aquarium_9 25 Μαίου 2011 #1 Share 25 Μαίου 2011 Καλησπερα παιδια!! Λοιπον ,οπως λεει και ο τιτλος, αγορασα ενα καινουριο φιλτρο(εξωτερικο) για το 60λιτρο μου γιατι το εσωτερικο που εχω αρχιζει να χαλαει! Λοιπον το θεμα ειναι οτι το ενυδρειο ειναι στρωμενο εδω και ενα χρονο.. Και εχω guppies και γαριδες μεσα.. Πως θα γινει να βαλω το φιλτρο το καινουριο? (Το μπολι δεν νομιζω να κανει καλο γιατι ειχα αρρωστιες με αυτο το φιλτρο! ) Καμια ιδεα? Ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 25 Μαίου 2011 #2 Share 25 Μαίου 2011 αν ειχες χρησιμοποιηση φαρμακα πετα το παλιο το σφουγγαρη αγορασε μπολι ριξε μεσα στο φιλτρο αν δεν θες να αγορασεις μπολι ταιζε τα ψαρια σου μια φορα την ημερα και κανε μικρες αλαγες νερου για μια δυο βδομαδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 25 Μαίου 2011 Author #3 Share 25 Μαίου 2011 Kαι δεν θα σκοτωθει κανενα ψαρι απο αμμωνιες και τα νιτρικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 25 Μαίου 2011 #4 Share 25 Μαίου 2011 και τι αμονια θα σου κανουν δυο ψαρακια και λιγη τροφη μην τρελενομαστε το ενυδρειο τρεχει ενα χρονω Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 26 Μαίου 2011 #5 Share 26 Μαίου 2011 Καλησπερα παιδια!! Λοιπον ,οπως λεει και ο τιτλος, αγορασα ενα καινουριο φιλτρο(εξωτερικο) για το 60λιτρο μου γιατι το εσωτερικο που εχω αρχιζει να χαλαει! Λοιπον το θεμα ειναι οτι το ενυδρειο ειναι στρωμενο εδω και ενα χρονο.. Και εχω guppies και γαριδες μεσα.. Πως θα γινει να βαλω το φιλτρο το καινουριο? (Το μπολι δεν νομιζω να κανει καλο γιατι ειχα αρρωστιες με αυτο το φιλτρο! ) Καμια ιδεα? Ευχαριστω!! Φίλε Aquarium 9, μην πανικοβάλεσαι χωρίς λόγο. Αφού το φίλτρο σου δουλεύει και το ενυδρείο είναι στρωμένο, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να συνδέσεις ΚΑΙ το εξωτερικό φίλτρο στο ενυδρείο σου. Τα βακτηρίδια που υπάρχουν στο νερό θα αποικίσουν άμεσσα και στο βιολογικό υλικό του εξωτερικού σου, οπότε σε πολύ λίγο χρόνο θα μπορείς να βασιστείς μόνον σε αυτό. Εγώ δεν θα προσπαθούσα να ανεβάσω την αμμωνία στο ενυδρείο μου με παραπάνω ταϊσματα. Αν φυσικά βρεις λίγο βιολογικό υλίκό από άλλο ενυδρείο σαν μπόλι, φυσικά και προτείνω να το χρησιμοποιήσεις. Καλή επιτυχία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 26 Μαίου 2011 #6 Share 26 Μαίου 2011 Η λυση ειναι να δουλευουν παραλληλα και τα δυο περιπου ενα μηνα,μετα βγαζεις το εσωτερικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 26 Μαίου 2011 #7 Share 26 Μαίου 2011 To ότι έχει περάσει ασθένειες με το άλλο φίλτρο έχει σημασία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 26 Μαίου 2011 Author #8 Share 26 Μαίου 2011 Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! Θα τα τρεχω παραλληλα για κανενα μηνα! Ωραια.. Και δεν ηθελα να ανεβασω την αμμωνια.. Το αντιθετο μαλιστα ηθελα.. να μην αυξηθει! To ότι έχει περάσει ασθένειες με το άλλο φίλτρο έχει σημασία? Καπου ειχα διαβασει εδω μεσα σχετικα με το μπολι και ελεγε οτι καλο θα ηταν το φιλτρο "δοτης" να μην εχει περασει απο ασθενειες.. Ετσι νομιζω! Kαι παλι ευχαριστω για τις απαντησεις σας!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 27 Μαίου 2011 #9 Share 27 Μαίου 2011 Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! Θα τα τρεχω παραλληλα για κανενα μηνα! Ωραια.. Και δεν ηθελα να ανεβασω την αμμωνια.. Το αντιθετο μαλιστα ηθελα.. να μην αυξηθει! Καπου ειχα διαβασει εδω μεσα σχετικα με το μπολι και ελεγε οτι καλο θα ηταν το φιλτρο "δοτης" να μην εχει περασει απο ασθενειες.. Ετσι νομιζω! Kαι παλι ευχαριστω για τις απαντησεις σας!! Αν υπάρχει υπόνοια αρρώστιας στο ενυδρείο σου δεν κερδίζεις τίποτα με το να πετάξεις το παλιό σου φίλτρο. Βιολογία υπάρχει παντου.... Στα φυτά, στο χαλίκι, στις πέτρες, στα ξύλα... παντού. Για να είσαι σίγουρος μόνο με άδειασμα και απολύμανση του ενυδρείου σου μπορείς να είσαι σίγουρος. Οπότε κατα την γνώμη μου έχεις δύο επιλογές. Ή ξεστίνεις το ενυδρείο και το καθαρίζεις προσεχτικά και ξαναστρώνεις με το νέο φίλτρο ή παίρνεις βιολογικό υλικό (κατα προτίμηση τα siporax αν έχεις) για μπόλι και ξεκινάς το καινούργιο σου φίλτρο και πετάς το παλιό. Με τον δεύτερο τρόπο δεν νομίζω να επιβαρυνθείς απο αμμωνίες και νιτρικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 27 Μαίου 2011 #10 Share 27 Μαίου 2011 Σε ενυδρείο που τρέχει ένα χρόνο υπάρχει βιολογία ακόμα και στα τζάμια. Κάνε ένα καλό ξέπλυμα του βιολογικού υλικού με νερό ενυδρείου, καθάρισε καλά τα σφουγγάρια (άλλαξε τα κιόλας αν θες) και είσαι κομπλέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 27 Μαίου 2011 Author #11 Share 27 Μαίου 2011 Τωρα τα τρεχω και τα 2 μαζι! Και λεω σε ενα μηνα να το βγαλω το εστερικο! Πειραζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος