλά τις πλένω και τις βάζω μέσα κέλυφη μεγάλα που θα βρω??? τέλος για το μπόλι δεν ρίχνω καθόλου υγρό με βακτήρια μόνο το μπόλι αρκεί??? και μετά 36 ώρες βάζω κατευθείαν το πρώτο ψάρι και ο Θεός βοηθός Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 28 Μαίου 2011 #4 Share 28 Μαίου 2011 ευχαριστώ καταρχήν για τον χρόνο σου δηλαδη να βάλω 5cm άμμο θαλάσσης και βέβαια 5 πόντους τις πέτρες να τις δοκιμάσω αν είναι ασβεστολιθικές ή απλά τις πλένω και τις βάζω μέσα κέλυφη μεγάλα που θα βρω???Για τις πέτρες δεν έχει σημασία εξάλλου εσύ θα βάλεις 3-4 για ντεκόρ στα ψάρια αυτά σημασία έχουν τα κελύφη ,όσον αφόρα τα κελύφη πάρε σαλιγκάρια κάνε ένα ωραίο φαγητό και κράτησε μετά τα κελύφη τους. τέλος για το μπόλι δεν ρίχνω καθόλου υγρό με βακτήρια μόνο το μπόλι αρκεί???Αν βάλεις μπόλι δεν βλέπω τον λόγο να προσθέσεις και βακτηρίδα. και μετά 36 ώρες βάζω κατευθείαν το πρώτο ψάρι και ο Θεός βοηθός οχι μετά από 36 ,εγώ τα βάζω από το πρωί μέχρι το βράδυ έχουν μπεί και τα ψαράκια.Και κάτι άλλο τα ψαράκια να μπουν όλα μαζί ,μικρά ψαράκια έιναι ,πόσα θα φιλοξενήσεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 28 Μαίου 2011 #5 Share 28 Μαίου 2011 Προσοχη στην αμμο.. Αν ειναι αγορασμενη απο μαντρα με οικοδομικα υλικα θελει πολυ καλο καθαρισμα,με αφθονο γλυκο νερο... Αν ειναι μαζεμενη απο θαλασσα,δεν αρκει μονο το καλο ξεπλυμα με γλυκο νερο καθως μπορει να υπαρχουν διαφοροι μικροοργανισμοι (πχ.μικρα καβουρακια) οι οποιοι θα πεθανουν και ενδεχομενος να σου ανεβασουν Αμμωνεια...Η διαδικασια για να καθαριστει αμμος απο την θαλασσα ειναι αρκετα χρονοβορα(την εχω κανει και ξερω ),επισης δεν ειναι και το πιο νομιμο να μαζευουμε αμμο απο την θαλασσα Για τα υπολοιπα εχουν υπερκαλυψει οι φιλοι απο πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 29 Μαίου 2011 Author #6 Share 29 Μαίου 2011 Προσοχη στην αμμο.. Αν ειναι αγορασμενη απο μαντρα με οικοδομικα υλικα θελει πολυ καλο καθαρισμα,με αφθονο γλυκο νερο... Αν ειναι μαζεμενη απο θαλασσα,δεν αρκει μονο το καλο ξεπλυμα με γλυκο νερο καθως μπορει να υπαρχουν διαφοροι μικροοργανισμοι (πχ.μικρα καβουρακια) οι οποιοι θα πεθανουν και ενδεχομενος να σου ανεβασουν Αμμωνεια...Η διαδικασια για να καθαριστει αμμος απο την θαλασσα ειναι αρκετα χρονοβορα(την εχω κανει και ξερω ),επισης δεν ειναι και το πιο νομιμο να μαζευουμε αμμο απο την θαλασσα Για τα υπολοιπα εχουν υπερκαλυψει οι φιλοι απο πανω Σίγουρα σέβομαι το περιβάλον αλλά το να πάρω λίγο άμμο απο την παραλία δεν το θεωρώ παράνομο πες μου όμως αφού το έχεις κάνει πως να την καθαρήσω???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 29 Μαίου 2011 Author #7 Share 29 Μαίου 2011 με κατατοπήσατε τέλεια σας ευχαριστώ αν και φοβάμαι το pet shop μήπως δεν φαίρνει τέτοια ψαράκια......... http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...w&iden=1055 και κάτι που ξέχασα πόσα ψαράκια να βάλω για τα 54 λίτρα ??? πόσα αρσενικά ??? και πόσα θηλυκά?? και για το μπόλι το φίλτρο του ενυδρείου έχει μόνο σφουγγάρι το οποίο θα κόψω για να χωρέσω λίγα siporax απο το παλιό ενυδρείο και σκέφτομαι να το βάλω να τρέξει καμιά 20 μέρες ή και παραπάνω μέχρι να ετοιμαστώ στο παλιό ενυδρείο τι λέτε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 29 Μαίου 2011 #8 Share 29 Μαίου 2011 με κατατοπήσατε τέλεια σας ευχαριστώ αν και φοβάμαι το pet shop μήπως δεν φαίρνει τέτοια ψαράκια......... Κάπου είχα δει στις αγγελίες πριν μερικές μέρες να πουλάει multies ένας συγχομπίστας..για ρίξε μια ματιά! και κάτι που ξέχασα πόσα ψαράκια να βάλω για τα 54 λίτρα ??? πόσα αρσενικά ??? και πόσα θηλυκά?? Ας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος..δεν γνωρίζω για τα multies αν πάνε σε χαρέμι! και για το μπόλι το φίλτρο του ενυδρείου έχει μόνο σφουγγάρι το οποίο θα κόψω για να χωρέσω λίγα siporax απο το παλιό ενυδρείο και σκέφτομαι να το βάλω να τρέξει καμιά 20 μέρες ή και παραπάνω μέχρι να ετοιμαστώ στο παλιό ενυδρείο τι λέτε??? Πάρα πολλές λες..αν και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς 'μέχρι να ετοιμαστώ στο παλιό ενυδρείο'.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 29 Μαίου 2011 Author #9 Share 29 Μαίου 2011 για το χαρέμι διάβασα 1 αρσ + 3 θηλ και μετά με τις γέννες τι γίνεται???? μέχρι να ετοιμαστώ εννοώ πολύμπριζα / άμμο / σαλιγκάρια / πέτρες κ.α. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 31 Μαίου 2011 #10 Share 31 Μαίου 2011 Καλησπερα και συγνωμη για την καθηστερημενη απαντηση... Η αμμος μαζεμενη θαλασσα θελει αρχικα 2-3 πολυ καλα πλυσιματα με αφθονο νερο... Επειτα σε μια λεκανη με την αμμο θα γεμισεις με νερο και θα ριξει 1-2 καπακια καθαρης χλωρινης.. ΠΡΟΣΟΧΗ:Οχι χλωρινη με αρωματα...Καθαρη σκετη χλωρινη!! Μεσα στην λεκανη καλο θα ηταν να βαλεις καποιον κυκλοφοριτη να γυριζει το νερο η αλλιως να ανακατευεις 3-4 φορες την μερα την αμμο... Κρατας την χλωρινη 1-2 μερες...Επειτα ξεπλενεις καλα 2-3 φορες την αμμο με αφθονο γλυκο νερο... Αφου το εχεις κανει αυτο επαναλαμβανεις την διαδικασια οπως με την χλωρινη αλλα αντι για χλωρινη βαζεις 1-2 καπακια αντιχλωριο(Περιπου πανω κατω ιδια ποσοτητα με την χλωρινη)...Αφου περασουν 1-2 μερες με ανακατεμα η κυκλοφορια στο νερο...Ξεπλενεις 2-3 φορες πολυ πολυ καλα την αμμο και εισαι ετοιμος... Αφου πας για Multies μαζεψε αρκετη αμμο,οσο περισσοτερη αμμος τοσο πιο ανετα θα νιωθουν θα ψαρια..Υπολογιζε σημεια στον βυθο σου που μπορει να εχουν και 8 cm βυθου...Ισως ειναι λιγο υπερβολικο αλλα εμενα τουλαχιστων μου αρεσει και περισσοτερο...Εφοσον δεν εχεις πολλες πετρες για να φτιαξεις το Aquascape σου μπορει να γινει ομορφοτερο με περισσοτερη αμμο Η αναλογια στα Multies ειναι 1 Αρσενικο και 3 θηλυκά αν και γρηγορα με τις γεννες θα αλλαξουν οι αναλογιες...Μην σε απασχολει ιδιαιτερα αυτο,καθως τα Multies ειναι ψαρια που διατηρουν οικογενειες...Αν στο μελλον ο αριθμος της οικογενειας γινει πολυ μεγαλος θα μπορεις να χαρισεις-πουλήσεις καποια ψαρακια Ελπιζω να βοηθησα... Ψαξε στο θεματικο των αφρικανων για να δεις ενυδρεια με κοχυλοψαρα απο την λιμνη Tanganyika για να παρεις ιδεες Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 31 Μαίου 2011 Author #11 Share 31 Μαίου 2011 Καλησπερα και συγνωμη για την καθηστερημενη απαντηση... Η αμμος μαζεμενη θαλασσα θελει αρχικα 2-3 πολυ καλα πλυσιματα με αφθονο νερο... Επειτα σε μια λεκανη με την αμμο θα γεμισεις με νερο και θα ριξει 1-2 καπακια καθαρης χλωρινης.. ΠΡΟΣΟΧΗ:Οχι χλωρινη με αρωματα...Καθαρη σκετη χλωρινη!! Μεσα στην λεκανη καλο θα ηταν να βαλεις καποιον κυκλοφοριτη να γυριζει το νερο η αλλιως να ανακατευεις 3-4 φορες την μερα την αμμο... Κρατας την χλωρινη 1-2 μερες...Επειτα ξεπλενεις καλα 2-3 φορες την αμμο με αφθονο γλυκο νερο... Αφου το εχεις κανει αυτο επαναλαμβανεις την διαδικασια οπως με την χλωρινη αλλα αντι για χλωρινη βαζεις 1-2 καπακια αντιχλωριο(Περιπου πανω κατω ιδια ποσοτητα με την χλωρινη)...Αφου περασουν 1-2 μερες με ανακατεμα η κυκλοφορια στο νερο...Ξεπλενεις 2-3 φορες πολυ πολυ καλα την αμμο και εισαι ετοιμος... Αφου πας για Multies μαζεψε αρκετη αμμο,οσο περισσοτερη αμμος τοσο πιο ανετα θα νιωθουν θα ψαρια..Υπολογιζε σημεια στον βυθο σου που μπορει να εχουν και 8 cm βυθου...Ισως ειναι λιγο υπερβολικο αλλα εμενα τουλαχιστων μου αρεσει και περισσοτερο...Εφοσον δεν εχεις πολλες πετρες για να φτιαξεις το Aquascape σου μπορει να γινει ομορφοτερο με περισσοτερη αμμο Η αναλογια στα Multies ειναι 1 Αρσενικο και 3 θηλυκά αν και γρηγορα με τις γεννες θα αλλαξουν οι αναλογιες...Μην σε απασχολει ιδιαιτερα αυτο,καθως τα Multies ειναι ψαρια που διατηρουν οικογενειες...Αν στο μελλον ο αριθμος της οικογενειας γινει πολυ μεγαλος θα μπορεις να χαρισεις-πουλήσεις καποια ψαρακια Ελπιζω να βοηθησα... Ψαξε στο θεματικο των αφρικανων για να δεις ενυδρεια με κοχυλοψαρα απο την λιμνη Tanganyika για να παρεις ιδεες ευχαριστώ πολύ με βοήθησες με το παραπάνω τώρα πλέον αισθάνομαι έτοιμος και ξέρω την όλη διαδικασία Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 1 Ιουνίου 2011 Author #12 Share 1 Ιουνίου 2011 όλα καλά και όλα ωρραία μόλις που πίστεψα οτι μπορώ να στύσω το καινούργιο ενυδρείο με τα multi απο το pet shop μου είπαν ότι δεν έφεραν ποτέ ούτε multi ούτε και τα άλλα κοχυλόψαρα φυσικά μπορώ να ψάξω και στα άλλα υποδιέστερα pet αλλιώς θα ψάξω για ανταπόκριση απο κάποιο συνχομπίστα που θα μπορούσε να βοηθήσει................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 2 Ιουνίου 2011 #13 Share 2 Ιουνίου 2011 Kριμας... Bαλε μια αγγελια ωστε να βρεις ψαρακια απο καποιον συνχομπιστη,η κατεβα στην θεσσαλονικη αν και πρεπει να πευτει λιγο μακρια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος