Jump to content

Ασβεστολιθηκες πετρες

Recommended Posts

Καλησπερα . Στο ενυδρειο μου ανεβαινει πολυ δυσκολα τo Ph.

Καταρχην εριξα ξυδι στις moonstone μου και δεν αφριζουν αρα μαλλον ειχα λαθος ενυπωση οτι ειναι ασβεστολιθηκες.

Ολες γενικοτερα οι πετρες μου δεν αφρισαν οποτε μαλλον πρεπει να αναζητησω νεες πετρες <_<

Λεω να παω μια βολτα στον Ερμη . Ας μου πει καποιος που εχει ηδη ποιες με συμβουλευει να παρω.Στο ενυδρειο μου εχω φροντοζες και καλβους

Υ.Γ : Αυτο για το ξυδι σημερα μου το ειπαν.Να παρω aquafort αυριο να κανω μια ακομα δοκιμη η με το ξυδι ειμαι καλυμενος?

Ευχαριστώ

Φίλε Μάριε, θα σου πρότεινα να πάρεις το ακουαφόρτε. Το ξύδι δεν το εμπιστεύομαι.

Σπάσε ένα μικρό κομμάτι και κάνε τη δοκιμή σου.

Καλησπερα . Στο ενυδρειο μου ανεβαινει πολυ δυσκολα τo Ph.

Καταρχην εριξα ξυδι στις moonstone μου και δεν αφριζουν αρα μαλλον ειχα λαθος ενυπωση οτι ειναι ασβεστολιθηκες.

Ολες γενικοτερα οι πετρες μου δεν αφρισαν οποτε μαλλον πρεπει να αναζητησω νεες πετρες <_<

Λεω να παω μια βολτα στον Ερμη . Ας μου πει καποιος που εχει ηδη ποιες με συμβουλευει να παρω.Στο ενυδρειο μου εχω φροντοζες και καλβους

Υ.Γ : Αυτο για το ξυδι σημερα μου το ειπαν.Να παρω aquafort αυριο να κανω μια ακομα δοκιμη η με το ξυδι ειμαι καλυμενος?

Ευχαριστώ

Φίλε Μάριε για τι τιμές μιλάμε?

Τι Ph, Gh Kh έχεις τωρα??

Χρησιμοποιείς ενυδρειακά σκευάσματα για να ανεβάσεις τις σκληρότητες σου??

Κατα την γνώμη μου, ίσως μια πιο καλή λυση είναι η τοποθέτηση αραγωνίτη.Οι πέτρες δεν θα σου προσφέρουν και τοσο πολύ.

Επίσης οι πέτρες μπορεί κάποια στιγμή να θέλουν αλλαγή, ενώ ο αραγωνίτης θα είναι πάντα στο ενυδρείο.

Καταρχήν ,πόσο ph έχει το ενυδρείο; Από την άλλη οι ασβεστολιθικές πέτρες δεν είναι ο κύριος παράγοντας που θα σου ανεβάσει το ph.Αν έχεις ph 7.0 -7.5 το βλέπω αδύνατον οι πέτρες να δώσουν ώστε να σου ρυθμίσουν το gh.To gh είναι η ολική σκληρότητα.

ΟΙ ασβεστολιθικές πέτρες μπορεί να βοηθήσουν σε οσον είναι δυνατόν σε κάποια ας πούμε συντήρηση του GH παρά στην κύρια ρύθμιση του.

Εγώ περιμένω την τιμή του ph gh ,kh που έχει;ς και από ποιά λίμνη έχεις ψάρια ;

<_<

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Φίλε Μάριε για τι τιμές μιλάμε?

Τι Ph, Gh Kh έχεις τωρα??

Χρησιμοποιείς ενυδρειακά σκευάσματα για να ανεβάσεις τις σκληρότητες σου??

Κατα την γνώμη μου, ίσως μια πιο καλή λυση είναι η τοποθέτηση αραγωνίτη.Οι πέτρες δεν θα σου προσφέρουν και τοσο πολύ.

Επίσης οι πέτρες μπορεί κάποια στιγμή να θέλουν αλλαγή, ενώ ο αραγωνίτης θα είναι πάντα στο ενυδρείο.

Δυστυχώς Κώστα μετά σπό καιρό βέβαια ο αραγωνίτης και αυτό γερνά και δεν αποδίδει όσον περοιμένουμε.

<_<

Εχω βαλει 10 κιλακια grey coast calcite(μαυρος αραγωνιτης) γιατι εχω μαυρο χαλικι και αυτος πιστευω με βοηθαει.

Θελω να το γυρισω ολο σε ασπρο αρραγωνιτη αλλα κοστιζει γιατι ειναι 450 λιτρα καθαρα το ενυδρειο.Αν βρω απο καποιον που πουλαει χρησιμοποιημενο θα τον παρω .

Το Ph ειναι στο 8 το Gh στα 15 και το Kh στα 14 . Χθες εγινε αλλαγη νερου 20 % . Το Ph μου ειναι κυριως στο 8,2 εως 8,5 πριν της αλλαγης .

Χρησιμοποιω Tanganyika Buffer και Cichlid Lake Salt της Seachem αλλα σε ποσοτητα ενα κουταλακι του γλυκου μετα απο καθε αλλαγη.Δεν τα πολυθελω και λογω κοστους αλλα και λογω του οτι δεν θελω να βαζω σκευασματα.

3 μικρες Blue Zaire εχω , εναν μαυρο καλβο και 2 Synodontis Eupterus. Τον αλλο μηνα θα μου ερθουν και 2 μεγαλες φροντοζες και θα παρω και κανα 2 καλβους ακομα

Ευχαριστώ

Εχω βαλει 10 κιλακια grey coast calcite(μαυρος αραγωνιτης) γιατι εχω μαυρο χαλικι και αυτος πιστευω με βοηθαει.

Θελω να το γυρισω ολο σε ασπρο αρραγωνιτη αλλα κοστιζει γιατι ειναι 450 λιτρα καθαρα το ενυδρειο.Αν βρω απο καποιον που πουλαει χρησιμοποιημενο θα τον παρω .

Το Ph ειναι στο 8 το Gh στα 15 και το Kh στα 14 . Χθες εγινε αλλαγη νερου 20 % . Το Ph μου ειναι κυριως στο 8,2 εως 8,5 πριν της αλλαγης .

Χρησιμοποιω Tanganyika Buffer και Cichlid Lake Salt της Seachem αλλα σε ποσοτητα ενα κουταλακι του γλυκου μετα απο καθε αλλαγη.Δεν τα πολυθελω και λογω κοστους αλλα και λογω του οτι δεν θελω να βαζω σκευασματα.

3 μικρες Blue Zaire εχω , εναν μαυρο καλβο και 2 Synodontis Eupterus. Τον αλλο μηνα θα μου ερθουν και 2 μεγαλες φροντοζες και θα παρω και κανα 2 καλβους ακομα

Ευχαριστώ

Mην παρεις χρησιμοποιημενο,γιατι οπως αναφερθηκε δεν κραταει για παντα.Μπορεις να κανεις μειξη με αμμο,και φθηνοτερα ισως σου βγει,αλλα και κατα το γουστο μου καλυτερα θα δειξει.

Μια χαρα ειναι το ph σου πανω απο 8,2.

Ποιο πολυ θα με προβληματιζε ο αριθμος και τα λιτρα για τις φροντοζες στο μελλον. <_<

Ευχαριστώ

To ph σου είναι καλό και άλλοι δύο παράμετροι.Οι δόσεις που βάζεις βέβαια είναι μικρές σε buffer και Lake Salt .

Οσον αφορά το οτι δεν θέλεις να βάζεις σκευάσματα και αναφέρομαι ειδικά σε αυτά τα δύο δεν μπορώ να σου πω κάτι ,είναι ζήτημα πως τα βλέπει ο καθένας τα ζητήματα αυτά.

<_<

Ας μου πει και καποιος αν οι Moonstone ειναι ασβεστολιθηκες <_<

Ναι, είναι.

Εαν σε προβληματιζει το κοστος, μπορεις να χρησιμοποιησεις μαγειρικη σοδα που ειναι παμφθηνη και θα σου κρατησει το ph περιπου στο 8,2 αρκει να προετοιμαζεις το νερο σε ενα δοχειο πριν την αλλαγη και μην πληρωσεις πετρες για ανεβασμα του ph, εγω τουλαχιστον αυτο κανω εδω και χρονια και τα αποτελεσματα τα ξερεις Μαριε.

Τοσο ειναι ( 8,2-8,5) Κωστα αλλα γενικα μου λενε να το εχω πιο ψηλα για τα παιδια σου <_<

Μαλλον θα σταματησω να το ψαχνω περισοτερο και θα μεινω στα γνωστα :D

Ευχαριστώ για τις απαντησεις

Τοσο ειναι ( 8,2-8,5) Κωστα αλλα γενικα μου λενε να το εχω πιο ψηλα για τα παιδια σου <_<

Μαλλον θα σταματησω να το ψαχνω περισοτερο και θα μεινω στα γνωστα :D

Ευχαριστώ για τις απαντησεις

Μια χαρά είναι!!!

Σημασία έχει να το κρατάς σταθερά εκεί!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...