Jump to content

Nέος Στήν Αφρική..!!

Recommended Posts

Μολι αγόρασα άλλο ένα rio 180 και 2 φίλτρα(1 fluval 305 kαι ένα 405).αποφάσισα να μπούνε μέσα αφρικάνες..!!

Οι ερωτήσεις μου είναι?πόσο αραγωνίτης και πόσο άμμο από κοράλλια. χρειάζεται?Kαι κάτι τελευταίο εγω εχω νέρο βρύσης ph 7.5 gh πάνω από 17..!!

Καλημέρα φίλε μου...καλώς ήρθες στους αφρικάνους!

Καλή επιλογή το 180 αν και θα σε περιορίσει στον αριθμό των ψαριών!(προφανώς θα βάλεις μόνο ένα χαρεμάκι)

Την φίλτρανση σου επίσης την κόβω λίγο υπερβολική(1000+1300+600=2900l/h) αν και κακό για τα ψαράκια δεν είναι,μόνο για την τσέπη σου στον λογαριασμό της ΔΕΗ!! <_<

Επίσης αραγωνίτης = άμμο από κοράλλια!! :D

Το pH και την σκληρότητα σου με λίγη μαγειρική σόδα,ασβεστολιθικές πέτρες και αραγωνίτη την φτάνεις άνετα στα επιθυμητά επίπεδα...

Αυτά από εμένα...περίμενε και τις απόψεις των εμπειρότερων...καλή αρχή!! :huh::huh:

Για την ποσοτητα του βυθου σου υπολογιζε 4-5 cm (Για εμενα το λιγοτερο) <_<

Εναλακτικες προτασεις ειναι αραγωνιτης με μιξη χαλαζιακης αμμου για πιο φυσικο χρωμα στον βυθο,αραγωνιτης με αμμμο θαλασσης,σκετος αραωνιτης...Οπωσδηποτε μην παρεις λευκη αμμο και κοκκομετρια πουδρας(Δηλαδη πολυ ψιλη).Το χρωμα θα προτεινα να ηταν μπεζ-γκρι και η κοκκομετρια 2-5mm.

Καλώς ήλθες στην Αφρική!

Στο ριο 180 μπορείς να βάλεις και δύο είδη. Πχ ένα είδος κοχυλόψαρα της λίμνης Τανγκανίκα και ένα είδος πετρόψαρα από την ίδια λίμνη. Κάνε μια αναζήτηση στο θεματικό της Αφρικής και θα βρεις πολλές προτάσεις. Σκέφτεσαι για κάποια ψάρια συγκεκριμένα;

Για το φίλτρο πιστεύω πως το εσωτερικό του με ένα εξωτερικό θα κάνει πολύ καλή δουλειά.

Τις συνθήκες που χρειάζονται θα τις αναλάβει ο αραγωνίτης. Μην σε ανησυχεί αυτό.

Καλώς ήλθες στην Αφρική!

Στο ριο 180 μπορείς να βάλεις και δύο είδη. Πχ ένα είδος κοχυλόψαρα της λίμνης Τανγκανίκα και ένα είδος πετρόψαρα από την ίδια λίμνη. Κάνε μια αναζήτηση στο θεματικό της Αφρικής και θα βρεις πολλές προτάσεις. Σκέφτεσαι για κάποια ψάρια συγκεκριμένα;

Για το φίλτρο πιστεύω πως το εσωτερικό του με ένα εξωτερικό θα κάνει πολύ καλή δουλειά.

Τις συνθήκες που χρειάζονται θα τις αναλάβει ο αραγωνίτης. Μην σε ανησυχεί αυτό.

:D

Αποστόλη παρασύρθηκα και δεν σκέφτηκα καν για tanganyika...μόνο malawi στο μυαλό μου! <_<

Φίλε GioKal δες πρώτα απ'όλα ποια ψαράκια σου αρέσουν για να βρεις με ποια λίμνη θα ασχοληθείς...Tanganyika ή Malawi...

Μολι αγόρασα άλλο ένα rio 180 και 2 φίλτρα(1 fluval 305 kαι ένα 405).αποφάσισα να μπούνε μέσα αφρικάνες..!!

Οι ερωτήσεις μου είναι?πόσο αραγωνίτης και πόσο άμμο από κοράλλια. χρειάζεται?Kαι κάτι τελευταίο εγω εχω νέρο βρύσης ph 7.5 gh πάνω από 17..!!

Καλώς ήλθες στην Αφρική!

Αν οντως οι μετρησεις βρυσης ειναι ορθες,οπως σου ειπε και ο φιλος ilouvatar δεν εχεις να φοβασαι τπτ.

Θα μπορουσες να φιλοξενησεις επισης πχ(οριακα μεν) ενα χαρεμακι Labidochromis caeruleus

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=39006.

<_<

Γιατι ρε παιδια οπωσδηποτε οχι λευκη αμμο;

Γιατι ρε παιδια οπωσδηποτε οχι λευκη αμμο;

Προκειμένου να αναδείξουν τα ψάρια τα καλύτερα χρώματα τους και να νιωθουν πιο ανετα..

Τωρα αν προκειται για ψαρια αναπαραγωγης που δεν εχουν ζησει ποτε στο φυσικο τους περιβαλλον σιγουρα δεν θα κανει μεγαλη διαφορα η μπεζ αμμος με την λευκη αλλα σιγουρα κατι θα εχει απομεινει στο DNA των ψαριων οσον αφορα τις συνηθειες τους...

Το οπωσδηποτε που αναφερω προκειται αποκλειστικα και μονο για τα χρωματα των ψαριων,την μειωση του στρες και τον βιοτοπικο παραγοντα..Δεν αναφερω πουθενα πως θα ψοφισουν τα ψαρια με την λευκη αμμος,απλα δεν θα νιωθουν το ιδιο ανετα..

Ολα τα παραπανω ειναι αποκλειστικα και μονο γνωσεις που εχω διαβασει απο βιβλια και αρθρα στο διαδικτυο δεν προκειται για προσωπικες μου εμπειριες καθως ειναι ελαχιστες...

<_<

Προκειμένου να αναδείξουν τα ψάρια τα καλύτερα χρώματα τους και να νιωθουν πιο ανετα..

Τωρα αν προκειται για ψαρια αναπαραγωγης που δεν εχουν ζησει ποτε στο φυσικο τους περιβαλλον σιγουρα δεν θα κανει μεγαλη διαφορα η μπεζ αμμος με την λευκη αλλα σιγουρα κατι θα εχει απομεινει στο DNA των ψαριων οσον αφορα τις συνηθειες τους...

Το οπωσδηποτε που αναφερω προκειται αποκλειστικα και μονο για τα χρωματα των ψαριων,την μειωση του στρες και τον βιοτοπικο παραγοντα..Δεν αναφερω πουθενα πως θα ψοφισουν τα ψαρια με την λευκη αμμος,απλα δεν θα νιωθουν το ιδιο ανετα..

Ολα τα παραπανω ειναι αποκλειστικα και μονο γνωσεις που εχω διαβασει απο βιβλια και αρθρα στο διαδικτυο δεν προκειται για προσωπικες μου εμπειριες καθως ειναι ελαχιστες...

<_<

Το μεγαλυτερο κεφαλαιο στο χομπυ!!!

Θα συμφωνησω μαζι σου στο οτι καλυτερο αποτελεσμα εχουμε με σκουρα αμμο.

Να πω επισης ομως πως εχω φιλοξενησει ψαρια και απο τις δυο λιμνες με αμμο carat,χωρις να υπαρχει στρες,και με πολυ ομορφα χρωματα.

<_<

Nομιζω πως παντα θελουμε το καλυτερο αποτελεσμα <_<

:huh:

Που μπορεις να το πετυχεις και με τους δυο τροπους.

Αρα ας μην ειμαστε ποτε κατηγορηματικοι :D

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΡΑΤΟΣ

Vag ο αρραγωνιτης δεν ειναι αμμος απο κοραλια <_<

Αν θελει ο συμφορουμιτης να κανει μια μιξη των 2 θα πρεπει να τα παρει ξεχωριστα

Eiναι όλα πανέμορφα τα ψάρια που δεν ξέρω πια να πάρω.θα αποφασίσω σύντομα όμως.το σιγουρο είναι παντως οτι θα πάρω αρραγωνίτη και μπεζ άμμο.επισης βρηκα κατι πανεμορφα κοκκινα κοραλια για να βάλω μέσα..!!Σας ευχαριστώ όλλους παρα πολυ..!!!!

Eiναι όλα πανέμορφα τα ψάρια που δεν ξέρω πια να πάρω.θα αποφασίσω σύντομα όμως.το σιγουρο είναι παντως οτι θα πάρω αρραγωνίτη και μπεζ άμμο.επισης βρηκα κατι πανεμορφα κοκκινα κοραλια για να βάλω μέσα..!!Σας ευχαριστώ όλλους παρα πολυ..!!!!

<_<:D

Για βάλε μια φωτο να το δούμε...δεν νομίζω να χρειαστεί!μόνο πέτρες θα χρειαστείς...πολλεεεεές πέτρες...

Καλώς ήρθες και απο μένα στην Αφρική! <_<

Η επιλογή σου για τον βυθό σιγουρα θα είναι λειτουργική και θα σου δώσει όμορφα αποτελέσματα!!!

Οσον αφορά το aquascape , τα υπολοιπα δηλαδή που χρειάζεται να βάλεις μέσα, καλό θα ήταν να περιοριστείς στις αναγκες των ψαριών σου.Άρα οι πέτρες,1 ρίζα vallisneria και κανα κλαδάκι είναι αυτά που χρειάζεσαι και θα σου δώσουν ενα πολύ ωραίο και φυσικό αποτέλεσμα.

Τα κόκκινα κοράλια που αναφέρεις σιγουρα δεν υπάρχουν στο βιότοπο των ψαριών και εκτός αυτού πρεπει να είσαι προσεκτικός με το τι θα βάλεις μεσα γιατι μπορει να δείς διαφορα αγοραστά διακοσμητικά να ξεβάφουν.

Για ότι χρειαστείς μην διστάσεις!!!!

• 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...