Jump to content

Bacopa

Recommended Posts

Εχω προβλημα με την bacopa :huh: ...πρωτον δεν βγαζει γρηγορα ριζες...και οταν τις πηρα δεν ειχαν ριζες <_< ...υπαρχει προβλημα???Τις φυτευω...αλλα αυτε επειδη δεν εχουν ριζες να κρατηθουν τις βρισκω που και που να επιπλεουν :huh: αντε παλι απο την αρχη..βαρεθικα..ετσι ειναι ολες οι bacopes :D ???

Εχω προβλημα με την bacopa :huh: ...πρωτον δεν βγαζει γρηγορα ριζες...και οταν τις πηρα δεν ειχαν ριζες :D ...υπαρχει προβλημα???Τις φυτευω...αλλα αυτε επειδη δεν εχουν ριζες να κρατηθουν τις βρισκω που και που να επιπλεουν :D αντε παλι απο την αρχη..βαρεθικα..ετσι ειναι ολες οι bacopes :huh: ???

πφφφφ <_< σε καταλαβαινω... τα ίδια πέρασα και εγώ με την cabomba..... μέχρι να βγάλει ριζούλες πέρασαν 2 εβδομάδες... σου προτείνα να καθαρίσεις απο φυλλαράκια τα κάτω μέρος και να τα βάλεις πιο βαθεία μέσα στο χαλίκι... έτσι δεν θα σαπίζουν τα κάτω φυλλά που θα είναι θαμμένα :huh:

τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα με την cabomba!

Εχω προβλημα με την bacopa :huh: ...πρωτον δεν βγαζει γρηγορα ριζες...και οταν τις πηρα δεν ειχαν ριζες <_< ...υπαρχει προβλημα???Τις φυτευω...αλλα αυτε επειδη δεν εχουν ριζες να κρατηθουν τις βρισκω που και που να επιπλεουν :huh: αντε παλι απο την αρχη..βαρεθικα..ετσι ειναι ολες οι bacopes :D ???

ναι τουλαχιστον οι δικες μου ετσι εκαναν... μεχρι που εβγαλαν ριζες

Εάν το χαλίκι που έχεις δεν είναι πολύ λεπτόκοκκο τότε θα αργήσει πιο πολύ να στεθεροποιηθεί το φυτό κάτω. Δοκίμασε με 2 πέτρες να στριμώξεις δεξιά κ αριστερά τη ρίζα ώστε να μείνει μέσα στο βυθό και όπως σου είπε ο φίλος πιο πάνω βάλτο πιο βαθιά αφού καθαρίσεις πρώτα τα φύλλα κάτω κάτω.

Eυχαριστω παρα πολυ παιδια..θα το κανω...με εχουν βγαλει την πιστη ομως πραγματικα :blush: ...τις εβαλα και μια ταμπλετα τωρα μπας και βγαλει πιο γρυγορα ριζα.....!εχω 7 bacombes...ειναι πολλες και φανταζεσαι τι τραβαω οταν αγοραζω μια καινουργια...γιατι τις εχω φυτεμενες κοντα...βαζω την μια...βγαινει η αλλη :blink:

...αχ...δεν ειναι μονο αυτο...αλλα γεμιζει και μετα ολο το ενυδρειο με μικρα φυλαρακια και τετοια :thumbup: ...κοινηγαω μετα με την αποχη απο πανω...και δεν ειναι αυτο...τα ψαρακια νομιζουν οτι θα τα ταισω και ερχονται συνεχεια κοντα μου :thumbup:

καταλαβαίνω... :S Ότσν όμως μεγαλώσουν οι ρίζες θα σε ανταμείψουν!

καταλαβαίνω... :S Ότσν όμως μεγαλώσουν οι ρίζες θα σε ανταμείψουν!

Αντε να δουμε φιλε μου :blush: ...γιατι κυριολεκτικα με εχουν βγαλει την πιστη :thumbup:

Αν συνεχίζουν να βγαίνουν πάρτα όλα μαζί ή έστω 2-2, 3-3 και φύτεψέ τα μαζί, τα κοτσάνια κολλητά δηλαδή. Ούτως ή άλλως είναι ένα φυτό που αργότερα θα το κλαδεύεις και εκεί που κόβεις θα πετάνε 2, έτσι θα γίνει θαμνάκι πυκνό κ όμορφο! Οπότε αν σε ταλαιπωρεί τόσο φύτεψέ τα όλα τα κοτσάνια μαζί. :thumbup:

Αν συνεχίζουν να βγαίνουν πάρτα όλα μαζί ή έστω 2-2, 3-3 και φύτεψέ τα μαζί, τα κοτσάνια κολλητά δηλαδή. Ούτως ή άλλως είναι ένα φυτό που αργότερα θα το κλαδεύεις και εκεί που κόβεις θα πετάνε 2, έτσι θα γίνει θαμνάκι πυκνό κ όμορφο! Οπότε αν σε ταλαιπωρεί τόσο φύτεψέ τα όλα τα κοτσάνια μαζί. :thumbup:

Αυτο εκανα φιλε μου :blink: ..ευχαριστω πολυ...!!Αν ξαναβγουνε τελειωσε θα τα δεσω κατω ολα μαζι :blush:

Υπάρχουν ειδικές ταινίες (βαρίδια) που τα τυλίγεις ελαφρά στο κοτσάνι του φυτού και το πρόβλημα λύνεται. :thumbup:

Υπάρχουν ειδικές ταινίες (βαρίδια) που τα τυλίγεις ελαφρά στο κοτσάνι του φυτού και το πρόβλημα λύνεται. :thumbup:

Που τα βρισκεις αυτα??Σε πετσοπ?

Ναι, αλλά και στο ebay. Φαντάσου κάτι τέτοιο: http://cgi.ebay.com/Blue-Ribbon-Aquarium-P...=item588e0b10e1

Ναι, αλλά και στο ebay. Φαντάσου κάτι τέτοιο: http://cgi.ebay.com/Blue-Ribbon-Aquarium-P...=item588e0b10e1

Kαλα τετοια πραγματα δεν βρισκεις Λαρισα :/ ...αρα χερακι...και υπομωνη :thumbup:

Όρεξη να'χεις να παιδεύεσαι. :thumbup:

Όρεξη να'χεις να παιδεύεσαι. :blush:

Αστα να πανε :blink: ...και μετα αντε κανε γυρες σε ολο το ενυδρειο να πιασεις κανενα αιωρουμενο φυλλο :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...