Jump to content

Nano Reef

Recommended Posts

Καλησπέρα σέ όλους.

Εδω και 1,5 μήνα περίπου έχω γυρίσει απο το φρέσκο στο θαλασσινό.Ενω τόσο καιρό το χαιρόμουν και το καμάρωνα,τις τελευταίες 2 μέρες,αισθάνομαι οτι κάτι δεν πάει καλά.Και εξηγώ

1. έχασα 2 απο τα ψάρια μου για άγνωστο λόγο

2. Ενα κοράλι απο τότε που το έφερα απο το πετ σοπ,πριν 15 μερες,ακόμα δεν έχει ανοίξει.

3. Προχτές έβαλα μια μικρούλα bubble tip,και όσο χαιρόμουν που τα 3 clown μου έμπαιναν και τρυβόντουσαν στα πλοκάμια της,κατρακύλησε σε μια χαραμάδα του βράχου,και τα ψαράκια την ψάχνουν.

Λίγα λόγια για το ενυδρείο μου, είναι Lido 120 λίτρων, με 9,5 κιλά βράχο,αραγωνίτη βέβαια,εσωτερικό φίλτρο της Juwel,με σκίμμερ RED SEA PRIZM, 2 T8 με ανακλαστήρες της Juwel,και την προπέλλα για τον κυματισμό.

Χτεσινές μετρήσεις :

PH: 8.08

NH4: 0.25

SG: 1020

αυτές μόνο τις μετρίσεις ξέρω να κάνω.Επειδή το αλάτι το είδα πεσμένο και ειχα και εξάτμιση,προσέθεσα νερό με αλάτι 1025 χτες βράδυ .

Στο νερό που έβαλα χτές έριξα και 0,5ml Seachem prime.

θα ήθελα τα φώτα σας και τις γνώμες σας.

Μάλλον βιάστηκες να βάλεις ζωντανά.

Κάνε μια αλλαγή να φύγει το ΝΗ4 και ανέβασε την αλατότητά σου στα 1024-1025

Ο φωτισμός σου είναι επίσης λίγος για την ανεμώνη.

Τέλος αφού δεν αναφέρεις κάτι σχετικό, μάλλον θα χρειαστείς και κάποιον έξτρα κυκλοφορητή για να "αερίζεις" καλύτερα το βράχο σου, αλλά και για την ανεμώνη που θέλει καλή κυκλοφορία.

Στο φίλτρο το εσωτερικό τι έχεις μέσα?

Έγινε επεξεργασία - dimkasta

Μάλλον βιάστηκες να βάλεις ζωντανά.

Κάνε μια αλλαγή να φύγει το ΝΗ4 και ανέβασε την αλατότητά σου στα 1024-1025

Ο φωτισμός σου είναι επίσης λίγος για την ανεμώνη.

Τέλος αφού δεν αναφέρεις κάτι σχετικό, μάλλον θα χρειαστείς και κάποιον έξτρα κυκλοφορητή για να "αερίζεις" καλύτερα το βράχο σου, αλλά και για την ανεμώνη που θέλει καλή κυκλοφορία.

Στο φίλτρο το εσωτερικό τι έχεις μέσα?

Να σου πώ την αλήθεια έχω δεύτερο κυκλοφορητή αλλά τον είχα βγάλει γιατί νόμιζα οτι παραήταν δυνατό το ρεύμα που σχιμάτιζε,αλλα τον ξαναβάζω.

Στο εσωτερικό εχω αντιφώσφωρο,σφουγγάρι,άνθρακα,σφουγγάρι,υαλοβάμβακα.

για την αλατότητα στο ενυδρείο πόσο χρειάζεται για να ανάβει???

Επίσης χρειάζομαι κάποια άλλα τεστ που πρέπει να πάρω???

Σε ευχαριστώ για το λινκ, το έχω τυπώσει για να οργανωθώ.

Επίσης να ευχαριστήσω και τον Αίολο για το χρόνο και τις πολύτιμες συμβουλές.....

Αμμωνία στο 0 και σταδιακά ανεβάζω την αλατότητα για το επιθυμητό 1025.

Μια ακόμα ερώτηση, χρειαζεται η αντίστροφη όσμωση για το θαλασσινό και την προετημασία του νερού αλλαγής??

Εχω διαβάσει οτι αφαιρεί χρήσιμα στοιχεία και νεκρώνη το νερό.Αν ισχύει τότε τι γίνεται???

πρέπει να έχει κανείς τέτοια συσκευή??

H αντίστροφη όσμωση είναι μάλλον απαραίτητη για να είσαι βέβαιος ότι δεν έχει διάφορα μέσα το νερό και για να αποφύγεις εξάρσεις άλγης.

Ό,τι στοιχεία χρειάζονται τα ζωντανά, έρχονται και αναπληρώνονται με το αλάτι έτσι κι αλλιώς.

H αντίστροφη όσμωση είναι μάλλον απαραίτητη για να είσαι βέβαιος ότι δεν έχει διάφορα μέσα το νερό και για να αποφύγεις εξάρσεις άλγης.

Ό,τι στοιχεία χρειάζονται τα ζωντανά, έρχονται και αναπληρώνονται με το αλάτι έτσι κι αλλιώς.

δηλαδή μόνο για την άλγη είναι χρήσιμη η όσμωση???

Oσο αναφορα την ανεμωνη http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42798 αυτο το αρθρακι θα σε βοηθησει αρκετα.Τωρα για το ενυδρειο σου βγαλε κ καμια φωτο να το δουμε για να εχουμε μια ολοκληρωμενη αποψη.Παντως σιγουρα το φωτιστηκο πρεπει να αλλαξει σιγουρα.Η Α/Ο δεν ειναι παντα απαραιτητη αλλα καλο ειναι να υπαρχει...το νερο της βρυσης δεν εχει χρησιμα στοιχεια για το ενυδρειο μην ανησυχεις,ολα τα στοιχεια που χρειαζεται ενα reef ενυδρειο τα εχει ενα καλο αλατι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...