Geo100 25 Μαίου 2011 #1 Share 25 Μαίου 2011 Γειας σας...έχω ένα μονομαχοενυδρείο και μου εμφάνισε πολύ καφέ άλγη.... κόβω τα λιπάσματα για 2 εβδομάδες και παράλληλα έβαλα μέσα egeria densa και κ 5-6 κλαδάκια κερατόφυλλο στην επιφάνεια... να μαζέψει τα τις θρεπτικές ουσίες.... Ο γρήγορος ρυθμος ανάπτυξης τους θα μου στερήσει απο τα άλλα φυτα τα νιτρικά ? θα πρέπε να τα βγάλω μόλις ξεμπερδέψω με την άλγη? το ενυδρείο μου είναι αυτο... θεωρείται πυκνοφυτεμένο? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=59326 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 25 Μαίου 2011 #2 Share 25 Μαίου 2011 Γειας σας...έχω ένα μονομαχοενυδρείο και μου εμφάνισε πολύ καφέ άλγη.... κόβω τα λιπάσματα για 2 εβδομάδες και παράλληλα έβαλα μέσα egeria densa και κ 5-6 κλαδάκια κερατόφυλλο στην επιφάνεια... να μαζέψει τα τις θρεπτικές ουσίες.... Ο γρήγορος ρυθμος ανάπτυξης τους θα μου στερήσει απο τα άλλα φυτα τα νιτρικά ? θα πρέπε να τα βγάλω μόλις ξεμπερδέψω με την άλγη? το ενυδρείο μου είναι αυτο... θεωρείται πυκνοφυτεμένο? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=59326 Εγω καλο το βρισκω ...αλλα καποια φυτα που εχεις μπροστα στο ενυδρειο...ειναι για το πισω μερος του ενυδρειου γιατι μεγαλωνουν πολι...μπροστα θα σου πρωτηνα μια anubia nana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo100 25 Μαίου 2011 Author #3 Share 25 Μαίου 2011 Εγω καλο το βρισκω ...αλλα καποια φυτα που εχεις μπροστα στο ενυδρειο...ειναι για το πισω μερος του ενυδρειου γιατι μεγαλωνουν πολι...μπροστα θα σου πρωτηνα μια anubia nana οι cryptocorine αυτές απο ό,τι μου είπανε δεν είναι μεγάλες... αντε να μεγαλώσουν 1 εκατοστό το πολύ ακομα... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 25 Μαίου 2011 #4 Share 25 Μαίου 2011 Για την καφέ άλγη διάβασε εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=449798 Όμορφο το ενυδρείο σου ! Είναι φρεσκοστημένο; Εγώ δε θα το κρατούσα παραπάνω το κερατόφυλλο. Δε θα στερεί μόνο θρεπτικά συστατικά από τα φυτά αλλά και φώς, κυρίως από την cabomba. Θα μπορούσες βέβαια να το κλαδεύεις συχνά. Έκανες μετρήσεις και διαπίστωσες περίσσεια θρεπτικών συστατικών; Δε μπορείς να απομακρύνεις την άλγη με το χέρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo100 25 Μαίου 2011 Author #5 Share 25 Μαίου 2011 (edited) Για την καφέ άλγη διάβασε εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=449798 Όμορφο το ενυδρείο σου ! Είναι φρεσκοστημένο; Εγώ δε θα το κρατούσα παραπάνω το κερατόφυλλο. Δε θα στερεί μόνο θρεπτικά συστατικά από τα φυτά αλλά και φώς, κυρίως από την cabomba. Θα μπορούσες βέβαια να το κλαδεύεις συχνά. Έκανες μετρήσεις και διαπίστωσες περίσσεια θρεπτικών συστατικών; Δε μπορείς να απομακρύνεις την άλγη με το χέρι; Η άλγη είναι παντού....! Έγινε λαθος και το ενυδρείο ενώ ήταν 20 λίτρα έπαιρνε δόση για 30 λίτρα... γι αυτό και η έξαρση άγλης... Θα μπεί σύστημα CO2 DIY Το ενυδρείο ειναι φρεσκοστημένο... Μόλισ φύγουν οι άλγες θα το βγάλω... πως μπορώ να το διατηρήσω αν μου χρειστεί ξανα? σε κάποιο δίαφανο βαζο ίσως με υγρό λίπασμα και να ρίχω τροφή για ψάρια για να σαπίζει και να τρέφεται? Μήπως θα ήταν καλύτερο να το δώσω σε έναν φίλο μου που έχει ενυδρείο με χελώνακια RES η θα το καταβροχθίσουν? Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2011 - Geo100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 25 Μαίου 2011 #6 Share 25 Μαίου 2011 Αφαίρεσε όση άλγη μπορείς τρίβωντας την με το χέρι, κάνε μια καλή αλλαγή νερού (στη σωστή θερμοκρασία) και κάνε υπομονή. Πιστεύω θα φύγει μόνη της σιγά σιγά. Για το κερατόφυλλο ή μπορείς να αφήσεις μόνιμα ένα σχετικά μικρό κλαδάκι στο ενυδρείο ή ακόμα και σε ένα κουβά στο μπαλκόνι σου (να μη το βλέπει απευθείας ο ήλιος). Βέβαια μη το ξεχάσεις, να προσθέτεις νερό είτε από τη βρύση, είτε από τις αλλαγές του ενυδρείου σου. Αν δεις πως θέλει και άλλο φαΐ ρίξε και λίγο γενικό λίπασμα, αν και δε νομίζω να χρειαστεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo100 25 Μαίου 2011 Author #7 Share 25 Μαίου 2011 Αφαίρεσε όση άλγη μπορείς τρίβωντας την με το χέρι, κάνε μια καλή αλλαγή νερού (στη σωστή θερμοκρασία) και κάνε υπομονή. Πιστεύω θα φύγει μόνη της σιγά σιγά. Για το κερατόφυλλο ή μπορείς να αφήσεις μόνιμα ένα σχετικά μικρό κλαδάκι στο ενυδρείο ή ακόμα και σε ένα κουβά στο μπαλκόνι σου (να μη το βλέπει απευθείας ο ήλιος). Βέβαια μη το ξεχάσεις, να προσθέτεις νερό είτε από τη βρύση, είτε από τις αλλαγές του ενυδρείου σου. Αν δεις πως θέλει και άλλο φαΐ ρίξε και λίγο γενικό λίπασμα, αν και δε νομίζω να χρειαστεί. Eυχαριστώ... οπότε αφήνω για λίγο το κερατόφυλλο μέχρι να φύγει η άλγη?... εχω τρίψει όσο μπορω με το χέρι μου....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος