akatos 25 Μαίου 2011 #1 Share 25 Μαίου 2011 ειμαι νεος τωρα στο χωρο και εχω συνεχεια απορειες.Ριχνω το υποστρομα,το χαλικι μου και μετα τοποθετω τα φυτα μου,κατα το στρωσιμο μπορω να τοποθετω φυτα η θα πρεπει να εχουν μπει ολα στην αρχη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 25 Μαίου 2011 #2 Share 25 Μαίου 2011 ειμαι νεος τωρα στο χωρο και εχω συνεχεια απορειες.Ριχνω το υποστρομα,το χαλικι μου και μετα τοποθετω τα φυτα μου,κατα το στρωσιμο μπορω να τοποθετω φυτα η θα πρεπει να εχουν μπει ολα στην αρχη? Φιλε μου καλος ηρθες. Γυτα μπορεις να βαλεις οποτε θελεις. Αλλα αμα βαλεις υπωστρωμα προσεχε μην κουνησεις πολυ τον βυθο και ερθει το υποστρωμα επανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 25 Μαίου 2011 #3 Share 25 Μαίου 2011 Φυτά μπορείς να τοποθετείς κατά διαστήματα και όχι όλα μαζί, αν έχεις και υγρό λίπασμα είσαι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 25 Μαίου 2011 Author #4 Share 25 Μαίου 2011 Φυτά μπορείς να τοποθετείς κατά διαστήματα και όχι όλα μαζί, αν έχεις και υγρό λίπασμα είσαι μια χαρά. Εκτός απο το υποστρομα εννοείς που πρέπει να υπάρχει χρειάζεται και υγρό λυπασμα. Δηλαδή στρωνω υποστρομα βάζω χαλικι και φυτά. Όταν θέλω να βάλω κάποιο φυτό τότε θα βάζω υγρό λίπασμα;κάθε ποτε μπαίνει το υγρό λίπασμα. Ευχαριστώ παρα πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo100 25 Μαίου 2011 #5 Share 25 Μαίου 2011 Εκτός απο το υποστρομα εννοείς που πρέπει να υπάρχει χρειάζεται και υγρό λυπασμα. Δηλαδή στρωνω υποστρομα βάζω χαλικι και φυτά. Όταν θέλω να βάλω κάποιο φυτό τότε θα βάζω υγρό λίπασμα;κάθε ποτε μπαίνει το υγρό λίπασμα. Ευχαριστώ παρα πολυ. το υγρό λίπασμα μπαίνει συνήθως μια φορά την εβδομάδα στην ανάλογη ποσότητα η οποία ειναι για ένα φουλ φυτεμένο ενυδρειο.... αν έχει λίγα και μη απαιτητικα φυτά η δόση μειώνεται στο μισό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 25 Μαίου 2011 #6 Share 25 Μαίου 2011 (edited) Δεν υπαρχει περιορισμος στα φυτα. Για την ακριβεια βοηθουν στο στρωσιμο (υπαρχει και μεθοδος στρωσιματος ενυδρειου με φυτα). Μπορεις να βαλεις οσα φυτα θελεις απο την 1η στιγμη που θα γεμισεις το ενυδρειο με νερο. Και φυσικα δεν χρειαζεσαι λιπανση οσο διαρκει το στρωσιμο. Διαλεξε καταλληλα (ευκολα) φυτα για αρχη και διαλεξε και μερικα γρηγορης αναπτυξης. Προσεξε μονο την θερμοκρασια...καλυτερα οχι πανω απο 26-27 βαθμους . Και αυτο το λεω γιατι ειναι γνωστο οτι αν αυξησουμε την θερμοκρασια γυρω στους 30-32 βαθμους επιταχυνουμε το στρωσιμο (αλλα βλαπτουμε τα φυτα). Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2011 - Raven Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 26 Μαίου 2011 #7 Share 26 Μαίου 2011 Εκτός απο το υποστρομα εννοείς που πρέπει να υπάρχει χρειάζεται και υγρό λυπασμα. Δηλαδή στρωνω υποστρομα βάζω χαλικι και φυτά. Όταν θέλω να βάλω κάποιο φυτό τότε θα βάζω υγρό λίπασμα;κάθε ποτε μπαίνει το υγρό λίπασμα. Ευχαριστώ παρα πολυ. Ανάλογα ποιας εταιρίας λίπασμα θα χρησιμοποιήσεις, κάθε λίπασμα διαφορετικής εταιρίας έχει και τις δικές του οδηγίες δοσολογίας. Συνήθως ξεκινάς με μια πολύ μικρή δοσολογία στην αρχή (γιατί οι δοσολογίες είναι για full planted ενυδρεία) και συνεχίζεις ανάλογα τις ανάγκες των φυτών σου. Τώρα που είσαι ακόμα στο στρώσιμο δεν χρειάζεται να σε απασχολεί αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 26 Μαίου 2011 Author #8 Share 26 Μαίου 2011 Τελικα εχω μπερδευτει παρα πολυ,δεν ξερω τι να κανω.τι μου προτεινετε να βαλω,υποστρομα και χαλικι ή σκετο χαλικι?θα βαλω σιγουρα φυτα.ειδα απο ενα μελλος με υπεροχο φυτεμενο ενυδρειο και ειχε μονο αυτο υποστρομα:aqua medic volcanit βυθος : --.τι μου προτεινετε να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 26 Μαίου 2011 #9 Share 26 Μαίου 2011 Τελικα εχω μπερδευτει παρα πολυ,δεν ξερω τι να κανω.τι μου προτεινετε να βαλω,υποστρομα και χαλικι ή σκετο χαλικι?θα βαλω σιγουρα φυτα.ειδα απο ενα μελλος με υπεροχο φυτεμενο ενυδρειο και ειχε μονο αυτο υποστρομα:aqua medic volcanit βυθος : --.τι μου προτεινετε να κανω? Μήν βάλεις υπόστρομα.Δέν χρειάζεται αν δεν βάλεις φυτά με extreme απαιτήσεις Αντί για αυτό πάρε ταμπλέτες βυθού,κανουν την ίδια δουλεια και τις ανανεώνεις καθε 6 μήνες Απο υγό λίπασμα προτείνω flourish της seachem είναι πολύ καλό και οικονομικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 26 Μαίου 2011 Author #10 Share 26 Μαίου 2011 Μήν βάλεις υπόστρομα.Δέν χρειάζεται αν δεν βάλεις φυτά με extreme απαιτήσεις Αντί για αυτό πάρε ταμπλέτες βυθού,κανουν την ίδια δουλεια και τις ανανεώνεις καθε 6 μήνες Απο υγό λίπασμα προτείνω flourish της seachem είναι πολύ καλό και οικονομικό εχω σκοπο να βαλω πολλα φυτα με τον καιρο.οι ταμπλετες δεν μπαινουν μονο σε αμμο?μπαινουν και στο χαλικι?δηλαδη τι μου προτεινεις για το βυθο μου?το ενυδρειο ειναι 60*30*40 ποσα κιλα να παρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 26 Μαίου 2011 #11 Share 26 Μαίου 2011 Θα σου πω κάτι, δες λίγο τα φυτά και τι θα σου άρεσε να βάλλεις και τότε θα γίνουν όλα πιο συγκεκριμένα. Τι εννοώ; Ότι μπορείς να έχεις ένα φουλ (πολύ φουλ όμως) φυτεμένο ζούγκλα τελείως με φυτά που τρέφονται από το νερό και όχι από τον βυθό. Τέτοια φυτά είναι οι anubias, όλα τα είδη moss, το java fern και άλλα, με τα οποία μπορείς να πνίξεις πανεύκολα ένα ενυδρείο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα χρειαστεί υπόστρωμα ή ταμπλέτες, απλά κάποιο γενικό λίπασμα υγρό. Αντίθετα, αν τα φυτά που θες είναι κάποιο γρασιδάκι πχ ή άλλα που τρέφονται απο το βυθό τότε σίγουρα θα πρέπει να πάρεις είτε χώμα καλό, είτε υπόστρωμα κάτω από το χαλίκι σου ή ταμπλέτες. Γι' αυτό ρίξε μια ματιά σε ενυδρεία, βρες φυτά που σου αρέσουν και θα πάρεις πιο συγκεκριμένες οδηγίες Ότι απορία έχεις εδώ είμαστε και πάλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 26 Μαίου 2011 Author #12 Share 26 Μαίου 2011 αυτα τα φυτα θα ηθελα να βαλω.τωρα κατα ποσο και που θα τα βρω δεν ξερω.Ειναι δυσκολα φυτα και τι βυθο χρειαζοντα?bacopa monnieri , bacopa australis , limnophila sessiliflora , anubias nana , java moss. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 26 Μαίου 2011 #13 Share 26 Μαίου 2011 αυτα τα φυτα θα ηθελα να βαλω.τωρα κατα ποσο και που θα τα βρω δεν ξερω.Ειναι δυσκολα φυτα και τι βυθο χρειαζοντα?bacopa monnieri , bacopa australis , limnophila sessiliflora , anubias nana , java moss. Τα περισσοτερα ευκολα ειναι...εκτος απο την java moss Που θελει λιγο πιο πολυ περιποιηση(λιπασμα,φωτησμος .κτλ)...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 26 Μαίου 2011 #14 Share 26 Μαίου 2011 Τα περισσοτερα ευκολα ειναι...εκτος απο την java moss Που θελει λιγο πιο πολυ περιποιηση(λιπασμα,φωτησμος .κτλ)...! και η java moss απο τα πιο ευκολα θεωρειται..δεν θα εχει προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 26 Μαίου 2011 #15 Share 26 Μαίου 2011 και η java moss απο τα πιο ευκολα θεωρειται..δεν θα εχει προβλημα την ειχα για μετριο φυτο...αλλα οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 26 Μαίου 2011 #16 Share 26 Μαίου 2011 την ειχα για μετριο φυτο...αλλα οκ μην το φοβασαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 26 Μαίου 2011 #17 Share 26 Μαίου 2011 μην το φοβασαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 26 Μαίου 2011 Author #18 Share 26 Μαίου 2011 απο που λετε να τα παραγγειλω γιατι εδω που ειμαι δεν υπαρχει τιποτα απο αυτα τα φυτα που θελω.επισης τι να βαλω απο κατο υποστρωμα και χαλικι ,σκετο χαλικι η αμμο?μπερδευτικα με το τι τελικα ειναι καλυτερο.ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 26 Μαίου 2011 #19 Share 26 Μαίου 2011 (edited) απο που λετε να τα παραγγειλω γιατι εδω που ειμαι δεν υπαρχει τιποτα απο αυτα τα φυτα που θελω.επισης τι να βαλω απο κατο υποστρωμα και χαλικι ,σκετο χαλικι η αμμο?μπερδευτικα με το τι τελικα ειναι καλυτερο.ευχαριστω πολυ Αμα βαλεις και τα δυο...καπια στιγμη λογο της βαρυτητας...η αμμος θα πεσει κατω και το χαλικακι θα μεινει πανω...!!Πρωτα τι ψαρακια εχεις σκοπο να βαλεις??Αμα βαλεις γατοψαρα μεσα να ξερεις χρειαζονται αμμο..γιατι με μπορουν να τραυματιστουν με το χαλικακι...!Υποστωμα θα βαλεις οταν θα βαλεις δυσκολουτσικα φυτα...οι anubies δεν θελουν πολλα...λιγο φως λιγο λιπασματακι μια στις τοσες... Y.Γ και εγω απο Λαρισα ειμαι...ασε φιλε δεν υπαρχει τιποτα στην Λαρισα πραγματικα και αμα βρεις ειναι πανακριβα ολα...βαλε μια αγγελια εδω...και αγορασε απο καποιον χομπιστα...και φτυνα και ποιοτικα και ποσοτικα ...! Έγινε επεξεργασία 26 Μαίου 2011 - nio92 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 27 Μαίου 2011 #20 Share 27 Μαίου 2011 απο που λετε να τα παραγγειλω γιατι εδω που ειμαι δεν υπαρχει τιποτα απο αυτα τα φυτα που θελω.επισης τι να βαλω απο κατο υποστρωμα και χαλικι ,σκετο χαλικι η αμμο?μπερδευτικα με το τι τελικα ειναι καλυτερο.ευχαριστω πολυ Υπάρχουν και κάποια χαλίκια που είναι ειδικά για φυτά τα οποία δεν χρειάζεται να τα καλύψεις από πάνω με κάτι άλλο, όπως το Seachem flourite αλλά είναι λιγάκι ακριβά. Εγώ προτείνω να πάρεις κάποιο ψιλό χαλικάκι και αν αργότερα βάλεις κάποια φυτά που τρέφονται κυρίως από τις ρίζες να πάρεις ταμπλέτες και να τους βάλεις. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 27 Μαίου 2011 #21 Share 27 Μαίου 2011 Υπάρχουν και κάποια χαλίκια που είναι ειδικά για φυτά τα οποία δεν χρειάζεται να τα καλύψεις από πάνω με κάτι άλλο, όπως το Seachem flourite αλλά είναι λιγάκι ακριβά. Εγώ προτείνω να πάρεις κάποιο ψιλό χαλικάκι και αν αργότερα βάλεις κάποια φυτά που τρέφονται κυρίως από τις ρίζες να πάρεις ταμπλέτες και να τους βάλεις. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697 και εγω χαλικακι ειδικο για φυτεμα εχω σαν υποστρωμα και απο πανω χαλικακι απλο της αρεσκιας μου...αλλα οπως λεει και ο αλφα ειναι ακριβουτσικο...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 27 Μαίου 2011 Author #22 Share 27 Μαίου 2011 Βασικά να σας πω την αλήθεια παρα μα παρα πολυ μου αρέσει η άμμος. Θα είναι δύσκολο σαν αρχαριος να χειριστω ένα τέτοιο βυθό; http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=57567 Αυτο το ενυδρειο μου άρεσε ποιο πολυ απολα. Όχι ότι θέλω να κάνω κάτι τέτοιο επειδή φυσικά δεν έχω τις γνώσεις αλλα μου αρέσει αυτο το στιλ ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 27 Μαίου 2011 #23 Share 27 Μαίου 2011 ευχαριστω πολυ φιλε μου να σαι καλα για τα καλα λογια ...δεν νομιζω οτι εχει κατι δυσκολο το δικο μου ενυδρειο(ουτε απο αποψη λιπανσης ουτε απο αποψη φωτισμου του διατηρησης) με τον καιρο θα μαθεις και 2-3 πραγματα και για τα φυτα και θα σου ειναι ευκολο..καλη αρχη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akatos 27 Μαίου 2011 Author #24 Share 27 Μαίου 2011 ευχαριστω πολυ φιλε μου να σαι καλα για τα καλα λογια ...δεν νομιζω οτι εχει κατι δυσκολο το δικο μου ενυδρειο(ουτε απο αποψη λιπανσης ουτε απο αποψη φωτισμου του διατηρησης) με τον καιρο θα μαθεις και 2-3 πραγματα και για τα φυτα και θα σου ειναι ευκολο..καλη αρχη... Φίλε Αντώνη πραγματικός παράδεισος για τα ψαράκια και το δωμάτιο σου. Απο κάτω μόνο χαλαζιακη άμμο έχεις έτσι, πόσο κοστίζει περίπου; φυτά απο που τα πήρεςμπορω να βρω απο κάποιο χομπιστα εδω μεσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 27 Μαίου 2011 #25 Share 27 Μαίου 2011 χαλαζιακη αμμο ναι εχω βαλει την βρηκα γυρω στο 5 ευρω τα 4 κιλα αν θυμαμαι καλα ψαξε λιγο και θα βρεις σε καποιο σιγουρα με ιδια τιμη... αν θες τωρα καποιο κλαδεμα εγω μπορω να σου δωσω λιμνοφιλα που κλαδευω, θα βρεις και αλλα φυτα απο παιδια που κλαδευουν... κατα τα αλλα υπομονη να εχεις και ειναι ευκολο...σε οτι αλλο μπορω να βοηθησω εδω ειμαι !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος