Jump to content

Καλώς σας βρήκα και εγώ!!!


Galakto

Recommended Posts

Με ποιον τρόπο θα έχω τις πιο ακριβείς μετρήσεις?

Προφανώς όχι με τα στικάκια που πήρα, αλλά αν δεν βρω τι ακριβώς παίζει εκεί μέσα δεν θα μπορέσουμε να βρούμε και σωστή λύση.

Φαντάζομαι πως από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσω σωστά?

Μήπως μπορεί κάποιος να τις κάνουμε μαζί???

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάς με τα βασικά

Υγρά τεστ αμμωνίας, ΝΟ2, ΝΟ3.

Χρειάζεσαι βιολογικό υλικό.

Αν έχεις μέσα στο φίλτρο (αυτό που λες ότι είναι καφέ) βιολογικό υλικό σίγουρα θέλεις περισσότερο. Για σιγουριά ανέβασε μια φωτό να δούμε τί είναι αυτό που έχει μέσα.

Όταν βάλεις το πρόσθετο βιολογικό υλικό ρίξε βακτήρια ή μπόλι για να επιταχύνεις τον κύκλο του αζώτου.

Λογικά θα δεις τα νιτρώδη να μειώνονται και τα νιτρικά να ανεβαίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι!

Επέστρεψα σήμερα και έκανα μετρήσεις εκ νέου.Έχουμε λοιπόν:

ΝΟ3:20

ΝΟ2:0,5

GH:150(8.0)

KH:180 (10.0)

PH:8.4

Πως μπορώ να ρίξω το ph μου?

Επίσης φαίνεται το νερό να είναι θολό.Παίζει κάποιο ρόλο το ψηλό ph???

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι!

Επέστρεψα σήμερα και έκανα μετρήσεις εκ νέου.Έχουμε λοιπόν:

ΝΟ3:20

ΝΟ2:0,5

GH:150(8.0)

KH:180 (10.0)

PH:8.4

Πως μπορώ να ρίξω το ph μου?

Επίσης φαίνεται το νερό να είναι θολό.Παίζει κάποιο ρόλο το ψηλό ph???

Καλησπέρα!

Δες εδώ αν βάλεις τις μετρήσεις σου θα σου δείξει αν οι τιμές σου είναι εντάξει.

Πρέπει τα ΝΟ2 σου να είναι στο μηδέν και το ph περίπου στο 7. Επίσης το νερό σου είναι σχετικά σκληρό.

Κάνε μια αλλαγή με νερό προετοιμασμένο με αντιχλώριο και ρίξε μέσα βακτήρια (μην ρίχνεις μαζί με το αντιχλώριο και τα βακτήρια).

Για το ph υπάρχουν "ζουμάκια" στο εμπόριο που το κατεβάζουν ή ένας φυσικός τρόπος με χρήση τύρφης. Διάβασε και εδώ να πάρεις περισσότερες πληροφορίες.

Καλή συνέχεια!

Έγινε επεξεργασία - chrisazre
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και συγγνώμη.Κατά λάθος το post.Αν μπορεί κάποιος moderator να το αφαιρέσει.

Έγινε επεξεργασία - Galakto
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...