corsar7 26 Μαίου 2011 #1 Share 26 Μαίου 2011 καλησπερα.θελω να ρωτησω το εξης.υπαρχει περιπτωση οι δισκοι στην προσπαθεια τους να κρυφτουν οταν αγχωνονται να προσπαθουν να αντιγραψουν το χρωμα του βυθου που ειναι σκουρος(βαθυ καφε)???γιατι ρε παιδες μεσα στο ενυδρειο ειναι πολυ σκουροχρωμοι....στην λεκανι που τους εβαλα χθες για να κανω μια μεγαλη αλλαγη νερου φυτεμενων κτλ εβγαλαν τα πιο απιστευτα χρωματα τους παιζει κατι τετοιο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeepas 26 Μαίου 2011 #2 Share 26 Μαίου 2011 ...στην λεκανι που τους εβαλα χθες για να κανω μια μεγαλη αλλαγη νερου φυτεμενων κτλ εβγαλαν τα πιο απιστευτα χρωματα τους παιζει κατι τετοιο???Γενικά ήταν έτσι και πριν τις αλλαγές που έκανες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 26 Μαίου 2011 Author #3 Share 26 Μαίου 2011 Γενικά ήταν έτσι και πριν τις αλλαγές που έκανες? ο ενας απο τους δυο σχεδον μονιμα μαυρος απο τοτε που τον πηρα.ο αλλος ειχε φοβερα χρωματα αλλα 2-3 βδομαδες τωρα μου μαυριζει συχνα και αυτος....ειναι συνεχεια μαζι αυτοι οι δυο Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 26 Μαίου 2011 #4 Share 26 Μαίου 2011 Να ξέρεις πως το μαύρισμα είναι ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά. Κάτι στρεσάρει τα ψάρια. Έλεγξε τις παραμέτρους του νερού σου και σκέψου αν έχεις κάνει κάποια αλλαγή τελευταία που μπορεί να τα επηρέασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 26 Μαίου 2011 #5 Share 26 Μαίου 2011 Στρες ειναι και πολυ εντονο μαλιστα.Προσεξε γιατι θα ακολουθησουν χειροτερα.Γιατι βγαζεις τα ψαρια απο το ενυδρειο στην αλλαγη;Μονο πανικο τους προκαλεις και κυριως τους υποβαλλεις σε σοκ με τις μεγαλες και γρηγορες αλλαγες στις συνθηκες του νερου που βρισκονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 26 Μαίου 2011 #6 Share 26 Μαίου 2011 Στρες ειναι και πολυ εντονο μαλιστα.Προσεξε γιατι θα ακολουθησουν χειροτερα.Γιατι βγαζεις τα ψαρια απο το ενυδρειο στην αλλαγη;Μονο πανικο τους προκαλεις και κυριως τους υποβαλλεις σε σοκ με τις μεγαλες και γρηγορες αλλαγες στις συνθηκες του νερου που βρισκονται. Σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 26 Μαίου 2011 #7 Share 26 Μαίου 2011 αστα να ηρεμησουν και παρακολουθα τα .ανεβασε ξαι καμμια φωτο να τα δουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 26 Μαίου 2011 Author #8 Share 26 Μαίου 2011 παιδες ο μεγαλος ο δισκος επανηλθε στα χρωματα του.τωρα ο αλλος ειναι μαυρος απο τοτε που τον πηρα και μονο σε σπανιες περιπτωσεις γινεται χρωματιστος ....αυτο γινεται τους 2 μηνες περιπου που τους εχω.γενικα φοβαται πολυ και μονο αυτος φερεται ετσι....οποτε αποκλειω συνθηκες νερου κτλ.και αν ειχε καποια αρρωστια 2 μηνες τωρα δεν θα ειχε αλλαξει κατι προς το χειροτερο???δεν ξερω ρε παιδες τι να πω....γι αυτο και ρωτησα μηπως απλα οφειλεται στον σκουρο βυθο και το μαυρισμα του αλλου που επανηλθε στην κοινωνικοτητα και κοπαδισια συμπεριφορα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 26 Μαίου 2011 #9 Share 26 Μαίου 2011 παιδες ο μεγαλος ο δισκος επανηλθε στα χρωματα του.τωρα ο αλλος ειναι μαυρος απο τοτε που τον πηρα και μονο σε σπανιες περιπτωσεις γινεται χρωματιστος ....αυτο γινεται τους 2 μηνες περιπου που τους εχω.γενικα φοβαται πολυ και μονο αυτος φερεται ετσι....οποτε αποκλειω συνθηκες νερου κτλ.και αν ειχε καποια αρρωστια 2 μηνες τωρα δεν θα ειχε αλλαξει κατι προς το χειροτερο???δεν ξερω ρε παιδες τι να πω....γι αυτο και ρωτησα μηπως απλα οφειλεται στον σκουρο βυθο και το μαυρισμα του αλλου που επανηλθε στην κοινωνικοτητα και κοπαδισια συμπεριφορα τους. κοιτα δεν ειναι απολυτο αυτο που λες για τους 2 μηνες....... παρακολουθησε το δισκακι σου,διαθεση για φαγητο?κοπρανα? και δωσε μας μερικες πληροφοριες για τις συνθικες,ρουτινες.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Μαίου 2011 #10 Share 26 Μαίου 2011 παιδες ο μεγαλος ο δισκος επανηλθε στα χρωματα του.τωρα ο αλλος ειναι μαυρος απο τοτε που τον πηρα και μονο σε σπανιες περιπτωσεις γινεται χρωματιστος ....αυτο γινεται τους 2 μηνες περιπου που τους εχω.γενικα φοβαται πολυ και μονο αυτος φερεται ετσι....οποτε αποκλειω συνθηκες νερου κτλ.και αν ειχε καποια αρρωστια 2 μηνες τωρα δεν θα ειχε αλλαξει κατι προς το χειροτερο???δεν ξερω ρε παιδες τι να πω....γι αυτο και ρωτησα μηπως απλα οφειλεται στον σκουρο βυθο και το μαυρισμα του αλλου που επανηλθε στην κοινωνικοτητα και κοπαδισια συμπεριφορα τους. Οταν λες σκουρο βυθο εννοεις σκουρα αμμο. Ολοι βαζουν καταλευκη.Εσυ γιατι διαλεξες σκουρα αμμο; Βαλε μια φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 26 Μαίου 2011 Author #11 Share 26 Μαίου 2011 γιατι το ενυδρειο εγινε δισκαδικο τον χειμωνα και δεν ηθελα να χαλασω τον βυθο και την βιολογια του αν και μαλλον θα το κανω.ειναι σκουρο καφε χαλικι.αυριο που θα κανω αλλαγη νερου(καθε 5-6 μερες)θα παρω πριν μετρησεις και θα βαλω και φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 26 Μαίου 2011 #12 Share 26 Μαίου 2011 Μια φωτογραφία θα βοηθούσε. Συνήθως οι Δίσκοι βγάζουν μαύρες κιλίδες όταν είναι σε σκούρο περιβάλλον. Αυτό εννοείς ή γενικά το ψάρι σκουραίνει? Μετρίσεις για NH3/4, NO2 & NO3 εχεις κάνει τώρα τελευταία? Συμπεριφέρονται φοβισμένα όταν πλησιάζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 26 Μαίου 2011 Author #13 Share 26 Μαίου 2011 ναι παντα φοβισμενα!εχω φτασει στο σημειο δηλαδη να περναω στο σαλονι σαν γατος για να κατσω να τους χαζεψω....αν με καταλαβουν μπραφ ολοι κατω απο την μεγααλη ριζα που εχω μεσα.απο μετρησεις αυριο τ πρωι θα εχω φρεσκοτατες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 26 Μαίου 2011 #14 Share 26 Μαίου 2011 Πολύ πιθανόν να σε έχουν συσχετίσει με της άβολες αλλαγές νερού που κάνεις. Πάντως μέτρα παραμέτρους άυριο καλού κακού. Προσπάθησε να τα ηρεμίσεις ώστε να μη είναι συνέχεια στρεσαρισμένα. Το στρες-φόβος για τον δίσκο είναι το χειρότερο γιατί αποδυναμώνεται και μετά είναι ευαίσθητο σε ασθένειες. Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βάλεις ένα ουισκάκι, να κάτσεις απέναντι απο το ενυδρείο και να τα παρατηρήσεις για μια ώρα. Κοίτα για διάθεση φαγητόυ, πως είναι τα κόπρανα τους, αν τινάζονται ή ξύνονται συχνά, αν έχουν όρεξη για "αντιπαραθεσεις" κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 26 Μαίου 2011 #15 Share 26 Μαίου 2011 Μην ξεχνάς και το πιο βασικό. Οι δίσκοι είναι ψάρια που νιώθουν άνετα σε κοπάδια 5+ ατόμων. Ίσως το γεγονός πως έχεις μόνον δύο - που δεν είναι και ζευγάρι - να στρεσάρει τον μικρό. Μήπως τον κυνηγάει ο μεγάλος σε στιγμές που δεν βλέπεις? Ρίξε λίγο φαγητό και φύγε να δεις τις κινήσεις τους διακριτικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 27 Μαίου 2011 #16 Share 27 Μαίου 2011 (edited) ναι παντα φοβισμενα!εχω φτασει στο σημειο δηλαδη να περναω στο σαλονι σαν γατος για να κατσω να τους χαζεψω....αν με καταλαβουν μπραφ ολοι κατω απο την μεγααλη ριζα που εχω μεσα.απο μετρησεις αυριο τ πρωι θα εχω φρεσκοτατες! Μην είσαι απόλυτα σίγουρος ότι επειδή το ενυδρείο σου είναι καινούργιο ότι είναι αποκλειστικά στρες. Έτσι την πάτησα και εγώ με έναν δισκάκο μου. Ο κακομοίρης έχει φάει και τρώει ακόμα τα φάρμακα της ζωής του. Πρέπει να έχει περάσει απο όλες τις αρρώστιες που υπάρχουν επειδή στην αρχή νόμιζα ότι ήταν απλά στρεσαρισμένος και τον είχα αφήσει για να ηρεμίσει. (Πραγματικά τον λυπάμαι τόσο που σκέφτομαι να τον βγάλω απο την μπρίζα). Όπως σου είπαν και τα παιδιά κάτσε και παρατήρησε τους δίσκους σου. Πρόσεξε τα κακά τους βασικά να δείς τι χρώμα έχουν, άν τα μάτια τους είναι θολά ή εξογκωμένα, ή αν έχουν σημάδια στο σώμα τους. Βάλε μας και καμιά φωτογραφία κοντινή να τους δούμε και εμείς. Αν μπορείς ΜΗΝ ξαναβάλεις απόχη μέσα. Εύχομαι καλή συνέχεια. Έγινε επεξεργασία 27 Μαίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 27 Μαίου 2011 #17 Share 27 Μαίου 2011 Φωτο αμεσα θα ελεγα,μηπως και δειξουν κατι. Κυριως παντως καλη διατροφη,καθαρο νερο και ηρεμια,υποβληθηκαν σε πολυ στρες τα ψαρια.Πλησιασε το ενυδρειο σου και παρατηρησε τα.αλλα ηρεμα,οχι αποτομες κινησεις.Θα πρεπει να ηρεμησουν και να συνηθισουν στην παρουσια σου.Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 27 Μαίου 2011 #18 Share 27 Μαίου 2011 Μην είσαι απόλυτα σίγουρος ότι επειδή το ενυδρείο σου είναι καινούργιο ότι είναι αποκλειστικά στρες. Έτσι την πάτησα και εγώ με έναν δισκάκο μου. Ο κακομοίρης έχει φάει και τρώει ακόμα τα φάρμακα της ζωής του. Πρέπει να έχει περάσει απο όλες τις αρρώστιες που υπάρχουν επειδή στην αρχή νόμιζα ότι ήταν απλά στρεσαρισμένος και τον είχα αφήσει για να ηρεμίσει. (Πραγματικά τον λυπάμαι τόσο που σκέφτομαι να τον βγάλω απο την μπρίζα). Όπως σου είπαν και τα παιδιά κάτσε και παρατήρησε τους δίσκους σου. Πρόσεξε τα κακά τους βασικά να δείς τι χρώμα έχουν, άν τα μάτια τους είναι θολά ή εξογκωμένα, ή αν έχουν σημάδια στο σώμα τους. Βάλε μας και καμιά φωτογραφία κοντινή να τους δούμε και εμείς. Αν μπορείς ΜΗΝ ξαναβάλεις απόχη μέσα. Εύχομαι καλή συνέχεια. Μπορεί αυτή να είναι η λύση. Φοβάμαι πως έκανα και εγώ το ίδιο πράγμα πριν μια εβδομάδα. Έβγαλα 2 δισκάκια από το ενυδρείο (φυσικά για να πιαστούν έπεσε το σχετικό κυνήγι) και ενώ μέχρι τότε ήταν όλα μια χαρά, κινούνταν πέρα δώθε και τρώγαν σαν γουρούνια, μετά την εμπειρία με την απόχη τα ψάρια φαίνονται αρκετά τρομαγμένα ακόμη. Έχει ήδη μια βδομάδα αλλά ακόμη δεν κυκλοφορούν όπως παλιά και την περισσότερη ώρα είναι μαζεμένα όλα μαζί στην μια γωνία. Τα χρώματα τους είναι ok και δεν φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα. Συνέχισε να τα παρατηρείς, ρίξε και καμιά βιταμίνη και μας λες. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 27 Μαίου 2011 #19 Share 27 Μαίου 2011 Επίσης όταν κάνεις δουλειές στο ενυδρείο άσε τους δίσκους μέσα. Κάνε ότι δουλειά έχεις να κάνεις πάρα πολύ αργά με το χέρι σου στο νερό ώστε να συνηθίσουν. Όταν τα ταϊζεις κάνε και έναν μικρό αλλά πάντα ίδιο θόρυβο στο καπάκι. Σε λίγο καιρό να δείς ότι θα τρώνε από το χέρι σου. Και μια ερώτηση... Τι άλλα ψάρια έχεις μέσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 27 Μαίου 2011 #20 Share 27 Μαίου 2011 πρωτα κανε μετρησεις.δευτερον μην αλλαζεις μερος στους δισκους.αποφευγε μεταφορεςς κ.τ.λ.τριτον μια φωτο του ψαριου θα βοηθουσε.τεταρτον ο βυθος δεν επηραζει τους δισκους .πεντε συγκατοικοι ποσοι και ποιο.εξι παρατηρησε το δισκακι.τι φωτισμο εχεις?θερμοκρασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 27 Μαίου 2011 Author #21 Share 27 Μαίου 2011 παιδες ευχαριστω κατ αρχας για το ενδιαφερον σας!η φωτο που εχω ειναι απο κινητο αλλα μια εικονα θα σας δωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 27 Μαίου 2011 #22 Share 27 Μαίου 2011 το κοκκινο ψαρι που φαινεται στην φωτο τι ειναι?στην φωτο φαινεται να εχει στρες(καθετες λωριδες) οι δισκοι σε συνολο ειναι τρεις ή κανω λαθος?εχεις αψιμαχιες στο ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 27 Μαίου 2011 #23 Share 27 Μαίου 2011 το κοκκινο ψαρι που φαινεται στην φωτο τι ειναι?στην φωτο φαινεται να εχει στρες(καθετες λωριδες) οι δισκοι σε συνολο ειναι τρεις ή κανω λαθος?εχεις αψιμαχιες στο ενυδρειο? Εγώ μετράω 5 δίσκους, και το κόκκινο ψάρι μου μοιάζει για μονομάχος με κοντά πτερύγια. Άσχετο: Τρομερή ρίζα. Από πού την πήρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 27 Μαίου 2011 Author #24 Share 27 Μαίου 2011 το κοκκινο ψαρι ειναι οντως μονομαχινα που φιλοξενηται με τον αντρα της στο ενυδρειο λογο του οτι γεννησαν στο δικο τους.προσωρινα βεβαιως.ειναι 5 ψαρια οντως.η ριζα απο την πιο γνωστη αλυσιδα πετ στην αθηνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 27 Μαίου 2011 #25 Share 27 Μαίου 2011 το κοκκινο ψαρι ειναι οντως μονομαχινα που φιλοξενηται με τον αντρα της στο ενυδρειο λογο του οτι γεννησαν στο δικο τους.προσωρινα βεβαιως.ειναι 5 ψαρια οντως.η ριζα απο την πιο γνωστη αλυσιδα πετ στην αθηνα Μου στέλνεις με ένα πμ την διεύθνση μιας και θα κατέβω Αθήνα απο βδομάδα? Πόσο την πήρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος