Jump to content

Νέος Στην Παρέα Των Μονομάχων!!

bouldoza

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Μόλις πριν από λίγες ώρες μπήκα και εγώ στην παρέα σας. Και εξηγούμε: ένας φίλος μου μου χάρισε τον μονομάχο του που τον είχε για κανα 2μηνο και πλέον βολτάρει στο νέο του σπίτι.

Ενυδρείο: HAILEA F20 20 lt
φίλτρο κινέζικο 150λτ/ω (έτσι τουλάχιστον αναγράφει) με μπλε σφουγγάρι
χαλίκι μαύρο και στον μισό βυθό υπόστρωμα της sera για μετέπειτα φύτεμα

φυτά: anubia και κερατόφυλλο και μερικά μικρά νούφαρα για αρχή

Παρακαλώ πείτε μου προτάσεις και συμβουλές.
Είμαι όλος αυτιά.

Καλησπέρα σε όλους!

Μόλις πριν από λίγες ώρες μπήκα και εγώ στην παρέα σας. Και εξηγούμε: ένας φίλος μου μου χάρισε τον μονομάχο του που τον είχε για κανα 2μηνο και πλέον βολτάρει στο νέο του σπίτι.

Ενυδρείο: HAILEA F20 20 lt

φίλτρο κινέζικο 150λτ/ω (έτσι τουλάχιστον αναγράφει) με μπλε σφουγγάρι

χαλίκι μαύρο και στον μισό βυθό υπόστρωμα της sera για μετέπειτα φύτεμα

φυτά: anubia και κερατόφυλλο και μερικά μικρά νούφαρα για αρχή

Παρακαλώ πείτε μου προτάσεις και συμβουλές.

Είμαι όλος αυτιά.

γιατί μόνο ο μισός βυθός έχει υπόστρωμα για φυτά?

ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσεις τμήμα απο το σφουγγάρι με βιολογικο υλικό

η ανουμπια πρέπει να δεθεί σε ξύλο η πέτρα αλλιώς θα σαπίσει....

το ενυδρείο είναι στρωμένο με βακτήρια?

γιατί μόνο ο μισός βυθός έχει υπόστρωμα για φυτά?

ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσεις τμήμα απο το σφουγγάρι με βιολογικο υλικό

η ανουμπια πρέπει να δεθεί σε ξύλο η πέτρα αλλιώς θα σαπίσει....

το ενυδρείο είναι στρωμένο με βακτήρια?

έβαλα στον μισό γιατί δεν έφτανε για όλον και επειδή σκέφτομαι στον μισό να βάλω φυτά που θέλουν φύτεμα και στον άλλον μισό φυτά που δεν χρειάζονται. πχ ανούμπιες

δεν χωράει με τίποτα και σφουγγάρι και βιολογικό υλικό. είναι από το μπλέ με τους μεγάλους πόρους που λογικά κάνει για αποικίες βακτηρίων.

η ανούμπια είναι δεμένη σε ένα βαρίδι κυκλικό σαν μεγάλο δαχτυλίδι. δεν νομίχω να χει πρόβλημα.

ναι είναι στρωμμένο με βακτήρια.

<_<

έβαλα στον μισό γιατί δεν έφτανε για όλον και επειδή σκέφτομαι στον μισό να βάλω φυτά που θέλουν φύτεμα και στον άλλον μισό φυτά που δεν χρειάζονται. πχ ανούμπιες

δεν χωράει με τίποτα και σφουγγάρι και βιολογικό υλικό. είναι από το μπλέ με τους μεγάλους πόρους που λογικά κάνει για αποικίες βακτηρίων.

η ανούμπια είναι δεμένη σε ένα βαρίδι κυκλικό σαν μεγάλο δαχτυλίδι. δεν νομίχω να χει πρόβλημα.

ναι είναι στρωμμένο με βακτήρια.

<_<

Έλεγα μπας και έκοβες λίγο σφουγγάρι και το αντικαθιστούσες... αλλα ας μας πει κάποιος πιο εμπειροσ μην σε πάρω στο λαιμο μου!

Καλο θα ήταν αν πάρεις ξύλο για ενυδρειακή χρήση... θα δέσεις πάνω την ανούμπια και θα βοηθήσει πολύ στο να πεσει λίγο το pH... θα δώσει και ωραία αίσθητικη... μόνο θέλει 2-3 βρασίματα για να μην σου βγάλει πολυ κιτρινίλα...!

To χαλίκι σου είναι κατάλληλης κοκκομετρίας για φύτεμα?

να διαλέξεις φυτά εύκολα και ίσως ενα δύο μέτρια πάντα στο μέρος με το υπόστρωμα!

Για το πίσω μέρος προτείνω cabomba caroliana ή egeria densa bacopa και γενικά φυτά σε τέτοιο στυλ... με πολλά μικρά φυλλαράκια...

Δές το ενυδρείο μου στην υπογραφή μου να πάρεις μια ιδέα!

Έγινε επεξεργασία - Geo100

τα νούφαρα θα κάνουν σκία στα υπολοιπα φυτά και ίσως δημιουργήσουν προβλημα... ανουμπιες δεν θέλουν πολυ φως... αλλα καποια χρειάζονται αρκετο

και λίγες φωτο... το ξύλο το έχω δρομολογήσει για αύριο. <_<

post-19873-1306174803_thumb.jpg

post-19873-1306174829_thumb.jpg

post-19873-1306174848_thumb.jpg

Έλεγα μπας και έκοβες λίγο σφουγγάρι και το αντικαθιστούσες... αλλα ας μας πει κάποιος πιο εμπειροσ μην σε πάρω στο λαιμο μου!

Καλο θα ήταν αν πάρεις ξύλο για ενυδρειακή χρήση... θα δέσεις πάνω την ανούμπια και θα βοηθήσει πολύ στο να πεσει λίγο το pH... θα δώσει και ωραία αίσθητικη... μόνο θέλει 2-3 βρασίματ α για να μην σου βγάλει πολυ κιτρινίλα...!

To χαλίκι σου είναι κατάλληλης κοκκομετρίας για φύτεμα?

να διαλέξεις φυτά εύκολα και ίσως ενα δύο μέτρια πάντα στο μέρος με το υπόστρωμα!

Για το πίσω μέρος προτείνω cabomba caroliana ή egeria densa bacopa και γενικά φυτά σε τέτοιο στυλ... με πολλά μικρά φυλλαράκια...

Δές το ενυδρείο μου στην υπογραφή μου να πάρεις μια ιδέα!

Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Φίλε Geo100 εγώ δεν θα του πρότεινα να το βράσει γιατί το ξύλο χάνει συστατικά που είναι ωφέλιμα για το νερό. Μούλιασμα σε νεράκι για κάμποσες ώρες αρκεί για την περίσσια κιτρινίλα.

bouldoza περιμένουμε φωτογραφίες και εξελίξεις. Ιδέες για φύτεμα μπορείς να πάρεις και από αυτόν τον φωτοδιαγωνισμό

Καλή επιτυχία

μετρήσεις;;;;

μετρήσεις από αύριο που θα πάρω νέο σετ από test

ΑΠΟΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ακόμα καλά καλά δεν προσαρμόστηκε στο νέο του σπίτι και ο μικρός πάει κοντά στα τζάμια φουσκώνει τα προγούλια του ανοίγει όλα του τα πτερύγια (στάση επιτιθέμενου όπως διάβασα σε άλλα topic) και τσαμπουκαλεύεται μάλλον το είδωλο του. Το κάνουν και οι δικοί σας μονομάχοι ή ο δικός μου την είδε νταής? Είναι ακόμα και μικρός φανταστείτε τι έχει να γίνει αν μεγαλώσει κιόλας, ούτε την σκια του δε θα αφήνει σε ησυχία. Σοβαρά τώρα, μήπως από όλο αυτό στρεσάρεται? Τι να κάνω? Σκέφτομαι από αύριο να βάλω μαύρο χαρτόνι στα πλαινά και πίσω τζάμι να κόψω τις αντανακλάσεις.... <_<:D:huh:

ΑΠΟΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ακόμα καλά καλά δεν προσαρμόστηκε στο νέο του σπίτι και ο μικρός πάει κοντά στα τζάμια φουσκώνει τα προγούλια του ανοίγει όλα του τα πτερύγια (στάση επιτιθέμενου όπως διάβασα σε άλλα topic) και τσαμπουκαλεύεται μάλλον το είδωλο του. Το κάνουν και οι δικοί σας μονομάχοι ή ο δικός μου την είδε νταής? Είναι ακόμα και μικρός φανταστείτε τι έχει να γίνει αν μεγαλώσει κιόλας, ούτε την σκια του δε θα αφήνει σε ησυχία. Σοβαρά τώρα, μήπως από όλο αυτό στρεσάρεται? Τι να κάνω? Σκέφτομαι από αύριο να βάλω μαύρο χαρτόνι στα πλαινά και πίσω τζάμι να κόψω τις αντανακλάσεις.... <_<:D:huh:

αυτο που θα κανεις θα τον βοηθυσει :huh: ...κοιτα ειναι παντα και στον χαρακτηρα του ψαριου...υπαρχουν μονομαχοι τσαμπουκαλιδες :P ...Και ηρεμοι!εγω πχ επεσα σε ηρεμο..τον εχω μεσα σε ενα 200ρι μαζι με ενα πιπινη :ballistic: ...και δεν καβγαδιζουν...οπως θελουν οι περισοτεροι...!Διπλα διπα περνανε τπτ...βεβαια ο μονομαχος την κοιταζει λιγο περιεργα...αλλα τα βρανχια δεν τα συκωνει σε καμια περιπτωση :huh:...!ολα ειναι στην ψυχολογια του ψαριου :D...oπως και το οτι εχει παρατηρηθει οταν ο μονομαχος σε ενα κοινονικο ενυδρειο μπαινει τελευταιος...δεν εχει τοσες τασεις επιθετικοτηταν εαν εμπαινε στην αρχη πρωτος...!!

Ελπιζω να βοηθεισα καθολου :ballistic:

ΑΠΟΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Να βάλεις χαρτόνι πίσω γιατί ταλαιπωρείται το ψαράκι. Είχα το ίδιο πρόβλημα, ο δικός μου ούτε που έτρωγε, το μόνο που έκανε ήταν flaring, δεν έδινε σημασία σε τίποτα άλλο.

'Εβαλα μαύρο χαρτόνι αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε και τελικά έβαψα το πίσω τζάμι με μαύρο πλαστικό χρώμα και ξεμπέρδεψα.

και λίγες φωτο... το ξύλο το έχω δρομολογήσει για αύριο. :huh:

<_<:D ειχα ενα ολοιδιο ψαρακι αλλα με αφησε καιρους τωρα :huh:

τον αγαπησα :huh:

Να βάλεις χαρτόνι πίσω γιατί ταλαιπωρείται το ψαράκι. Είχα το ίδιο πρόβλημα, ο δικός μου ούτε που έτρωγε, το μόνο που έκανε ήταν flaring, δεν έδινε σημασία σε τίποτα άλλο.

'Εβαλα μαύρο χαρτόνι αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε και τελικά έβαψα το πίσω τζάμι με μαύρο πλαστικό χρώμα και ξεμπέρδεψα.

Ο δικός μου έφαγε το ελάχιστο που τον τάισα σήμερα... μετά έκανε βόλτες γύρω γύρω, μάλλον εξερευνούσε το νέο του σπίτι και με το που το συνήθισε λίγο άρχισε τους τσαμπουκάδες στον εαυτό του <_< Του έσβησα το φως για να χαλαρώσει και τώρα φαίνεται αρκετός ήρεμος και μια βολτάρει μια κουρνιάζει στην γωνιά με το κερατόφυλλο που μάλλον το προορίζει ο ίδιος για σπιτικό :D

Τεσπά αύριο μπαίνει χαρτόνι και ας ελπίσουμε να πειθαρχήσει (χα χα χα) και να μην χρειαστεί και εγώ να φέρω βαφτικά όπως και εσύ :huh:

• 3 weeks later...

bouldoza έχεις πάρα πολλυ ωραίο ψαράκι και πάρα πολλυ ωραια φυτα , ΓΙΑΤΙ Μ ΤΑ ΕΚΛΕΨΕΣ ΑΛΙΤΗ!!!

εγω τον είχα 2 μήνες και μου ήταν κύριος (ΖΩΑΡΑ) κάτι δεν τ κάνεις καλά.

ανέβασε καμία photo ακόμη.

• 2 weeks later...

bouldoza έχεις πάρα πολλυ ωραίο ψαράκι και πάρα πολλυ ωραια φυτα , ΓΙΑΤΙ Μ ΤΑ ΕΚΛΕΨΕΣ ΑΛΙΤΗ!!!

εγω τον είχα 2 μήνες και μου ήταν κύριος (ΖΩΑΡΑ) κάτι δεν τ κάνεις καλά.

ανέβασε καμία photo ακόμη.

Σπυράκο τα παραχώρησες οικειοθελώς :rasp: αν και έπειτα από απειλή της σωματικής και ψυχικής σου ακεραιότητας :hysterical::thumbup::wacko: το παραδέχομαι :)

και τώρα ζωάρα κάνει. Οχι ΒΑΣΙΛΙΑΣ τώρα ζει σαν ΤΣΑΡΟΣ γιαυτό και άλλωστε ονομάστηκε ivan :hysterical::thumbup::ninja:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...