Jump to content

60 λιτρα και 15 λιτρα

Recommended Posts

ελπιζω να με συνχωρεσετε για την καθηστερηση αλλα δεν ξερω και πολλα για το ιντερνετ και κανω λαθη

λοιπον εχω ενα ενυδρειο 60 λιτρα με αρκετα φυτα που ηταν με αμμο αλλα ειχα προβλημα και την εβγαλα

και εβαλα χαλικι ασπρο[το εκανα το σαββατο που μας περασε] εχω μεσα 2 γατοψαρα 2 χηρες [ειναι δυστηχως βαμμενες και αν το ηξερα πιο πριν δεν θα τις επερνα] 1 hypostomus plekostomus 1 cyrinocheilus aymonieri

3 μωρα μπαλλουν 1 μπλακ μπαλουν θυληκο τα μωρα ειναι τις ενλογο κυριας 5 νεον dwarf rainbow

και 4 γαριδες [2 τσερι 2 αματι] .στο 15 λιτρων εχω εναν βεττα μονομαχο πολυ τσαχπινη.

θα ηθελα αν ειναι δυνατον και μπορει καποιος να με βοηθειση με το φορουμ???το ημαιλ νομιζω οτι φαινετε

σε ολους .ευχαριστω πολυ .

Καλως ηρθες στην παρεα μας.

Ασε να σε καλως ορισουμε εδω,και ανοιξε καινουργιο θεμα με την παρουσια των ενυδρειων σου,γιατι κατι μουλεει οτι δεν μας τα λες καλα <_<

Καλως ηρθες στην παρεα μας.

Ασε να σε καλως ορισουμε εδω,και ανοιξε καινουργιο θεμα με την παρουσια των ενυδρειων σου,γιατι κατι μουλεει οτι δεν μας τα λες καλα <_<

τι ενοεις οτι δεν τα λεω καλα???????????????

τι ενοεις οτι δεν τα λεω καλα???????????????

Στο 60λιτρο εχεις πολλα ψαρια,γιαυτο ανοιξε νεο θεμα και εαν μπορουμε να σε βοηθησουμε για να εχεις σωστο διχως αρωστιες και θανατους ενυδρειο <_<

το ξερω οτι εχω πολλα για να σας δωσω να καταλαβεται πως ξεκινησα.πριν 4 μηνες μου καναν δωρο το

μικρο ενυδρειο των 15 λιτρων μεσα ειχε 10 ψαρακια δεν ειχα ουτε ιντερνετ ουτε λαπτοπ ουτε ηξερα για φορουμ

ουτε για της πληροφοριες που μπορω να βρω .οταν ψαχνωντας καταλαβα τι μεγαλοοοοοοοοοο λαθος κανω

πηγα και αγορασα των 60 λιτρων το εστρωσα οπως επρεπε και τα εβαλα στο μεγαλο.κανω μεγαλο αγωνα για να τα διατηρησω σωστα εχω σκοπο να παρω ενα μεγαλητερο πανω απο 250 λιτρα αλλα ελλιψη χρηματων [μεχρις

στιγμης μου εχει στοιχηση πανω απο 300 ευρω]ξερω οτι ειναι ακριβω χομπι αλλα δεν προκεται να τα παρατησω.

στο 60 λιτρο εχω υποστρωμα και ειχα αμμο ψιλη δεν περνουσε το νερο και μου χαλαγε τα φυτα εχω χασει αρκετα και για αυτο εκανα την αλλαγη σε χαλικι.δυστηχως η αγνοια μας κανει να κανουμε λαθη που την πληρωνουν τα ψαριακια προσπαθω να τα διορθωσω εχω δωσει αρκετα ψαρακια.το μπαλουν δεν εκανε μονο 3 αλλα 14.

δεν θελω να τα αποχωριστω τα υπολοιπα.το καθε ενα εχει τον χαρακτηρα του και τα λατρευω.

ξερω οτι ο πλεκο γινεται 40 εως 50 εκ. μονο και μονο για αυτον θα παρω το μεγαλο .

τα 60 λιτρα ειναι καθαρα το ενυδρειο ειναι 69 λιτρα.

τωρα για το ιντερνετ μαθε γερο γραμματα τωρα στα γεραμματα γιαυτο ζηταω βοηθεια.

ειχα απαντηση απο την πρωτη μερα που εκανα την εγγραφη αλλα πατησα λαθος που επρεπε να το στειλω και προσπαθησα ξανα σημερα.

Ολοι εδω μεσα σχεδον ετσι ξεκινισαμε,και το πληροσαμε και σε χρημα πολυ ακριβα.Γιαυτο σου ειπα ανοιξε θεμα να μας πεις για το ενυδρειο σου λεπτομεριες για να διορθωσεις πραγματα που θα οφελισουν στο ενυδρειο και στην τσεπι σου.Το να διατηρεις ενα ενυδρειο ειναι πολυ ευκολο πραγμα,αρκει να τηρεις τους κανονες που πρεπει <_<

αυτο που κανω τωρα ειναι συχνες αλλαγες νερου το 1/3 καθε εβδομαδα ταισμα πρωι και βραδυ την ιδια ωρα

οχι υπερβολικο [το εκανα στην αρχη] και πολυ διαβασμα.και φυσικα τα προσεχω σαν τα ματια μου.

Πες μας τι φιλτρανση,μετρησεις εχεις <_<

εχω το φιλτρο τις hallea ηταν παρεα με το ενυδρειο στην αρχη ολο μπουκωνε ωσπου εκοψα το μισο σφουγγαρι και εβαλα το μπλε για να μην χασω τα βακτηρια και cristalprofi mini τις jbl κανω μετρισης καθε εβδομαδα και προς το παρον δεν εχω προβλημα εκτος απο την αρχη που μου ειχε ανεβη το ph στο 8 οταν εβαλα κατι πετρες και ενα ξυλο. το οποιο το κατεβασα στο 7,5 .NO3 =O NO2=0,5 GH=7d KH=6d -7d CI2=O

καθε 2-3 ημερες τους ριχνω και βιταμινες σε σταγονες τους εχω διαφορετικες τροφες για να μην βαριουνται

2 φορες την εβδομαδα λιγο αγγουρι για τον cyrinocheilus εβαλα και πεπονι δεν το πλησιασε κανεις.

σε καθε αλλαγη νερου προσθετω αντιχλωριο και για τα βακτηρια.

θελω να δοκιμασω και πατατα η καροτο .

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...