mpiritsas3 23 Μαίου 2011 #1 Share 23 Μαίου 2011 καλησπερα σε ολους σας παιδια! καινουριος και εγω στην παρεα σας!κατα καιρους εχω σκεφτει να κανω ενα καινουριο ενυδρειο!εχω ενα 100 λιτρων με πλαστικα φυτα μεσα και 5 κιχλιδες!μου γενησαν τα καημενα και επειδη τα λατρευω μιας κ ειναι οι πρωτες μου κιχλιδες θελω να τα δοσω περισοτερο χωρο...σκεφτηκα λπν να φτιαξω ενα ενυδρειο 170 χ 100 χ 100...ξερω οτι φενεται μεγαλο αλλα τ εχω παρει αποφαση να κανω ενα τετιο ενυδρειο...σαν αρχαριος ομως σε κατασκευες ενυδρειων θελω να ρωτησω ολους σας:ειναι ευκολη η κατασκευη η με παρασερνει το παθος μου?προφανως και πρεπει να υπολογισω το παχος των τζαμιων και τ φιλτρο νερου...ειναι για εμενα μια προτογνωρη κατασκευη(εχω κανει αλλα παρομοια αλλα οχι ιδιο) και θελω λπν την συμβουλη σας ωστε να καταφερω να κανω ενα καινουριο σπιτακι δωρο στα κιχλιδακια μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 23 Μαίου 2011 #2 Share 23 Μαίου 2011 καλως ηρθες.χωρις να ειμαι ειδικος (θα σου απαντησουν και εμειροτεροι),αν δεν εχεις ξανακολλησει ενυδρειο ισως ειναι δυσκολο να κολλησεις ενα τοσο μεγαλο ενυδρειο.το 1.70 μηκος ειναι καλη διασταση και χρηστικη μιας και δινεις στα ψαρια χωρο να κολυμπανε αλλα το 1 μετρο βαθος και υψος ειναι καπως υπερβολικο.βεβαια οι διαστασεις εξαρτωνται και απο το ειδος των ψαριων που θα φιλοξενησεις.οι κηχλιδες ειναι αφρικανικες η αμερικανικες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 23 Μαίου 2011 #3 Share 23 Μαίου 2011 Το ενα μετρο βαθος και πρακτικα ειναι δυσκολο να συντηρηθει (και ο Φασουλας να εισαι πατο δεν πιανεις) Τωρα προς την κατασκευη αν πιανουν τα χερια σου δυσκολο δεν ειναι.Βαλε αποριες κατασκευης να τις κουβεντιασουμε,αφου μας πεις πρωτα πως το σκεφτεσε εσυ. Ανοιξε καινουργιο θεμα στης diy κατασκευες Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 2 Ιουνίου 2011 #4 Share 2 Ιουνίου 2011 καλησπερα σε ολους σας παιδια! καινουριος και εγω στην παρεα σας!κατα καιρους εχω σκεφτει να κανω ενα καινουριο ενυδρειο!εχω ενα 100 λιτρων με πλαστικα φυτα μεσα και 5 κιχλιδες!μου γενησαν τα καημενα και επειδη τα λατρευω μιας κ ειναι οι πρωτες μου κιχλιδες θελω να τα δοσω περισοτερο χωρο...σκεφτηκα λπν να φτιαξω ενα ενυδρειο 170 χ 100 χ 100...ξερω οτι φενεται μεγαλο αλλα τ εχω παρει αποφαση να κανω ενα τετιο ενυδρειο...σαν αρχαριος ομως σε κατασκευες ενυδρειων θελω να ρωτησω ολους σας:ειναι ευκολη η κατασκευη η με παρασερνει το παθος μου?προφανως και πρεπει να υπολογισω το παχος των τζαμιων και τ φιλτρο νερου...ειναι για εμενα μια προτογνωρη κατασκευη(εχω κανει αλλα παρομοια αλλα οχι ιδιο) και θελω λπν την συμβουλη σας ωστε να καταφερω να κανω ενα καινουριο σπιτακι δωρο στα κιχλιδακια μου! Έχεις καταλάβει ότι μιλάς για ενυδρείο 1700 λίτρα,έτσι? Αν το ξεκινήσεις αναμένουμε φωτό. Αντε, και με το καλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 2 Ιουνίου 2011 #5 Share 2 Ιουνίου 2011 καλησπερα σε ολους σας παιδια! καινουριος και εγω στην παρεα σας!κατα καιρους εχω σκεφτει να κανω ενα καινουριο ενυδρειο!εχω ενα 100 λιτρων με πλαστικα φυτα μεσα και 5 κιχλιδες!μου γενησαν τα καημενα και επειδη τα λατρευω μιας κ ειναι οι πρωτες μου κιχλιδες θελω να τα δοσω περισοτερο χωρο...σκεφτηκα λπν να φτιαξω ενα ενυδρειο 170 χ 100 χ 100...ξερω οτι φενεται μεγαλο αλλα τ εχω παρει αποφαση να κανω ενα τετιο ενυδρειο...σαν αρχαριος ομως σε κατασκευες ενυδρειων θελω να ρωτησω ολους σας:ειναι ευκολη η κατασκευη η με παρασερνει το παθος μου?προφανως και πρεπει να υπολογισω το παχος των τζαμιων και τ φιλτρο νερου...ειναι για εμενα μια προτογνωρη κατασκευη(εχω κανει αλλα παρομοια αλλα οχι ιδιο) και θελω λπν την συμβουλη σας ωστε να καταφερω να κανω ενα καινουριο σπιτακι δωρο στα κιχλιδακια μου! Έχεις καταλάβει ότι μιλάς για ενυδρείο 1700 λίτρα,έτσι? Αν το ξεκινήσεις αναμένουμε φωτό. Αντε, και με το καλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpiritsas3 3 Ιουνίου 2011 Author #6 Share 3 Ιουνίου 2011 (edited) ναι οντως ειναι τεραστιο...τ εχω σκεφτει εδω και καιρο βεβαια και κατεληξα εκει! πιστευω θα πετυχει η κατασκευη!εχω παει και εχω δει αλλα ενυδρεια μεγαλα και θελω να δω πως δουλευουν τα φιλτρα καθαρισμου τους για το νερο και αυτο ειναι που με τρομαζει...δεν ξερω γτ ειναι τεραστιο τ ενυδρειο και θα θελει καλη συντιριση....εχει κανεις ιδεα για το πως λειτουργουν τα φιλτρα? Οι κιχλιδες ειναι αφρικανικες archocentrus nigrofasciatus Έγινε επεξεργασία 3 Ιουνίου 2011 - mpiritsas3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasissin 3 Ιουνίου 2011 #7 Share 3 Ιουνίου 2011 Τι εννοείς πως λειτουργούν τα φίλτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 3 Ιουνίου 2011 #8 Share 3 Ιουνίου 2011 Κατ΄αρχήν καλό κουράγιο! Σίγουρα σε αυτό τον όγκο δεν μιλάμε για φίλτρα αλλά για sump και μάλιστα μεγάλο. Θέλεις βοήθεια από 2-3 άτομα ακόμα και κάποιον που έχει κολλήσει μεγάλο ενυδρείο. Εκεί που θα κολληθεί, εκεί και θα μείνει. Κάτι ανάλογο θα δεις εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...%DC%ED%E9%EA%EF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 4 Ιουνίου 2011 #9 Share 4 Ιουνίου 2011 Ετσι και το κάνεις θα γίνει όνειρο!Οι διαστάσεις θα εξαρτηθούν από το πού θα το βάλεις!Θα το κολλήσεις σε τοίχο; Αν έχεις πρόσβαση και από την πίσω μεριά πχ τότε το1 μετρο βάθος είναι εφικτό!Διαφορετικά κάτσε σκέψου πως θα φτάνεις πίσω για την συντήρηση εκτός και αν έχεις όρεξη για βουτιές αν χρειαστεί!!!!! Το sump είναι μονόδορμος σ αυτά τα λίτρα εκτός αν θές να μπλέξεις με 3-4 fx5 που νομίζω ότι δεν αξίζει!Ακόμα σ αυτά τα λίτρα νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείς το ξύλινο για πολλούς και διάφορους λόγους!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 4 Ιουνίου 2011 #10 Share 4 Ιουνίου 2011 Ετσι και το κάνεις θα γίνει όνειρο!Οι διαστάσεις θα εξαρτηθούν από το πού θα το βάλεις!Θα το κολλήσεις σε τοίχο; Αν έχεις πρόσβαση και από την πίσω μεριά πχ τότε το1 μετρο βάθος είναι εφικτό!Διαφορετικά κάτσε σκέψου πως θα φτάνεις πίσω για την συντήρηση εκτός και αν έχεις όρεξη για βουτιές αν χρειαστεί!!!!! Το sump είναι μονόδορμος σ αυτά τα λίτρα εκτός αν θές να μπλέξεις με 3-4 fx5 που νομίζω ότι δεν αξίζει!Ακόμα σ αυτά τα λίτρα νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείς το ξύλινο για πολλούς και διάφορους λόγους!!!!!!!!! Έχω μια απορία,Το sump πρέπει να είναι κοντά στα λίτρα του ενυδρείου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Ιουνίου 2011 #11 Share 4 Ιουνίου 2011 Έχω μια απορία,Το sump πρέπει να είναι κοντά στα λίτρα του ενυδρείου? Γυρο στα 300 λιτρα θελει Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 4 Ιουνίου 2011 #12 Share 4 Ιουνίου 2011 Γυρο στα 300 λιτρα θελει hmmmm ..πως το υπολογίζεις ωρε κιχλι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Ιουνίου 2011 #13 Share 4 Ιουνίου 2011 hmmmm ..πως το υπολογίζεις ωρε κιχλι? Δεν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τυπος,αλλα αμα εχεις 1700 λιτρα και θελεις 5 φορες την ωρα να γυρνα τι θα βαλεις .Τα 100 λιτρα δεν κανει ουτε για μεζε Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 6 Ιουνίου 2011 #14 Share 6 Ιουνίου 2011 Αν θες πάντως μια ταπεινή γνώμη το ένα μέτρο ύψος να το αποφύγεις. Κατασκευαστικά μειώνεις τη δυσκολία και το ρίσκο. Μια χαρά θα δείχνει και στο μάτι και με πχ 80εκ ύψος. Τώρα, αν το 'χεις βάλει σκοπό, αναμένουμε με ενδιαφέρον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος