Jump to content

φυτεμένο-ζέστες

Recommended Posts

Γεια σας

Έχουμε ξαναμιλήσει και σε άλλο θέμα για εγκατάσταση ανεμιστήρων σε ενυδρείο.

Μόνο που τότε τα λίτρα που είχα στο μυαλό μου ήταν 55

Τώρα είναι 72

Μου είχατε δώσει ένα εξαιρετικό αρθρο του delta66(και δεν μπορώ να το βρώ :D ) αν μπορεί καποιος να μου το δώσει :huh:

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Διαστάσεις ενυδρείου:60*30*40

Το ενυδρείο θα γίνει φυτεμένο με 2 λάμπες Τ5 γύρω στα 48watt

Το ανεμιστηράκι θα μπει στο καπάκι με το φωτισμό για το οποίο θέλω να κάνω μια mini παρουσίαση να καταλάβετε γιατί τα πράγματα είναι λίγο πολύπλοκα :ballistic::huh::ballistic:

Μερικές απαιτήσεις για το σύστημα ψύξης:

1 Να είναι οικονομικό

2 Να κατεβάζει 27,5 τη θερμοκρασία τουλάχιστον να μην βγάλουν τη μπέμπελη τα φυτά!!!

3 Να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΑΛΟΥ ΘΟΡΥΒΟ γιατί είναι σε υπνοδωμάτιο το ενυδρειάκι και με τον θόρυβο πιστέψτε με δεν είμαστε καθόλου φίλοι( :P )

Μόνο αυτά τα ολίγα θέλω :huh:

Ευχαριστώ!!!!

Υ.Γ. Σχέδιο σύντομα( έχω κάποιες αμφιβολίες αν το ανεμιστηράκι θα κατεβάζει θερμοκρασία :D )

<_<

Δες πρώτα εδώ.

Έγινε επεξεργασία - Andreas301

______0001.pdf

Λοιπον ο χωρος φωτισμου θα ειναι (???)εκ υψος 13εκ πλάτος και 60 εκ μήκος

Το καπάκι είναι το παραπάνω. Σκεφτόμουν το ανεμιστηράκι να μπει πάνω στο καπάκι και οι λάμπες με τους ανακλαστήρες να μην κολλήσουν στο καπάκι αλλά να ακουμπάνε πάνω σε ένα τζάμι το οποίο ειναι για την στεγανότητα των λαμπών.

Τρύπες μεγάλες σίγουρα θα χει το τζαμι αυτό για να παιρνάνε καλώδια φίλτρα κ.α πολλά

Ετσι όπως το βλέπω μετά από τα links που μου δώσατε να διαβάσω δεν νομίζω να πετύχει...

Τότε... :thumbup:

______0001.pdf

Λοιπον ο χωρος φωτισμου θα ειναι (???)εκ υψος 13εκ πλάτος και 60 εκ μήκος

Το καπάκι είναι το παραπάνω. Σκεφτόμουν το ανεμιστηράκι να μπει πάνω στο καπάκι και οι λάμπες με τους ανακλαστήρες να μην κολλήσουν στο καπάκι αλλά να ακουμπάνε πάνω σε ένα τζάμι το οποίο ειναι για την στεγανότητα των λαμπών.

Τρύπες μεγάλες σίγουρα θα χει το τζαμι αυτό για να παιρνάνε καλώδια φίλτρα κ.α πολλά

Ετσι όπως το βλέπω μετά από τα links που μου δώσατε να διαβάσω δεν νομίζω να πετύχει...

Τότε... :blink:

δεν καταλάβατε το σχεδιο και την περιγραφή;;;;

Αντε παιδιά αν ξέρει κάποιος να μου πει τόσους μήνες ψάχνω για το ενυδρείο και μου έμεινε μόνο αυτό :thumbup::thumbup::blush:

Ευχαριστώ πολύ

:blush:

Περισσότερο θα κυκλοφορείς τη θερμότητα από τις λάμπες,παρά θα ψύχεις. Το ζητούμενο είναι να γίνεται κυκλοφορία στην επιφάνεια και να δημιουργείς εξάτμιση.Αν υπάρχουν εμπόδια μπροστά στον ανεμιστήρα δεν κάνεις δουλειά.Ειδικά αν τα εμπόδια είναι θερμά.

Περισσότερο θα κυκλοφορείς τη θερμότητα από τις λάμπες,παρά θα ψύχεις. Το ζητούμενο είναι να γίνεται κυκλοφορία στην επιφάνεια και να δημιουργείς εξάτμιση.Αν υπάρχουν εμπόδια μπροστά στον ανεμιστήρα δεν κάνεις δουλειά.Ειδικά αν τα εμπόδια είναι θερμά.

σε ευχαριστώ πολύ.Τώρα τι κάνω;;;;

Το φωτιστικό θα είναι κρεμαστό;Αν προσαρμόσεις 2 ανεμιστήρες στο πίσω μέρος;

Θόρυβος θα υπάρχει σίγουρα αλλά μπορείς να ρυθμίζεις την ταχύτητα των ανεμιστήρων το βράδυ και να μη σε ενοχλούν.Έχω παρατηρήσει οτι οι μικροί ανεμιστήρες κάνουν περισσότερο θόρυβο από τους μεγάλους.

Το φωτιστικό θα είναι κρεμαστό;Αν προσαρμόσεις 2 ανεμιστήρες στο πίσω μέρος;

Θόρυβος θα υπάρχει σίγουρα αλλά μπορείς να ρυθμίζεις την ταχύτητα των ανεμιστήρων το βράδυ και να μη σε ενοχλούν.Έχω παρατηρήσει οτι οι μικροί ανεμιστήρες κάνουν περισσότερο θόρυβο από τους μεγάλους.

όχι το φωτιστικό δεν είναι κρεμαστο. Που ακριβως εννοεις πισω μέρος;;;;

Εχω μια ιδέα αλλά δεν ξέρω αν ειναι σωστή.

Έχω πλάτος 30εκ και 13 απο αυτά είναι για λάμπες(αφου είπατε ότι δε μπαίνει να γίνει λιγότερο;;;:blush: και τα 17(:blink: υπόλοιπα για να βάζω χερι στο ενυδρειο.

Αν πάρω 2 καπακια. Το ένα να το χω το χειμώνα και το άλλο το καλοκαίρι.Αυτο που θα χω το καλοκαίρι να εχει ανεμιστηράκια και έτσι να κατεβάσει τη θερμοκρασία.

Γίνεται;;;;

(όμως αν γίνεται δε θα μπορει να υπάρχει κανενα μερος που το ενυδρειο να ειναι ''ανοιχτο''

:thumbup:

όχι το φωτιστικό δεν είναι κρεμαστο. Που ακριβως εννοεις πισω μέρος;;;;

Εχω μια ιδέα αλλά δεν ξέρω αν ειναι σωστή.

Έχω πλάτος 30εκ και 13 απο αυτά είναι για λάμπες(αφου είπατε ότι δε μπαίνει να γίνει λιγότερο;;;:blush: και τα 17( :blink: υπόλοιπα για να βάζω χερι στο ενυδρειο.

Αν πάρω 2 καπακια. Το ένα να το χω το χειμώνα και το άλλο το καλοκαίρι.Αυτο που θα χω το καλοκαίρι να εχει ανεμιστηράκια και έτσι να κατεβάσει τη θερμοκρασία.

Γίνεται;;;;

(όμως αν γίνεται δε θα μπορει να υπάρχει κανενα μερος που το ενυδρειο να ειναι ''ανοιχτο''

Αρκετοί εφαρμόζουν τη μέθοδο των δύο καπακιών....

Αρκετοί εφαρμόζουν τη μέθοδο των δύο καπακιών....

χμμμμ....

Βρηκα μέσα στα αρθρα που μου έδωσες ένα κρεμαστό ανεμιστηράκι (τώρα δεν μπορω να το βρω) αυτό κάνει καλύτερη δουλεια ή πεταμένα λεφτά αν γίνεται η κατασκευή με τα ανεμιστηράκια;;;

Αν μπορέσω να πάρω 2 καπάκια πόσα ανεμιστηράκια χρειάζονται και ποια ακριβώς και τι άλλο;;;;

Προυπόθεση όσο γίνεται να μην γίνεται θόρυβος.

Θερμοκρασία έως 27.5 για φυτεμένο

χμμμμ....

Βρηκα μέσα στα αρθρα που μου έδωσες ένα κρεμαστό ανεμιστηράκι (τώρα δεν μπορω να το βρω) αυτό κάνει καλύτερη δουλεια ή πεταμένα λεφτά αν γίνεται η κατασκευή με τα ανεμιστηράκια;;;

Αν μπορέσω να πάρω 2 καπάκια πόσα ανεμιστηράκια χρειάζονται και ποια ακριβώς και τι άλλο;;;;

Εγώ πήρα από τα praktiker ανεμιστηράκια, όπως αυτά του παρακάτω λινκ, έβαλα ένα για δοκιμή σε 100 λίτρα και σε 20 λεπτά περίπου κατεβάζει μισό βαθμό την θερμοκρασία, αλλά δεν το έχω βάλει σε καλή μεριά ακόμα γιατί ακόμα ψάχνω τρόπο να το στηρίξω με ασφάλεια (το ενυδρείο δεν έχει καπάκι).

Δεν ξέρω αν σε βολεύει.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=44270

Εγώ πήρα από τα praktiker ανεμιστηράκια, όπως αυτά του παρακάτω λινκ, έβαλα ένα για δοκιμή σε 100 λίτρα και σε 20 λεπτά περίπου κατεβάζει μισό βαθμό την θερμοκρασία, αλλά δεν το έχω βάλει σε καλή μεριά ακόμα γιατί ακόμα ψάχνω τρόπο να το στηρίξω με ασφάλεια (το ενυδρείο δεν έχει καπάκι).

Δεν ξέρω αν σε βολεύει.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=44270

ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά μαλλον δε παιζει

αυτό που είπαμε με τα 2 καπακια

πόσα ανεμιστηράκια χρειάζονται και ποια ακριβώς και τι άλλο;;;;

ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά μαλλον δε παιζει αυτο με το ανεμιστηρα απο εξω

αυτό που είπαμε με τα 2 καπακια γινεται

σας μπερδεψα λιγο συγγνωμη :blush::thumbup:

ΥΓ σε 1 βδομαδα ερχετε το ενυδρειο! :thumbup::blush:

:thumbup::blush::blink: παιδιά αν ξέρετε κάτι πείτε μου

Άρχισαν οι ζεστές και δεν εχω κανει τίποτα :thumbup:

Πάντως τα ανεμιστηράκια άρχισαν πιστεύω σχεδον σε όλους να δουλεύουν.Προσωπικα τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα ενεργοποιούνται τα δικά μου για να διατηρήσω θερμοκρασία 26 βαθμούς.

Ότι κάνεις,κάντο γρήγορα γιατί οι 27-28 βαθμοί ήδη άρχισαν μέσα στα ενυδρεία και προχωράμε!!

Δύο ανεμιστηράκια να τραβάνε και ένα (μικρότερο κιόλας) να βγάζει αέρα προς τα έξω.

εξαρτάται και από το μέγεθος. Υπάρχουν 6, 8 και 12 cm. Αν βάλεις 8άρια για εισαγωγή και ένα 6άρι για εξαγωγή θα είσαι ΟΚ πιστεύω.

Επίσης: μην περιμένεις το καλοκαίρι να έχεις την ίδια θερμοκρασία με το χειμώνα. Αν περιμένεις να έχει και το καλοκαίρια 26 βαθμούς, τότε άστα "μόνιμα" αναμμένα να ανεμιστηράκια (εξαρτάται φυσικά και από τη θερμοκρασία του δωματίου). Στο δικό μου φυτεμένο, το καλοκαίρι έχω τη ρύθμιση στους 28,5 να πέφτει στους 27. Στο αφρικάνικο η ρύθμιση είναι όταν πάει στους 30 να πέφτει στους 28.

Δύο ανεμιστηράκια να τραβάνε και ένα (μικρότερο κιόλας) να βγάζει αέρα προς τα έξω.

εξαρτάται και από το μέγεθος. Υπάρχουν 6, 8 και 12 cm. Αν βάλεις 8άρια για εισαγωγή και ένα 6άρι για εξαγωγή θα είσαι ΟΚ πιστεύω.

Επίσης: μην περιμένεις το καλοκαίρι να έχεις την ίδια θερμοκρασία με το χειμώνα. Αν περιμένεις να έχει και το καλοκαίρια 26 βαθμούς, τότε άστα "μόνιμα" αναμμένα να ανεμιστηράκια (εξαρτάται φυσικά και από τη θερμοκρασία του δωματίου). Στο δικό μου φυτεμένο, το καλοκαίρι έχω τη ρύθμιση στους 28,5 να πέφτει στους 27. Στο αφρικάνικο η ρύθμιση είναι όταν πάει στους 30 να πέφτει στους 28.

Χρειάζομαι τόσα πολλά ανεμιστηράκια ;;;;

εδω για παράδειγμα χρησιμοποιησε 1 σε 45 λίτρα και το δούλευε και χαμηλά.

Διωρθώστε αν κανω λάθος γιατί η θερμοκρασία ανεβαίνει :thumbup::blush::blink:

Έγινε επεξεργασία - bbetta

Λογικά δυο ανεμιστήρες αρκούν.

Έχω δύο 8άρια στα 300 λίτρα με θερμοκρασία σταθερά στους 26,5

Όμως εδώ μας βάζεις να μαντεύουμε για το καπάκι οπότε και 10 ανεμιστήρες αν βάλεις ΑΝ είναι τελείως κλειστό δεν πρόκειται ποτέ να το κρυώσεις.

Ισως και να το ζεσταίνεις

Καλό θα ήταν αν ανέβαζες κάποια φωτογραφία.

Κάντο σύντομα γιατί............η θερμοκρασία ανεβαίνει

Παρεμπιπτόντως τον θόρυβο (έστω και λίγο) δεν τον γλυτώνεις ούτε και το συμπλήρωμα του νερού!

:blush:

Λογικά δυο ανεμιστήρες αρκούν.

Έχω δύο 8άρια στα 300 λίτρα με θερμοκρασία σταθερά στους 26,5

Όμως εδώ μας βάζεις να μαντεύουμε για το καπάκι οπότε και 10 ανεμιστήρες αν βάλεις ΑΝ είναι τελείως κλειστό δεν πρόκειται ποτέ να το κρυώσεις.

Ισως και να το ζεσταίνεις

Καλό θα ήταν αν ανέβαζες κάποια φωτογραφία.

Κάντο σύντομα γιατί............η θερμοκρασία ανεβαίνει

Παρεμπιπτόντως τον θόρυβο (έστω και λίγο) δεν τον γλυτώνεις ούτε και το συμπλήρωμα του νερού!

To ενυδρείο δεν έχει αγοραστεί ακόμα γιατί δεν ξέρω κάποια πράγματα για το φωτισμό :blush::blink:

Θα προσπαθήσω να παω στο καταστημα και να το βγαλω φωτο παντως.

Οταν λυθούν κάποιες απορίες μου με το φωτισμό ( :blush:) τότε θα αγοράσω το ενυδρειο

To ενυδρείο δεν έχει αγοραστεί ακόμα γιατί δεν ξέρω κάποια πράγματα για το φωτισμό :thumbup::blush:

Θα προσπαθήσω να παω στο καταστημα και να το βγαλω φωτο παντως.

Οταν λυθούν κάποιες απορίες μου με το φωτισμό ( :blink:) τότε θα αγοράσω το ενυδρειο

Το ενυδρείο είναι το παρακάτω σε μαύρο και με πιο τετραγωνισμένο χώρο φωτισμού .Πείτε μου τι ανεμιστηράκια πρέπει να βάλω που να κάνουν δουλειά και με το μικρότερο δυνατό θόρυβο. Ζητώ συγγνώμη για την ανυπομονησία αλλά το ενυδρείο θέλω να το έχω τις επόμενες μέρες.

post-39178-1307198173_thumb.jpgpost-39178-1307198198_thumb.jpg

και το μέρος στο χωρο που περνανε τα καλωδια και τα φιλτρα

post-39178-1307198265_thumb.jpg

Τονίζω ότι οι ανεμιστήρες θα μπουν όπως αναφέρθηκε πιο πάνω οχι στο χωρο φωτισμου αλλά στο μπροστινό καπάκι.post-39178-1307198183_thumb.jpg

Το ενυδρείο είναι το παρακάτω σε μαύρο και με πιο τετραγωνισμένο χώρο φωτισμού .Πείτε μου τι ανεμιστηράκια πρέπει να βάλω που να κάνουν δουλειά και με το μικρότερο δυνατό θόρυβο. Ζητώ συγγνώμη για την ανυπομονησία αλλά το ενυδρείο θέλω να το έχω τις επόμενες μέρες.

post-39178-1307198173_thumb.jpgpost-39178-1307198198_thumb.jpg

και το μέρος στο χωρο που περνανε τα καλωδια και τα φιλτρα

post-39178-1307198265_thumb.jpg

Τονίζω ότι οι ανεμιστήρες θα μπουν όπως αναφέρθηκε πιο πάνω οχι στο χωρο φωτισμου αλλά στο μπροστινό καπάκι.post-39178-1307198183_thumb.jpg

:bowdown::thumbup::hysterical: Παιδιά βοήθεια τη πρέπει να κάνω οι ζέστες ήρθαν και η θερμοκρασία ανεβαίνει και πρέπει να πάρω το ενυδρείο!!!

:happybday: Βοηθήστε!!

Παιδιά κανείς δε ξέρει;;;

2 8ρια φτάνουν;;;;

Παίρνει αρκετο αέρα το ενυδρείο ή πρέπει να κάνω καμιά τρύπα;; :thumbup:

Τι άλλο θα χρειαστώ να κρατήσω μια θερμοκρασία της προκοπής;;;;

Παντα αθόρυβα και οικονομικά

:bowdown:

Παιδιά κανείς δε ξέρει;;;

2 8ρια φτάνουν;;;;

Παίρνει αρκετο αέρα το ενυδρείο ή πρέπει να κάνω καμιά τρύπα;; :thumbup:

Τι άλλο θα χρειαστώ να κρατήσω μια θερμοκρασία της προκοπής;;;;

Παντα αθόρυβα και οικονομικά

:bowdown:

:thumbup::hysterical::happybday::band::thumbup:

Η θερμοκρασία ανέβηκε +3 θα τρελαθ'ω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...