panstelios22 25 Μαίου 2011 #1 Share 25 Μαίου 2011 Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 100x40x60 Συνολικά Λίτρα: 240 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: Anubias nana, Echinodorus LongLeaf, Valisneria Spirallis, Hydrocotyle verticillata, Micranthemum umbrosum, Echinodorus 'Red Diamond' Ψάρια: 17 Guppies (8m+9f) και αρκετά μικρά Άλλα είδη: 1 Golden Aplle snail (Pomacea Bridgesi), 6 γαρίδες Amano Διακοσμητικά υλικά Φόντο: όχι Πέτρες: Ποταμού Ξύλα: 3 ρίζες Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Sera Floredepot Βυθός: χαλίκι 2-3 mm και χαλίκι 5 mm Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 3 λάμπες των 30W, 2 FreshWater και μια Tropica της Arcadia Διάρκεια φωτισμού: 14:30 - 23:30 Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Κινέζικο φίλτρο με κεραμικά, βαμβάκι και μπλε σφουγγάρι. Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμαντήρας της ΣΕΡΑ / Ανεμιστηράκια (υπό κατασκευή) Λίπανση: SERA Florena Παροχή CO2: DIY Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH: 7,5 Γενική σκληρότητα (GH): 12 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6 Αμμωνία (ΝΗ3): 0,009- Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 10+ Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 24 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 20% κάθε 7-10 μέρες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: δοχείο ετοιμασίας με αντιχλώριο Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Βίντεο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 26 Μαίου 2011 #2 Share 26 Μαίου 2011 Πολύ ωραίο το ενυδρείο !! Να το χαίρεσαι! Μια ιδέα που σου έχω είναι να προσθέσεις κάποιο φυτό που ψηλώνει πίσω δεξιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 26 Μαίου 2011 #3 Share 26 Μαίου 2011 παρα πολυ ωραιο μονο μια παρατηρηση εχω να κανω δωσε ενα σχημα στο χαλικακι μην ειναι ολοισιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 26 Μαίου 2011 Author #4 Share 26 Μαίου 2011 Ευχαριστώ παίδες. Το χαλικάκι το είχα πιο ψηλά δεξιά και αριστερά αλλά μετά την προσθήκη του διάδρομου στην μέση ίσιωσε. Τώρα για τα φυτά. Πρώτα έχω γράψει λάθος. Δεν έχω το Hydrocotyle verticillata αλλά το Hydrocotyle leucocephala. Όσα για τα φυτά πίσω δεξιά περίμενα το Micranthemum umbrosum να μεγαλώσει γρήγορα αλλά δεν ξέρω τι φταίει και έμεινε στάσιμο μόνο αυτό. Επίσης έβαλα κερατόφυλλο εκεί και αυτό χάλασε (το φύτεψα), έχασε όλα τα φύλλα του και έλιωνε σιγά σιγά ο κορμός του από κάτω. Το κλάδεψα, κράτησα μόνο τα νέα βλαστάρια και το ξαναφύτεψα. Περιμένω να δω πως θα πάει. Επίσης και οι Valisneria Spirallis έμειναν στάσιμες και δεν αναπτύχθηκαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος