Jump to content

Θεραπεία χωρίς φίλτρο

Recommended Posts

Έχω ένα άρρωστο ραμιρέζι. Είναι το τρίτο και τελευταίο που μου έχει απομείνει. Αυτό λοιπόν έχει σαν πληγή στο κεφάλι και ένα άσπρο σημάδι μεγάλο από πάνω. Σαν μύκητας μοιάζει.

Επειδή δεν θέλω να κάνω θέραπεία σε όλο το ενυδρείο που είναι υγιές, θέλω να το απομονώσω. Δεν έχω δευτερο ενυδρείο όμως.

Να το βάλω σε μία κατσαρόλα μεγάλη με ένα φάρμακο της SERA και ένα θερμοστάτη? Χωρίς φίλτρο και φώς θα πάθει κάτι? Έλεγα κάθε δευτερη μέρα να του άλλαζα νερό και να ξαναέβαζα φάρμακο.

Έχω ένα φιλτράκι δεύτερο αλλά δεν χωράει στην κατσαρόλα, οπότε λέω να το αφήσω χωρίς κυκλοφορία.

Γίνετε??

Έχω ένα άρρωστο ραμιρέζι. Είναι το τρίτο και τελευταίο που μου έχει απομείνει. Αυτό λοιπόν έχει σαν πληγή στο κεφάλι και ένα άσπρο σημάδι μεγάλο από πάνω. Σαν μύκητας μοιάζει.

Επειδή δεν θέλω να κάνω θέραπεία σε όλο το ενυδρείο που είναι υγιές, θέλω να το απομονώσω. Δεν έχω δευτερο ενυδρείο όμως.

Να το βάλω σε μία κατσαρόλα μεγάλη με ένα φάρμακο της SERA και ένα θερμοστάτη? Χωρίς φίλτρο και φώς θα πάθει κάτι? Έλεγα κάθε δευτερη μέρα να του άλλαζα νερό και να ξαναέβαζα φάρμακο.

Έχω ένα φιλτράκι δεύτερο αλλά δεν χωράει στην κατσαρόλα, οπότε λέω να το αφήσω χωρίς κυκλοφορία.

Γίνετε??

Αυτό που λες γίνεται... Το θέμα είναι αν έχει διαγνώσει την ασθένεια κι αν έχεις το κατάλληλο φάρμακο!

Γίνετε??

Λες οτι ειναι το τριτο και το τελευταιο που εχει μινει.

με αυτα τα δεδομενα πυστευω οτι το ενυδρειο σου δεν ειναι οσο υγιες πυστευεις.

Λες οτι ειναι το τριτο και το τελευταιο που εχει μινει.

με αυτα τα δεδομενα πυστευω οτι το ενυδρειο σου δεν ειναι οσο υγιες πυστευεις.

Έχω μέσα 8 corydoras panda, 4 scalare, 1 ancistrus dolichopterus , 1 apple snail και αρχικά 2 ραμιρεζι.

Πέθανε πρώτα το ένα , μετά αγόρασα νέο. Μετά πέθανε το 2ο και τώρα είναι άρρωστο το 3ο . Οι μετρήσεις μου είναι μηδενικές και αλλαγές κάνω κάθε εβδομάδα παρόλο που τα νιτρικα δεν ανεβαίνουν.

Μόνο το ph μου είναι ψηλό 7,6 και υποθέτω ότι δεν είναι τα ραμιρεζι και στα φόρτε τους .

Φωτος από το άρρωστο ψαράκι . Τρώει , αλλά δεν κινείται πολύ και κρύβεται κάτω από το φίλτρο.

http://img28.imageshack.us/img28/4247/img1294co.jpg

http://img707.imageshack.us/img707/9760/img1296nr.jpg

http://img8.imageshack.us/img8/8191/img1300fh.jpg

Το έβαλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα 10 λίτρων , έβαλα θερμοστάτη και ένα πορτατίφ με χρονοδιακόπτη και SERA Omnipur. Την επόμενη μέρα το ψαράκι είχε γίνει μαυρο και χειροτέρεψε κατακόρυφα και αργότερα απεβίωσε παρόλο που του άλλαξα και νερό, και έβαλα εκ νέου φάρμακο.

Είναι το δεύτερο ραμιρέζι, με διαφορετική ασθένεια , που πεθαίνει μία μέρα αφού το βάλω στη κατσαρόλα με το ίδιο φάρμακο. Δεν ξέρω αν το φάρμακο ήταν κατάλληλο και τις 2 φορές, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί χειροτέρεωαν τόσο δραματικά μόλις τους άρχισα τη θεραπεία.

Μήπως από το άγχος που βρέθηκαν μόνα τους στην κατσαρόλα?

Απαγορεύετε τα φάρμακα να έρχονται σε επαφή με μέταλλα .

Απαγορεύετε τα φάρμακα να έρχονται σε επαφή με μέταλλα .

Γιατί αυτό φίλε μου? Δεν το ήξερα. Παντως νομίζω ανοιξείδωτο ήταν το σκέυος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...