christos k 24 Μαίου 2011 #1 Share 24 Μαίου 2011 Λιπον παιδιά..οπως λεει και ο τιτλος αναγνώρισα πριν λιγο πάνω σε 2-3 φύλλα ανουπιας την έξις τριχοειδή Αλγη ειναι μικρη σε μέγεθος, και εχει βλαστίσει περιμετρικά τον φύλων... φωτοπεριοδος 8-9 ωρες καθημερινά 9000Κ Προς το παρον ειναι πολυ μικρη ισα ισα 3ς τριχουλες στο καθε βλάστημα. Ο τύπος της Αλγης ειναι αυτος στην φωτο και ονομαζεται Staghorn algae , στα ελληνικά δεν ξερω πως την λενε Πρώτα Βήματα αντιμετωπίσεις της 1.Έκλεισα τα φώτα...θα τα εχω κλειστά για 2-3 μέρες ελέγχοντας και λιγο την ροή της αεραντλίας στην περιοχή που ειναι το φυτο επιδει εχει πολυ κυκλοφορία αερα, και ανακυκλωμένου νερού απο το spraybar πάνω 2.Σκεφτούμε να αφαιρέσω τα επηρεαζόμενα φύλλα αφου η ριζά της ανουπιας που εχω καθε 2 βγαζει νεα φυλλώματα.. Εσείς τι προτείνετε..???????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 24 Μαίου 2011 Author #2 Share 24 Μαίου 2011 Επίσης ένα καλό κόλπο που σκέφτηκα για να περιορίσω την αναπτύξει της είναι τα Otocinclus..Αν Βρω Κύπρο..(Ένας θεός ξέρει..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 24 Μαίου 2011 #3 Share 24 Μαίου 2011 9000 Κ θεωρω ειναι πολλα για ανουμπια. Προσπαθησε να μην ειναι εκτεθειμενη σε απ'ευθειας φως Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 24 Μαίου 2011 Author #4 Share 24 Μαίου 2011 (edited) 9000 Κ θεωρω ειναι πολλα για ανουμπια. Προσπαθησε να μην ειναι εκτεθειμενη σε απ'ευθειας φως Στρατο δεν εχω μονο ανουπια..εχω ακομη 5 ειδη φυτών..οπως κερατοφυλλο..μοσσ..και κατι άλλα που δεν θυμάμαι την λατινική τους ονομασία.. Αλλα απο οτι καταλαβα λες να μειώσω τον φωτισμό...με λιγα λογια.. Έγινε επεξεργασία 24 Μαίου 2011 - christos k Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 25 Μαίου 2011 Author #5 Share 25 Μαίου 2011 χμμ? κανεις αλλος για το θεμα μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Μαίου 2011 #6 Share 25 Μαίου 2011 Στρατο δεν εχω μονο ανουπια..εχω ακομη 5 ειδη φυτών..οπως κερατοφυλλο..μοσσ..και κατι άλλα που δεν θυμάμαι την λατινική τους ονομασία.. Αλλα απο οτι καταλαβα λες να μειώσω τον φωτισμό...με λιγα λογια.. Δε λεω να μειωσεις το φωτισμο.Απλα την ανουμπια μην την εχεις σε απ'ευθειας εκθεση στο φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 25 Μαίου 2011 Author #7 Share 25 Μαίου 2011 Δε λεω να μειωσεις το φωτισμο.Απλα την ανουμπια μην την εχεις σε απ'ευθειας εκθεση στο φως. oκ μαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 30 Μαίου 2011 Author #8 Share 30 Μαίου 2011 Αποτέλεσμα μετά 6 μέρες... Εξαφανίστηκε τελιος.. Μείωσα την Λευκή Φωτοπεριοδο και άφησα την ροζ λάμπα που εχει λιγότερα Καλβινς.. Μείωσα λιγο την κυκλοφορία της αερο αντλίας κοντά στο φυτό...(εχω τετραπλή Ελεγχόμενη) και αφαίρεσα τα πληστα κομμάτια με το χερι.. Αποτέλεσμα μετά απο 5 ήμερες δεν υπάρχει ίχνος της τριχοειδούς αλγών σε κανένα σημείο του φυτού ούτε στο ενυδρείο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 9 Ιουνίου 2011 #9 Share 9 Ιουνίου 2011 Αποτέλεσμα μετά 6 μέρες... Εξαφανίστηκε τελιος.. Μείωσα την Λευκή Φωτοπεριοδο και άφησα την ροζ λάμπα που εχει λιγότερα Καλβινς.. Μείωσα λιγο την κυκλοφορία της αερο αντλίας κοντά στο φυτό...(εχω τετραπλή Ελεγχόμενη) και αφαίρεσα τα πληστα κομμάτια με το χερι.. Αποτέλεσμα μετά απο 5 ήμερες δεν υπάρχει ίχνος της τριχοειδούς αλγών σε κανένα σημείο του φυτού ούτε στο ενυδρείο.. προσεχε τα φωσφορικα σου για να μην εμφανιστει παλι.εχεις CO2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 9 Ιουνίου 2011 #10 Share 9 Ιουνίου 2011 Και κάτι ακόμα, γιατί τα γραπτά μένουν! Οι οτόκυνκλοι δε πρόκειται να ακουμπήσουν την συγκεκριμένη άλγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 9 Ιουνίου 2011 #11 Share 9 Ιουνίου 2011 Και κάτι ακόμα, γιατί τα γραπτά μένουν! Οι οτόκυνκλοι δε πρόκειται να ακουμπήσουν την συγκεκριμένη άλγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 9 Ιουνίου 2011 Author #12 Share 9 Ιουνίου 2011 Και κάτι ακόμα, γιατί τα γραπτά μένουν! Οι οτόκυνκλοι δε πρόκειται να ακουμπήσουν την συγκεκριμένη άλγη Δεν το γνωριζα γιαυτο..ευχαριστώ.. ευτυχώς ομως ειμαι απαλλαγμένος πλεον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος