GXSARA 22 Μαίου 2011 #1 Share 22 Μαίου 2011 Σκευτομαι τωρα το καλοκαιρι να κανω μονωση στην ταρατσα.εχω υγρασια στα μπαλκονια απο τα κουτελα.θελω γνωμες προσφορες και καλες τιμες και με δοσεις.ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 22 Μαίου 2011 #2 Share 22 Μαίου 2011 καλησπερα.η ταρατσα ειναι με το μπετον η εχεις στρωσει κατι επανω?σε ενδιαφερει και θερμομονωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 22 Μαίου 2011 Author #3 Share 22 Μαίου 2011 καλησπερα.η ταρατσα ειναι με το μπετον η εχεις στρωσει κατι επανω?σε ενδιαφερει και θερμομονωση? Πιο πολυ για υγρασια αλλα δεν θα με χαλαγε και η θερμομόνωση.ειναι μπετο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 22 Μαίου 2011 #4 Share 22 Μαίου 2011 αν σε ενδιαφερει και για υγρασια και θερμομονωση η πιο ολοκληρωμενη διαδικασια ειναι η εξης 1.στρωνεις ολη την επιφανεια με φενιζολ τουλαχιστον 5 ποντων(dow η καποιο αλλο) 2.κανεις γεμισμα δινοντας ρισεις με αφρομπετον η περλομετον 3.στρωνεις ολη την επιφανεια με ασφαλτοπανο τουλαχιστον 4 κιλα το μετρο το οποιο κολιεται με πισσα και φλογιστρο. αυτη η διαδικασια κοστιζει απο 30 με 35 ευρω το τετραγωνικο μετρο τουλαχιστον. το θεμα ειναι οτι καλο ειναι να βαλεις καπιοα στιγμη πλακακια απο πανω οχι μονο για να κυκλοφορεις αλλα για να προστατευσεις το ασφαλτοπανο απο τον ηλιο που το καιει. εγω μετα απο 3 χρονια φετος εβαλα πλακακια και αργησα κιολας. αν θες μονο για υγρασια και δεν σε ενδιαφερει να κυκλοφορεις επανω μπορεις να κανεις μονο γεμισμα με αφρομπετον και ρισεις και να στρωσεις πισσοπανο με επιστρωση αλουμινιου. τωρα αυτα τα επαλειφομενα μονωτικα ειναι ημιμετρα. ελπιζω να βοηθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 22 Μαίου 2011 #5 Share 22 Μαίου 2011 Υπαρχουν πολλες λυσεις και προτασεις αλλα να ξερεις οτι σημασια εχει το ποσα χρηματα εισαι διατεθιμενος να πληρωσεις... Εαν πιανουν και τα χερια σου μπορεις να την κανεις και μονος σου.Μια πολυ απλη και φτηνη λυση ειναι να πας σε ενα μαγαζι με μπογιαδες και να ζητησεις μονωτικο μπογια το οποιο αφου τον περασεις 2-3 χερια γινεται κατι σαν λαστιχο συμπαγες ολη η ταρατσα και ειναι πολυ αποτελεσματικο για τυχον υγρασιες.Βεβαια εχει καποια μυστικα αυτη η διδικασια οπως το καλο σκουπισμα, καθαρισμα της ταρατσας αν ειναι δυνατον και τριψιμο με τριβειο για να γινει ποιο λεια η επιφανεια το οποιο θα βαψεις,επισης σημαντικο ρολο παιζει η ωρα που θα βαψεις.Συνηθως μια καλη ωρα ειναι γυρω στις 5 το πρωι!!!π.χ. αν θες 3 χερια, ενα καθε μερα στις 5 το πρωι και εχεις καθαρισει απο υγρασιες. Απλη και φτηνη λυση.Αν θες τωρα αλλου ειδους μωνωση... ζεστη τον Χειμωνα και δροσια το καλοκαιρι παμε αλλου...σε πολυ ποιο εξιδεικευμενες λυσεις και ασφαλως πολυ ποιο ακριβες.Στην λυση που σου προτεινω παντως δοσεις δεν θα χρειαστεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 22 Μαίου 2011 Author #6 Share 22 Μαίου 2011 Το ξερω για την μπογια την ελαστικη.δεν θελω κατι τετοιο κατι πιο καλο.η ταρατσα ειναι 160 τετραγωνικα. Το σπιτι ειναι του εβδομηντα φευγα.οποτε σκευτομαι και το βαρος.μην απο τον τριτο βρεθω ισογειο. Μονο με αφρολεξ και ασφαλτοπανο θα ειναι καλο?δεν με πολυ νοιαζει η κυκλοφορια πανω.αντε να ανεβω μια με δυο φορες τον χρονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 22 Μαίου 2011 #7 Share 22 Μαίου 2011 (edited) οταν λες αφρολεξ τι ενοεις;;; Αν ενοεις το φελιζολ(dow) το ασφλτοπανο δεν κολαει πανω σε φελιζολ. Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2011 - kostaszoidos Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 22 Μαίου 2011 Author #8 Share 22 Μαίου 2011 Αυτο που λεει ο φιλος ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 22 Μαίου 2011 #9 Share 22 Μαίου 2011 η ταρατσα δεν πρεπει να κραταει νερα ανεξαρτητα τι μονωση θα κανεις.πρεπει να εχεις ρησεις ετσι ωστε το νερο να φευγει προς τα συφωνια.οποτε το γεμισμα δεν το αποφευγεις.με τι υλικο ειναι επιλογη σου.αφου δεν σε ενδιαφερει να κυκλοφορεις η η εμφανιση δωσε ρησεις και στρωσε ασφαλτοπονο με επικαλυψη αλουμινιου που δεν το καταστρεφει η ηλιακη ακτινοβολια.το φενιζολ ειναι μονο γαι θερμομονωση. αφου εχει μεινει τοσο καιρο το σπιτι χωρις μονωση ενδεχεται να εχουν σκουριασει τα σιδερα της πλακας και να εχει κουφωσει ο σοβας του ταβανιου.ελεγξε για καλο και για κακο τα ταβανια σου μηπως ειναι κουφια(χτυπα σιγα σιγα το ταβανι π.χ με ενα σκουποξυλο και ακου αν αλλαζει θορυβο σε ορισμενα κομματια). μην ξεκολλησει κανα μεγελο κομματι και χτυπησει κανεις(χτυπαω ξυλο).ειμαι της δουλειας και εχω δει πολλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 22 Μαίου 2011 #10 Share 22 Μαίου 2011 (edited) το ασφαλτοπανο δεν κολλαει πανω στο φενιζολ.το κολλας πανω στο γεμισμα(αφρομετον).το αφρο μετον η το περλομπετον ειναι ελαφρυ υλικο και δεν επιβερυνεται το σπιτι με μεγαλο βαρος. Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2011 - ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 22 Μαίου 2011 #11 Share 22 Μαίου 2011 Αυτο που λεει ο φιλος ψαρουκλας το ασφλτοπανο κολιεται πανω στην ταρατσα και απο πανω μπαινει το dow.To dow ομως πρεπει να προστατευθει με καποιον τροπο ειτε με αφρομπετον ειτε με περλομπετον οπως λεει ο φιλος ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 22 Μαίου 2011 Author #12 Share 22 Μαίου 2011 η ταρατσα δεν πρεπει να κραταει νερα ανεξαρτητα τι μονωση θα κανεις.πρεπει να εχεις ρησεις ετσι ωστε το νερο να φευγει προς τα συφωνια.οποτε το γεμισμα δεν το αποφευγεις.με τι υλικο ειναι επιλογη σου.αφου δεν σε ενδιαφερει να κυκλοφορεις η η εμφανιση δωσε ρησεις και στρωσε ασφαλτοπονο με επικαλυψη αλουμινιου που δεν το καταστρεφει η ηλιακη ακτινοβολια.το φενιζολ ειναι μονο γαι θερμομονωση. αφου εχει μεινει τοσο καιρο το σπιτι χωρις μονωση ενδεχεται να εχουν σκουριασει τα σιδερα της πλακας και να εχει κουφωσει ο σοβας του ταβανιου.ελεγξε για καλο και για κακο τα ταβανια σου μηπως ειναι κουφια(χτυπα σιγα σιγα το ταβανι π.χ με ενα σκουποξυλο και ακου αν αλλαζει θορυβο σε ορισμενα κομματια). μην ξεκολλησει κανα μεγελο κομματι και χτυπησει κανεις(χτυπαω ξυλο).ειμαι της δουλειας και εχω δει πολλα. Το διαμερίσμαηταν οικοδομη μεχρι το 2006 οπου τα φτιαξαμε τα παντα μεσα και δεν ειχε υγρασια μεσα τιποτα.το νερο το τραβαει απο την ταρατσα περιμετρικα γυρω γυρω που φενονται τα τουβλα στο πρεβαζι. Και τα γλυφη στην βεραντα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 22 Μαίου 2011 #13 Share 22 Μαίου 2011 φιλε Κωστα στην δικη μου ταρατσα τα υλικα μπηκαν με την εξης σειρα πισσα/φενιζολ/αφρομπετον/πισσα/ασφαλτοπανο/τσιμεντοκονια/πλακακια. απο οπου και να πηρα προσφορες,και πηρα πολλες,ολες οι εταιριες με αυτο τον τροπο εκαναν την διαδικασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 22 Μαίου 2011 #14 Share 22 Μαίου 2011 φιλε Κωστα στην δικη μου ταρατσα τα υλικα μπηκαν με την εξης σειρα πισσα/φενιζολ/αφρομπετον/πισσα/ασφαλτοπανο/τσιμεντοκονια/πλακακια. απο οπου και να πηρα προσφορες,και πηρα πολλες,ολες οι εταιριες με αυτο τον τροπο εκαναν την διαδικασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 22 Μαίου 2011 #15 Share 22 Μαίου 2011 δεν ειναι απαραιτητο οτι εχεις προβλημα.απλα η προληψη καποιες φορες ειναι σημαντικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billias 22 Μαίου 2011 #16 Share 22 Μαίου 2011 η καλυτερη λυση κατα την γνωμη μου ειναι πλακακι β διαλογης και θα εχεις το κεφελι σου μια ζωη υσηχο εγω αυτο θα εκανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 22 Μαίου 2011 #17 Share 22 Μαίου 2011 και αυτο που λεει ο billias ειναι σωστο αλλα και αυτη η λυση προηποθετει γεμισματα.αν καταληξεις σε πλακακια να αφησεις αρμους διαστολης για να μην σου κουφωσουν και πετεχτουν πανω καποια στιγμη τα πλακακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 22 Μαίου 2011 #18 Share 22 Μαίου 2011 Καλά όλα αυτά που λέτε αλλά ακόμα και εγώ που ασχολούμαι με μονώσεις δεν μπορώ να του προτείνω μια λύση αν δεν δω τη πραγματικά συμβαίνει. οπότε καλύτερα φώναξε ένα επαγγελματία να σου πει τι είναι καλύτερο για την περίπτωση σου. Δεν το συνεχίζω περισσότερο γιατί είναι ένα θέμα που θα μπορούσα να σου γράφω ατελείωτα κατεβατά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Μαίου 2011 #19 Share 22 Μαίου 2011 η καλυτερη λυση κατα την γνωμη μου ειναι πλακακι β διαλογης και θα εχεις το κεφελι σου μια ζωη υσηχο εγω αυτο θα εκανα Φιλε μου και πλακακι να βαλεις εαν δεν εχεις κανει σωστη υγρομονωση σε λιγο καιρο μπορει να εχεις προβλημα. Μην ξεχναμε πως το νερο και βουνο κατεβαζει για πλακα. Πιστευω πως ο Σκορος εχει δικιο και καλο ειναι εαν η πλακα δεν εχει και θερμομωνοση τωρα ειναι η καταλληλη ευκαιρια να γινει, θα δεις διαφορα και στην θερμανση του σπιτιου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 23 Μαίου 2011 #20 Share 23 Μαίου 2011 ο ανθρωπος ζητησε καποια γνωμη.ουτος η αλλιως σε καποιο επαγγελματια θα παει να την φτιαξει.αλλα καλο θα ειναι να εχει μια γενικη ιδεα για το ποσο θα κοστισει περιπου να ξερει τι του γινεται.δεν νομιζω να του πει καποιος απο εδω τι να κανει και να παει το αλλο πρωι να το εφαρμοσει.μια γενικη κουβεντα κανουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 23 Μαίου 2011 #21 Share 23 Μαίου 2011 ο ανθρωπος ζητησε καποια γνωμη.ουτος η αλλιως σε καποιο επαγγελματια θα παει να την φτιαξει.αλλα καλο θα ειναι να εχει μια γενικη ιδεα για το ποσο θα κοστισει περιπου να ξερει τι του γινεται.δεν νομιζω να του πει καποιος απο εδω τι να κανει και να παει το αλλο πρωι να το εφαρμοσει.μια γενικη κουβεντα κανουμε. Μια απλή υγρομόνωση μπορεί να ξεκινάει από 8€/τετραγωνικό και να φτάνει έως τα 18 ανάλογα τη θέλεις να πληρώσεις και για πόσο καιρό θέλεις να αντέξει.(αυτή την στιγμή γνωρίζω 7-8 διαφορετικά είδη μονώσεις με διάρκεια ζωής από 2 έως 20 χρόνια) Βέβαια τις περισσότερες φορές τα προβλήματα με εσωτερικές υγρασίες σε ταβάνια και εξωτερικούς τοίχους οφείλονται στην ανυπαρξία θερμομόνωσης, οπότε οι τιμές διαφέρουν από την απλή υγρομόνωση ξεκινώντας από 20€/τετραγωνικό και υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά είδη μόνωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Μαίου 2011 #22 Share 23 Μαίου 2011 ο ανθρωπος ζητησε καποια γνωμη.ουτος η αλλιως σε καποιο επαγγελματια θα παει να την φτιαξει.αλλα καλο θα ειναι να εχει μια γενικη ιδεα για το ποσο θα κοστισει περιπου να ξερει τι του γινεται.δεν νομιζω να του πει καποιος απο εδω τι να κανει και να παει το αλλο πρωι να το εφαρμοσει.μια γενικη κουβεντα κανουμε. Φίλε Ψαρουκλα, καλά έκανες, δεν προσπαθώ να την πω σε κανέναν σας, αλλά από εκεί και πέρα καλό είναι να το δει κάποιος του επαγγέλματος γιατί λύσεις και υλικά υπάρχουν πολλά αλλά το κάθε κτίριο έχει τις ιδιαιτερότητες του. Και εγώ Αρχιτέκτονας είμαι και η λύση που προτείνεις είναι καλή, από εκεί και πέρα η ανάγκες και το οικονομικό του καθενός είναι ανάλογες. Εγώ αναφέρθηκα στην περίπτωση που βάλει μόνο πλακάκι χωρίς υγρομόνωση και θερμομόνωση που είναι πολύ σημαντικές για ένα κτίριο. Επίσης ένας άλλος βασικότατος παράγοντας πέρα από την χρήση καλών υλικών είναι και η σωστή εφαρμογή τους, τα οποία εάν δεν γίνει σωστά από έμπειρους και γνώστες της δουλειάς, μπορεί να έχει περισσότερα προβλήματα από την σημερινή κατάσταση της ταράτσας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 23 Μαίου 2011 #23 Share 23 Μαίου 2011 ο ανθρωπος ζητησε καποια γνωμη.ουτος η αλλιως σε καποιο επαγγελματια θα παει να την φτιαξει.αλλα καλο θα ειναι να εχει μια γενικη ιδεα για το ποσο θα κοστισει περιπου να ξερει τι του γινεται.δεν νομιζω να του πει καποιος απο εδω τι να κανει και να παει το αλλο πρωι να το εφαρμοσει.μια γενικη κουβεντα κανουμε. σωστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 23 Μαίου 2011 #24 Share 23 Μαίου 2011 Rik δεν αισθανομαι οτι μου την ειπε καποιος.ειμαστε μια παρεα που μπορουμε να συζηταμε και καποια πραγματα περα απο το αγαπημενο μας χομπι.δεν κανω το ξερολα απλα καταθετω την προσωπικη μου εμπειρια ελπιζοντας να δωσω καποια στοιχεια που μπορουν να βοηθησουν τον φιλο μας.φιλικα Κωστας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 23 Μαίου 2011 #25 Share 23 Μαίου 2011 Το ξερω για την μπογια την ελαστικη.δεν θελω κατι τετοιο κατι πιο καλο.η ταρατσα ειναι 160 τετραγωνικα. Το σπιτι ειναι του εβδομηντα φευγα.οποτε σκευτομαι και το βαρος.μην απο τον τριτο βρεθω ισογειο. Μονο με αφρολεξ και ασφαλτοπανο θα ειναι καλο?δεν με πολυ νοιαζει η κυκλοφορια πανω.αντε να ανεβω μια με δυο φορες τον χρονο. Θα πρεπει ομως να ληφθει πολυ σοβαρα υπ'οψην και αυτο που κοκκινησα... Ο ανθρωπος δεν εχει και πολλα περιθωρια οσων αφορα τα φορτια που μπορει να βαλει πανω στην ταρατσα. Εκεινα τα χρονια οι πλακες γινοταν περιπου 12-13 ποντους το πολυ!!!Δεν ειναι και για πολλα φορτια... Αυτο δεν το λεω με σιγουρια βεβαια για το συγκεκριμενο σπιτι αλλα δεν θα πεφτω και πολυ εξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος