Jump to content

Crayfish ή κάβουρα?

Recommended Posts

Λοιπόν έχω 2 αφρικάνικα χαρεμάκια, labidochromis yellow και acei msuli, σε ενυδρείο 210 λίτρα.

Τα ψαράκια είναι μια χαρά και το ενυδρείο έχει μέσα μερικά λαθρεπιβατάκια σαλιγκάρια.

Σκέφτομαι αν μπορώ να βάλω μέσα ένα αστακουδάκι (αν υπάρχει αφρικάνικο, ξέρω μόνο για αμαζονιακό) ή κάποιον κάβουρα. Στην περίπτωση του κάβουρα θα βάλω δίχτυ πάνω γιατί ξέρω ότι αλλιώς θα μου φύγει και θα τον κυνηγάω.

Τί προτείνετε ώστε να μην έχω πρόβλημα με τα ψαράκια, τα οποία είναι όλα από 5-7εκ και πάνω?

Λοιπόν έχω 2 αφρικάνικα χαρεμάκια, labidochromis yellow και acei msuli, σε ενυδρείο 210 λίτρα.

Τα ψαράκια είναι μια χαρά και το ενυδρείο έχει μέσα μερικά λαθρεπιβατάκια σαλιγκάρια.

Σκέφτομαι αν μπορώ να βάλω μέσα ένα αστακουδάκι (αν υπάρχει αφρικάνικο, ξέρω μόνο για αμαζονιακό) ή κάποιον κάβουρα. Στην περίπτωση του κάβουρα θα βάλω δίχτυ πάνω γιατί ξέρω ότι αλλιώς θα μου φύγει και θα τον κυνηγάω.

Τί προτείνετε ώστε να μην έχω πρόβλημα με τα ψαράκια, τα οποία είναι όλα από 5-7εκ και πάνω?

Φοβάμαι πως κάποια στιγμή θα γίνει γέυμα για τα ψαρια σου. <_<

Εκτός αυτού, τόσο ο αστακός όσο και ενας κάβουρας μπορεί να τραυματίσει τα ψάρια σου αν του δοθεί η ευκαιρία!

Οπότε θα έλεγα να αφήσεις τα ψαράκια σου να μεγαλώσουν μόνα τους.

:D

Φοβάμαι πως κάποια στιγμή θα γίνει γέυμα για τα ψαρια σου. <_<

Εκτός αυτού, τόσο ο αστακός όσο και ενας κάβουρας μπορεί να τραυματίσει τα ψάρια σου αν του δοθεί η ευκαιρία!

Οπότε θα έλεγα να αφήσεις τα ψαράκια σου να μεγαλώσουν μόνα τους.

:D

Ok με κάλυψες!!!

Ευχαριστώ!!! Έχω δει βεβαια αρκετά ενυδρεία που συμβιώνουν αυτά μαζί, αλλά είναι κάτι που εγώ δεν θέλω να ρισκάρω σ'αυτή τη φάση! :huh:

• 1 month later...

Προτεινω αντι γι αυτο να βαλεις κανα δυο anentome helena

:thumbup:

Ok με κάλυψες!!!

Ευχαριστώ!!! Έχω δει βεβαια αρκετά ενυδρεία που συμβιώνουν αυτά μαζί, αλλά είναι κάτι που εγώ δεν θέλω να ρισκάρω σ'αυτή τη φάση! :thumbup:

Στο δικό μου το ενυδρείο συμβιώνουν 2 κιχλίδες (μη με ρωτάς τί είναι), ένας αστακός, και ένας κάβουρας.

Εδώ και 2 μήνες κανένα πρόβλημα.

Ο αστακός βέβαια όλη μέρα προσπαθεί να δραπετεύσει. Ανεβαίνει επάνω και γρατζουνάει το καπάκι και μετά γκρεμοτσακίζεται και μετά πάλι από την αρχή. Καμία κιχλίδα δεν τον έχει πειράξει ποτέ, τουλάχιστον όχι μπροστά στα μάτια μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...