dieselboy 25 Μαίου 2011 #1 Share 25 Μαίου 2011 (edited) γεια σε ολλους, εχω κανει πριν δυο εβδομαδα ενα 240λ ενυδρειο για θαλασσινο reef πριν μια εβδομαδα εβαλα τον ζωντανο βραχο 20 κιλα δυο μερες μετα θολωσε το νερο κ βρωμαει μεχρι σημερα (εβγαλα 70 σκολικια δυο γαριδες κ απειρες 40τοπουδαρουσες) ειναι ακομα θολω, η αμωνια ειναι 2mg/l. εχω φιλτρο unimax professional 250 κ εβαλα προχθες κ ενα εσωτερικο φιλτρο με ανθρακα (κατι σαν μαυρα μακαρονια) για να καθαρισει το νερο απο θολουρα κ την μυρωδια, δεν εχει αλλαξει μεχρι στιγμης τπτ μπορει καποιος να με βοηθήσει;; Κ στο μικρο ρεεφ 60λ ενα απο τα κοραλια εχει βγαλει φουσκαλες ασημενιες το ειχα βαλει νωριτερα στο μεγαλο για δυο μερες κ το εβγαλα παλι γτ εκανε αμωνια Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2011 - dieselboy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselboy 25 Μαίου 2011 Author #2 Share 25 Μαίου 2011 γεια σε ολλους, εχω κανει πριν δυο εβδομαδα ενα 240λ ενυδρειο για θαλασσινο reef πριν μια εβδομαδα εβαλα τον ζωντανο βραχο 20 κιλα δυο μερες μετα θολωσε το νερο κ βρωμαει μεχρι σημερα (εβγαλα 70 σκολικια δυο γαριδες κ απειρες 40τοπουδαρουσες) ειναι ακομα θολω, η αμωνια ειναι 2mg/l. εχω φιλτρο unimax professional 250 κ εβαλα προχθες κ ενα εσωτερικο φιλτρο με ανθρακα (κατι σαν μαυρα μακαρονια) για να καθαρισει το νερο απο θολουρα κ την μυρωδια, δεν εχει αλλαξει μεχρι στιγμης τπτ μπορει καποιος να με βοηθήσει;; Κ στο μικρο ρεεφ 60λ ενα απο τα κοραλια εχει βγαλει φουσκαλες ασημενιες το ειχα βαλει νωριτερα στο μεγαλο για δυο μερες κ το εβγαλα παλι γτ εκανε αμωνια εδω εχω κ την φωτο απο το κοραλι http://imageshack.us/photo/my-images/844/66826699.jpg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Μαίου 2011 #3 Share 26 Μαίου 2011 Πες μας τι διαδικασια ακολουθησες ωστε να γεμισεις το ενυδρειο; Τι αλατοτητα εχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselboy 26 Μαίου 2011 Author #4 Share 26 Μαίου 2011 Πες μας τι διαδικασια ακολουθησες ωστε να γεμισεις το ενυδρειο; Τι αλατοτητα εχεις; Πρώτα καθαρισα την άμμο, έβαλα το νερό μαζί με το φιλέτο για λίγες μέρες, μετά έβαλα 7,5 κιλό αλάτι κ μετα απο μια εβδομάδα το βράχο η πυκνότητα είναι ανάμεσα απο το Ν κ το 1,02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselboy 30 Μαίου 2011 Author #5 Share 30 Μαίου 2011 κανεις δεν ξερει τι να κανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 30 Μαίου 2011 #6 Share 30 Μαίου 2011 κανεις δεν ξερει τι να κανω; 1002 αλατοτητα δηλαδη η 1020 με τι μετρας?Πρωτα απ'ολα βγαλε μερικες καλες κ αντιπρωσοπευτηκες φωτο κ πες μας ολο τον εξοπλισμο σου(σκιμμερ,φωτα κυκλοφορια).Τωρα για το κοραλι δεν καταλαβαινω απο την φωτογραφια κ πολλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 31 Μαίου 2011 #7 Share 31 Μαίου 2011 Πρώτα καθαρισα την άμμο, έβαλα το νερό μαζί με το φιλέτο για λίγες μέρες, μετά έβαλα 7,5 κιλό αλάτι κ μετα απο μια εβδομάδα το βράχο η πυκνότητα είναι ανάμεσα απο το Ν κ το 1,02 Για το φιλέτο δε μας είπες;Για πες;Ψαρονέφρι,κοτοπουλάκι ή μοσχάρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 31 Μαίου 2011 #8 Share 31 Μαίου 2011 γεια σε ολλους, εχω κανει πριν δυο εβδομαδα ενα 240λ ενυδρειο για θαλασσινο reef πριν μια εβδομαδα εβαλα τον ζωντανο βραχο 20 κιλα δυο μερες μετα θολωσε το νερο κ βρωμαει μεχρι σημερα πρεπει να πεθανε ο βραχος απο λαθος χειρισμο ή ηταν χαλια (ακουραριστος) απο πριν τον αγορασεις (εβγαλα 70 σκολικια δυο γαριδες κ απειρες 40τοπουδαρουσες) ειναι ακομα θολω, η αμωνια ειναι 2mg/l. εχω φιλτρο unimax professional 250 κ εβαλα προχθες κ ενα εσωτερικο φιλτρο με ανθρακα (κατι σαν μαυρα μακαρονια) για να καθαρισει το νερο απο θολουρα κ την μυρωδια, δεν εχει αλλαξει μεχρι στιγμης τπτ μπορει καποιος να με βοηθήσει;; λοιπον χρειαζεσαι να ρυθμισεις την αλατοτητα στο 1025 , κυκλοφορια αρκετη να πηγαινει αρκετο νερο πανω στον βραχο το σκιμμερ θα το ρυθμησεις να βγαζει υγρο αφρο και αλλαγη ανθρακα - αντιφωσφορο καθε βδομαδα πιο μικρες ποσοτητες μεχρι να μηδενισει η αμμωνια , οταν γινει αυτο κανε μια αλλαγη νερου 100 λιτρα το οποιο θα το εχεις προετοιμασει απο την προηγουμενη με κυκλοφοριτη και θερμαντηρα σε ενα βαρελι στην σωστη αλατοτητα Κ στο μικρο ρεεφ 60λ ενα απο τα κοραλια εχει βγαλει φουσκαλες ασημενιες το ειχα βαλει νωριτερα στο μεγαλο για δυο μερες κ το εβγαλα παλι γτ εκανε αμωνια κανε μια ολοκληρωμενη παρουσιαση του ενυδρειου σου να ξερουν και οι αλλοι τι να σου πουνε http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50684 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 31 Μαίου 2011 #9 Share 31 Μαίου 2011 Το φιλέτο τι είναι ρε παιδιά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος