JayKay 24 Μαίου 2011 #1 Share 24 Μαίου 2011 ..καλημερα σας! ειμαι σχετικα αρχαριος με το θεμα των ενυδρειων! εχω ενα ενυδρειο γλυκου νερου, 90λιτρο, μ'ενα αγγελοψαρο, ενα γλυφτη και 4 γκαπυ(2 αρσενικα-2 θηλυκα) !χθες το πρωι αγορασα ενα θηλυκο γκαπυ, το οποιο βρισκεται σε αρκετα προχωρημενη εγκυμοσυνη!περιμενω δηλαδη αυτες τις μερες να γεννησει! ειχα αγορασει μια γεννηστρα την οποια εσπασα καταλαθος και ετσι σκεφτηκα χθες να φτιαξω μια μεχρι να αγορασω αλλη! πηρα ενα μικρο τετραγωνο διαφανες μπολ, του εκανα λιγες μικρες τρυπες οσο ηταν αυτες τις γεννηστρας και το εβαλα στο ενυδρειο! αφησα για κανα 2ωρο το γκαπυ ελευθερο στο ενυδρειο να εξοικιωθει και παρατηρησα οτι οταν ταησα τα υπολοιπα ψαρια εκεινο δεν εφαγε καθολου! οταν αργοτερα το εβαλα στη αυτοσχεδια γεννηστρα και του εριξα μετα απο καμια ωρα να φαει παλι δεν εφαγε! σημερα το πρωι προσπαθησα να το ξαναταησω και παλι δεν εφαγε! παρ'ολα αυτα ειναι ενεργητικοτατο! ειναι φυσιολογικο? τι συμβαινει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 24 Μαίου 2011 #2 Share 24 Μαίου 2011 ..καλημερα σας! ειμαι σχετικα αρχαριος με το θεμα των ενυδρειων! εχω ενα ενυδρειο γλυκου νερου, 90λιτρο, μ'ενα αγγελοψαρο, ενα γλυφτη και 4 γκαπυ(2 αρσενικα-2 θηλυκα) !χθες το πρωι αγορασα ενα θηλυκο γκαπυ, το οποιο βρισκεται σε αρκετα προχωρημενη εγκυμοσυνη!περιμενω δηλαδη αυτες τις μερες να γεννησει! ειχα αγορασει μια γεννηστρα την οποια εσπασα καταλαθος και ετσι σκεφτηκα χθες να φτιαξω μια μεχρι να αγορασω αλλη! πηρα ενα μικρο τετραγωνο διαφανες μπολ, του εκανα λιγες μικρες τρυπες οσο ηταν αυτες τις γεννηστρας και το εβαλα στο ενυδρειο! αφησα για κανα 2ωρο το γκαπυ ελευθερο στο ενυδρειο να εξοικιωθει και παρατηρησα οτι οταν ταησα τα υπολοιπα ψαρια εκεινο δεν εφαγε καθολου! οταν αργοτερα το εβαλα στη αυτοσχεδια γεννηστρα και του εριξα μετα απο καμια ωρα να φαει παλι δεν εφαγε! σημερα το πρωι προσπαθησα να το ξαναταησω και παλι δεν εφαγε! παρ'ολα αυτα ειναι ενεργητικοτατο! ειναι φυσιολογικο? τι συμβαινει? 2 εκδοχες.. πιο πιθανον ειναι στισ μερες τισ να γεννησει..2ον δεν εχει εξικιωθει στο νεο της περιβαλλον, εχει στρασαριστει και φοβαται για αυτο δεν τρωει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 24 Μαίου 2011 #3 Share 24 Μαίου 2011 mod note Το θεμα μετακινηθηκε στην αναλογη θεματικη κατηγορια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayKay 24 Μαίου 2011 Author #4 Share 24 Μαίου 2011 2 εκδοχες.. πιο πιθανον ειναι στισ μερες τισ να γεννησει..2ον δεν εχει εξικιωθει στο νεο της περιβαλλον, εχει στρασαριστει και φοβαται για αυτο δεν τρωει.. ..πρεπει να ειναι στις μερες της, γιατι η κοιλια της ειναι φουσκα και η αμαρα της λιγο ανοιγμενη! πιθανον ισχυουν και οι 2 εκδοχες! λες να την αφησω για καμποσες ωρες λιγο ελευθερη στο ενυδρειο? επισης μαζευονται γυρω απο την αυτοσχεδια γεννηστρα τα υπολοιπα γκαπυς και το αγγελοψαρο και αυτο μπορει να την στρεσαρει πιο πολυ πιστευω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 24 Μαίου 2011 #5 Share 24 Μαίου 2011 ..πρεπει να ειναι στις μερες της, γιατι η κοιλια της ειναι φουσκα και η αμαρα της λιγο ανοιγμενη! πιθανον ισχυουν και οι 2 εκδοχες! λες να την αφησω για καμποσες ωρες λιγο ελευθερη στο ενυδρειο? επισης μαζευονται γυρω απο την αυτοσχεδια γεννηστρα τα υπολοιπα γκαπυς και το αγγελοψαρο και αυτο μπορει να την στρεσαρει πιο πολυ πιστευω. ναι μην την βαζεις στην γεννηστρα...αν εχει φυτα και κρυψωνες το ενυδρειο αστην να γεννησει εκει .. μην την στρεσαρεισ στην γεννηστρα..αν και το αγγελοψαρο το φοβαμαι..(καλυτερα να το βγαλεις γιατι εχει αλλεσ συνθηκες και ειναι κοπαδοψαρο και εσυ δεν μπορεισ να βαλεισ αλλα λογω λιτρων-αν μεγαλωσει θα γινει κ επιθετικο -) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayKay 24 Μαίου 2011 Author #6 Share 24 Μαίου 2011 ναι μην την βαζεις στην γεννηστρα...αν εχει φυτα και κρυψωνες το ενυδρειο αστην να γεννησει εκει .. μην την στρεσαρεισ στην γεννηστρα..αν και το αγγελοψαρο το φοβαμαι..(καλυτερα να το βγαλεις γιατι εχει αλλεσ συνθηκες και ειναι κοπαδοψαρο και εσυ δεν μπορεισ να βαλεισ αλλα λογω λιτρων-αν μεγαλωσει θα γινει κ επιθετικο -) ..το εχω δυο χρονια και εχει ηδη μεγαλωσει! δεν εχω πολλα φυτα στο ενυδρειο, του αλλαξα το χαλικι με αμμο και πεταξα τα φυτα(τα οποια ηταν πλαστικα) γιατι ειχαν αρχισει να χαλανε, γι'αυτο και την εχω στη γεννηστρα! το αλλο θυληκο γεννησε πριν καποιες βδομαδες ενω το ειχα ελευθερο και δεν εμεινε κανενα μικρο! να την αφησω στη γεννηστρα λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 24 Μαίου 2011 #7 Share 24 Μαίου 2011 ..το εχω δυο χρονια και εχει ηδη μεγαλωσει! δεν εχω πολλα φυτα στο ενυδρειο, του αλλαξα το χαλικι με αμμο και πεταξα τα φυτα(τα οποια ηταν πλαστικα) γιατι ειχαν αρχισει να χαλανε, γι'αυτο και την εχω στη γεννηστρα! το αλλο θυληκο γεννησε πριν καποιες βδομαδες ενω το ειχα ελευθερο και δεν εμεινε κανενα μικρο! να την αφησω στη γεννηστρα λες? ετσι οπως μου τα λες αν θεσ μικρα βαλτην στην γεννιστρα να γεννησει και μετα βγαλτη και μεγαλωσε τα μικρα εκει..εφοσον εχεισ ζοωτοκα βαλε κερατοφυλλο και βαλε φυτα και κρυψωνες στο ενυδρειο να κρυβονται τα μικρα.. πιστευω οτι οι γεννηστρεσ περισσοτερο κακο κανουν..στρεσαρουν το ψαρι πολυ..και για τα μικρα στη γεννηστρα πρεπει να εχει μεγαλη ροη και να ανανεωνται το νερο γιατι θελουν συνεχεια καθαρο νερο ..δεν ξερω αν στην αυτοσχεδια που εφτιαξες γινεται αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayKay 24 Μαίου 2011 Author #8 Share 24 Μαίου 2011 ετσι οπως μου τα λες αν θεσ μικρα βαλτην στην γεννιστρα να γεννησει και μετα βγαλτη και μεγαλωσε τα μικρα εκει..εφοσον εχεισ ζοωτοκα βαλε κερατοφυλλο και βαλε φυτα και κρυψωνες στο ενυδρειο να κρυβονται τα μικρα.. πιστευω οτι οι γεννηστρεσ περισσοτερο κακο κανουν..στρεσαρουν το ψαρι πολυ..και για τα μικρα στη γεννηστρα πρεπει να εχει μεγαλη ροη και να ανανεωνται το νερο γιατι θελουν συνεχεια καθαρο νερο ..δεν ξερω αν στην αυτοσχεδια που εφτιαξες γινεται αυτο ..μια απο αυτες τις μερες εχω σκοπο να παω να αγορασω κερατοφυλλο και αλλα φυτα και διακοσμητικα για κρυψωνες! της εχω κανει μικρες τρυπες στο κατω μερος ισα ισα για να μπαινει το νερο μεσα! θα ανεβασω φωτογραφιες οταν μπορεσω! ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 24 Μαίου 2011 #9 Share 24 Μαίου 2011 Καλως τον JayKay !! τελικά τα κατάφερες να γίνεις μελος βλέπω !! άντε καλή αρχή!!! λιπών φιλαράκι..ειναι ετιμοι να γέννηση η ψαρουκλα πιθανόν, και γιαυτο ας τον χρονο να κυλίσει,,να δούμε πόσα θα σου αμολήσει!! Αν θες ελεγχόμενη παραγωγή και δεν έχεις φυτά στο ενυδρείο λίγες ώρες πριν την γεννα βαλε την στη γεννηστρα ..μετα το drop βγαλτην..ταιστην και κρατα τα μωρα μεσα μεχρι να παρεις κατι σαν δευτερο μικρο ενυδρειο να τα εχεις μεσα για 1.5 μηνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayKay 24 Μαίου 2011 Author #10 Share 24 Μαίου 2011 Καλως τον JayKay !! τελικά τα κατάφερες να γίνεις μελος βλέπω !! άντε καλή αρχή!!! λιπών φιλαράκι..ειναι ετιμοι να γέννηση η ψαρουκλα πιθανόν, και γιαυτο ας τον χρονο να κυλίσει,,να δούμε πόσα θα σου αμολήσει!! Αν θες ελεγχόμενη παραγωγή και δεν έχεις φυτά στο ενυδρείο λίγες ώρες πριν την γεννα βαλε την στη γεννηστρα ..μετα το drop βγαλτην..ταιστην και κρατα τα μωρα μεσα μεχρι να παρεις κατι σαν δευτερο μικρο ενυδρειο να τα εχεις μεσα για 1.5 μηνα. ..Χρηστο, εχω δευτερο ενυδρειο αρκετα μικροτερο που το χρησιμοποιουσα σα γεννηστρα παλαιοτερα! το θεμα ειναι να το σουλουπωσω παλι για να ειναι ανετη εκει μεσα η καθε γκαπινα η το καθε ζωοτοκο! τωρα περιμενω καν και τι να γεννησει αυτη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 25 Μαίου 2011 #11 Share 25 Μαίου 2011 Αφου εχεις και δευτερο ενυδρειο βαλτην να γεννησει εκει αλλα μολις γεννησει να την ξαναβαλεις στο μεγαλυτερο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος